Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Milyen szakáll illik hozzám: útmutató

A szakáll a férfiaknál olyan csodafegyver, mint a smink a nőknél, de csak ha tudja a választ a kérdésre: „Milyen szakáll illik hozzám?” Alapjaiban határozza meg egy férfi arcát. A segítségével kiemelheti az előnyös, elrejtheti a kevésbé vonzó részeket, sőt, még az arcformáját is „megváltoztathatja”. Nem mindegy azonban, hogy milyen formát választ, hiszen akár a fentiek ellenkezője is megvalósulhat, ha a szakáll nem illik az arcához. Lássuk, hogyan döntheti el, milyen szakáll illik Önhöz!

Milyen szakáll illik hozzám?

Ahhoz, hogy megfelelő szakállstílust válasszon, fontos figyelembe venni több tényezőt, például az arc formáját, a szakáll növekedési mintáját és a személyes stílust is. Ezen felül jó, ha meggyőződik arról is, hogy a kiválasztott szakállstílus harmonizál az öltözködési stílusával és személyiségével is, esetenként akár a munkahelyével, pozíciójával is. Természetesen az ápoltság minden stílus esetén nagyon fontos, ezért a szakálltípus kiválasztása előtt érdemes felkészülni arra is, hogy lesz-e ideje, energiája karbantartani azt. Ezzel kapcsolatban itt talál néhány tippet:

Miért fontos a fejforma, hogy megtudja, milyen szakáll illik Önhöz?

A szakáll stílusának harmonizálnia kell az az arc arányaival és vonalaival, különben előnytelenül festhet. Ahogy az arcforma különböző, úgy különböző szakállstílusok is jobban vagy rosszabbul illeszkedhetnek az egyes típusokhoz. A megfelelő körültekintéssel kiválasztott szakállstílus segíthet az arc arányainak kiegyensúlyozásában, a vonalak hangsúlyozásában. Például egy kerek arc esetében egy hosszabb, alul nyújtott szakáll optikailag megnyújthatja az arcot, míg egy hosszúkás arc esetében egy rövidebb, dúsabb szakállszőrzet telítheti az arcot.

szakáll
Forrás: Canva

Milyen jellegzetes fejformák vannak? Honnan tudjam, hogy milyen fejformám van?

  • Ha kerek az arca, akkor az állat hangsúlyozó típusú arcszőrzet állhat a legjobban. Próbálja meg a szakállat hosszabbra hagyni az áll alatt, hogy vizuálisan megnyújtsa az arcot.
  • Az ovális arcúak sokféle szakállstílust viselhetnek, ebben az esetben bátran lehet kísérletezni rövidebb vagy hosszabb szakállakkal.
  • Ha szögletes arca van, akkor nagy eséllyel jól áll a rövidebb, jól megmunkált szakáll. Próbáljon ki például egy rövid pajeszt vagy egy pár napos borostát.
  • A hosszúkás arcoknál fontos, hogy a szakáll ne húzza még hosszabbra az arcot. Itt is a szépen formázott oldalszakáll, vagy egy rövidebb szakáll lehet a megfelelő választás.
  • A szív alakú arcoknak általában jól áll a kisebb pajesz vagy egy szakáll, amely a szájvonal mentén fut, hogy kiegyenlítse az arc felső részét.
  • Ha arca keskeny, akkor a teltebb szakállstílusok segíthetnek abban, hogy vizuálisan szélesebbé tegyék az arcot.

Ha szeretne még többet tudni a fejformákról, ebből a korábbi cikkünkből tájékozódhat:

Milyen szakálltípusok vannak, melyik fejformához illenek?

Számos különböző szakállstílus létezik, amelyek közül Ön is garantáltan megtalálja azt, amelyik a legjobban illeszkedik az arcához és stílusához.

Körszakáll

A körszakáll az állat és az állkapcsot körbefogó, kerek formájú arcszőrzet. Ez a stílus általában kör vagy elnyújtott kör alakúra formázott és ápolt szakállt eredményez, amely harmonizál az arc formájával és vonalaival. A körszakáll sokféle helyzetben megfelelő lehet, legyen szó mindennapi viseletről, munkahelyi megjelenésről vagy akár különleges alkalmakról. Kevés idő- és energiaráfordítást igényel, mégis stílusos és klasszikus.

Sokféle variációban viselhető, például rövidebb vagy hosszabb hosszúságban, vagy különféle formákban az állkapocs alatt.

Ez a szakálltípus sokféle arcforma számára alkalmas lehet.

Kecskeszakáll

A kecskeszakáll egy hagyományos és jól felismerhető szakállstílus, az áll alatt hosszabb, míg az arc többi részén a szőrzet rövidebb vagy hiányos. Ez a stílus általában erőteljes, karakteres megjelenést kölcsönöz és számos különböző változatban viselhető. Vannak például hosszabb formák, kisebb, rövidebb változatok is. „E szakálltípus”Foglalkozós”, karbantartása elengedhetetlen, hogy ápolt és rendezett megjelenést biztosítson. A rendszeres trimmelés és szakállolaj használata segíthet a szőrzet egészségének és megjelenésének fenntartásában.

