Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Divatos férfi frizurák esküvőre 2022-ben

Mik a legdivatosabb férfi frizurák 2021-ben? Honnan tudhatja, hogy mi állna jól Önnek, és melyiket válassza az esküvőre? Könnyű a menyasszonyoknak, cikkek ezrei segítenek nekik – mi viszont most a vőlegényeknek, örömapáknak, tanúknak és vendégeknek nyújtunk segítséget!

A menyasszony előkészületeivel kapcsolatban köztudottan számtalan forrásból lehet tájékozódni, a férfiakat azonban sok esetben túl macsónak tartják ahhoz, hogy olyan jelentéktelen dolgokkal foglalkozzanak a Nagy Napon, mint a frizurájuk. Esküvőre készülődve azonban elkel a segítség az erősebb nemnek is: ha ad a kinézetére, az egy cseppet sem megvetendő, sőt, tiszteletreméltó! Ebben a cikkben minden kérdésre választ talál, ami csak a férfi esküvői hajstílusokkal kapcsolatban felmerülhet

Férfi hajstílusok esetén egyértelműen kisebb a választék mint a hölgyeknél, azonban a divatos férfi frizurák mind fényes múltra tekintenek vissza a divatvilágban. Az alábbiakból idén bátran válogathat stílusának, fejformájának, hajtípusának megfelelően, mert biztos, hogy mindegyik divatosnak számít!

A 2022-ben trendi frizurák:

Felnyírt haj – undercut

Ha látott már hivatásos focistát, akkor ez a hajstílus is bizonyára nagyon ismerős. Tökéletes választás lehet a nyári melegben, hiszen a csak a fej tetején vannak meghagyva hosszabb tincsek. Egyszerre vagány, stílusos és elegáns ez a frizura, esküvőre is tökéletes választás lehet (természetesen az alkalomhoz illő öltözék kíséretében). Ha viszont romantikusabb hangulatú esküvőt tervez, talán mégsem ez a legjobb opció, hiszen sportos, fiatalos hangulatot kölcsönöz.

felnyírt haj - undercut

Hátrafésült

Ez a stílus nem sokban különbözik az egyszerű felnyírt hajtól, az egyetlen eltérés, hogy a fejtetőn meghagyott hosszabb tincseket egységesen hátrafelé fésülik, esetleg a hajtípusnak megfelelő hajformázó készítménnyel rögzítik is, hogy ne szálljanak mindenfelé a rakoncátlan tincsek. Brad Pitt például hosszú éveken keresztül viselte méltósággal, és minden kétséget kizáróan rendkívül férfias ez a hajstílus. Olyanoknak ajánlott, akiket még nem csapott meg a kopaszodás szele, hiszen a fejtetőn lévő hajszálak ritkulása esetén ez a stílus inkább nevetséges, mint macsó!

Brad Pit, hátrafésült férfi haj

Pompadour

A modern Pompadour talán a legtöbb módon variálható frizura, és nem kisebb név köthető hozzá, mint a legendás Elvis Presley, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ez a hajviselet soha ne menjen ki divatból. A Pompadour igazi hajkorona, a fej fölső részén hosszabbra hagyott tincsek nem egyszerűen hátra vannak fésülve, hanem volument is kapnak, így a Pompadour egy igazi férfi hajköltemény. Itt nem egy letűnt divatról beszélünk, amivel ma már nem gyakran találkozhat az ember: szakállal vagy anélkül, rövidebb hosszabb átmenettel az elöl emelt Pompadour 2022-ben is népszerű, és Budapest utcáin, klubjaiban és pubjaiban gyakran látott jelenség. Akinek a hátrafésült frizura jól áll, annak a Pompadour is jól fog, de ha egyébként nem sokat foglalkozik a hajával a mindennapokban, akkor talán egy kicsit túl nagy kontraszt lenne az esküvőre. Ám ha általánosságban véve nem áll távol Öntől a hajformázás, akkor a Pompadourral nem nyúlhat mellé a Nagy Napon sem!

Pompadour férfi hajviselet

Quiff

2022-ben is népszerű hajstílus, a quiff egyértelműen a nők legnagyobb kedvence. Egyáltalán nem egy új divathullámról van szó, sokkal inkább az 1950-es évek pompadour és flat top stílusainak ötvözetéről, ami évekkel ezelőtt újra betört a férfidivat világba. Oldalt felnyírt, felül hosszabb fazonról van szó, melynek jellegzetessége, hogy a felső hosszabb tincsek természetesen hullnak alá, így komolyabb formázást egyáltalán nem, vagy csak minimálisan igényelnek. Mivel jól variálható, így minden fejformához, arcformához és saját stílushoz is könnyen igazítható.

