Oldal kiválasztása

Öltöny mellé inget vihet tized áron!

Férfi frizurák 60 felett: mire érdemes figyelni?

A férfi frizurák 60 felett megváltoznak: a stílus és a praktikum mellett a ritkuló hajat is figyelembe kell venni. De nem kell megijedni, még mindig számos stílus közül lehet választani, amelyek elegánsak és megfelelnek a személyes ízlésnek is. Lássuk, milyen frizurát érdemes viselni a bűvös hatvanas felett!

Férfi frizurák 60 felett: milyen stílusok közül választhat?

Bár úgy tűnhet, ez a hat évtized csak úgy elröppent, a testen viszont nyomot hagynak ezek az évek. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy itt az ideje az „öregemberes stílusnak”, hiszen ilyenkor is lehet fiatalos és trendi a megjelenése. Ennek pedig az egyik legnagyobb záloga maga a frizura, amely terén bizony szerencsére bő a kínálat. A lehetőségek egyébként sokban hasonlítanak az 50 felett viselhető frizurákra, amivel korábban már foglalkoztunk:

Rövid hajvágás idősebb uraknak

A hatvan év feletti urak számos elegáns és egyszerűen rendben tartható, rövidre vágott frizura közül választhatnak. Ezek a hajviseletek jellemzően fiatalosak és segíthetnek kihangsúlyozni a férfiak karakteres vonásait. Ilyen például a teljesen rövidre vágott haj, amely kifejezetten könnyen karbantartható és modern. Ha ehhez hosszabb oldalszakáll is kapcsolódik, még divatosabbá tehető a megjelenés.

Ebbe a kategóriába sorolható az úgynevezett „crew cut” vagyis a matrózfrizura, amely időtlen és minden korban nagy népszerűségnek örvend.
Ezen felül a fej körül vágott, kör alakú frizura is remek megoldás, ez egy finomabb megközelítés lehet a rövid hajvágási stílusok terén. Amennyiben a haj még elég sűrű, a buzz cut, vagy más néven borotvafrizura is kényelmes lehet.

férfi frizura 60 felett
Forrás: Canva

Hátrafelé formázott haj

A hatvan év feletti férfiak számos elegáns és stílusos hátrafelé formázott frizura közül választhatnak. Ezek általában fiatalosak és könnyen kezelhetők. Ennek egyik típusa az oldalszálak emelése és hátrafésülése. A rövidebb hajat a homlok felé fésülve és hátra emelve a modern Pompadour stílus kialakítása is jó megoldás, a hajszálak egyszerű hátrafésülése és oldalt rögzítése pedig egy laza, de rendezett megjelenést eredményezhet.

Oldalra formázott haj

Talán az egyik legkonzervatívabb és legklasszikusabb férfi viselet a comb over, azaz az oldalt elválasztott frizura, amit rengetegféleképpen lehet vágni és viselni. Oldalra elválasztva szinte az összes eddig említett formát lehet hordani. Az oldalra formázott haj modern verziójánál az oldalt géppel felnyírt átmenetes verzió a trendi jelenleg, de természetesen a klasszikus formáktól sem kell elköszönni. Remek választás lehet egy keskenyebb arcformához. A választék minden esetben készülhet gépi megerősítéssel, de lehet természetesen is, ahogy maga a haj esése engedi.

férfi frizura 60 felett oldalt elválasztva
Forrás: Canva

Felfelé formázott haj

Sok hatvan év feletti úr el sem tudja képzelni, hogy felfelé formázott frizurát válasszon magának, pedig tökéletesen illik ebben a korban is a megfelelő stílushoz. Ezek a tépett, ritkított, modern és fiatalos fazonok könnyen beállíthatók, elkészítésükhöz viszont profi fodrászra van szükség. A lényege, hogy egy textúrázott vágással egymástól elváló tincseket hoznak létre, az oldalsó részt lehet rövidebbre vagy akár hosszabbra is vágni.

