Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

A minőségi öltöny 15 ismertetőjegye

Vajon mik a valóban minőségi öltöny jellemzői? A márka nem elég! Eláruljuk, miből tudhatja, hogy a választott ruhadarab megéri az árát!

1. Miben rejlik a minőségi öltöny varázsa?

Az ember életében számos olyan fordulópont van, amikor nagyon sok múlik azon, hogy milyen a fellépése, a megjelenése. Ahhoz, hogy a magabiztossága, az alkalmassága és a megnyerő modora teljes fényében pompázhasson, nem árt egy minőségi öltöny viselete. Legyen igényes arra, hogy öltözik fel egy állásinterjúra, tárgyalásra: ha elsőosztályú a megjelenése, akkor a karrierje is biztonságban van. Egy minőségi öltöny varázsa könnyen megnyithatja Ön előtt a magánéletben és a munka terén is azokat a kapukat, amelyeket egy átlagos öltözetben hiába dönget.

2. Mire figyeljen, amikor igazán minőségi öltönyt keres?

Egy minőségi öltöny jó minőségű anyagból készült, bélése is kézi varrással készült, amelynek a gallér és a gomblyuk körül egyértelmű nyomai vannak. Egy jó öltöny hasítékkal, megfelelő mértékű bőségtartalékkal, gombolható mandzsettagombokkal rendelkezik.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

3. Milyen anyagból készül egy minőségi öltöny?

Egy igazi, első osztályú darab csakis pamutból, kasmírból vagy gyapjúból készülhet, és semmi esetre sem tartalmazhat poliésztert. De önmagában nem elég tudni, miből készül a ruhája. Egy szövet minősége ugyanis nem csak az összetételen múlik, legalább ilyen fontos annak sűrűsége, kopásálósága és súlya is. Ha öltönyt vásárol, azt is figyelembe kell vennie, hogy milyen évszakra, milyen időjárási körülményekre van szabva az alkalmi viselet. Nyáron például 300 gramm alatti öltönyt, míg hideg időben 380 gramm feletti darabot válasszon a kínálatból.

4. Milyen a szabása egy igazi elegáns öltönynek?

Az öltönyt akár méretre is szabathatja: készíttesse el egy szabóval saját, egyedi ruhadarabját, ami úgy fog Önön állni, mintha csak egy méregdrága órát hirdető óriásplakátról lépett volna le. De természetesen a készen kapható öltönyök között is talál igazán kiváló darabokat, csak a próba során különösen figyeljen oda a szabásra, illetve arra, hogy áll Önön. A legjobb öltöny sem kölcsönöz eleganciát, ha nem megfelelő méretet választ, vagy nincs tisztában a testalkati sajátosságaival.

5. Milyen színű és mintázatú lehet egy minőségi öltöny?

Nincs korlátja annak, hogy milyen minta és szín szerint minőségi egy öltöny: az alkalom az egyedüli, ami határt szabhat ennek. Ha nem sötét öltönyt választ, akkor nagyon figyelni kell a kiegészítők harmóniájára is, mert ha azok nem passzolnak, akkor a legjobb minőségű darab is ízléstelenné válhat!

mintás öltöny

6. Milyen gallért válasszon?

A gallér formája, kidolgozottsága és minősége egyaránt eltérő lehet. Ezek azok a tulajdonságok, amelyet mindenképpen szem előtt kell tartania. Mivel maga a gallér is szem előtt van, így az egyik legfontosabb, leghangsúlyosabb eleme a viseletnek.

A keményített gallér manapság már ódivatúnak számít, de nem minden helyzetben. Egy állásinterjú kapcsán például lesz, ahol a sportzakó lesz a nyerő, és lesz, ahol kifejezetten a keményített gallér. Járjon utána egy interjú előtt, hogy mi az íratlan norma az adott helyen és aszerint válassza ki öltényét és figyelje meg a gallért, ami hozzá tartozik. Ebben az esetben is fontos, hogy található-e kézzel varrott elem, vagy sportzakóknál dísztűzés. Érdemes a kivágás mélységére is figyelni, illetve arra, hogy magasan vagy mélyen gombolódik-e, arányosak-e a gomblyukak távolságai a zakó méretéhez, a gallér hosszához, szélességéhez, mélységéhez vagy magasságához képest.

7. Mennyire pontosak az öltöny illesztései?

Egy mintás anyag mellett is jó döntés lehet, akkor, ha annak megfelelő az illesztése. Az illesztés kapcsán 100%-os precizitást kell elvárnia. Az az öltöny lehet csak igazán szemrevaló, amelyik esetén az illesztés szimmetrikusan van elrendezve, tökéletes, minden illesztési ponton, beleértve a zsebeket és az ujj részét is.

8. Milyen az öltöny hasítéka? (Ha van)

A legtöbb minőségi öltönynek van hasítéka, ami oldalt vagy hátul középen található a ruhadarabon. Mindkét esetben azt a célt szolgálja, hogy szebb esése legyen a zakónak és karcsúsítsa tulajdonosát. Itt is fontos odafigyelni a megfelelő varrásra, elhelyezésre, és arra, hogy ha mozog, hogyan viselkedik Önön a zakó.

