Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Mit vegyünk fel egy koncertre: útmutató férfiaknak

„A jövő heti koncertre mit vegyek fel?” Ez a kérdés akkor is felmerülhet Önben, ha új vagy ha már számtalan komoly- vagy könnyűzenei koncerten járt, de még égetőbb, ha egy randevú alkalmával a szíve hölgyét is le akarja nyűgözni makulátlan megjelenésével.

Az, hogy valaki mit vegyen fel egy koncertre nagyon sok mindenen múlik.

Számít, hogy

  • milyen intézményben kerül sor az eseményre
  • szabadtéri vagy zárt koncertről van-e szó
  • milyen zenei műfaj
  • milyen alkalomból, kinek a szervezésében
  • milyen minőségében (magánemberként, diplomataként, üzletkötőként)

vesz részt rajta. Számít az is, hogy a koncert egy különálló esemény vagy egy nagyobb rendezvény része és persze az sem mindegy, hogy milyen országban és évszakban járunk éppen, vagyis, hogy milyenek az időjárási körülmények.

Ezeket mind figyelembe véve kell megalkotnia azt a szettet, amit magára ölt a programra való készülődés során. Talán abban az esetben sem lehet feltétlenül kellőképpen rutinos, hogyha gyakran jár koncertekre, hiszen nagy a valószínűsége annak, hogy nincs két egyforma alkalom, amelyre egyforma íratlan szabályokat lehetne alkalmazni. Azért persze nem lehetetlen rendszeresen, különböző alkalmak esetén eltalálni a legideálisabb viseletet, de nem árt, hogyha az ember a megfelelő oldalakon olvasgatva támpontokat talál ehhez, vagy akár egy szaküzletben kikéri egy rutinos és segítőkész eladó segítségét.

Mit vegyünk fel egy koncertre
Forrás: Canva

Koncertre mit vegyek fel: van-e erre írott szabály?

Igazából alapvetően nincsen írott szabály arra, hogy mit vegyen fel egy koncertre, vagy teljesen informális, vagy az esemény meghívójában felsorolt tényezők alapján kell eldönteni. Kivételt jelent persze, ha az esemény annyira alkalmi vagy exkluzív, hogy a hozzá tartozó meghívón „dress code” is fel van tüntetve. Ilyenkor nagyon kellemetlen tud lenni, hogyha nem felel meg az előírásoknak, tehát különösen figyeljen arra, hogy mibe is bújik bele pontosan. Ha nem mozog otthonosan a „dress code”-ok és az elegáns koncertek világában, nyugodtan keresse fel üzletházunkat: mi segítünk eldönteni, mit is viseljen a bizonyos eseményen.

Miben érezzük jól magunkat és mi az, ami stílusos: hol van a középút?

Általános igazság, hogy az ember soha, semmilyen körülmények közt ne viseljen olyan ruhadarabot, amiben túlságosan kényelmetlenül érzi magát, vagy amitől idegenkedik. Bizonyos esetekben természetesen, mint a „dress code” is, nem lehet kivételt tenni. De amikor az adott koncerthez és körülményekhez illő ruházatot válogatja össze, az elegancia mellett a kényelmet is tartsa szem előtt. A megfelelő méret, szabás és anyag megadhatja a tökéletes összhatást – a természetéhez, a testalkatához, a fizikai tulajdonságaihoz is passzoljon a ruha.

Fontos a stílus mellett az is, hogy az eredmény mértéktartó legyen. Mind a ruhadarabok különböző színeinek és azok harmóniájának, valamint a mintájuk, élénkségük tekintetében tájékozódjon arról, hogy megfelel-e a viselete az íratlan szabályoknak. Az elegáns férfi megfelelő gondot fordít arra, hogy a ruhadarabjai ápoltak legyenek. Figyeljen arra, hogy mindig frissen mosott, vasalt ruhadarabjai legyenek. További hasznos öltözködési tippeket itt talál.

Hogyan befolyásolja a koncert jellege az illő öltözetet?

A koncert jellege befolyásolhatja, hogy mit vegyen fel, hiszen sokszor egy-egy adott műfajhoz szorosan kapcsolódik egy társadalmi réteg, valamilyen divatirányzat, illetve intézményi csoportok. Ezeknél ugyan nem küldenek ki „dress code”-dal ellátott meghívót, de megvannak a bizonyos keretei annak, hogy miként jelenjen meg.

