Oldal kiválasztása

CAMEL ACTIVE bermudacsomag...

Mi a Pitti Uomo? Miért hívják a férfidivat Mekkájának?

A Pitti Uomo egy jelentős olasz divatkiállítás és vásár, amelyet Firenzében rendeznek meg évente kétszer, a tavaszi és az őszi divatszezonokban. Egy nagyszabású, nemzetközi esemény, amely középpontjában a férfidivat és kiegészítők állnak. Itt mutatkoznak be a legfrissebb trendek és kollekciók már 35 éve. Azonban mindez nem merül ki egy egyszerű kiállításban. Lássuk, mit is rejt pontosan ez az esemény!

Mi az a Pitti Uomo?

A rendezvény a férfidivat képviselői és a divatszakma szereplői számára kiemelkedő jelentőségű. Már 1989 óta pezsdíti fel az olaszországi Firenzét minden évben 2 alkalommal. A Pitti Uomo különlegessége abban rejlik, hogy nem csak egy hagyományos divatkiállítás, hanem egy sokoldalú esemény is, ahol találkoznak a tervezők, márkaépítők, a kiskereskedők, a sajtó és a stílusikonok egyaránt. Mivel itt minden a divatról szól, nem hiányozhatnak az iparág meghatározó szereplőinek látványos szettjei sem, a bemutatókon számos különböző márka, tervező és beszállító hívja fel a figyelmet a legújabb kollekciókra. A rendezvényen való részvétel sok divattervező és vállalat számára elismerést jelent a nemzetközi divatiparban. Éppen ezért nem könnyű jegyet kapni!

https://hu.pinterest.com/pin/291678513381665428/

Mi történik a Pitti Uomo divatshow-n?

A Pitti Uomo divatkiállítás és vásár során számos esemény zajlik a helyszínen, amelyek célja a férfidivat és stílus bemutatása, valamint az új kollekciók kiállítása és az iparági szereplők összehozása. Divatbemutatók, kiállítások, és egyéb események járulnak hozzá a rendezvény teljes élményéhez.

Ezek a bemutatók nemcsak a kifutón zajlanak, hanem gyakran különleges helyszíneken, mint például firenzei palotákban vagy éppen parkokban. A Pitti Uomo kiemelt figyelmet szentel a férfi kiegészítőknek is. Különleges kiállításokon és eseményeken bemutatják a legfrissebb órákat, cipőket, táskákat és egyéb hasonló elemeket.

Ezen felül a rendezvény egyben kulturális és művészeti performanszoknak is otthont ad. A galériák és múzeumok különféle kiállításokkal várják a látogatókat, így összekapcsolva a divatot a művészettel és a kultúrával. Ez az esemény ezen felül kiemelten fontos üzleti fórumként is szolgál. A kiskereskedők, beszállítók és tervezők lehetőséget kapnak arra, hogy kapcsolatokat építsenek, üzleteket kössenek és megismertessék márkájuk új kollekcióit. Ahelyszínen stílusikonok, divatbloggerek és médiaszemélyiségek jelennek meg sajátos, egyedi stílusok egész kavalkádját felsorakoztatva. Így a jelen levők „élőben” is láthatják, mi is várható a trendek terén a jövőben.

A Pitti Uomo nem csak egy divatkiállítás, hanem egy összetett rendezvény, ahol a férfidivat széles spektrumát mutatják be, egyesítve a művészetet, kultúrát és üzleti lehetőségeket.

Ha a jövő divatja mellett a múlt is érdekli, pillantson be velünk ide kattintva a 30-as évek divatjába:

Mikor és hol szokták rendezni?

A Pitti Uomot évente kétszer rendezik meg a tavaszi és őszi divatszezonokban. Az események időpontjai minimálisan változhatnak, de általában

  • a tavaszi kiállítás júniusban vagy júliusban,
  • az őszi januárban vagy februárban zajlik.

