0 Termék
Oldal kiválasztása

5 db-os póló csomag 8.950 helyett 5.950 Ft

Milyen pontosan az ekrü szín? Miben más, mint a bézs?

Az ekrü szín finom és elegáns árnyalat, amely a bézs és az elefántcsont szín között helyezkedik el. A szó jelentése a természetes, kezeletlen anyagok színére utal. Ez a világos, semleges szín, kissé sárgás vagy barnás tónusú, melegebb, mint a tiszta fehér, de világosabb, mint a klasszikus bézs. Lássuk, mi mindent érdemes róla tudni!

Milyen az ekrü szín?

Rendkívül sokoldalú és könnyen kombinálható más árnyalatokkal, legyenek azok világosabbak vagy sötétebbek. Az ekrü jól működik különféle stílusokban, az elegánstól a hétköznapig, ezért gyakran előfordul a divat és a lakberendezés világában is. Az öltözködésben az ilyen árnyalatú ruhadarabok, például lenvászon ingek, nadrágok vagy nyári ruhák friss és könnyed megjelenést biztosítanak, különösen a melegebb hónapokban. Harmonizál a pasztell árnyalatokkal, mint a halványkék vagy rózsaszín, de jól mutat élénkebb színekkel, mint a tengerészkék vagy a fűzöld is. A különböző színek jelentéséről korábbi cikkünkben olvashat bővebben:

Az ekrü szín és az ecru ugyanaz?

Igen, a két elnevezés közötti különbség csupán nyelvi eredetű. Az “ekrü” a magyarosított formája a francia “écru” szónak, amely “nyers” vagy “feldolgozatlan” jelentéssel bír, utalva a kezeletlen, természetes anyagok színére. Az angol nyelvben az “ecru” változatot használják, ami sokszor a magyarban is megjelenik, de mindkét kifejezés ugyanarra a világos, semleges árnyalatra vonatkozik.

Mi az ekrü szín színkódja?

Az ekrü szín pontos színkódja a különböző színrendszerekben változhat, de általában a következő kódokat használják a leggyakrabban:

 • Hexadecimális (HEX) kód: #C2B280
 • RGB (Red, Green, Blue) értékek
 •     R: 194
 •     G: 178
 •     B: 128
 • CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Black) értékek
 •     C: 0%
 •     M: 8%
 •     Y: 34%
 •     K: 24%
 • HSV (Hue, Saturation, Value) értékek
 •     H: 45°
 •     S: 34%
 •     V: 76%

Az ekrü szín tehát egy világos, semleges árnyalat, amelyet ezekkel a kódokkal és értékekkel lehet a legpontosabban definiálni a digitális és nyomtatott színrendszerekben. A különböző monitorok és képernyők eltérő színbeállításokkal rendelkezhetnek, ezért könnyen lehet, hogy cikkünk néhány képe nem 100% színhelyességgel jelenik meg az Ön képernyőjén.

ekrü színű ruha
Forrás: Canva

Milyen ruhákat készítenek ekrü színből?

Az ekrü szín elegáns és sokoldalú választás a divat világában, amely leginkább a tavaszi és nyári szezonra alkalmas, de tulajdonképpen az év bármely szakában viselheti. Nagy előnye, hogy könnyedén kombinálható más színekkel és jól illeszkedik különböző anyagokhoz.

A férfiruházat terén például az ekrü színű öltönyök stílusos és friss megjelenést biztosítanak, különösen nyári esküvőkön vagy szabadtéri formális eseményeken. A világos árnyalat könnyed eleganciát kölcsönöz a viselőjének, miközben hűvösen tart a meleg időben. Az ekrü ingek klasszikus és kifinomult választást jelentenek, amelyek jól kombinálhatók sötétebb vagy akár világosabb öltönyökkel és nyakkendőkkel egyaránt.

Az ekrü szín gyakran a lenvászon, pamut anyag színe, amik kifejezetten ideálisak a meleg hónapokra. Ezek a nadrágok könnyedén párosíthatók színes vagy mintás ingekkel, sportzakókkal, vagy akár egy egyszerű pólóval is. Egy ekrü színű zakó stílusos és sokoldalú, bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet. A szín eleganciát és frissességet kölcsönöz, miközben könnyedén kombinálható különböző nadrágokkal és ingekkel.

A női ruházat terén szintén széles a választék. Az ekrü színű nyári ruhák könnyedek és elegánsak, tökéletesek a nyári hónapokra. A szín tiszta és friss hatást kelt, különösen könnyű, légáteresztő anyagokból, mint a len vagy a pamut – tökéletes választás lehet szabadtéri rendezvényekre, piknikekre vagy akár tengerparti sétákra is.