Oldalszakáll

Az oldalszakáll egy olyan szakállstílus, amely az arc oldalán, az állkapocs vonalán és a pajesz környékén helyezkedik el, miközben az arc többi részét gyakran tisztára borotválják vagy rövidebbre vágják. Az oldalszakáll számos variációban létezik, és többféle arcformához is illeszkedhet. Lehet sűrűbb és hosszabb, de akár rövidebb, rendezettebb is, attól függően, hogy milyen megjelenést szeretne elérni. Rendszeres trimmelést igényel, hogy megtartsa formáját és rendezett megjelenését. A pajesz vonalának és az állkapocs környékének borotválása fontos része a karbantartásnak.

Van Dyke-szakáll

A Van Dyke-szakáll egy klasszikus és elegáns szakállstílus. Nevét Anthony van Dyke, a híres 17. századi flamand festő után kapta, aki gyakran ábrázolta magát és modelljeit ilyen arszőrzettel. Ez stílus egyesíti a bajuszt és az állon lévő szakállt, miközben az arc többi része borotvált marad. Különösen karakteres és jellegzetes megjelenést biztosít.

A Van Dyke-szakállnak számos variációja létezik. A bajusz lehet például felpödört vagy egyenes, az állszakáll formája pedig hegyes vagy kerekített. Fontos, hogy ha ezt a stílust választja, rendszeresen trimmelje a bajuszt és a szakállt, hogy megtartsa formáját és rendezett megjelenését. Borotválja simára az arc többi részét, hogy megőrizze a kontrasztot.

Bandholz-szakáll

A Bandholz-szakáll egy markáns és természetes szakállstílus, amely nevét Eric Bandholz, a Beardbrand alapítója után kapta. Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert a szakállnövesztők körében. Ez egy teljes szakáll, amely az arc minden részén sűrű és hosszú szőrzetet jelent. Nincs különösebb formázás, a természetes növekedést követi. Ennek ellenére néha szükség lehet a szőrzet formázására és trimmelésére, hogy megakadályozza az „elvadulást”.

Ha ezt a stílust választja, ügyeljen arra, hogy ne vágja túl rövidre, és rendszeresen fésülje át a szakállát annak érdekében, hogy elkerülje a gubancokat és segítse a szőrzetet egyenletes növekedésében. Azok számára, akik szeretik a természetes és vad megjelenést, a Bandholz-szakáll kiváló választás lehet.

Full beard szakáll

A full beard, vagy teljes szakáll egy klasszikus és időtálló szakállstílus, amely az arc teljes felületét lefedi, beleértve az állat, a bajuszt, az állkapocs vonalát és az orcákat is. A teljes szakáll különösen népszerű azok között, akik természetes, erőteljes és férfias megjelenést szeretnének.

Az ápolás során lényeges, hogy rendszeresen trimmelje és fésülje a szakállát. Alkalmazzon szakállolajat vagy balzsamot, hogy puhábbá és fényesebbé tegye a szőrszálakat, és megelőzze a bőrszárazságot és a viszketést.

Imperial szakáll

Az Imperial elegáns és jellegzetes szakállstílus, amely a 19. századi Franciaországból származik, és különösen III. Napóleon alatt vált népszerűvé. Ez a szakáll leginkább a dús, felpödört bajuszról és az áll körüli, jól ápolt szőrzet kombinációjáról ismerhető fel. Ez a stílus az uralkodói, nemesi megjelenés megtestesítője, nagy figyelmet igényel a karbantartás során. Az arc többi részét, különösen az orcákat és a nyakat borotválja simára, hogy a bajusz és az állszőrzet még jobban kiemelkedjen.

Garibaldi szakáll

A Garibaldi szakáll egy impozáns és teljes szakállstílus, amely Giuseppe Garibaldi, az olasz szabadságharcos után kapta a nevét. Különösen népszerű azok körében, akik dús és természetes megjelenést szeretnének, miközben megtartják a rendezettséget és az ápoltságot. Erőteljes, férfias megjelenést kölcsönöz viselőjének, de szükség van a rendszeres trimmelésre és szakállápoló termékek használatára, hogy megőrizze a szakáll egészségét és ápolt megjelenését.

Minden szakáll esetében igaz, hogy akkor is jól állnak viselőjüknek, ha már vannak benne ősz szálak. Ekkor azonban külön gondoskodást igényel az arcszőrzet, amiről már itt írtunk korábban:

A „Milyen szakáll illik hozzám?” kérdésre számos különböző stílusú szakállból választhat, és ha nem sajnálja az időt az ápolásra, akkor nagyon sokat tehet hozzá a megjelenéséhez!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0