Oldal kiválasztása

Katt ide: Egy övet kap ajándékba...

Férfi frizurák 50 felett: miben érdemes gondolkodni?

A kor csak egy szám”, mondják sokan, és sokkal inkább az számít, hogy hány évesnek érzi magát az ember. Viszont ahhoz, hogy egy férfi megjelenése ne veszítsen a fényéből bizonyos kor felett sem, sőt, letagadhasson a korából, érdemes megfontolni, milyen frizurát is visel. Lássuk, milyen férfi frizurák vannak 50 felett!

Férfi frizurák 50 felett: milyen stílusok közül választhat?

Nem kell aggódni, a lehetőségek 50 felett sem merülnek ki a rövidre nyírt, klasszikus frizurában, ennél sokkal több, modern stílus létezik már. Lássuk, miben érdemes gondolkozni az 50 év feletti uraknak!

Hátrafelé formázott frizura

Valódi elegáns stílust kölcsönöz viselőjének, nem véletlen, hogy sok úrnak esik erre a választása 50 év felett is. E frizura kulcsa leginkább a hajhosszúságban rejlik, hiszen sem a túl rövid, sem pedig a túl hosszú haj nem alkalmas ehhez. Ha megvan az ideális éret, nagyon könnyen kezelhető otthon is.

A titok, hogy hajmosás után mindenképpen alaposan meg kell szárítani a hajat hátrafésülve.. Amikor teljesen megszáradt, kis mennyiségű zselé vagy hajwax segítségével rögzítse a frizurát, hogy elkerülhesse a kócosodást. Két hajmosás között hajat szintén mindig hátrafelé kell fésülni. Vannak, akik hajlakkal is rögzítik a végeredményt.

Oldalra formázott haj

Az oldalra formázott haj stílusos és sokoldalú frizura, amelyet szintén sok férfi választ. Rövidebb vagy hosszabb hajra is alkalmazható, bár az egészen rövid frizurához nem szerencsés.

Miután megmossa a haját, érdemes hagyni megszáradni vagy hajszárítóval megszárítani. Amikor kész, akkor vigyen fel kis mennyiségű zselét vagy hajwaxot a tenyerére, majd fésülje a segítségével az egyik oldalra a haját. Ez akkor is praktikus, ha ízlésesen rejtené el az enyhe kopaszodást. Itt is fontos, hogy a hajmosások közötti időszakban mindig ugyanerre fésülködjön és igény szerint hajlakkal is rögzíthetse a végeredményt.

Felfelé formázott haj

A felfelé formázott haj fiatalos és modern megoldás, amelyet megfelelő hosszúságú haj esetén bátran lehet viselni 50 felett is.

Hajmosás után érdemes úgy szárítani a hajat, hogy azt közben felfelé fésüli, majd egy kis zselé vagy hajwax segítségével rögzíti. Mindenképpen a hajtőnél emelje meg a hajat, hogy minél hangsúlyosabb lehessen a frizura.

Átmenetes tüsi haj

Közepes hosszúságú hajból remekül meg lehet formázni. Az átmenetes vágás vékonyítja az arcot és praktikussá teszi a frizurát. Itt a munka oroszlánrésze a fodrászra hárul, Önnek csak annyi a dolga, hogy hajmosást és szárítást követően zselé vagy wax segítségével rögzítse a tüsi hajat.

Félhosszú férfi frizurák 50 felett

Számos olyan férfi frizura létezik, amelyek remekül állnak félhosszú hajból formázva. Hullámos vagy göndör haj esetén például érdemes hagyni, hogy a haj az „igényei szerint” álljon. Megfelelő vágás mellett a kusza tincsek laza megjelenést kölcsönöznek és nem keltenek kócos hatást.

Hosszabb hajat is hátra lehet fésülni, kevés zselé vagy wax használata mellett kifejezetten ápolt hatást kelt.
Végül, de nem utolsósorban fiatalos megoldás lehet a felül félhosszúra hagyott, alul felnyírt haj, amely könnyen kezelhetővé teszi a frizurát és nyáron kevésbé melegít.

