Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Az igényes férfi: hogyan hordjon nyakkendőt?

Tud róla, hogy a nyakkendő viselete önmagában nem jelent igényességet? Az is számít, hogyan viseli. Tudjon meg minden írott és íratlan szabályt e kiegészítő viseléséről, hogy előnyére váljon!

Állásinterjú, eljegyzés vagy üzleti tárgyalás? Egy nyakkendő csak növelheti az Önből sugárzó magabiztosságát – feltéve, ha megfelelően viseli. Ha elkövet néhány apró hibát, akkor ez a ruhadarab könnyen bohócot csinál Önből. De ne aggódjon, nem válhat nevetség tárgyává, ha a cikkünk tiltólistájában felsorolt előírásokat betartja. Mielőtt azonban rátérnénk arra, hogy mit NE tegyen a nyakkendővel, íme néhány érdekesség a nyakkendők világából.

Egy kis nyakkendő történelem

A hideg elleni védekezéséként már a régi rómaiak is hordtak nyakba való kendőt, legalábbis erről árulkodik Traianus oszlopa. Ennél is régebbi bizonyíték a kiváló darab ősi alkalmazására az a kínai lelet, amely a 7500, élethűen megmintázott, nyaksálat viselő agyagkatonából áll, és az időszámításunk előtti 3. évszázad végén uralkodó első kínai császár Si Huangti temetkezési helyéről való.

nyakkendő míg a szem ellát

E páratlan kiegészítő újrafelfedezése, vagyis a ma általánosan használt hosszú nyakkendő megjelenésének első nyomai a 17. század első felének Közép- Európájában keresendő: a harmincéves háborúban a horvát katonák a nyaksál viselését úgy bolondították meg, hogy a hosszabb darabra a mellükön csomót kötöttek. Ebből még nem lett volna világszerte divat, de az igényes férfiak legigényesebbike (legalábbis, ami az öltözködést illeti), a Napkirály tekintete megakadt ezen az egyedi megoldáson. A legenda szerint a király hadügyminiszterét bízta meg azzal, hogy szerezzen be néhány mintadarabot. Udvari keretek között az anyaga díszes csipke, illetve brokát lett, és a nemesség jelképévé vált, a nők pedig a napkirály egyik szeretőjének ötletét követve pillangó alakúra kötve hordták azt.

A XIX. századra a nyakkendő megkötése kész művészetté fejlődött: tankönyvek készültek a nyakkendő megkötéséről, a XX. és XXI. században pedig már különböző szélességben, színekben és anyagokban folytatódik térhódítása.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

Meddig érjen a nyakkendő?

Egy igényes férfi nyakkendője pontosan az öv csatjáig ér, se rövidebb, se hosszabb nem lehet ennél. Ez a nyakkendőviselési szabályok legfontosabbika, olyan alapvető elvárás, amihez mindig tartania kell magát, ha azt szeretné, hogy a kiegészítő előnyére váljon. Ügyeljen arra, hogy amikor megköti a kiválasztott darabot, akkor ne húzza ki magát túlságosan, illetve ne dőljön nagyon előre. A természetes testtartását vegye fel a művelet során, hiszen ez alapján tudja eltalálni az említett hosszúságot.

A nyakkendőnek pont az övig kell érnie
A nyakkendőnek pontosan az öv csatjáig kell érnie, se rövidebb, se hosszabb nem lehet !

Milyen hosszú nyakkendők vannak? Ki milyet viseljen?

A csokornyakkendő exkluzív, elegáns alkalmakra való, a nyaksálat inkább az idősebb korosztály körében tartják az igényes megjelenés egy formájának. Ha nem csokornyakkendőről vagy nyaksálról van szó, a nyakkendő hossza nem választás és választék kérdése: olyan hosszúnak kell lennie, hogy az megköthető legyen a fent tárgyalt formában. A nyakkendő másképpen nem lehet elegáns.

A méreten túl az anyag és a szín kapcsán nincsenek erős megkötések. Az alkalomhoz, és nem a korosztályhoz, vagy testalkathoz kell illeszkednie.

  • Az üzleti tárgyalásokon jobb, ha az öltöny színeivel harmonizál, ami ezekben az esetekben a szürke, a kék és a sötét ajánlott.
  • Az anyaga inkább abban az esetben legyen csak selyem, amikor nagyon kitüntetett alkalmakra állítja össze szettjét.

Fontos még a nyakkendő szélessége: A kifejezetten széles nyakkendők maximum egy retro bulira mennek el. Az igényes férfi nyakkendője az üzleti élet világában középszélességű, egyébként meg a divatos keretek között az egyre elvékonyodó nyakkendők vannak most előnyben, melyek vonzzák a kíváncsi női tekinteteket.

