0 Termék
Oldal kiválasztása

Öltönyök meghökkentő árakkal...

Vőlegény nyakkendő: átfogó útmutató a választáshoz

A vőlegény nyakkendő kicsinek tűnő, ám fontos részlet az esküvőszervezés során. Amikor az ember élete nagy napjára készül, egyre többször és egyre biztosabban szembesül vele, hogy minden apró részletre figyelnie kell. Jelen cikkünk tartogat pár szakmai tanácsot a vőlegény viseletét illetően – nem csak a nyakkendőről!

Bár azt mondják, ez a nap csak az ifjú párról szól, ezt a valóságban a két fél ritkán érzi így, ajellemzően ilyenkor az egész rokonság előlép stylisttá, stílustanácsadóvá és ahogy minden másba, így abba is igyekszik belekotyogni, hogy ki mit vegyen fel. Ha Ön a vőlegény, ne feledje: öltözetét a saját és a párja ízlése határozza csak meg, esetleg egy tanácsadó, aki segít a ruhák kiválasztásában. Ez utóbbit képviseljük e cikkünkkel, de személyesen is szívesen segítünk, ha felkeresi a MrSale Öltönyüzletet.

Miért fontos a megfelelő vőlegény nyakkendő?

Amikor kiegészítőt választ, mindig figyelni kell annak anyagára, stílusára és színvilágára, hogy harmonizáljon a többi darabbal együtt. Ebben az esetben az is nagyon fontos, hogy a menyasszony színes kiegészítőivel, illetve magának a dekorációnak a domináns színeivel is összhangban legyen. Míg egy óra vagy karkötő “eltűnhet” az öltöny alatt (bár a gyűrűhúzásnál felkerül a fotókra), addig a vőlegény nyakkendője végig premier plánban szerepel mind élőben, mind a felvételeken.

vőlegény nyakkendő esküvőre

Mennyivel az esküvői előtt érdemes beszerezni a vőlegény nyakkendőt?

Ne hagyja az utolsó pillanatra, de ne is hamarkodja el! Mivel az a fontos, hogy a ruhadarabok egymással és a menyasszonyi és a dekorációs elemekkel is harmonizáljanak, ezért érdemes a nyakkendőt a saját teljes szettjével együtt kiválasztani akkor, amikor már megvan a többi. Ha a mi üzletünkbe jön, akkor segítünk abban is, hogy a teljes szettet egyező, egymásban összhangban lévő elemekből állítsa össze és a végeredmény egy elegáns, de kényelmes, egyedi, de a hagyományoknak mégis megfelelő öltözet legyen.

Miket kell átgondolni a választás előtt?

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a nyakkendő illeszkedjen a nagy egészbe. Ehhez mutatunk pár szempontot:

 • Mit akar felvenni a Nagy Napra? Mihez mi illik?
  A legfontosabb, hogy eldöntse kedvesével milyen típusú, stílusú esküvőt szeretnének, hiszen ez meg fogja határozni az Önök által viselt ruhadarabokat, és azok jellemzőit is. Még az is előfordulhat, hogy a nyakkendőt elhagyják, vagy helyette más kiegészítőt választanak, például a csokornyakkendőt. Számít, hogy más kiegészítők is megjelennek-e a felső ruházaton, például a diszzsebkendő.
 • Mi lesz az esküvő tematikája?
  Manapság egyre gyakoribb, hogy az esküvőket nem csak stílus, vagy típus határozza meg, hanem egy adott tematika kőrül forog minden. Ebben az esetben a nyakkendő ugyanúgy lehet az elegancia, mint az adott téma szimbóluma. Lehet, hogy egy teljesen egyedi tervezésű nyakkendót kell majd viselnie, ami magán hordozza az adott tematika egyes jellegzetes elemeit, annak látványvilágát kicsinyítve viszi fel a nyakkendőre.
 • Milyen színtípusba tartozik?
  Érdemes a színek kiválasztásánál figyelembe venni a színtípusát is. Ez attól függ, hogy milyen színű a haja, milyen a bőrszíne, a szeme, esetleges szakálla. Ennek függvényében tartozhat a hideg vagy a meleg színtípusba és azon belül az évszakokról elnevezett kategóriákba. Ez azért fontos, mert mindenkinek vannak előnyös és hátrányos színei, és ha utóbbiakat viseli, betegesnek, fáradtnak tűnik majd a saját esküvőjén. Érdemes felkeresni egy stílustanácsadásra specializálódott szakembert, lehetőleg párjával közösen, aki segít abban, hogy mik azok a színek, mindkettőjüknek jól állnak. Ezekben az esetekben nem csak a domináns ruhadaraboknak, hanem az apróbb kiegészítőknek is nagy jelentősége van. Elsősorban pont az olyan darabok esetén, ami a felsőruházathoz tartozik. itt már egy nyakkendő vagy egy zakó is sokat nyom a latban.
 • Milyen színű legyen a vőlegény nyakkendő?
  A nyakkendő színe tehát elsősorban olyan legyen, mai az Ön színjegyeihez, a ruhája és a menyasszony ruháinak egyes elemeihez, illetve az esküvői környezethez is egyaránt illik. Nyomasztóan sok szempontnak kell megfelelni, úgy érzi? Ne aggódjon, a MrSale csapatával könnyedén veszi majd ezeket az akadályokat!
 • Milyen anyagú legyen a vőlegény nyakkendő?
  Az anyag kapcsán ugyanúgy figyelni kell a harmóniára, bizonyos anyagok egyszerűen nem passzolnak egymáshoz. Emellett az is fontos, hogy kényelmes is legyen, olyan anyagból készüljön a nyakkendő és az összes többi darab is, ami nem irritálja a bórét. A ruhadarabok vastagsága, így a nyakkendő anyaga is változhat az évszaktól függően is.

Ami a legfontosabb: ne felejtse, hogy az esküvői szettet élete egyik legboldogabb, leghosszabb és legfárasztóbb napján viseli. Nagyon fontos hogy kényelmes legyen és magáénak érezze minden elemét!

Hogyan kell helyesen tárolni a vőlegény nyakkendőt a Nagy Nap előtt?

Gondolta volna, hogy a tárolás is fontos? Bármennyire is kényelmesnek tűnik, semmi esetre se tárolja úgy a nyakkendót, hogy meg van kötve, Ne csak lazítson a csomón a próba után, hanem teljesen bogozza ki a darabot, különben az anyag megnyúlik és gyűrött lesz. Mindig óvatosan jobbra-balra mozgatva lazítsa ki a csomót rajta. a nyakkendót pedig felgöngyölítve, erre a célra kialakított speciális dobozban vagy rekeszben tárolja, esetleg felakasztva helyezze el a szekrényében.

Az esküvőszervezés nehéz feladat, de korábbi cikkeink segíthetnek benne.

Amennyiben Önből épp most lett vőlegény és keresi a megfelelő szakmai segítséget, a hozzáértő szemeket, minőségi ugyanakkor megfizethető elegáns alkalmi viseletet, jelentkezzen ingyenes stílustanácsadásunkra:

Öltözködési tanácsadás jelentkezési lap

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Ezek is érdekelhetik még…