0 Termék
Oldal kiválasztása

5 db-os póló csomag 8.950 helyett 5.950 Ft

Második randi: ki kezdeményezze, mire jó odafigyelni?

Az első randiról sokat beszélünk, a másodikról kevesebbet, pedig ennek is majdnem ugyanekkora jelentősége van; sok dolgot érdemes jól átgondolni annak érdekében, hogy hosszú távon is legyen folytatás.

Igazán felemelő érzés, ha az ember egy jól sikerült, tartalmas első randin van túl, és nincs más vágya, mint jobban megismerni a partnerét. A sok kínos, kellemetlen élmény, csalódás után most végre talált valakit, akivel jól érzi magát. Ahhoz, hogy ez az érdeklődés kölcsönös legyen és fenn is maradhasson, nem árt a következő találkozás kapcsán átgondolni, megtervezni pár dolgot. Szép dolog a spontanelitás, de hogy lehet sikeresen venni a második akadályt? Cikkünkből kiderül!

Mennyi idő múlva legyen a második randi?

Könnyen lehet, hogy a folytatás annyira egyértelmű mindkét fél számára, hogy nincs mit gondolkodni rajta és már az első találkozás végén lebeszélik a második időpontot. Amennyiben ez mégsem történik meg, nem tanácsos sokáig húzni a dolgot. Érdemes a partnernek még másnap (sőt, az azonnali üzenetküldők világában már aznap) írásban vagy egy telefonhívással megköszönni a szép napot/estét, és rákérdezni arra, hogy van-e kedve a folytatáshoz. A második randi időpontjával kapcsolatban pedig leegyeztetni egy időpontot lehetőleg egy héten belül, amennyiben egyikőjüknek sincs rendkívüli programja, (nyaralás, üzleti út, egy nagyon nehéz és leterhelő projekt a munkahelyen, stb). Amennyiben van ilyen jellegű akadálya annak, hogy az új randit nyélbe lehessen ütni, mindenképp kommunikálja le, írja meg, hogy nagyon szeretne a másikkal találkozni, de az adott ok miatt erre legközelebb csak ekkor vagy akkor kerülhet sor.

Honnan lehet tudni, hogy lesz második randi?

A másik fél adhat egyértelmű, közvetett jeleket arra, hogy szeretne még Önnel találkozni. Például, ha közös hobbikról, időtöltésről beszélnek és megemlíti, hogy szívesen menne el valahova, vagy próbálna ki valamit a közeljövőben. Ilyenkor vissza is kérdezhet, hogy elkísérheti-e őt. Továbbá utalhat arra is az illető, hogy mi mindenért érzi jól magát a randin, és miért kellemes az Ön társaságában az eltöltött idő. Ha szemmel láthatóan nem siet véget vetni a találkának és nem kap rejtélyes telefonhívást, ami miatt le kell lépnie, akkor nyugodtan lehet próbálkozni egy újabb randevú felvetésével.

Vannak egyértelmű elutasító, nonverbális jelek: az illető nem nevet a viccein, nem néz a szemébe, nem mosolyog Önre, nem találnak közös pontokat a szabadidő eltöltésében, érzékelhető, hogy szinte mindenről máshogy gondolkodnak, máshogy látják a világot, akkor jobb nem erőltetni a dolgot.

Ha Ön szeretne még a másikkal találkozni, és bizonytalan abban, hogy ez a vágy kölcsönös-e, akkor a legegyszerűbb megoldás, ha megkérdezi.

második randi

Ki kezdeményezze a második randit?

Bár modern korban élünk, ahol már a szerepek sokszor felcserélődnek, vagy épp mindkét fél vállalja őket, és nincsenek szigorú szabályai az udvarlásnak, azért a nők jelentős része arra vár, hogy a férfi vesse fel a második randit, sőt az első időszakban jelentősen többször indítványozzon a találkozást, mint a partnere. Ha tehát szívesen kötne szorosabb ismeretséget a másik féllel, akkor legyen elég bátorsága és határozottsága, hogy több alkalommal is kezdeményezze a találkozót. Ha ezzel kapcsolatban rossz érzései vannak és eltelik több találkozó is, a dolog jó felé halad, a hölgy magától mégsem vet fel egy randevú ötletet, akkor továbbra is áll az aranyszabály: kommunikálja le, kérdezze meg, hogy miért van ez.

Mik a második randi szabályai? Mire figyeljünk?

A második randi szabályai nagyon hasonlóak az első alkalomhoz:

Legyen pontos!

Mentség lehet a pesti belvárosban a dugó, de ha nem akarja, hogy magyarázkodni kelljen, számoljon vele eleve. Inkább sétálgasson egyet a helyszín környékén, minthogy az időponthoz képest sokat késsen. Egy kiadós késés lehet a kapcsolat halála, hiszen a másik okkal hiheti azt, hogy nem elég fontos az Ön számára, vagy hogy eleve késős típus, amit esetleg elfogadhatatlannak tart hosszútávon.

Öltözzön kifogástalanul, alkalomhoz illően!

Fordítson hasonló időt és energiát külsejére, mint az első randin. A randihelyszínnek, az évszaknak és az egyéni tulajdonságainak megfelelő, ízléses, férfias, visszafogott öltözéket válasszon. Ruhái legyenek frissen mosottak, vasaltak, folt-, kopás- és sérülésmentesek. Csak olyan szettet válogasson össze, ami legalább egyszer-kétszer volt már Önön és jól tudja, hogy valóban kényelmes, megfelelő öltözet.

Legyen ápolt!

Frissen mosott hajjal, borotválkozva, rendezetten jelenjen meg a randin. Visszafogott illatszereket használjon, és figyeljen arra, hogy tetőtől talpig mindene tiszta és ápolt legyen.

