Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Melyek a legtrendibb szakáll formák 2024-ben?

Milyen szakáll formák vannak? Milyen fazonokkal lehet trendi idén? Egy új szakáll forma az egész arcát megváltoztathatja, érdemes tehát néha kísérletezni, hogy megtalálja az Önnek legelőnyösebb szakáll stílust.

A sűrű, ápolt arcszőrzet sokat számít a megjelenésben. És ez nem csak divatkérdés: ha gondosan odafigyel rá, akár előnyökhöz is juttathatja Önt a magánéletben, vagy a karrierje építésben is. Nem hiszi? Pedig egy megnyerő borosta, egy jól eltalált szakáll forma férfias, sportos megjelenést kölcsönözhet, de eleganciát is sugallhat egy állásinterjún, üzleti meetingen, vagy randevún. Egy klasszikus szmokinghoz vagy öltönyhöz is pazarul állhat egy borosta vagy egy visszafogott körszakáll. De téved, ha azt gondolja, hogy munkaköréhez, egy alkalomhoz vagy életstílusához kell választania a 2024-es trendi szakáll formák közül!

Melyek a legtrendibb szakáll formák?

Hogyan találja meg az arcformájához legmegfelelőbb stílust?

Sokan esnek abba a hibába, hogy hangulathoz, vagy életkörülményhez igazítják a fazont, pedig egy igazi gentlemannek azt kell elsősorban szem előtt tartania, hogy lehet a megjelenése mindig kifogástalan.

Szóval mi a trendi 2024-ben, mik számítanak divatos szakállformáknak, kinek áll jól a szakáll, és milyen formájú szakáll stílusok közül választhat? Aranyszabály, hogy örök divat az arcformához igazított, rendszeresen ápolt, gondozott szakáll forma!

A szakáll elsődleges feladata, hogy kontrasztot és keretet adjon az arcnak. A különböző arcformák más-más arcjegyeket emelnek ki, ezért nem minden stílus mutat jól minden arcon.

6 alapvető fejformát különböztetünk meg:

  1. a hosszúkás,
  2. az ovális,
  3. a négyzetes,
  4. a kerek,
  5. a háromszög
  6. és a gyémánt forma.

A szakáll forma mellett a hajstílust is ennek kell alárendelni, tehát elsősorban az a fontos, hogy ez a három összhangban legyen, és csak másodsorban kell az aktuális trendekkel foglalkozni!

Divatos szakáll formák

5 trendi szakáll forma 2024-ben

Nézzük meg hogyan alakul a férfi szakáll divat 2024-ben, melyek a legtrendibb szakáll típusok idén. Legyen szó hosszú vagy rövid szakáll stílusokról a listában mindenki találhat számára szimpatikusat.

1. Borosta, a Jolly Joker

Ha bizonytalan, hogy milyen fejformája van, illetve mi illene hozzá, a borostával nem lőhet mellé. Gyakorlatilag mindenkinek jól áll, ha a minimalista, folyamatosan ápolt formájáról van szó. Könnyedén kezelheti, mert nincs más dolga, mint géppel rendszeresen visszanyírni, illetve a széleit szükség szerint kiegyenesíteni.

Egy gondosan ápolt, szexi borostát nem véletlenül becéznek háromnaposnak. Alapvető a karbantartását illetően, hogy legalább 3 naponta megnyírja, hogy megőrizze a mutatósra formázott szakáll fazont. Ha borostát növeszt, kiemelten figyeljen oda az arcbőre egészségének megőrzésére: a bőrnek számos szempontból jót tesz az arcszőrzet, de a borotválkozást követő bőrszárazság szinte elkerülhetetlen, ha nem használ alkoholmentes hidratálót.

Milyen stílus és ruhadarabok illenek a borostához?

A borostához remekül áll egyfajta hanyag elegancia, kifejezetten ajánljuk hozzá a sportosan elegáns öltözködési stílust. Egy fehér ing és egy kék farmernadrág kiváló választás lehet, ezt megkoronázhatja egy klassz bőrkabáttal és egy márkás sportcipővel is. Kiegészítőként a természetes ékszereket, napszemüveget ajánljuk.

2. Állszakáll

Egy állszakáll merész húzás, de tud megnyerő lenni, határozottságot sugallhat. Az alapvetően fültől fülig egy íves vonalban növesztett szakáll gondozása azonban több törődést igényel, mint bármely más szakáll formáé. Nagyon tiszta, precíz szakálltípus, tehát rendszeres ápolása elengedhetetlen.

