Oldal kiválasztása

Öltöny mellé inget vihet tized áron!

30 szülőköszöntő ajándék ötlet

A polgári esküvői szertartás legmeghatóbb pillanata, amikor a pár megköszöni szüleinek azt, hogy gondjukat viselték. Hálából rendszerint szimbolikus ajándékkal, egy virágcsokorral és egy üveg jó minőségű borral illik kedveskedni az örömanyának és örömapának. Ha azonban ennél kreatívabb szülőköszöntő ajándékot szeretne adni, az alábbiakban összeszedtük 30 tippet, ami segítségére lehet.

Melyek a legjobb esküvői szülőköszöntő ajándékok? Hogyan válasszunk?

Az esküvő egyet jelent az ajándékozással. Ha volt már vendég egy ilyen eseményen, akkor tudhatja, hogy az ifjú párnak szánt nászajándékok finoman szólva sem nevezhetőek mindig telitalálatnak. Három étkészlet, két kenyérsütőgép, vagy ugyanolyan kávéfőzők bukkannak fel a csomagokból. Hogy ezt elkerülje, érdemes tudnia, hogy a násznép tagjaként mivel lepje meg az ifjú párt. Erről egy korábbi cikkünkben olvashat részletesebben:

Ugyanígy az ifjú pár sincs könnyű helyzetben, amikor nekik kell kitalálni, mit adjanak a násznép tagjainak, valamint a szüleiknek, amivel megköszönik jelenlétüket és fáradozásaikat.

A szülőköszöntő ajándék rendszerint nagyobb, mint a többi vendégnek szánt köszönőajándék. Erre az alkalomra tehát egy olyan meglepetést illik adni, ami emlékezetes, amit az örömszülők szeretnek, ami a pár, vagy a szülők számára valamilyen szempontból különleges, személyre szabott, esetleg az esküvő napjára emlékezteti majd őket.

Örömapa szülőköszöntő ajándék ötletek

Nem egyszerű feladat megtalálni a tökéletes ajándékot egy apának, de a következő listából nem lőhet mellé!

1. Bortartó

Az örömapa ízlésének megfelelően lehet modern vagy klasszikus.

2. Bor

Személyesebb és különlegesebb ajándék egy egyedi címkével ellátott, vagy a pár egyik tagjának születési évében készült bort adni.

3. „Legjobb évjárat” rövidital

Ez esetben is keressen olyat, ami az örömapa életkorával azonos.

4. Söröskorsó felirattal

Választható hozzá egy szép idézet, vagy egy humoros felirat, lehet gyári vagy kézzel készített, a lehetőségek száma végtelen.

5. Nyakkendő

A megvásárolt darab akár egyedi szöveggel is különlegesebbé tehető. Melyik édesapa ne olvadna el egy „örökké a TE kislányod” feliratú nyakkendőtől?

6. Feliratos zokni

Hasonlóan a nyakkendőhöz, ez is a nagy napra emlékezteti az örömapát. Az egyikre kerülhet valamilyen humoros vagy megható szöveg, a másikra pedig az esküvő dátuma.

7. Feliratozott vagy hímzett díszzsebkendő

A díszzsebkendő kifinomult és elegáns, egy úriember elengedhetetlen kiegészítője. Mind a nyakkendő, mind a zsebkendő esetén adhatnak olyat, ami illik az esküvő színeihez, így az örömapa azonnal viselheti is.

8. Facsemete

Ha a szülők számára fontos a környezettudatosság, esetleg szeretnek kertészkedni is, egy kedves, vicces vagy megható szöveggel átadott facsemete kiváló választás lehet. Ráadásul ez az ajándék rendkívül szimbolikus, hiszen ahogy a fa cseperedik, úgy nőtt fel az ifjú pár is, egy új életszakaszba lépve. Ilyen esetben figyeljenek oda, hogy a csemete túl is élje az esküvőt, vagy akár el is ültethetik közösen a szertartás után.

9. Könyv

Volt egy gyerekkori kedves könyv, amivel megannyi közös emlékük van? Itt az idő, hogy személyes üzenettel átadja az édesapának.

10. Mandzsettagomb

Akár az esküvő napjának dátumával, akár más, a pár vagy a szülők számára fontos üzenettel, képpel ellátva, nem csupán hasznos, de maradandó emlék is lesz.

11. Színházjegy

Egy színvonalas színházi előadás mindig jó választás, különösen, ha az ifjú pár is elkíséri az örömszülőket, így jelezve nekik, hogy az új életüknek is fontos részei maradnak.

12. Borkostoló

A finom borok kedvelőinek tökéletes lehetőség, hogy nyugodt környezetben, szakértő vezetésével egészen egyedi borkülönlegességeket próbálhassanak ki. Ez az ajándék akkor a legtökéletesebb, hogyha az ifjú pár is elkíséri az örömszülőket a borkostolóra.  Kiváló lehetőség a lazításra, az esküvői élmények kibeszélésére, vagy az ott készült fényképek nézegetésére.

13. Külföldi vagy hazai tájakra szóló utazás

Az anyagi lehetőségek mérlegelését követően kellemes kikapcsolódást ígér az örömszülők számára az esküvőszervezés fáradalmainak kipihenésére.

