Oldal kiválasztása

Katt ide: ... ajándékba kap egy inget!

Férfi kiegészítők: útmutató a választáshoz

Amikor a különböző kiegészítőkről van szó, akkor főként a hölgyek számára készült ékszerek és egyéb kiegészítők kerülnek előtérbe, a férfiak esetében pedig jóval kisebb hangsúlyt kapnak ezek az apróságok. Pedig a férfi kiegészítők terén is igen komoly a választék.

Mit értünk férfi kiegészítők alatt?

A férfi kiegészítők tárháza igen széles, ezek az apróságok is ugyanannyit tehetnek hozzá a megjelenéshez, mint a hölgyek esetében. Egy jól megválasztott nyakkendő, gyűrű, mandzsettagomb, napszemüveg vagy éppen sál a sportos ruházaton is nagyon sokat dobnak, de egy öltönyhöz is remek választást jelenthetnek bizonyos darabok. Nem kell feltétlenülrögtön feltűnő dolgokra gondolni, a finom, ízléses, épphogy észrevehető kiegészítők is kifejezetten elegánsak tudnak lenni bizonyos esetekben. Így például egy öltöny mellett sem kell lemondani ezekről az apróságokról.

Milyen típusú férfi kiegészítők vannak?

A férfi kiegészítők terén szélesebb a választék, mint gondolná, ugyanis korántsem merül ki a gyűrűk, napszemüvegek és nyakkendők világában. Természetesen stílustól, alkalomtól személyiségtől és az adott ruházattól is nagy mértékben függ, hogy melyeket veheti fel. Pontosan annyira fontos ezekre odafigyelni, mint arra, milyen színű zoknit húz egy öltönyhöz, milyen nyakkendőt választ egy lazább eseményre, vagy mikor és hogyan illik viselni egy kalapot, napszemüveget. 

Szemüvegek, napszemüvegek

Egy jól megválasztott napszemüveg szinte mindenféle ruházatot képes feldobni, ráadásul remekül mutat a fejtetőre hajtva is, esetleg az ingbe vagy öltönyzsebbe akasztva egyaránt. Nem beszélve arról, hogy mennyire praktikus lehet az, ha nem kell hunyorogni például a volán mögött ülve, de akár egy épületből kilépve sem. Nem beszélve a szemüvegről, amely bár sokak számára a tisztánlátás eszköze, ennek ellenére bátran lehet divatos kiegészítőként tekinteni rá. Ma már számos olyan keret van, amely nagymértékben befolyásolja a megjelenést, és egyszerűen öltözteti a viselőjét. Ez igaz akkor is, ha állandó viseletről van szó, de abban az esetben is, ha olvasáshoz, vezetéshez vagy éppen a laptop előtt ülve használja.

Ha nem tudja milyen szemüveg, illetve napszemüveg állna jól Önnek olvassa el az ezekről szóló útmutatóinkat:

Szemüveg mint férfi kiegészítő
Forrás: Canva

Borotválkozás és szakállápolási kiegészítők

Bár nem a szó szoros értelemben vett kiegészítőkről van szó ebben az esetben, mégsem maradhat ki a sorból ezen termékek használata . Egy férfi esetében a mindennapok része a borotválkozás vagy szakállápolás. Az előbbihez elengedhetetlen a speciális sampon, balzsam és olaj használata is. Amennyiben pedig rendszeresen borotválkozik, a bőrkímélő balzsamok és after shave-ek között is ajánlott szétnéznie, hiszen az illat is egyfajta láthatatlan kiegészítő.

Nyakkendők

Természetesen a nyakkendők mellett sem mehetünk el szó nélkül, ha férfi kiegészítőkről van szó. A választék ezen a téren óriási, vannak közöttük klasszikus, egyszínű, elegáns és akár mókás darabok is, így mindenki megtalálhatja közöttük az ízlésének és az alkalomnak leginkább megfelelő darabokat.

