Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Színtanácsadás férfiaknak

Mennyit számít egy ruha színe? Sokan azt gondolják, hogy ha minden illik mindenhez, akkor még a legvadabb színek is jól állnak majd. Vagy épp ellenkezőleg: a feketében, barnában, bézsben hisznek, mert azzal nem lehet mellélőni. A helyzet viszont az, hogy a színeknek rendkívül nagy jelentősége van a saját stílus kialakításában. Nem elég divatos ruhadarabokat választani, figyelnie kell a saját tulajdonságaira is ahhoz, hogy a ruhadarabok a lehető legelőnyösebb oldalát mutassák.

Szerencsére nem kell csüggednie, ha elveszik a színek tengerében. Üzletünkben kérhet színtanácsadást, ahol szakértő kollágénk választ ad a legégetőbb kérdéseire. A legjobb az egészben, hogy ez semmibe sem kerül, a szolgáltatásunk teljesen ingyenes.

A MrSale Öltönyüzletben Pászti Bea stílustanácsadó lesz a segítségére, aki a Mod’Art francia divatiskolában végzett. Több mint 16 év tapasztalata áll mögötte, így egészen biztosan megtalálják közösen az Ön színeit, és az annak megfelelő ruhadarabokat.

Mik a személyes színeink? Miért érdemes ismerni ezeket?

Mindenkinek más és más színek állnak jól, ez függ a bőrszíntől, szemszíntől, hajtól is. Ezek alapján különböző típusokba sorolják az embereket, ezt nevezzük színtípuselméletnek.

Az elmélet alapján a férfiak 4 csoportba, ezeken belül pedig 3 alkategóriába tagolhatók. Ezeket a csoportokat az évszakok alapján nevezték el, és a külső adottságokhoz passzoló színek kiválasztásában nyújthatnak segítséget. Leginkább az archoz közeli ruhadarabokra érdemes figyelni.

A 4 kategória a nagyobb irányokat határozza meg, a 3 alkategória részletesebb betekintést enged a különböző színkombinációkba. Ezek segíthetnek a lehető legpontosabban meghatározni az Önhöz illő színeket.

színtípusok nyár
Forrás: Canva

Tavasz

Világos arcbőr és haj jellemzi, a szemek színe zöld, kék vagy világosbarna.

Előnyös: Érdemes a meleg tónusú, világosabb, közepes árnyalatú ruhadarabok felé hajlani, mint barack, türkiz, lazac vagy bézs. Ékszerekből az arany áll igazán jól.Előnytelen: A fekete, fehér, bordó, sötétbarna színek nem előnyösek.

Alkategóriák: Világos, meleg, élénk.

Nyár

Ide tartoznak a világosabb bőrű, könnyen barnuló emberek. Hajukat ki tudja szívni a nap, így alapból barna a színe, de nyáron világosodik. Szemük leginkább kék vagy zöld.

Előnyös: Itt is a világosabb színek lesznek az előnyösek, mint a pasztell, a kék, sötétbarna, hamuszürke, lila vagy citromsárga. Az ékszerek esetében az ezüst a legjobb választás.

Előnytelen: Tiszta erős színek, fekete, narancs vagy piros. Öltöny esetében az ing lesz a meghatározó.

Alkategóriák: Világos, lágy, hideg.

Ősz

A bőr aranytónusú alap, lassan barnul, inkább leég. Ide tartoznak a sötétbarna, melegszőke, esetleg gesztenyebarna hajszínek is, illetve a barna és olívazöld szemszínek.

Előnyös: A földszínek lesznek a nyerő választások, mint a vaj, a barna összes árnyalata, bordó, bézs, sötétzöld stb. Érdemes inkább az aranyékszerek felé hajlani.

Előnytelen: A fekete, fehér vagy rózsaszín kerülendő, fehér ing helyett inkább a drapp vagy vajszínű javasolt.

Alkategóriák: Sötét, meleg, lágy.

Tél

Leginkább a fehér, barna vagy fekete bőrszín jellemzi. Hajuk kékesfekete vagy sötétbarna, szemük pedig fekete vagy mogyoróbarna.

