Oldal kiválasztása

Varázserejű ingek... :Katt ide!

TOP 10 vagány férfi haj – és az ezekhez illő stílus

Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a férfi hajak között nem sok különböző frizura létezik, ám ez a legkevésbé sem igaz. Ma már széles skálán mozognak a vagány férfi hajak, számos olyan vágás és stílus van, amelyekből bátran válogathat a fodrásznál ülve. Íme 10 olyan frizura, amik közül legalább egy Önnek is jól fog állni.

Milyen vagány férfi hajak vannak?

Számos stílus közül válogathat, ha stílust váltana és fodrászhoz készül. Az alábbiakban a 10 legnépszerűbbet mutatjuk be, ezek most igazán trendinek számítanak!

1. Hátrafésült – Slicked back

A hátrafésült, más néven slicked back frizura egy klasszikus, stílusos választás, amely egy elegáns és fesztelen megjelenést kölcsönöz. Ennek a stílusnak az az alapelve, hogy a hajat hátrafelé fésülik, hogy a fej hátsó részénél vagy közepénél keletkezzen egy egyenletesen lelapított, sima felület. A köztes részt néha teljesen a fejhez simítják, máskor megemelik kissé. Ez a megjelenés általában olajos vagy zselés termékekkel érhető el. Sokféle változatba létezik attól függően, hogy milyen hosszúságú a haj, és milyen fokú fényességet vagy textúrát szeretne elérni. Igazán elegáns megjelenést biztosít minden alkalomra.

2. Felnyírt – Undercut

Az undercut hajviseletnél az oldalsó és hátsó részek rövidek, míg a tetejét hosszabbra hagyják. Ez a stílus különösen vagány és modern megjelenést kölcsönöz és könnyen variálható. Az utóbbi években egyre népszerűbb. Kontrasztos megjelenésű stílus, különféle változatokban létezik, és sokféle módon variálható attól függően, hogy mennyire hosszú a haja.

3. Pompadour

Ennél a stílusnál a haj oldalsó részét rövidre nyírják, míg a tetejét hosszabbra hagyják és felfelé, hátrafelé fésülik. Ez ikonikus és vagány megjelenést kölcsönöz, amelyet sokféleképpen lehet variálni. Szintén mindenhova megfelel, legyen szó laza baráti összejövetelről, vagy komoly üzleti tárgyalásról.

4. Faded Mohawk

Ennél a megoldásnál a fejtetőn hosszabbra hagyják a hajat, oldalt viszont teljesen rövidre vágják. Az oldalsó fokozatos vágás még vagányabbá teszi a megjelenést.

5. Textured Crop

A Textured Crop egy könnyed és modern hajstílus, amelynek középpontjában a rövid, texturált haj áll. Ez a stílus különösen népszerű a fiatalabbak körében, mivel könnyen kezelhető és sokoldalú, miközben divatos és trendi megjelenést kölcsönöz viselőjének. Jellemzői közé tartozik a haj egységes hossza, amely lehet rövid vagy közepes hosszúságú, valamint a természetes és laza textúra, amely lehetővé teszi a könnyű formázást és variálást. A Textured Crop hajstílus sokféle változatban előfordulhat, attól függően, hogy milyen hosszúságú és stílusú megjelenésre vágyik, és persze sok múlik azon is, milyen a természetes hajvastagsága, sűrűsége, stb. Könnyed és divatos választás, amely alkalmas mindennapi viseletre vagy akár különleges alkalmakra is.

6. Long Fringe

A hosszú frufru az utóbbi években a férfiak körében is egyre népszerűbbé vált. A Long Fringe vágása során a hajat hosszan hagyják az arcra hajló részeken, ami egyedi, kicsit titokzatos, melankolikus és stílusos megjelenést eredményez. Szintén népszerű a fiatalabb generációk körében, mivel divatos és könnyen kezelhető.

7. Messy Quiff

A Messy Quiff egy laza és könnyed változata a hagyományos Quiff frizurának. Lényege, hogy hajat felfelé emelik, majd felfelé és hátrafelé fésülik, ezzel egy kicsit rendezetlen hatást adva neki. Ez a stílus vagány, de ugyanakkor még mindig elegáns. Hangsúlyozza a haj textúráját és természetes megjelenését, miközben fesztelen megjelenést biztosít.