Quiff hajviselet
BY JOSHUA HARRIS

Rövid és formás

A fentebb felsorolt Pompadour és quiff frizurák mind a katonai hajviselet elleni lázadásként jöttek létre, azonban ma is léteznek olyan férfi frizurák, amiket kifejezetten a militarista divat ihletett. Ilyenek a rövid és formás fazonok, a flat top és a high & tight. Mindkettő viselet lényege, hogy az oldalt egészen rövid, felnyírt hajat felül egy ugyancsak rövidebb, de formázott hajrész követi.

  • A klasszikus flat top top-ot egészen biztosan ismeri a katonai filmekből, Arnold Schwarzenegger több filmben is ilyet viselt. A tökéletes flat top ma már nagyon ritka, hiszen ahhoz, hogy a fejtetőn mindig egyenletes hosszúságúak legyenek a hajszálak, nagyjából hetente, de gyorsabban növő haj esetén 4-5 naponta kellene fodrászhoz járni.
  • A high & tight sokkal konszolidáltabb, hiszen itt a felső rész nincsen égnek állítva, hanem fésülhető előre és oldalra is, így a hétköznapokban egy sokkal természetesebben hordható katonai frizuráról beszélünk. Ha nem szeretne túl sokat bajlódni a hosszú haj fixálásával, de a nagyon rövid, katonás vágás már nem az Ön stílusa, akkor a high & tight a legjobb választás. Könnyű beállítani, a felső hosszabb rész miatt mégis van valami fazonja, és még csak sok haj sem kell hozzá!

Extra rövid (Buzz cut)

A klasszikus buzz cut a legegyszerűbb a férfi frizurák közt: azt jelenti, hogy a hajat mindenhol egyenletesen rövidre vágják, ami nullástól egészen néhány milliméterig terjed. A modernebb verziókba egy finom átmenet is kerül, így a fej tetején lévő haj minimálisan hosszabb lesz, ami formát ad a buzz cut vágásnak. Ez a frizura akár otthon is elkészíthető, ha van egy hajvágó gépe, és kellően ügyes a keze ahhoz, hogy mindig ugyanabban a szögben tudja tartani a gépet. Ha azonban ez nem sikerül, akkor ez az egyszerű frizura is tud förtelmesen kinézni, úgyhogy esküvőre készülve mindenképp ajánlott inkább profihoz fordulni!

Buzz-Cat hajviselet

Tépett – Spiky

A spiky jelentése, szúrós, hegyes, a legtöbben tüsi, vagy felfelé állított hajként ismerik ezt a viseletet, de van, aki kócos/tépett férfi hajnak hívja. A spiky lényege, hogy speciális technikával egymástól viszonylag elváló tincseket hoznak létre a felső hajkoronában, ami aztán így rengetegféleképpen viselhető. Elsőre egy kifejezetten egyszerű megoldásnak tűnhet, mintha semmi rendszer nem lenne benne, de ez nem igaz! Igazán jól elváló tincseket csak tapasztalt, ügyes borbélyok tudnak vágni. Ha az esküvőn a laza elegancia a cél, egy stílusos öltönnyel tökéletes kombináció lehet ez a haj.

Tépett, azaz Spiky hajviselet

Oldalra fésült – Comb over

Szinte bármilyen viseletre, legyen az rövid vagy hosszú, felnyírt, felül hosszú, vagy közepesen hosszú, rá lehet mondani, hogy comb over, ha az balról jobbra kerül elválasztásra. A modern comb over oldalt géppel felnyírt átmenettel készül, de ha Ön inkább a klasszikusabb formák kedvelője, vagy keskenyebb az arcformája, akkor érdemes lehet oldalt hosszabbra hagyni a hajat. Egy rendkívül elegáns, kissé jófiús viseletről van szó, ha az oltár mellett így várja a menyasszonyt, szem nem marad szárazon!

Férfikonty – Manbun

A férfikonty lényege, hogy a felül egészen hosszú hajat összefogva hordják, amelyet oldalt vagy ugyanolyan hosszúságúra hagynak és beleveszik a kontyba, vagy különböző hosszúságú átmenetekkel egy rövidebb hajrésszel egészítik ki. Az elmúlt években Leonardo DiCaprio hordott természetes eleganciával ilyen frizurát. Ha éppen növeszti a haját de az esküvőre mégis konszolidáltabb megjelenést szeretne, akkor ez a viselet lesz a tökéletes választás.

A férfi frizurák esetében fontos, hogy az esküvőre olyat válasszon, ami nem üt el gyökeresen a mindennapi viseletétől: egyrészt így komfortosabban érzi magát a bőrében, másrészt nem kell majd évek múltán azt nézegetnie, ki szerepel az esküvői fotókon!

Férfikonty, azaz a Manbun

Olvassa el ezeket az írásainkat is:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0