A lehető legkevesebbet használja a telefonját!

A randi alatt ne válaszoljon a különböző üzenetekre, ne azzal töltse ki a csendet, hogy szörföl a neten. Ha megcsörren, vegye fel, és kérje meg az illetőt, hogy beszéljenek később – ezzel azt üzeni a másiknak, hogy fontos a személye, a személyes találkozás, és ahogy most, más fontos pillanataitoknál is ki tudja zárni a külvilágot.

Legyen önmaga!

Természetes, ha izgul a második randin, és így nem tudja teljesen magát adni, illetve az is, hogy szeretné a legjobb oldalát mutatni. De ne essen túlzásba: ne akarjon másnak látszani amilyen, mindenképpen megfelelni a másik elvárásainak, mert nem lehet így leélni egy életet. Kompromisszumokat mindig hozni kell minden emberi kapcsolatban, de megalkudni nem lehet.

Figyeljen a kiegyensúlyozott párbeszédre!

Fontos, hogy megismerjék egymást, és hogy erre lehetőséget is adjanak a másiknak: hacsak a másik fél nincs nagyon zavarban és nincs szüksége hosszabb időre ahhoz, hogy feloldódjon a második találkozáson is, akkor a beszélgetés során nagyjából fele-fele arányban illik megnyilatkozni. Mutasson érdeklődést, de ne feltétlenül helyeseljen mindenre és semmi esetre se vágjon a másik szavába.

Vegyünk-e virágot a második randira? Milyet?

Kedves gesztus lehet virágot vinni az első randik egyikére, és a hölgy számára mindenképp imponáló lehet a gesztus. De arra is figyelni kell, hogy a randi helyszíne akkor olyan legyen, ahol nem kell a hölgynek az egész program alatt cipelnie azt. Tehát ha egy különleges étterembe mennek, kérhet egy vázát a pincértől. Sétálós program esetén pedig ajánlja fel, hogy a randi végéig viszi magával a virágot. 

5 tipp a második randi helyszínére

Igazából számos helyszín megfelelhet a második randinak, csak arra figyeljen, hogy valami, az első randi helyszínétől és az ott szerzett élmény, program típusától eltérő legyen a második. Lehetőleg olyan elfoglaltságot válasszanak, ami legalább részben lehetőséget ad a kommunikációra, az ismeretség elmélyítésére. Az ismerkedés első fázisában ne vigye partnerét nagyobb társaságba, a baráti, családi körben való bemutatással várjon 1-2 hónapot. Legyen egy is idejük, amíg csak ketten vannak.

második randi
  1. Egy teázó vagy kávézó, ahol tovább mélyíthető az ismeretség, vagy egy különleges étterem, amely során együtt fedezhetnek fel egy Önök számára még ismeretlen gasztro-élményt
  2. Vadaspark vagy állatkert
  3. Egy alternatív múzeum Budapesten, ahol nem kell néma csentben nézegetni a festményeket: Illúziók múzeuma, Retro Élményközpont vagy a Flippermúzeum, ahol tulajdonképpen játszani lehet.
  4. Színház vagy koncert, ha utána teremt még rá lehetőséget, hogy közösen megbeszéljék az élményt
  5. Egy kirándulás, vagy bármi olyan testmozgás, sport, ami mindkettőjüket érdekli

Idővel pedig tervezhetnek közös programot a barátokkal, családdal is. Ha ez az igény felmerül, akkor egy hónapnál nem érdemes tovább várni a bemutatás megszervezésére, és semmi esetre se húzza tovább ezt mint 3 hónap, mert a másik fél akkor úgy érezheti, hogy nem vállalja fel.

Miről beszélgessen második randin?

A második randi esetében még mindig nem érdemes a beszélgetések kapcsán komolyabb és kínosabb témákat előhozni. Ne rontson fejjel a falnak, ne kérdezősködjön vagy beszéljen az exekről, családtagokkal, barátokkal, munkával kapcsolatos nagyobb problémákról. Ha mégis szóba kerülnek, próbáljon indulatok nélkül, diszkréten fogalmazni.  A második randin még nincs helye a komolyabb lelkizésnek, saját konfliktusai, problémái részletes megosztásának. Jó, ha idővel kialakul egy olyan kapcsolat, ahol mindketten támogatják érzelmileg a másikat, meghallgatják és megvigasztalják egymást: de ez a fajta gondoskodás nem lehet egyoldalú, mert az a kapcsolat nem érdemes a folytatásra.

Érdemes visszautalni az első randin elhangzottakra, ezzel jelezve, hogy figyelt, és emlékszik; ha például a partnere arról mesélt, hogy valami fontos esemény, megmérettetés közeleg, kérdezze meg, hogy sikerült.

5 Tipp: így tegye felejthetetlenné a második randit

  1. A kirándulás része legyen egy piknik, ahol a maga által készített egyszerű ételt, csemegéket fogyasztják el.
  2. Tervezze úgy az eseményt, hogy egy szép helyen együtt nézzék meg a naplementét a randi lezárásaként
  3. Válasszon olyan programot vagy helyszínt, amiről kiderült, hogy a másik számára érdekes vagy fontos
  4. Vigyen valami apró ajándékot
  5. Készítsen két emlékérmet a második randi helyszínén, amennyiben erre van lehetőség, és adja át a partnerének az egyiket.

Reméljük, hogy cikkünk segítségével az újabb megmérettetés is sikeres lesz és lesz tovább is folytatás. Vágjon bele és legyen igazi úriember. Ne feledje: a visszafogott, elegáns megjelenés már fél siker!

Ezek is érdekelhetik még…