0 Termék
Oldal kiválasztása

Öltönyök meghökkentő árakkal...

Útmutató: fehér cipőhöz milyen zokni illik?

A fehér cipők is megtalálhatók minden változatban, hétköznapi és elegáns viseletként is. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy a fehér cipőhöz milyen zokni illik, mit érdemes felhúzni!

Szabad-e egyáltalán zoknit húzni fehér cipőhöz?

Az első gondolata talán az, hogy kell-e egyáltalán zokni a fehér cipőhöz. Ez remek kérdés! Azonban a zokni viselése nem a cipő színétől, sokkal inkább annak típusától függ.
A zokninak elsősorban funkciója van és csak másodsorban van öltöztető szerepe. Két fő feladatot lát el: egyfelől segít a lábát melegen tartani, másrészt megóvja cipőjét az izzadságtól.

fehér cipő zokni nélkül
Forrás: Canva

Ennek fényében zokniját inkább csak nyáron hagyja a fiókban, amikor az időjárás megengedi ezt. A nyár azért is jobb a zokni nélküli léthez, mert ilyenkor van a papucs- és vászoncipők szezonja. Ha meleg időben szeretne elegáns és figyelemfelkeltő lenni, akkor nyugodtan felejtse el a zoknit és csak vegyen fel egy fehér nyári cipőt!

Természetesen a fehér cipőhöz is szabad zoknit viselni, sőt vannak olyan cipők, amelyeknél ez nem is lehet kérdés – például a bőrcipők esetében Ezeket az izzadtság könnyen tönkreteheti, és megrövidíti a cipő élettartamát. Hasonló problémák vászoncipők esetében nincsenek, hiszen azok könnyedén tisztíthatók.

Emellett még egy remek fehér cipő is feltörheti lábát, így ha szeretné elkerülni a kellemetlenségeket és a fájdalmas betörési folyamatot, feltétlenül viseljen zoknit!

Milyen zoknitípusok illenek egy fehér cipőhöz?

Több zoknitípus létezik, amelyek tökéletesen megférnek a fehér cipőkkel. Az igényes zokniviselés kevésbé függ a cipő színétől, inkább a nadrág hossza lesz meghatározó.

 • Ha szeretné a zokni előnyeit, de nem szeretne a zokni színével törődni, akkor nyugodtan viselhet titokzoknit, ami nem lóg ki a cipőből. Arra azért figyeljen, hogy hivatalos eseményre a titokzokni viselése nem mindig elfogadott.
 • A bokazokni talán a legsokoldalúbb zoknitípus, amelyet felvehet. Fehér cipőhöz is ajánlott, hiszen a legtöbb cipő esetében csak kicsit látszik. Itt lehet játszani a színekkel, sőt, ha nagyon bátor akar lenni még mintás vagy logóval ellátott zoknit is felvehet, bár ezzel érdemes óvatosan bánni.
 • Bármilyen zoknitípus szóba jöhet, amely a boka fölé nyúlik az hosszúnadrág esetében takarásba fog kerülni, így a zokni típusa nem igazán számít. Fehér cipőhöz olyan zoknit kell keresni, amely illeszkedik az adott eseményhez.
 • Ha pedig nagyon retro szeretne lenni, és újra akarja élni a 80-as évek divatját, akkor rövidnadrághoz is felvehet hosszú zoknit – de tudnia kell, hogy ez nem számít trendinek, inkább egyfajta fricska, amihez megfelelő humorérzék szükségeltetik. Ez esetben a fehér zoknik a legjobbak, vagy azok, amiknek a felső részén 1-3 csík található.

Milyen színű zokni illik a fehér cipőhöz?

A fehér cipőhöz számtalan színt lehet párosítani. Vannak bizonyos kombinációk, amelyeket érdemes külön kiemelni, és persze olyanok is előfordulnak, amelyeket feltétlenül kerülni kell.