9. Az öltöny gombjai

Az öltöny gombjait mandzsettagombnak hívja a szakma. Ezek a gombok olykor kigombolhatóak, a konfekcióöltönyök esetében viszont többségében nem.

Hogy miként érheti el a gombok segítségével a tökéletes hatást? Ez a részlet akkor fog megfelelő módon illeszkedni az egész összképhez, ha a gombolható gombok közül az utolsót kigombolja. Az elsőosztályú öltönyök között is a legkiválóbbak azok, amelyek esetén még arra is figyelnek, hogy az utolsó gomb mandzsettájához más színű cérnát használjanak.

öltöny mandzsetta gomb

10. Milyen az öltöny bélése?

Nem csupán az számít egy jeles, sorsdöntő eseményen, amit mások látnak a megjelenésből, hanem az is, amiről csak Ön tud. A réteges viselet esetén az utolsó darabig, kiegészítőig érdemes odafigyelni arra, hogy az egyszerre legyen minőségi, kényelmes és jó állapotú. Az öltöny esetében is fontos, hogy annak belső részeiben se legyen hiba. Hogy milyen is egy minőségi öltöny bélése? Előszőr is fontos, hogy minden minőségi öltönynek van bélése! Amelyiknél ennek hiányát tapasztalja, azt ne is próbálja fel! A bélések koronázatlan királya a paszpartu, egy finom selyemfajta.

11. Felfedezhetőek-e rajta a finom kézivarrás jelei?

Azt, hogy az öltöny kézivarrással vagy géppel készült-e a gomblyuk körüli részek alapos megfigyelésével tudja a legkönnyebben eldönteni. A minőségi öltönyre jellemző ugyan, hogy általában az anyag széle a gallérnál és az öltöny peremén tűzve van, ha kézi és nem gépi varrással készült. Azonban olykor a megrendelő kérésére ez a tűzés mégis elmarad. A gombok körül viszont, ha a gomblyuknál az öltések egyenletesség megfigyelhető, akkor az a ruhadarab az öltönyök között kézműves terméknek tekinthető.

12. Minden minőségi öltönyhöz tartozik díszzsebkendő?

A diszzsebkendő viselése kizárólag Önön múlik: jelenthet előnyt, ha megfelelő anyagból készült, megfelelően hajtogatva helyezi az a zsebebbe, és harmonizál a többi kiegészítővel is, de nem kötelező a viselete. Éppen ezért nem mindig „alaptartozék”, még a minőségi öltönyök esetében sem.

díszzsebkendő

13. Van-e mandzsettája egy minőségi öltönynek?

Ugyan egy öltöny lehet minőségi mandzsettagombok nélkül is, de ha van rajta mandzsettagomb, akkor az egyértelműen jelzi, hogy a darab elsőrangú. A legideálisabb esetben ezek a gombok kigombolhatóak.

14. Mi az a bőségtartalék és mi köze van a minőségi öltönyökhöz?

A bőségtartalék minden minőségi öltöny ismérve: az öltönynek az a része, amely kapcsán egy átszabással nagyobb lehet a ruha mérete. Ez az egyedi daraboknál mindig megvan, nem csak a nadrág esetén, hanem a zakónál is, és a bővítési lehetőségekben nem bánik fukarul.

Lehet, hogy alatt felszedett pár kilót, de majd ledobja! Addig is minek feszengene egy szűk öltönyben? A felesleg ellenére is lehet magabiztos és megnyerő a megjelenése, egy szabó pillanatok alatt Önre igazítja az öltönyt!

15. Az összhatás vizsgálata

Bár a listánk végére került, de természetesen ez az első, és legfontosabb szempont: próbálja fel, nézze meg alaposan a tükörben, hogy a választott öltöny jó benyomást tesz-e, és tökéletesen passzol-e Önhöz!

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen anyagokból készülnek a minőségi öltönyök?

Kizárólag kasmírból, gyapjúból és pamutból készülnek a minőségi öltönyök. Polésztert sosem tartalmaznak.

Mik egy minőségi öltöny legszembetűnőbb vonásai?

A minőség öltöny kiváló anyagból van, minőségi béléssel van ellátva, kézzel varrott, és ami az egyik legfontosabb, hogy tökéletesen áll Önön.

Mire kell figyelni öltönyvásárláskor?

A legfontosabb, hogy jó anyagból készüljön, és jól álljon Önön. Ezen felül érdemes odafigyelni az apróságokra is: egy jó öltöny hasítékkal, megfelelő mértékű bőségtartalékkal, gombolható mandzsettagombokkal rendelkezik.

Íme, az öltöny, ami olyan, mintha csak Önre szabták volna…

…akkor is, ha készen vásárolja. Ha eljön üzletünkbe, segítünk Önnek megtalálni a megfelelő darabot, ami nem csak elegáns, de tartós is lesz – és úgy áll Önön, mintha méretre szabatta volna!

Ha kedvet kapott az olvasáshoz íme egy további cikk öltöny témában:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0