Oldal kiválasztása

Varázserejű ingek... :Katt ide!

Útmutató a tökéletes randihoz

Milyen egy tökéletes randi? Lehet egyáltalán tökéletes? Természetesen igen, és nem is kell hozzá sok dolog: csak két ember, akik között megvan a kémia. Cikkünkben mutatunk néhány dolgot, amivel ezt a jó kiindulási alapot még jobbá, sőt, egyenesen tökéletessé teheti!

Milyen a tökéletes randi?

Az, hogy egy sima randi tökéletes randivá váljon, a külső körülményeken, a partneren és Önön is múlik. Fontos, hogy megfelelő helyszínt találjon, ötletes programot szervezzen, apró gesztusokkal, kis meglepetéssel készüljön, megfelelő pillanatban és módon a megfelelő témákat hozza elő a beszélgetés során. A randi előtt minél több információt érdemes a másikról begyűjteni ahhoz, hogy az alkalom a lehető legszemélyesebb legyen.

 Milyen programot szervezzünk a tökéletes randira?

Az ideális program azon is múlik, hogy épp milyen évszak van, hányadik alkalommal találkoznak és mik azok a szabadidős tevékenységek, melyek mindkettőjükhöz közel állnak.

Az első, ismerkedős randi is sikerülhet tökéletesen, de alapvetően minél jobban megismeri a másikat, annál könnyebben tud egy remek programot összehozni. Az elején még jól jöhetnek a kapaszkodók, és talán nem is gondolna rá, hogy általában a randizás, vagy az első randi keretein túl is vannak olyan íratlan szabályok vagy normák, amikre érdemes odafigyelni. Íme néhány korábbi tipp, ha még az elején tart az ismerkedésnek:

Az sem mindegy, hogy hétköznap vagy hétvége a randi időpontja, illetve, hogy munka, magánélet szempontjából mennyi stressz érte Önöket, mennyire fáradtak, milyen típusú programra lenne szükségük. Ha a találkozó pár óra, akkor érdemes nem mindenáron belezsúfolni egy olyan programot, ami valójában több időt venne igénybe. Ha napi 10-12 órát ülnek a számítógép előtt,akkor érdemesebb hétvégén egy kirándulást/piknikezést beiktatni a szabadban, vagy egy korcsolyázást hideg esetén, mint egy mozit egy múzeumot. De legalábbis ezeket is érdemes kombinálni egy frissítő sétával.

 Milyen kreatív ötleteket lehet bevetni a tökéletes randi megszervezésekor?

  • Ha mindketten állatbarátok, és valamelyiküknek van egy kutyája, akkor egy randi hármasban is eltelhet, és pluszt adhat a programhoz. A háziállat talán egyetlen harmadik fél, akinek a jelenléte üdítő, nem pedig zavaró egy romantikus programon.
  • Kedves ötlet a saját kezűleg készített ebéd vagy akár egy kirándulásba beiktatott piknik, amelynek egyes elemei sajátok, és szinte biztos, hogy jól sül el. Jó idő esetén kreatív ötlet lehet a piknik a csillagos ég alatt, elmehetnek egy mezítlábas sétára – ma már több ilyen helyszín is rendelkezésre áll Magyarországon.
  • Különleges randiötletek a barkácsolós, kézműves workshopok, ha mindketten szeretik az ilyesmit: a közös alkotás nagyon építő és üdítő is lehet. Ehhez hasonlóan akár egy szedd magad programba is érdemes bekapcsolódni, és úgy szabadulni meg kicsit a város zajától, hogy közben gyümölcs- vagy zöldségvadászatra mennek el.
  • Otthon is lehet játékos vadászatot szervezni. Ha elég kreatív hozzá, rejtsen el valami apró ajándékot a lakásban és kis versikéket, találós kérdéseket faragva vezesse a lakás egyik pontjából a másikba a megfejtésekkel párját, hogy végül meglelje az ajándékot.
a tökéletes randi titka
Forrás: Canva

Hogyan öltözzön fel?

