Oldal kiválasztása

Öltöny mellé inget vihet tized áron!

Nőnapra mit illik adni: útmutató férfiaknak

Nőnapra mit illik adni? Ha bizonytalan, mit adjon ajándékba, cikkünk ehhez az egy kitűnő útmutatást, avagy van ajándék a virágon túl is.

A kikelettel, a tavasszal együtt megérkezik a nemzetközi nőnap ünnepe is, amivel kapcsolatban jogosan merülhet fel a kérdés Önben is: nőnapra mit illik adni? Vagy még pontosabban fogalmazva, jobb lenne más ajándékot adni, mint a virágot? De könnyen lehet, hogy fel se merül Önben, hogy a virág mellé vagy ahelyett mással lepje meg nőismerőseit, hiszen ez a hagyomány. Igazából nem is nagyon tud hibázni, ha az ünnepelt szereti a virágot, de ha egy apróságot is ad mellé, azzal kifejezheti a másik iránti tiszteletét és elismerését. Nőnapra megajándékozhatja kedvesét, női rokonait, barátait és kollégáit is.

Nőnapi ajándék
Forrás: Canva

Nőnapra mit illik adni?

Valójában nincs írott vagy íratlan szabály arra, hogy nőnapra mit illik adni. Ami igazából fontos, az az, hogy illik valami meglepetéssel készülni. A lényeg, hogy a kiválasztás során legyen figyelmes, és törekedjen arra, hogy lehetőleg a megajándékozott hölgy személyiségéhez illeszkedjen a kiválasztott meglepetés. A virággal szinte lehetetlen mellélőni, de érdemes kicsit kreatívnak lenni és valamilyen más ajándékban gondolkozni.

Milyen virágot vegye? Hogy adja át?

Az, hogy milyen virágot érdemes ajándékozni, aszerint érdemes megfontolni, hogy mit tud az adott hölgyismerőséről, akinek adja. Első és legfontosabb kérdés az, hogy mennyire szereti a virágot, milyen fajtát kedvel, és úgy általában, hogyan gondolkodik a virággal kapcsolatos ajándékozásról.

Ha például tudja, hogy lelkes környezetvédő, akkor érdemes cserepes növényt ajándékozni a szálas helyett, ha pedig úgy ismeri, mint aki néha túlöntözi vagy kiszárítja a növényeit, akkor érdemes egy cuki kaktuszban gondolkodni. Esetleg bármilyen más ajándékban, ami nem a növény. Az sem mindegy, hogy az illető panellakásban, egy napos polgári lakásban vagy kertes házban él. Ezek mentén is érdemes átgondolni az ajándékozást és kikérni a virágárus véleményét, majd az alapján választani a virágok között, hogy annak milyen viszonyok a legideálisabbak hosszútávon. Érdemes megfigyelni a pontos kiválasztásnál, hogy mi az ajándékozott kedvenc színe, illetve milyen a stílusa. A vörös rózsát érdemes annak a hölgynek tartogatni, akivel romantikus kapcsolatban áll, ez ugyanis egy igazi szerelmi vallomás!

Mindegy, hogyan van becsomagolva a növény, azonban, ha csak selyempapírban hozta el, mindenképp vegye le róla azt, mielőtt átadja. Miközben átnyújtja a virágot vagy a csokrot, lehetőleg nézzen a megajándékozott szemébe, valahogy úgy, mint amikor koccint másokkal. Ez a pillantás lehetőleg ne legyen tolakodó, ezen a napon elsősorban a figyelmet és a tiszteletet közvetítse, bárki is legyen az ajándékozott.

Az, hogy mit illik adni nőnapra nincs szabályokba öntve, de az, hogyan adja át, arra vannak előírások; bal kézzel, a virág fejével felfelé kell odaadni. Ha nem tud személyesen jelen lenni, és ehhez mérten megfelelően ajándékozni, vegye igénybe egy virágfutár szolgáltatásait.  Cserepes virág esetén gondozási útmutatót, tippeket is mellékeljen a növényhez.

Milyen ajándékot illik adni nőnapra, ha nem akarunk virágot adni?