Rockkoncertre megy?

Csak lazán! Itt aztán nyugodtan öltözhet kedve szerint, akkor is, ha amúgy a mindennapi viselete élére vasalt selyeming és az öltöny. Most nyugodtan felvehet egy fekete pólót egy hasonló fekete farmerrel.

Csendes, ülős koncertre megy?

Öltözzön kényelmesen és elegánsan! Ha több órát kell ülni a teremben, akkor mindennél fontosabb, hogy a kényelem domináljon, de természetesen nem a kedvenc mackónadrágra gondolunk itt, hanem a megfelelő méretű, jó alapanyagból készült darabokra.

Fesztiválra szervezett koncertre vagy egy együttes koncertjére megy?

Itt mindent lehet. Amennyiben fesztiválkoncertre megy és végig kell állni az egész műsort, mindegy, hogy a koncert kültéri vagy beltéri, a kényelmi szempontok szintén nagyon fontosak. Elsősorban a lábbelire figyeljen oda. Ide teljesen jó lesz akár a fesztivál logójával ellátott póló vagy a kedvenc együttesének rajongói számára készített felső. Általában nem ajánljuk, hogy feliratos vagy logós pólókban, ruhadarabokban jelenjen meg nyilvános eseményeken. Ugyanígy a rikító színek is többé-kevésbé tabunak számítanak, de ez pontosan az az alkalom, amikor borul minden szabály, és nincsenek megkötések.

koncertre mit vegyek fel
Forrás: Canva

Komolyzenei koncertre megy?

Csak elegánsan! Ebben az esetben a fehér ing és a fekete szövetnadrág ajánlott. A komolyzenei koncerten egyre többen jelennek meg laza öltözetben, de ha lehet, ne álljon be a sorba. Konvencionális keretek között az elegáns öltözet egyben a zenészek felé jelzett tiszteletteljességet is jelenti.

Jazz koncertre megy?

Az ilyen típusú koncertek esetében ajánljuk, hogy sportosan elegánsan öltözzön. Jöhet a garbó és a tweed zakó is.

Szabadtéri és beltéri koncertre mit vegyek fel?

Amennyiben szabadtéri koncerten vesz részt, mindenképpen készüljön  arra, hogy az időjárás bármikor meglepheti. Ilyenkor a rétegzett öltözködés a praktikus, nézze meg az időjárás-jelentést, és ha kell, mindenképp vízálló ruhadarabokkal egészítse ki öltözékét, és nem árt, ha esernyő is van Önnél. Továbbá lehetőleg zárt cipőben érkezzen. Ha zárt eseményről van szó, akkor tájékozódjon arról, hogy az adott intézményben milyenek a hőmérsékleti viszonyok. Az aktuális rezsiválság idején egyes színházak, koncerttermek nem fűtik túl a helyiségeket, így érdemes eszerint átgondolni, miképp öltözködik, főleg, hogyha nem nyár közepére szól az a koncertjegy.

Milyen kiegészítőket vegyünk fel egy koncertre?

Nyugodtan gondolkodhat bármilyen kiegészítőben. Ügyeljen rá, hogy például egy komolyzenei koncerten megfelelően hordja a nyakkendőt, de akár egy rockkoncerten is felcsaphat egyet, de ez esetben tökéletes, ha csak lazán, hanyagul köti meg. A kiegészítők kapcsán is fontos, hogy azok ápoltak, tiszták legyenek és harmonizáljanak minden tekintetben a ruhadarabokkal, amelyeket magára vesz. Csak arra is figyeljen majd, hogy a kevesebb néha több: a kiegészítők mértékével is óvatosan bánjon. Egy karóra igaz jolly joker, tényleg mindenhez megy és még inkább kiemeli a férfiasságát. Ebben a cikkünkben olvashat róla, mitől lesz egy férfinak igazán erőt és eleganciát sugárzó megjelenése. akkor ne hagyja ki a korábbi cikkünket a témában!

Reméljük, hogy cikkünk hozzájárult ahhoz, hogy a koncertre való készülődés jó kedvvel és magabiztosan menjen, ne pedig egy rémálommal legyen egyenlő. Amennyiben ruhadarabra vagy tanácsra van szüksége, keresse fel üzletházunkat, ahol első osztályú, minőségű ruhaneműk parttalan kínálata közt segítünk önnek megtalálni a tökéletes öltözéket az alkalomra.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0