Viselhet bátran ekrü színt az irodában is: a blúzok és ingek elegánsak és professzionális megjelenést biztosítanak, ideálisak munkába járáshoz vagy formális találkozókhoz. Ezek a darabok könnyen kombinálhatók szoknyákkal, nadrágokkal és blézerekkel. Az ekrü szoknyák változatos stílusokban készülnek, legyen szó ceruzaszoknyáról, rakott szoknyáról vagy A-vonalú darabokról. Az ekrü színű nadrágok és rövidnadrágok ideálisak a meleg hónapokra. Kényelmesek és stílusosak, tökéletesen illeszkednek a hétköznapi és az elegánsabb megjelenéshez is.

ekrü színű ruha nyárra
Forrás: Canva

Végül, de nem utolsósorban az ekrü színű kiegészítők, mint például sálak, táskák, cipők és kalapok szintén népszerűek. Gazdagítják az öltözéket, miközben finom eleganciát és stílust kölcsönöznek a megjelenésnek.

Kinek áll jól az ekrü szín?

Az ekrü semleges, világos árnyalatának köszönhetően sokak számára előnyös lehet. Számos bőrtónussal és hajszínnel harmonizál, kiemeli a természetes szépséget. Az ekrü színt leginkább azoknak ajánljuk, akiknek bőrtónusa és hajszíne meleg árnyalatú, például ha haja aranyszőke, mézszőke, gesztenyebarna vagy vörös, bőre pedig barnásabb-rózsaszínesebb. Ezek az árnyalatok harmonizálnak az ekrü meleg felhangjaival, kiemelve a haj és a bőr természetes szépségét. A hideg színek képviselői is viselhetik, minden csak attól függ, mivel kombinálja az ekrüt. Ha nem biztos benne, hogy melyik szín mivel harmonizál, kattintson a részletekért!

Kinek érdemes ekrü színű menyasszonyi ruhát viselnie?

Az ekrü színű menyasszonyi ruha azoknak a menyasszonyoknak ajánlott, akik klasszikus, vintage vagy bohém stílusú esküvőt terveznek. Ez a szín elegáns és időtlen megjelenést biztosít, amely tökéletesen illeszkedik ezekhez a stílusokhoz. Különösen jól mutat szabadtéri esküvőkön, például kertekben, tengerparton vagy vidéki helyszíneken. Megfelelően viselve lágy, romantikus hangulatot teremt. Ezen felül ideális választás lehet azoknak a menyasszonyoknak, akik meleg vagy semleges bőrtónussal rendelkeznek és meleg hajszínük van.

Szintén jó választás, ha a menyasszony nem akar fehéret viselni, például már van gyermeke a párnak.

ekrü színű menyasszonyi ruha
Forrás: Canva

Viselhet-e a vőlegény ekrü színt az esküvőn?

Bár nem számít a klasszikus árnyalatok közé, az utóbbi években egyre több pár választ különleges és személyre szabott stílust az esküvőjére, amely tökéletesen harmonizál az egyéni ízléssel és az esküvő tematikájával. Az ekrü szín abszolút elfogadott a vőlegény esetében is, elegáns és modern megjelenést biztosítva. Fontos szempont, hogy a leendő férj öltözéke harmonizáljon a menyasszony ruhájával. Ha a menyasszony ekrü színű ruhát visel, akkor az ugyanilyen árnyalatú öltöny vagy zakó tökéletes összhangot teremthet, amely finoman kiemeli a pár egységét és összetartozását. Különösen jól mutathat fehér inggel és világos, pasztell színű nyakkendővel vagy csokornyakkendővel, esetleg élénkebb kiegészítőkkel, mint a kék vagy narancssárga.

Hova illik ekrü színű ruhát viselni, hova nem?

Az ekrü színű ruhák elegánsak és sokoldalúak, de fontos figyelembe venni, hogy bizonyos helyzetekben és környezetekben jobb más színeket választani. Szabadtéri esküvőkre, kerti partikra, tengerparti összejövetelekre például nyugodtan felveheti. A természetes fény alatt ez a szín jól mutat, és harmonizál a környezettel.

Emellett a különböző nyári és tavaszi eseményekre is illik, mivel friss és könnyed megjelenést kölcsönözk. Ez a szín világos és légies, így tökéletes választás melegebb időjáráshoz is. Az elegáns vacsorák és rendezvények sem maradnak ki a sorból. Ügyeljen arra, hogy az anyag és a szabás is illeszkedjen az alkalmi öltözködési szabályokhoz. Ahogy már fentebb is említettük, a bohém és vintage stílusú esküvők vagy rendezvények is alkalmasak az ekrü színű ruhák viselésére, mivel ez a szín jól illeszkedik a lazább, természetes stílushoz.

Ön milyen színtípus? Ide kattintva megtudhatja:

Ahova nem illik: a kiemelten formális események, például gálák, operabálok, protokolláris rendezvények sokszor megszabják, hogy milyen stílusú megjelenés az elvárt. Ha a meghívón a dress code-nál a White tie vagy black tie szerepel, akkor az ekrü öltöny nem elfogadható.

Az ekrü szín nagyon sokoldalú. Gyakran kapcsolódik a természetességhez és a föld színekhez, így segítve a kellemes és meghitt atmoszféra kialakítását a ruházatban és a lakberendezésben egyaránt.

Ezek is érdekelhetik még…