Táskák, övtáskák, pénztárcák

Egy férfi esetében is lényeges, hogy rendezetten és kényelmesen tarthassa magánál az iratait, illetve a pénzét. Hiszen nincs annál kellemetlenebb, mint amikor fizetéskor vagy egy névjegykártya előhúzásakor idegesen turkál az ember a zsebében, semmit nem talál amit éppen keres, ráadásul minden egyes darab alaposan összegyűrődve kerül elő, akár a használt zsebkendők közül is egy pechesebb hétfőn. Ma már rengeteg olyan kisebb és nagyobb méretű táska, övtáska és pénztárca létezik, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legjobbat, amely napi szinten jó szolgálatot tesz majd.

Nadrágtartók

A nadrágtartók már évszázadok óta léteznek, és az utóbbi időszakban újra divatba jöttek. Az első nadrágtartók a 18. században jelentek meg, bár akkoriban még az alsóneműk körébe soroltál őket. A ’60-as évek óta azonban már a divat szerint a felsőruházat közé sorolják, így társasági helyzetben viselhetővé váltak, akár elegánsabb szettek esetében is. Ha eddig esetleg valami miatt idegenkedett ettől, többé nem kell, hiszen nagyon elegáns darabok is akadnak közöttük, ráadásul sokszor komfortosabbak, mint az övek.

Mandzsettagombok

A mandzsettagombok apró méretük ellenére nagyon sokat képesek dobni az ember megjelenésén egy öltöny és nyakkendő mellett. Különböző anyagokból készülhetnek, így választhat akár cink- és rézötvözetű gombokat, de lehet az alapanyaga rozsdamentes acél is, a borítása pedig pamut. A színek terén szintén elképesztően széles a kínálat. A sok kicsi sokra megy alapon egy igazán elegáns eseményen semmiképpen nem maradhatnak ki a szettből ezek az apróságok, amelyek garantáltan hamar magukra vonzzák a tekintetet.

Ékszerek

Természetesen a férfi kiegészítők kapcsán is beszélhetünk ékszerviselésről, hiszen ezek között is számtalan olyan van, amely az elegáns, hétköznapi és sportos szettekhez egyaránt illenek. A kínálat pedig elképesztően széles e téren.

Fülbevalók

Egy férfi fülbevalót többféleképpen is lehet viselni, ám ami nagyon fontos, hogy a választott darabnak mindig illeszkednie kell a ruházathoz és nem szabad, hogy elvonja róla a figyelmet. Ma már rengeteg elérhető fülbevaló létezik a legkülönbözőbb stílusokban és színekben, kifejezetten férfiakra tervezve. Bár alapvetően egy megosztó ékszerről van szó, megfelelően viselve senkinek egy szava nem lehet ellene, sőt, kifejezetten sokat tehet hozzá az aktuális outfithez.

Karkötők

Egy karkötő is lehet férfias, sőt! Ma már a trendi darabok mellett kifejezetten elegáns karkötők is helyet kapnak a kínálatban, így egy visszafogottabb verzió akár még egy öltöny vagy ing mellett is jól mutathat. Ráadásul egyre többen viselnek valamilyen fontos charmmal vagy medállal felszerelt kiegészítőt a csuklójukon, amelyek sokat jelentenek a tulajdonosuk számára.

Karkötő mint férfi kiegészítő
Forrás: Canva

Piercingek

A piercing igen ellentmondásos kiegészítő a férfiak körében, ez persze nem azt jelenti, hogy ne viselhetné őket. Nagyon lényeges, hogy a testékszerek kiválasztása során számos szempontot érdemes figyelembe venni. A stílus, a divat és az egyéni adottságok mellett a munkahelyi elvárásokat is ajánlott mérlegelni, különösen akkor, ha valaki magasabb pozícióban van, és nap mint nap számos emberrel találkozik az adott cég képviselőjeként. Ilyenkor visszás lehet, ha csak az ember arcán több ilyen kiegészítő is található, így egy bizonyos ponton túl ajánlott csökkenteni ezek számát.

Nyakláncok

A férfi nyakláncok tárháza szintén nagyon széles, a szolidabb daraboktól a kifejezetten feltűnő ékszerekig minden megtalálható közöttük. Ezen a téren is igaz, hogy a saját ízlés és a divat mellett, fontos mérlegelni az aktuális öltözéket és eseményt is, hiszen nem mindenhol állják meg a helyüket a kirívóbb darabok. Ugyanakkor egy ruházathoz passzoló nyaklánc kifejezetten sokat dobhat az öltözéken.