8. Dreadlocks

A Dreadlocks itthon leginkább rasztaként ismert, hosszú, tekercsbe font hajszálakból áll. Korábban egyes szubkultúrákhoz kötötték, de egyre elterjedtebb tőle függetlenül is. Igazán különleges és vagány megjelenést biztosít, amely különösen jól működik hosszabb hajon. A dreadlocks (vagy röviden “dreads”) hajstílus esetében a tekercsbe font hajszálak önmagukban összeállnak és megszilárdulnak. Ezek a hajtincsek általában természetes úton vagy speciális technikákkal keletkeznek, például fonással vagy horgolással. Nagyon fontos a különleges, rendszeres ápolás, különben gyorsan igénytelen hatást tud kelteni. A jól karbantartott dreads viszont igazán elegáns is lehet! Inkább laza férfiaknak ajánljuk, akitől nem áll távol maga a szubkultúra sem; tradicionálisabb üzleti környezetben viszont könnyen ellenszenvet válthat ki.

9. Man Bun

A Man Bun, vagy más néven a férfi konty egy olyan hajstílus, amelyben a hajat összegyűjtik és egy csomóba kötik a fej tetején vagy hátulján. Ez a frizura egyre népszerűbbé válik a férfiak körében, mivel praktikus és stílusos megoldást nyújt. A Man Bun lehet elöl a fej tetején vagy hátrafelé a fej hátsó részén. Lehet lazább (messy), vagy rendezettebb is. Ez utóbbi akár elegéns eseményeken, üzleti környezetben is megállja a helyét – kivéve, ha nagyon szigorú, konzervatív helyen dolgozik, ahol nem nézik jó szemmel a hosszabb hajat.

10. Taper Fade

A Taper Fade a haj oldalsó és hátsó részének fokozatosan rövidülő megjelenését eredményezi a fej teteje felé. Ez a stílus általában a hajoldalakon és a hátulsó részen alacsonyabbra van nyírva, míg a tetején hosszabb marad. Fiatalos, laza, de megfelelő fésüléssel elegáns is lehet.

Honnan tudom, hogy melyik hajstílus áll jól nekem?

A vagány férfi hajak kínálatából az ideális frizura megtalálása során nem csak a stílus, hanem a hajtípus figyelembevétele is fontos. Ahhoz, hogy kiválassza az Ön számára ideális stílust, érdemes figyelembe venni a haj természetes tulajdonságait és textúráját:

  • Ha vékonyszálú a haja, akkor érdemes olyan frizurát választani, amely több térfogatot és textúrát kölcsönöz a hajnak, például undercut, de jó lehet a slick back is.
  • A vastag haj lehetővé teszi, hogy különféle stílusokat kipróbáljon ki, mivel elegendő anyag van a hajban ahhoz, hogy megőrizze a formáját. Választhat hosszabb frizurákat, például egy Pompadourt ahhoz, hogy kihasználja a haj természetes vastagságát és volumenét.
  • Ha göndör a haja, akkor fontos olyan frizurát választania, amely kiemeli a göndörödés szépségét és textúráját, jöhet például a messy quiff.
  • Az egyenes hajú férfiaknak számos lehetőségük van a frizurák terén, megpróbálkozhatnak akár egy man bunnal is.
  • A korral gyérülhet a haj, illetve nem minden stílus áll már jól, ezért készítettünk külön egy-egy válogatást a férfi frizurákból 50 felett és 60 felett, ezeket is érdemes lehet átnézni.

Fontos megjegyezni, hogy minden hajtípusnak megvannak az előnyei és hátrányai, nincs általános jótanács. Az fog Önnek legjobban állni, ami a legjobban illik a tulajdonságaihoz!

Vegye figyelembe az arcformáját is; itt már írtunk arról, hogyan válasszon hozzá illő frizurát:

A vagány férfi hajak közül melyik hajtípus áll jól öltönyhöz?

Alapvetően bármelyik, itt sokkal fontosabb az, hogy Önhöz passzoljon az adott stílus. Amikor elmegy a fodrászatba vagy borbélyüzletbe, érdemes megemlíteni, hogy munkája során öltönyt visel, vagy egy különleges eseményre készül, amire öltönyt szeretne felvenni, ezt is vegyék figyelembe a vágás során. A vagány férfi hajak tárháza nagyon széles, és a legtöbb közülük csak még vagányabb lesz öltönnyel!

A fenti mondat viszont csak akkor igaz, ha a haja megfelelően ápolt, rendezett (vagy stílusosan rendezetlen) és tiszta.

Ha a frizura és az öltöny megvan, érdemes a szakállformákon is elgondolkodni:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0