A rendezvények fő helyszíne minden esetben a Fortezza da Basso, egy középkori erőd és kiállítási terület Firenzében, Olaszországban. Az impozáns környezet és a tágas terek ideálisak a divatbemutatók, kiállítások és kiegészítő események számára. Emellett a város különböző helyszínein is zajlanak kiegészítő rendezvények és bemutatók.

A Pitti Uomo a divatvilág egyik kiemelkedő eseménye olasz és a nemzetközi szinten egyaránt. Ez a rendezvény nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy Firenze a világ egy divatfővárosa legyen.

Ha szeretne többet tudni a divat történetéről, ebben a korábbi cikkünkben részletesebben is olvashat róla

Hogyan lehet jegyet szerezni a Pitti Uomora?

A Pitti Uomo részvétel általában kizárólag az iparágban dolgozók, mint például tervezők, kiskereskedők, sajtó, beszállítók és egyéb divatszakmai szereplők számára lehetséges, mivel az esemény elsősorban egy szakmai vásár és kiállítás. A rendezvény zártkörű, szakmabeliként nagy segítség lehet iparági regisztráció: az esemény hivatalos weboldalán megadhatja adatait, és igazolhatja, hogy az iparágban dolgozik. Ezzel lehetősége nyílhat a jegyek megvásárlására. Ezen felül ha a divatiparban dolgozik, a munkáltatójával egyeztetve esetlegesen szerezhet belépőt a Pitti Uomora.

Ha nem szakmabeli, akkor meghívásos alapon tud jegyet szerezni; a sajtó képviselői, stílusikonok vagy más prominens szakemberek kaphatnak meghívót. Mindig fontos ellenőrizni a rendezvény hivatalos weboldalát, hogy megbizonyosodjon a belépési feltételekről és a jegyvásárlás lehetőségeiről, mivel ezek évente változhatnak.

Ha sem jegyet, sem meghívót nem tud szerezni, akkor sem kell kimaradnia az eseményből: látogasson el Firenzébe a Pitti Uomo ideje alatt, és már az utcán sétálva is rengeteg inspirációt kap. Ilyenkor mindenki stílusos öltözékben jelenik meg, a közösségi médiában külön gyűjtemények vannak a firenzei street fashionnek szentelve.

https://hu.pinterest.com/pin/538109855490756118/

Kinek érdemes ellátogatni a Pitti Uomo divatshow-ra?

Az esemény kiváló lehetőséget kínál divattervezőknek és márkatulajdonosoknak, hogy bemutassák legújabb kollekcióikat, és kapcsolatokat építsenek a kiskereskedőkkel, beszállítókkal, valamint a média képviselőivel. Ezzel együtt a kiskereskedők és beszállítók számára a Pitti Uomo lehetőséget kínál új divattrendek megismerésére, a kollekciók megrendelésére és kapcsolatépítésre. A divatújságíróknak, fotósoknak és a média egyéb képviselőinek lehetőségük van a legfrissebb divattrendek megismerésére, interjúk készítésére és a divatipar eseményeinek követésére.

Természetesen azok sem maradhatnak ki a sorból, akik stílusikonként vagy influenszerként ismertek a nagyközönség előtt. Ők jelenlétükkel nagymértékben hozzájárulhatnak az esemény népszerűsítéséhez.

Fontos szerepet kapnak a beszállítók és a gyártók is. A divatipari kiegészítőket, anyagokat és szolgáltatásokat kínáló vállalkozásoknak lehetőségük van a termékeik bemutatására és az üzleti kapcsolatok kialakítására. Végül, de nem utolsósorban az üzleti vezetőknek, divatipari tanácsadóknak és más szakembereknek lehetőségük van az üzleti kapcsolatok fejlesztésére és a szakmai tudásuk bővítésére.

A fentiekből látható, hogy nem véletlenül nevezik ezt a rendezvényt a „férfidivat Mekkájának”, hiszen itt minden erről szó a kapunyitástól egészen az utolsó másodpercig. Éppen ettől annyira varázslatos ez a világ, amit ide teremtenek a szervezők!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0