 • A fehér cipőhöz legegyszerűbben fehér zoknit lehet párosítani. Ezt a színt a cipő stílusától függetlenül bármilyen esetben ajánljuk, mert inkább olyan hatást kelt, mintha a cipő meghosszabbítása lenne a zokni. Ha nincs kedve kísérletezni vagy éppen kerülné a feltűnést ez a legegyszerűbb megoldás.
 • A másik opció a fekete zokni. A fekete, lévén a fehér szín komplementere, szintén működik. Ezzel viszont bánjon óvatosan, mert a nagy kontraszt miatt eléggé figyelemfelkeltő; éles lesz az átmenet, ami egyszerű, de feltűnő megjelenést eredményez. A fekete zoknit kombinálhatja fekete nadrággal és fehér felsőöltözettel a maximális hatás elérése érdekében.
 • A fehér cipőhöz remekül illeszkednek a világosabb színek is. Ha nem szeretné, hogy a zokni túl sok figyelmet vigyen el öltözékéről, használjon bézs, szürke vagy cserszínű zoknit. Ezzel anélkül fűszerezi meg öltözetét, hogy túl sok figyelem irányulna a zokni környékére, javítva az általános megjelenését.
fehér cipő elegáns eseményekre
Forrás: Canva

Milyen zokni nem illik a fehér cipőhöz?

Gyakorlatilag nem létezik rossz párosítás a zokni és fehér cipő között. Minden az összhatástól függ, aminek titka az összeillő színekben rejlik. Ha rendkívül feltűnő ruházatra vágyik, akár extrém színű zoknikat is bevethet. Ilyenkor viszont számoljon vele, hogy a zokni lesz az öltözékének fókuszpontjában.

Amit érdemes elkerülni:

 • A sokszínű vagy mintás zoknit
  Fehér cipővel kombinálva az ilyesfajta zoknik inkább komikusnak, jelmezszerűnek hatnak, válasszon inkább egyszínű darabokat.
 • Alkalomhoz NEM illő zokni
  Mivel a fehér cipőhöz rengeteg szín és forma passzol, emiatt nincs rossz megoldás, csak rossz hely és idő. Hivatalos eseményen kerülje a feltűnő kombinációkat.
  Sportoláshoz viszont az elsődleges szempont a kényelem, itt csak arra kell figyelni, hogy a sportfelszerelés többi darabjától ne üssön el nagyon a zokni.
  Hétköznapi megjelenés esetén szabadon próbálgathatja a legvadabb kombinációkat is.
 • Túl nagy hangsúly a zoknin
  Ha a zoknijára nem szeretne különösebb figyelmet fordítani, akkor csak szerezzen be fehér, illetve fekete titok- és bokazoknikat. Ezáltal mindig fel tud venni valamilyen zoknit fehér cipőjéhez anélkül, hogy aggódnia kellene kinézete miatt.

Ha úgy érzi nem boldogul a ruhatárának összeállításával, akkor nyugodtan kérhet tanácsadást is!

Milyen anyagú zoknit viseljünk fehér cipővel? Mit kell kerülni?

A fehér cipő esetében is meghatározó a zokni anyaga.

 • A zoknik esetében a leggyakrabban használt anyag a pamut, ami jól szellőzik és felszívja a nedvességet. Ha szeretné megóvni cipőjét az izzadtságól és a velejáró szagoktól, akkor a pamut a legjobb választás.
 • Az elasztán és a poliamid is jó , ha rugalmas, puha, de strapabíró zoknira van szüksége. Ezek az anyagok sportoláshoz kifejezetten jók. Ezek mellé társul a poliészter is, azonban a túl nagy poliészter koncentráció gátolja a szellőzést. Ha nem szeretné lábát szaunában tartani, akkor a 100% poliészter zokni okvetlenül kerülendő.
 •  Ha kifejezetten tartós zoknit keres fehér cipőjéhez, akkor a gyapjú kitűnő választás. Remek a szellőzése és szárazon tartja a lábat. Sokan használják túrázáshoz és szabadtéri tevékenységekhez.
 • Az utóbbi években még megjelent a bambusz anyagú zokni is. A bambusz hasonló tulajdonságokkal bír, mint a pamut, csak jobb a nedvszívóképessége, emellett kifejezetten környezetbarát is.
Forrás: Canva

Fehér cipőhöz milyen zokni illik? Szinte bármilyen, ahogy a fentiekből is láthatja; sokkal inkább az számít, hova viseli a cipőt és mit vesz még fel mellé, hiszen a fehér cipő számtalan variációs lehetőséget rejt magában. A feketével és a fehérrel soha nem nyúlhat mellé, de fehér cipő mellé kísérletezhet bátran merészebb darabokkal is!

Ha érdekli az is, hogy milyen egy jó öltönyzokni olvassa el ezt a cikkünket:

Útmutató öltönyzokni választásához

Ezek is érdekelhetik még…