A borostához hasonlóan 2-3 naponta kell borotválkozni, hogy megőrizze a szakáll eredeti formáját és fazonját. A borosta egyszerű kezeléséhez képest ebben az esetben több időt vesz igénybe a folyamat, hiszen precízen kell a kívánt fazont kialakítania, illetve fenntartania. Ha azonban egy keskeny állszakáll mellett dönt, ne gondolja, hogy nagyon szigorúak a szabályok: nyugodtan próbáljon ki különböző hosszúságokat, szélességeket és formákat, ahogy a szakálla növekszik.

Milyen stílus és ruhadarabok illenek az állszakállhoz?

Az állszakállhoz remekül áll például egy galléros póló, amely tökéletes egy lazább baráti-családi összejövetelre vagy nyaralásra is. A gallér és a félig szabadon hagyott nyak kihangsúlyozza az állszakáll jellegzetességeit. A pólóhoz vegyen fel vászonnadrágot és vászoncipőt. A színek összeválogatása kapcsán figyeljen arra is, hogy milyen színű az arcszőrzete. Érdemes pasztellszínű, semleges pólókat valami vidámabb, mintás kiegészítővel feldobni, hiszen ez a szakáll is egyfajta lazaságot testesít meg – akárcsak a borosta.

3. Balbo

Keskeny az álla? Növesszen Balbo-szakállt, mint Robert Downey Jr., a Vasember megtestesítője! Ő aztán tudja, mi a dörgés, remekül áll neki ez a stílus. A Balbo kihangsúlyozza az arc előnyös vonásait, karakteressé, sármossá teszi Önt is. Olyan, mint egy felpörgetős három az egyben kávé: ápolt, szabályosra nyírt bajuszból, az alsó ajak alatti, rövidre vágott szőrpamacsból, és a vele fordított T-t formázó szakállból áll.

A Balbo szakáll formát is rendszeresen borotválnia kell, a szélek határozott formájának megőrzése érdekében használjon precíziós borotvát. Ezen kívül a végeit naponta wax-szal pödörje.

Milyen stílus és ruhadarabok illenek a Balbóhoz?

A balbo szakállhoz garbóval kombinált sportzakót ajánlunk, hozzáillő szövetnadrággal és egy szép bőrcipővel. A sportosan elegáns stílus itt is izgalmas párosítás lehet.

Kombináljon meleg színeket az öltözetében semleges színekkel. Kipróbálhatja a kasmírból készült pulóvert is: mindezt az egyedi megjelenést még feldobhatja egyedi kiegészítőkkel, például természetes anyagból készült gyűrűvel, vagy bőrszíjjal ellátott órával.

4.Kiterjedt kecskeszakáll

A szögletes vagy ovális archoz a kiterjedt kecskeszakáll is remek választás lehet. Itt tulajdonképpen az a különbség egy klasszikus kecskeszakállhoz képest, hogy az arc oldalsó részeiről kell eltávolítania részeket. Ideális esetben a nyírást hetente egyszer kell megismételni, de érdemes külön hangsúlyt fektetni a bajusz körüli részre, és az esetleges kósza szőrszálakat gyakrabban ellenőrizni, fazonra igazítani. Sampont használva 2–3 naponta mossa meg kecskeszakállát, hogy mindig friss és ápolt legyen. A kecskeszakáll formájától függően a szakállwax és -olaj rendszeres használatát is ajánljuk Önnek.

Ha kicsit feldobná ezt a fazont, jó választás lehet az idei nagy divat, a Van Dyke, ami egy kis kecskeszakállból, szakállból és bajuszból áll. Ez a három elem összekapcsolható vagy szétválasztható, így egyedi, mégis kifinomult és trendi megjelenést kölcsönözhet a férfiaknak. Robert Downey Jr. és Johnny Depp korábban pontosan ilyet viseltek, ez is hozzájárult a mai népszerűségéhez.

Milyen stílus és ruhadarabok illenek a kecskeszakállhoz?

A kiterjedt kecskeszakállhoz egy visszafogottabb, de izgalmas szettet ajánlunk. Tűrje fel egy elegáns ing úját, gomboljon ki eggyel több gombot az ing nyakánál, vagy hanyag eleganciával, lazán kössön meg egy nyakkendőt. Az ing felé vegyen egy rövid ujjú bőr- vagy szövetmellényt, amit rendelésre külön ki tudunk az ön számára szabni ugyanabból az anyagból, mint amiből a nadrág, a zakó vagy az öltöny készül. Válasszon ehhez a szetthez elegáns kiegészítőt – fémből készült gyűrűt, vagy egy klasszikus megjelenésű, bőrszíjjal ellátott órát.