A klasszikus tüsi haj is ebbe a stílusba sorolható. Ennél a fazonnál érdemes már a hajszárításnál felfelé fésülni a hajat és a szálakat wax segítségével rögzíteni. A lényeg, hogy a hajtőnél legyen emelve a haj!

férfi tüsi frizura 60 felett
Forrás: Canva

Félhosszú férfi frizurák 60 felett

Számos olyan férfi frizura létezik, amelyek remekül állnak félhosszú hajból formázva és bátran lehet viselni hatvan év felett is. Hullámos vagy göndör haj esetén tökéletes választás lehet, a laza tincsek kifejezetten fiatalos megjelenést kölcsönöznek, ha azok megfelelően ápoltak. Számos lehetőséget tartogat ez a stílus, a hosszabb hajat akár bátran hátra is lehet fésülni, kevés zselé vagy wax használata mellett kifejezetten elegáns hatást kelt. Sőt, akár a napjainkban trendi, alul felnyírt verziót sem kell elvetni, különöse nyáron, így nem melegíti a nyakat.

Férfi frizurák 60 felett: hogyan válassza ki az Önhöz illő stílust?

A megfelelő frizura kiválasztása egyaránt függ az arcformától, haj típusától és a személyes ízléstől is. Például, ha kerek az arca, egy kis hosszabbítás segíthet. Hosszabb arc esetén pedig egy kiegyensúlyozó, oldalsó hajvágás lehet jó választás.

Szintén lényeges a haj típusának ismerete is, hiszen vékony haj esetén réteges vágás vagy úgynevezett texturált frizura javasolt, míg vastag hajnál a könnyen kezelhető, kisebb mennyiségű haj lehet az előnyös. Bár kevesen gondolnak rá amikor a fazonok közül választanak, de fontos, hogy a választott frizura illeszkedjen az életmódhoz. Ha például kevés ideje van reggelente, egy könnyen karbantartható stílust érdemes választani. Természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni a személyes stílust sem, ami szintén változhat az évek folyamán.

Ami biztos, hogy a végleges döntés előtt mindig érdemes konzultálni egy tapasztalt fodrásszal, aki segíthet a megfelelő hajvágás és stílus kiválasztásában akkor is, ha változóban van a haja.

Természetesen az arcszőrzet mellett sem mehetünk el szó nélkül, egy jól karbantartott szakáll vagy borostaszakáll is hozzáadhat karaktert és fiatalos megjelenést.

Ebben segíthetnek korábbi cikkeink:

Melyek a legfiatalosabb hatással bíró frizurák 60 felett?

Általában azok, amelyek egyensúlyt teremtenek a modern stílus és az ápoltság között. Ezek a frizurák a fiatalos megjelenés és a kényelem kombinációját célozzák meg. Például az oldalszálak emelése könnyedén fiatalosabbá teheti a megjelenést, míg a tépett vagy texturált tüsi hatás modern stílust kölcsönözhet.

Hogyan válasszon öltönyt és egyéb ruhadarabokat a frizurájához?

Ahol az öltözködés és a frizura harmonizál, ott a stílusos megjelenés garantált. Mindezt pedig még eleganciával is megspékelheti egy remekül megválasztott öltönnyel. Míg a haj esetében mérvadó volt az arcforma, az öltönyök esetében sincs ez másképp, például egy hosszúkás arcforma esetén egy magasabb galléros öltöny lehet előnyös.
A sötétebb haj általában jól mutat világosabb ruhákkal, míg világos haj esetén érdemes sötétebb színeket választani.
Az öltöny és a többi ruhadarab kiválasztása attól is függ, hogy milyen alkalomra készül. Formális eseményekhez jobban illenek a szigorúbb vonalú, klasszikus öltönyök, míg informálisabb eseményekre könnyedebb, esetleg kiegészítőkkel személyre szabottabb darabokat választhat.

Ha bizonytalan az öltönyválasztásban, kérjen ingyenes időpontot üzletünkben stílustanácsadásra itt:

Öltözködési tanácsadás jelentkezési lap

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0