Előnyös: Érdemes a kontrasztos színek felé hajlani, a hamvas vagy jeges árnyalatok a lehető legjobb választások, mint a fekete, fehér vagy piros, és az ezüst színű ékszer lesz az előnyös.

Előnytelen: Minden, ami az ősznek előnyös, az a télnek előnytelen lesz.

Alkategóriák: Sötét, élénk, hideg.

A színtípusokról itt írtunk bővebben:

Túl sok az információ? A dolgot tovább nehezíti, hogy ezek a szabályok nincsenek kőbe vésve. Minden ember más, így a kategóriákon és alkategóriákon belül is lehetnek eltérések, vagy egyedi kombinációk. A színelméletek remek iránymutatók, de a stílus attól lesz az igazi, ha egyedi.

Igaz, hogy a szabályok rugalmas alkalmazása nem egyszerű feladat: ha nem biztos abban, hogy jó döntést hoz, akkor érdemes lehet szakértők véleményét is kikérni.

Miben segíthet a színtanácsadás?

A színtanácsadás során kollégánk pontosan meghatározza a színtípusát, és nem csak színeket, de azon belül árnyalatokat és kombinációkat is ajánl, így onnantól kezdve a megfelelő ruhadarabok kiválasztása is sokkal egyszerűbb lesz.

Egyből tudni fogja, hogy milyen ruhadarabokat kell elkerülnie, és mik azok, amelyeket mindenképpen érdemes megvennie. A kiválasztott ruhadarabokban magabiztosan érezheti magát, mivel egészen biztosan jól fognak állni. Elsőre talán úgy tűnhet, hogy ez hatalmas munka – lehet, hogy az egész ruhatárát le kell cserélni – de idővel sokkal gyorsabbá válik a ruhavásárlás, hiszen eleve fel sem kell próbálnia azokat, amik nem illenek a típusához.

Fontos, hogy hogy a színek semmiképpen sem vesznek el a teljes összhatásból, hanem minden harmonikusan támogatni fogja egymást, ezzel tökéletes megjelenést biztosítva. Az ilyen alapokon nyugvó gardróbból nem kell különösebben gondolkodni azon, hogy mit vegyen fel, hiszen minden passzol mindennel.

A tanácsadás során nem csak kategorizálásra kerül sor, hanem az egyedi adottságok meghatározására is, amely lehetővé teszi a tökéletes egyedi stílus kialakítását.

Mi történik a színtanácsadás során? Mit tartalmaz a szolgáltatás?

A színtanácsadás után teljes körű stílustanácsadásban részesül, ahol Pászti Bea tanácsadónk a testalkata alapján megfelelő fazonokat is ajánl Önnek. Segít kikeresni az üzletből a megfelelő ruhadarabokat, Önnek pedig csak próbálgatnia kell ezeket.

Ez egy személyes szolgáltatás, amelyet bárki igénybe vehet, bármilyen fontos alkalom előtt. Ha mélyebben is érdeklődik a téma iránt, beszélgethetnek a dress code-okról és az anyagokról is, így egy teljes, személyre szabott öltözködési tanácsadást kap.

A tanácsadás általában 1 órát vesz igénybe, ezalatt több szett összeállítására is sor kerül. Kolléganőnk megkérdezi, milyen alkalomra keres öltözetet (akár több alkalom is lehet!) ehhez mérten válogat, illetve ajánl darabokat próbára.

Hogyan alakulnak a színtanácsadás árak?

A színtanácsadás teljesen ingyenes, csak időpontot kell egyeztetni hozzá. A tanácsadás után összeállított szettet üzletünkben megvásárolhatja, így jelentős időt takarítva. Üzletünket elhagyva nem csak minőségi, de az adottságaihoz teljes mértékben passzoló ruhadarabokkal távozhat.

színtanácsadás férfiaknak

Jelentkezés színtanácsadásra

Ahhoz, hogy jelentkezni tudjon a színtanácsadásra mindössze annyit kell tennie, hogy ide kattintva kitölti az űrlapot.

Ezután telefonon felkeressük, és időpontot egyeztetünk. Általában 2-3 napon belül sor kerülhet a tanácsadásra, azonban vegye figyelembe, hogy ritkán ez az idő több is lehet. Minél hamarabb jelentkezik, annál előbb tudjuk garantálni a tökéletes megjelenést!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0