14. Sétahajózás

Kellemes nyári program lehet az esküvő kipihenésére egy családi beszélgetésekben gazdag sétahajózás.

szülőköszöntő ajándéknak kifejezetten jó választás a sétahajókázás

15. Gravírozott pezsgőspohár

Az örömapa jövőben már egy személyre szóló pohárral koccinthat a különleges alkalmakra, esetleg az unoka érkezésének hírére.

Amennyiben további ötletek után kutat, korábbi cikkünkben olvashat a megajándékozandó férfi személyiségének megfelelő ajándékokról:

Örömanya szülőköszöntő ajándék ötletek

A legtöbb örömanya bizonyosan boldog lesz a személyes, akár kézzel készített ajándékokkal, az ékszerekkel és az élményajándékokkal.

16. Virágbox

Készíthető selyemvirágból, ügyesebb kezű menyasszonyoknak papírvirágból, vagy csináltatható élővirágból. A belsejébe lehet tenni egy szép idézetet, gyermekkori fotót vagy jegyesfotót, és máris személyesebb az így adott ajándék, mint egy egyszerűbb virágcsokor.

17. Fénykép egy elegáns képkerettel

A kép lehet a jegyesfotózásról, vagy lehet egy közös családi kép, amely szép emlékeket idéz fel.

18. Fotóalbum vagy fotókönyv

Habár időigényes elkészíteni, de biztosan örök emlék marad, amelybe a gyermekkortól a napjainkig tartó időszak minden fontos állomásáról betehető egy fénykép.

19. Gravírozott vagy egyedileg csináltatott ékszer

Az egyik legszebb módja annak, hogy édesanyja iránti szeretetét kifejezze. Egy többgyermekes anyukának egy gyöngyökkel kirakott medál, amelynek minden kis gyöngye a család egy gyermekét jelképezi, személyes és megható ajándék lesz.

20. Mézeskalácsszív

Készülhet saját kézzel, vagy lehet akár rendelt sütemény, egy gyönyörű idézettel szép kiegészítője lehet az édesanyának adott csokornak.

21. Főzőtanfolyam

A házasélet része a főzés, ami a mai világban már a férfiaknak és a nőknek egyaránt fontos teendő. Ha Önnek még nincsenek meg az alapok, akkor tökéletes program lesz egy közös főzőtanfolyam. Ha édesanyja igazi virtuóz a konyhában, akkor válasszon olyan kurzust, amelyik valamilyen egzotikus ételt, vagy egy nemzet konyháját mutatja meg, így mindketten újat tanulnak majd az anya-gyermek programon!

22. Családfakutatás

Egy ajándék, ami az egész család számára meglepetés lehet. Elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretnék megismerni a családjuk történetét, akár már az 1800-as évek elejétől.

23. Wellnesshétvége

Az esküvőszervezés nem csupán az ifjú párnak, de az örömszülőknek is izgalmas, stresszes és zsúfolt időszak, a wellnesshétvége lehetőséget biztosít számukra egy kis kikapcsolódásra.

24. Páros romantikus vacsora

Az örömszülőknek is célszerű romantikus ajándékkal kedveskedni, hiszen az ő életük is új szakaszhoz érkezik, amikor kirepül a gyermek és újra egymásra figyelhetnek. Ennek az újrakezdésnek lehet egy tökéletes kezdete egy különleges gasztronómiai élmény.

További romantikus ajándékötleteket talál ebben a cikkünkben:

25. Édességválogatás

Az édesszájú örömanyáknak, személyre szóló különleges válogatást is összeállíthat, ami emlékezteti őt az együtt töltött édes pillanatokra.

26. Parfüm

A jó minőségű parfüm olyan luxus, amit sok édesanya magának sosem venne meg. Tökéletes alkalom arra, hogy egy minőségi és ízléses darabbal meglepje anyukáját.

szülőköszöntő ajándék

27. Feliratos bögre

A kreatívabbak saját kezűleg is készíthetik. Segítségével az örömanya reggeli kávéja nosztalgikus hangulatba hozza majd.

28. Társasjáték

Nem csak a régi, átjátszott esték emlékére, de a jövőbeli élmények reményében is jó választás társasjátékot ajándékozni, hiszen a közösen eltöltött idő a legértékesebb ajándék.

29. Szülőköszöntő ajándék tánctanfolyam

Egy rendszeres, új program segít az örömszülőknek abban, hogy újra egymásra találjanak a gyermek kirepülését követően, immár csak kettesben.

30. Páros csomag egy új sport kipróbálására

Itt az idő, hogy új hobbiba vágjanak az örömszülők. A sport segít a fizikai és mentális egészség megőrzésében.

Nem muszáj tehát a bor-virág vonalnál maradni: adjanak olyan ajándékot a szüleiknek, amiknek valóban örülni fognak ebben a különleges pillanatban!

Íme 30 szülőköszöntő ajándék, amivel garantáltan nagy örömet okozhat. Személyes és élményekben gazdag ajándékötletekhez kattintson cikkünkre.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0