5. Bandholz szakáll

A Bandholz szakáll a háromszögű, téglalap, ovális és gyémánt formájú arcokhoz passzol. Ez a karakteres, hosszú szakáll sokakat elriaszt viselésétől, pedig ha rendszeresen karban van tartva, roppant elegáns lehet. Azonban ehhez a szakállhoz elengedhetetlen a jó genetika, vagyis megfelelő szőrmennyiséggel és hosszal kell rendelkeznie ahhoz, hogy a nagy szakáll menő legyen.

Ha ebben a szakáll formában gondolkodik, érdemes keresnie egy jó borbélyt, aki segít megfelelően karban tartani. Komoly anyagi ráfordítást is igényel ez a szexepil, hiszen a hozzá szükséges, minőségi ápolószereket is be kell szereznie otthonra. 2 hetente borbély, 2 naponta mosás és olajozás – ez a minimum, amit a Bandholz szakáll megérdemel.

A hosszának csak a képzelet, illetve a személyes ízlése szabhat határt. Mondhatnánk, hogy nincs túl hosszú szakáll, csak ápolatlan.

Milyen stílus és ruhadarabok illenek a Bandholz szakállhoz?

A Bandholz szakállhoz remekül állhatnak a professzionális, hivatalos eseményekre viselt elegáns ruhadarabok , mint a zakó vagy az öltöny. A szakáll, amire sok figyelmet, időt és energiát kell szánni megérdemli az exkluzívabb öltözkodést is! A semleges, visszafogott színek mellett érdemes valami különleges kiegészítővel – egy nyaksállal, különleges mandzsettagombbal vagy egy díszzsebkendővel – feldobni a viseletet.

6. Teljes szakáll

Idén újra egyre több férfi növesztette meg teljes egészében a szakállát, ami különösen a hűvös hónapok alatt volt nagyon praktikus. Ez a természetesebb megjelenést preferáló férfiak számára különösen jó választás, akikhez passzol ez a stílus, most bátran megmutathatják a személyiségüket.

Hogyan ápolja megfelelően szakállát?

Melyek idén a legdivatosabb szakáll formák?

A szakáll mosásához használjon speciális sampont. A hajsampon nem jó, mert ez teljesen más típusú szőrzet, más gondoskodást igényel. Lehetőleg gyógynövényes, tápláló olajokat tartalmazó sampont válasszon, ezek a termékek nem csupán tisztítják, hanem hidratálják, illetve puhítják is a szőrt. Ez azonban nem váltja ki a kondicionálókat, ugyanis a különböző waxok is táplálnak, hidratálnak, ráadásul hozzájárulnak a tökéletes külső elnyeréséhez: minél nagyobb a szakálla van, annál fontosabb a megfelelő gondoskodás. Az olajok megakadályozzák a korpásodást, emellett hatékonyan belülről erősítik, egyben puhítják is a szőrzetet.

A szakáll folyamatos fertőtlenítése is fontos, különösen most, mert a szőrzetben sokféle baktérium, gomba, mikróba, por, tüsszentés-maradvány, étkezési maradék tud megtapadni. Ez ellen hatékonyan lehet védekezni speciális balzsamokkal. A szakállkefe rendszeres használata az ápolást követően azért is fontos, mert elősegíti az olajok szétterjesztését a szőrszálakon.

Jó minőségű szakállnyírót válasszon, és az is fontos, hogy odafigyeljen a borotválkozó eszközeinek tisztaságára.

További tudnivalók a megfelelő szakállápolásról ezekben a cikkekben:

Gyakran Ismételt Kérdések

Mitől függ, hogy milyen szakáll forma áll jól Önnek?

Elsősorban az arcformája, az arcszerkezete és berendezése a meghatározó, másodsorban a frizurája, és csak harmadsorban hagyatkozzon az aktuális divatra.

Melyek a legtrendibb szakáll formák?

A legnépszerűbb szakáll formák a borosta, az állszakáll, a balbo, a kiterjedt kecskeszakáll, és a Bandholz szakáll. De csak ha megfelelően ápolja!

Mire figyeljen szakálla ápolása során?

Mindegy, milyen szakáll fazont választ, fontos, hogy ápolt legyen. Használjon minőségi és speciális szereket, figyeljen oda a rendszeres mosásra, fertőtlenítésre, olajozásra, a körültekintő tisztítására és a gyakori fazonírozására!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0