Színes nyakkendők

Hogyan és mit ellensúlyoz, ha a nyakkendőt helyesen viseljük?

A nyakkendő a puszta viselésével eleganciát és igényességet sugároz, ellensúlyozhatja a kevésbé márkás öltönyt is és segít az üzleti életben a kezdő fellépésben. Magabiztos és igényes urak elengedhetetlen tartozékaként vált napjainkban is ismertté, akárcsak a Napkirály udvarában.

Kezdő munkavállaló vagy munkahelyet vált? Vőlegény vagy örömapa? Színházi este vagy exkluzív party? A nyakkendők, a csokornyakkendők és nyaksálak viselete minden eseményen a tisztelet kifejezésének jelei és a tiszteletkeltés eszközei. Eltakarják, ellensúlyozzák, azt, hogy Ön esetleg izgul, vagy bizonytalan valamiben. Öltsön fel egy nyakkendőt és legyen nyerő szériája az életben! Nem minden a megjelenés, de elengedhetetlen az igényesség a sikerhez.

A hosszított nyakkendő a kifejezetten magas férfiak számára előnyös, így ellensúlyozza azt, ha valaki a kelleténél kicsit jobban kilóg a tömegből, illetve garantálhatja, hogy a nyakkendő ilyenkor is az övcsatig ér. Ha az Ön magassága 185 feletti, akkor ajánljuk ezt Önnek.

Milyen kiegészítői vannak egy nyakkendőnek?

A nyakkendőhöz lehet választani kiegészítőket, de fontos a különbség a nyakkendőcsat, illetve csipesz és a nyakkendőtű között. Ha elegáns és egyedi szeretne lenni egy ünnepségen vagy egy ünnepi előadáson, nyugodtan válasszon egy ilyen kiegészítőt, ám ha nyakkendőtűt vásárol, akkor tudnia kell mit vállal. A tűviselet ugyanis felvet egy dilemmát, amit önmagának kell mérlegelnie: a tűt szabályszerűen bele kell szúrnia a nyakkendőbe, így sérül az anyag. Egy selyemnyakkendőt Ön Ítélne ilyen sorsra?

A nyakkendő remek kiegészítője lehet egy frappáns díszzsebkendő is, amely anyagban és színben, esetleg, ha mintás, akkor a mintában is passzol a nyakkendőviselethez. Egyszínű, sötét darab is összeválogatható mintás, egyedi nyakkendőkkel. Választhat még mellé mandzsettagombokat, elegáns gyűrűt vagy órát a szetthez, de figyeljen arra, hogy ezek milyen anyagból és színben készültek: a lényeg a teljes összkép által kiadott összhang!

Tiltólista! Ez ne tegye egy nyakkendővel

  • Úgy megkötni, hogy az az övcsat felett vagy alatt érjen véget
  • Rövid ujjú inggel viselni
  • Eltérő, vagy rikító színt viselni öltönyhöz
  • Az inggallérhoz viszonyítva aránytalanul kicsire vagy nagyra kötni a csomót
  • Kigombolni alatta az ing felső gombját
  • Harsány vagy virágmintás darabot viselni üzleti tárgyalásokon
  • Begombolatlan gallérral viselni

Ha nyakkendők terén még akadna kérdése, bátran keresse fel kollégánkat a MrSale öltönyüzletben. Részletes tájékoztatást adunk Önnek a hagyományos és alternatív nyakkendőink világából, és a kiegészítőkről is. Ha tanácsra van szüksége, mindig állunk rendelkezésére: aki a MrSale-nél öltözködik, az garantáltan egy lesz az igényes férfiak közül!

Gyakran Ismételt Kérdések

Meddig kell érnie egy nyakkendőnek?

Egy igényes úriember nyakkendője az övcsatjáig ér: ha feljebb végződik, akkor bohókás, ha lejjebb, akkor esetlen hatást vált ki. Erre kifejezetten ügyelni kell!

Többféle hosszúságú nyakkendőt is lehet kapni?

Létezik csokornyakkendős és nyaksál is, ami szintén kiváltja a nyakkendőt, a hosszított nyakkendőket pedig kiemelkedően magas férfiaknak ajánljuk.

Mit ne tegyünk semmiképpen egy nyakkendővel?

Ne viseljük begombolatlan gallérral, és ne hagyjuk begombolatlanul alatta az ing legfelső gombjait sem! Emellett pedig a csomó nagysága és stílusa során ügyeljünk a két gallér közötti távolságra is.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0