Gyűrűk

A férfi gyűrűviselés ma már megszokott dolog akkor is, ha valaki nem házas. Napjainkra számos anyagból és stílusban készülnek ilyen ékszerek, legyen az rozsdamentes acél, kerámia, nemesfém vagy akár pecsétgyűrű. Ezek között pedig bátran lehet válogatni a saját ízlésnek megfelelően, akár az adott öltözékhez is.

Kalapok

Egy szép férfikalap divatos kiegészítő és praktikus fejfedő is egyben. Ezek a darabok évszázadokon keresztül a férfiak szociális státuszát fejezték ki, napjainkra azonban sokkal inkább divatkellékként szolgálnak. Fontos azonban tudni, hogy zárt térben nem illik viselni, ilyenkor a kabáttal együtt a fogasra kell akasztani. Jól szolgálatot tehetnek azonban kültéren egy borúsabb napon, amikor olykor cseperegni kezd az eső vagy nyáron, mikor erősen tűz a nap.

Kesztyűk

A férfi kesztyűk többféle szín-, anyag- és méretválasztékban kaphatók, így amikor beköszönt a hideg, stílusosan védheti tőle a kezeit minden helyzetben. Akár minden kabáthoz külön kesztyűt tarthat a gardróbban, így a szett mindig teljes lehet, bármilyen idő is van odakinn.

Sálak

A sálak szintén elsősorban a nyak védelmére hivatottak a hűvös idő beköszöntével, ám nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy mennyire sokat tehet hozzá egy ilyen darab az öltözékéhez. Számos színben, méretben és anyagban elérhetők ma már ezek a termékek, amik az elegáns viselethez tökéletesen passzolnak.

Órák

A karóra egy férfi karjáról sem hiányozhat, hiszen amellett, hogy így mindig pontosan tudni fogja mennyi az idő, remek kiegészítőként is funkcionálhat a megfelelő stílusban kiválasztva. Sportos, elegáns, klasszikus, modern és még számtalan verzió áll rendelkezésre, amiből bátran lehet válogatni. Sőt, akár felújított oldtimerek vagy éppen okosórák is sorakozhatnak otthon a polcon, amelyekből bátran lehet válogatni minden egyes készülődés során.

Hogyan találja meg a megfelelő kiegészítőt? Mi alapján válasszon?

Minden esetben először az öltözéket kell kiválasztani az adott nap eseményeinek megfelelően. Korábbi cikkünkben részletesen írtunk az öltözködési tanácsokról. Ezt követően kell átgondolni, szükség van-e olyan kiegészítőkre, mint a táska, a sál vagy akár a napszemüveg, amelyeknek esztétikai értékük mellett fontos funkciót is ellátnak. Egy elegáns öltöny, ing nyakkendő kombinációja mellé remekül passzolhat egy karóra vagy akár egy kisebb méretű táska is. Ehhez a szetthez pedig már lehet ékszereket és egyéb kiegészítőket válogatni, természetesen, a kevesebb néha több alapon. Nagyon lényeges, hogy a színek minden esetben harmonizáljanak, ezzel kapcsolatban egy korábbi cikkünkben talál útmutatót.

Hogyan lehet változatosan használni a férfi kiegészítőket?

Hála a férfi kiegészítők széles választékának, akár minden nap más darabokkal egészítheti ki a szettjét, változatossá téve ezzel akár ugyanazokat a ruhadarabokat is. Amennyiben tudni szeretné, hogy mitől válik egy megjelenés különösen férfiassá, akkor ez a cikkünk önnek szól!

Bejegyzésünkből egyértelműen látszik, hogy elképesztően széles a kínálat, ha férfi kiegészítőkről van szó, így a lehetőségek komplett tárháza nyílik meg. Amennyiben ezeket megfelelően kombinálja, megjelenése elegáns, kifinomult és hihetetlenül megnyerő lesz. Ez pedig üzleti tárgyalások és a hétköznapok során is nagyon sokat jelenthet, hiszen az első benyomás mindenkiben a külső alapján alakul ki. Pontosan ezért soha nem szabad lebecsülni a legkisebb mandzsettagomb erejét sem, ha öltözködésről és divatról van szó! A férfi kiegészítők is éppen annyira fontosak, akárcsak a hölgyek számára készült kollekciók.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0