Férfi frizurák 50 felett: hogyan válassza ki az Önhöz illő stílust?

Természetesen mindenkinek más áll jól. Ahhoz, hogy megtalálhassa a számos stílus között az ideális frizurát, érdemes néhány dolgot alaposan átgondolnia.

 1. Először is tanulmányozza a hajtípusát!
  Figyelje meg, hogy a haja természetesen göndör, egyenes, vékony vagy vastag szálú. Számít az is, hogy mennyire hullik vagy őszül a haja. Ez segít meghatározni, hogy milyen frizurák és hajvágások illenek Önhöz.
 2. Az arcforma is fontos szempont a frizura kiválasztásánál.
  Nézze meg, hogy az arca kerek, ovális, négyzet alakú vagy hosszúkás-e. Ez alapján választhat olyan frizurát, amely kiemeli az erősségeit és kiegyensúlyozza az arca arányait.
 3. Bizonyos helyzetekben a színtípusa is számathat.

A legjobb, ha szakembertől kér segítséget, egy szakértő fodrász segíthet abban, hogy megtalálja a legmegfelelőbb frizurát. Fontos, hogy vegye figyelembe a mindennapi tevékenységeit is, hiszen ha például a munkája során kötelezően sisakot vagy sapkát visel vagy éppen rendszeresen sportol, az számos típusú frizurát kizár a sorból. Nem utolsósorban pedig legyen nyitott a változásra, hiszen 50 felett is érdemes új dolgokat kipróbálni!

Melyek a legfiatalosabb hatással bíró frizurák 50 felett?

Az természetesen nem meglepő, hogy 50 felett a férfiak szeretnének minél fiatalosabban kinézni. A megjelenés szerves részét képezi a frizura is. A félhosszúra hagyott, az alul felnyírt vagy éppen az átmenetes frizurák mind támogatják ezt. Ezen felül egy jól ápolt szakáll vagy arcszőrzet is hozzájárulhat a fiatalos megjelenéshez.

Korábbi cikkünket is ajánljuk a témával kapcsolatban:

Hogyan válasszon öltönyt és egyéb ruhadarabokat a frizurájához?

Ha elkészült az ideális frizura, akkor természetesen a megfelelő öltözködésre is ajánlott figyelmet fordítani, hiszen a sok apróság teremti meg azt a fajta összhangot, ami a stílusos megjelenés alapja.

 • Ha a frizurája modern, akkor bátran választhat merész és élénk színeket vagy mintákat a ruhák terén is.
 • Ha inkább úgy érzi, a klasszikusabb vonalat képviselné, az egyszínű, de trendi árnyalatokban tündöklő darabok lesznek a nyerők.
 • Természetesen mindezek mellett számít a stílus és szabás is. E téren érdemes a saját ízlést és az elérendő összképet egyaránt figyelembe venni.
 • Nem szabad megfeledkezni a különböző kiegészítőkről sem, hiszen ezek is fontos szerepet játszanak a megjelenés terén. Bátran viselhetők 50 felett is színes nyakkendők vagy akár divatos órák, ékszerek.

Bármire is essen a választása, a lényeg, hogy az öltöny, a ruhadarabok és a frizurák közötti összhang ne maradjon el. Ha a haj és az öltözék stílus terén passzolnak egymáshoz, akkor egyszerűen nem lehet hiba a megjelenésében, ami pedig önbizalmat ad. Ha valaki jól érzi magát a bőrében, az messziről látszik, kor ide vagy oda.

Azt természetesen nem szabad elfelejteni, hogy a frizuraválasztás minden esetben személyes döntés. Tanácsot bárki adhat és sok esetben érdemes is ezeket megfontolni. Azonban a legfontosabb az, hogy magabiztosan érezze magát a választott stílusban! Így amikor belenéz a tükörbe, visszamosolyog magára akkor is, ha a születésnapi tortáján meghaladja a gyertyát száma az ötvenet…

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0