Öltözzön fel az évszakhoz, alkalomhoz illően, legyen visszafogott és elegáns. A megfelelő viselet kapcsán nem csak az a fontos, hogy a minőség kifogástalan legyen, illetve az összeállítás megfelelő stílust adjon ki, amelyben minden harmonizál. Azt is jelenti, hogy minden rendezett és tiszta, miközben kényelmesen és fesztelenül érzi magát benne.  Figyeljen a méretekre: se nem túl bő, se nem túl szűk, se túl rövid és se túl hosszú ruhadarabokat válogasson össze.

A ruha ne legyen se túl régi, se túl új: ne legyen rajta kopás vagy lyuk, de ne is olyan legyen, mint amit most vett meg a boltban, és még ott maradhatott rajta a cetli.  Az elegáns viselet mellett figyeljen a visszafogottságra is. Ne legyen semmi harsány, kirívó viseletében. A nagy mintás ruhadarabok, élénk színek, hatalmas feliratok nem illenek egy igazi úriemberhez.

Figyeljen arra, hogy ne vegyen fel olyan ruhadarabokat, amelyek egymáshoz nem illő, egymással nem harmonizáló színűek. Túl élénk, harsány színeket ne párosítson egymással: semleges színeket kombináljon és ellensúlyozza pasztell árnyalatokkal.

A visszafogott elegancia egyben azt is jelenti, hogy semmi esetre se öltözzön ki túlságosan, de minden esetben legyen legalább sportosan elegáns. A randi helyszíne, a program hossza, és a program típusa természetesen meghatározza, hogy milyen irányban mozduljon el az öltözködési stílust illetően. Gondoljon arra is – ha már ismeri a másikat – hogy partnere mit szeret, de közben ne mondjon le arról, hogy olyan ruhát hordjon, ami az Ön számára alapvetően kényelmes, és nem teljesen idegen.

Hogyan viselkedjen?

Legyen időben ott a megbeszélt helyszínen. Inkább 5-10 perccel korábban érkezzen, minthogy késsen. Vigyen valami apróságot: egy szál virágot vagy egy apró csokoládét. Természetesen nem kell mindig minden egyes randin ilyen apróságokkal készülni, de az fontos, hogy ne csak ünnepnapokon vagy évfordulókon gondoljon erre.

Legyen udvarias és előzékeny: segítse le a kabátot partneréről, vagy emelje ki a széket, ha le szeretne ülni. Folyamatosan bókoljon a hölgynek, de ne legyen a bókok közt olyan, ami zavarbaejtő.  

Amikor beszélgetnek, jól gondolja át, milyen témákat hoz szóba: ez függ attól is, hogy hányadik randinál tartanak, meg attól is milyen a hölgy természete. Figyeljen oda arra, hogy nagyjából egyforma mértékben beszéljenek, és ha partnere beszél, teljes mértékben koncentráljon rá. Kérdezzen vissza – ezzel jelezve, hogy figyelt, és hogy érdekli a téma, illetve a másik véleménye. Politikai, etnikai, társadalmi témában, illetve minden olyan kérdéskörben, melyről a partnerének markáns véleménye van, és láthatólag érzékenyen érinti, visszafogottan nyilatkozzon. Ne hagyja, hogy kínos mértékű csend telepedjen kettőjük közé, azonban a meghitt csendet nem kell mindig megtörni.

milyen a tökéletes randi
Forrás: Canva

A határozott, magabiztos fellépés mindig vonzó, hiszen a nőben ez egyfajta biztonságérzetet kelthet. De ne akarjon mindig irányítani, ne mutassa azt, hogy Ön mindig tudja, mit szeretne, mire van szüksége a másiknak. Nem is kell teljesen behódolni: ha nem ért egyet valamivel, akkor finoman, körültekintően reagáljon, akár szálljon is vitába a másikkal. Egy jóízű szócsata kapcsán kiderülhet, hogy eltérő nézetek esetén mennyire nyitottak, elfogadóak, és hogy tudják-e ilyenkor tiszteletben is tartani a másik véleményét. Sokat elárul az is, hogy meg tudnak-e békélni azzal, hogy nem mindenben jutnak közös nevezőre.

Természetesen, mint mindig, most is általános ajánlások csupán a fentiek; elsősorban mindig az Önök kettősén, az Önök közt lévő kapcsolaton és az adott helyzeten múlik egy randi tökéletessége!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0