A virág mellé vagy ahelyett adhat más kisebb vagy nagyobb ajándékot is a női ismerősének. Alapvető, remek alternatíva egy doboz finom bonbon, persze ebben az esetben is érdemes tájékozódni és aszerint választani, hogy milyen speciális étkezési szokásai vannak az illető hölgynek, diétázik-e épp vagy sem, illetve, hogy milyen csokit szeret. Emellett remek ajándék lehet kisebb tárgyi meglepetésként egy olyan könyv, amelynek a főhőse egy erős, pozitív női figura. A könyvvásárlás előtt szintén érdemes polcmustrát tartani, nehogy már meglegyen az adott könyv az ajándékozottnak.

Forrás: Canva

Nőnapra mit illik adni: mit adjunk, ha közeli hozzátartozót szeretnénk megajándékozni?

Emellett pedig lehet gondolkodni kisebb nagyobb ékszerekben, például közeli családtagoknak vagy pároknak. Mindenkinek jó meglepetés lehet az élményajándék is, akár pár órás, akár egy komplett hétvége. Ilyenkor jó ötlet lehet az is, hogy ezt az élményt ne úgy adja a hölgynek, hogy magával menjen el az adott eseményre, hanem hogy a számára, vagy az ő és az Ön számára is fontos női rokonsággal, barátokkal, ismerősökkel szervezze meg azt a programot. Néhány tipp arra, hogy mit ajándékozzon az önt körülvevő hölgyeknek!

Mozis kuponok vagy színházjegyek egy csajos filmre

Ha van valami aktuálisan csajos film a mozikban, akkor lepje meg barátnőjét és az ő barátját vagy akár anyukáját, nagymamáját, leánytestvérét azzal, hogy szervez nekik egy közös mozis vagy a színházas élményt.

Városfelfedező játék vagy szabadulószoba

Egyre több olyan tematikájú városi játék, illetve szabadulószoba van, ami tipikus lányos programmá vált. Semmi baj, ha Ön nem szeretne a Bridgerton család rejtélyei után kutatni egy pincében vagy részleteiben megismerni a magyar Rómeó és Júlia történetét a Budai Várnegyedben barangolva. De ha kedvese vagy az egyszem húga erre vágyik, akkor miért ne élhetné át ezt az élményt a barátnői körében? 

Kreatív tanfolyam

Ha van valamilyen kreatív tevékenység, amit a megajándékozandó régóta szívesen kipróbálna, nevezze be egy workshopra, tanfolyamra vagy valamilyen képzésre. Támogassa abban, hogy minél több dologban kipróbálhassa magát és örömét lelje a fejlődésben, új emberekkel ismerkedhessen meg, esetleg egy kicsit saját magára is jobban rátaláljon.

Spa vagy wellness hétvége

Hívja meg az Ön számára fontos nőt egy pár órás spa élményre vagy egy teljes wellness hétvégére. Itt is lehet nagyvonalú: küldje el akár a család női tagjait együtt, amíg Ön egy kicsit kézbe veszi a háztartást. Vegye át a tipikus női munkákat nőnap alkalmából, míg a hölgyek megmártóznak a jakuzziban, és átadják magukat egy frissítő masszázs élményének. Ha van rá keret, a pár órás élményből akár egy hétvégés wellness is lehet, ahol Ön áll egy-egy masszázst vagy egy vacsorát.

Sofőrszolgálat

Ajánlja fel az ajándékozott nőnek, hogy őt és partnereit hozza-viszi egy csajos estről nőnapi ajándékként.

Nőnapra mit illik adni, ha kollégát ajándékozunk meg?

Női kollégáknak ajándékozhat virágot, csokoládét, valamilyen apró, kézműves terméket is, de arra figyeljen oda, hogy ezek az ajándékok ne hordozzanak magukban semmi romantikusan félreérthető üzenetet. A meglepetés lehet személyes, de nem túl intim, ezzel kedves gesztust gyakorolhat, de nem kerül félreérthető szituációba.

Reméljük volt olyan tipp, ami hasznos lehet Önnek a nőnapra készülődve, és ennek a cikknek a segítségével rátalál a tökéletes nőnapi ajándékokra.

Hogy kinek milyen alkalomból mit ajándékozzon, azzal kapcsolatban több cikket is olvashat a blogunkon. Többek között olvashat férfiaknak szánt ajándékokról is, eljegyzési meglepetésekről, valamint szalagavató ajándékokról szóló cikket is.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0