Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

A legjobb lakodalmas zenék listája: ezekkel garantált a jó hangulat

Ön szeretné összeállítani a lagzi zenei válogatását, de nem igazán tudja, hol is kezdje? A legjobb lakodalmas zenék közül válogatott Önnek az MrSale; ebből a listából kiindulva garantált a jó hangulat!

Lakodalmas zenékre minden esküvőn szükség van, és ma már ezalatt egy sokkal színesebb, változatosabb zenei stílusokat egyesitő válogatást értünk, mint amit tradicionálisan jelentett. A hagyományos lakodalmi zene pedig nem jelent egyet a mulatós zenével. Ezt azért fontos kiemelni, mert napjaink köztudatában a kettő sajnos már egybemosódott. Ma már egyértelmű, hogy amig minden lakodalmas zene esküvői zene, addig nem minden esküvői zene lakodalmas zene.

Cikkünkből megtudhatja, hogy milyen zenék illenek az esküvői bulira, és a népszerű dalok közül mit hova sorolhatunk. Azt reméljük, hogy ezzel párhuzamosan válogatásunk talán ötletgyűjteménynek se utolsó, ha Ön, vagy valaki környezetében épp házasodni készül.

Amennyiben pedig a saját, vagy a maga esküvőjét tervezi, szervezi és nem tudja, hogy egyes kérdésekben hogy fusson neki a nagy nap összeállításának, az alábbi cikkeinket ajánljuk Önnek, hogy egy kicsit jobban a nyeregben érezze magát:

Melyek a legpörgősebb mulatós lakodalmas zenék?

Bár napjainkra egy lakodalom zenei válogatása nagyon sok stílust és irányzatot foglal magába, szinte biztos, kell majd néhány pörgős, lakodalmi zene, ami igazi hangulatot teremt. Kezdjük tehát a listát néhány olyan számmal, amik hallatán biztos, hogy mindenkiben feléled a vágy, hogy a táncparketten teremjen.

lakodalom zenék

Milyen hagyományos lakodalmas zenék vannak?

Alapvetően a vidéki, falusi esküvők zenei világát a hagyományos lakodalmas zenék határozzák meg, melyet népdalfeldolgozások, cigányzene, mulatós számok jellemeznek. Ezek a hagyományos lakodalmas zenék ma már leginkább népszerű előadók feldolgozásai, vagy újragondolt változatai által szólalnak meg a nagy napon. Ahol jelentősen képviselteti magát az idősebb generáció, ott szinte kötelező bulielem egy-egy hagyományos lakodalmas zene.

Mik a legszebb hagyományőrző, régi lakodalmas zenék?

Bármely lagzin megállja a helyét, ha különböző európai népek tradicionális, régi lakodalmas zenéit is becsempészi a kínálatba. Minden generáció számára szerethető lehet a görög, szerb, horvát vagy sváb népzene, melyekhez különösebb tánctudásra sem lesz szüksége senkinek, csak át kell adnia magát a közösségi élménynek. Kezdődjék a jobbra-balra lépegetés!

A legjobb rock and roll számok

A bakelit lemezek világából, szüleink örömére ne hagyjuk ki a nagy legendákat sem; szóljon az esküvőn a rock and roll és a beatzene! Elvis Presley,Beatles és a Rolling Stones örökzöldjeit mindenki ismeri és szereti, ezért biztos, hogy a hatás nem marad el!

Válogatás a 80-as 90-es évek házibulijából!

Nem érdemes a’80-as-’90es évek házibulijainak zenéiről sem elfeledkezni, ezek is gyakorlatilag örök darabok. Ez a műfaj több generációt is arra késztet, hogy táncra perdüljön. Amikor már benne vannak az éjszakában, akkor érdemes ezt a nosztalgikus hangulatot keltő, alapvetően komolyabb mélységű mondanivalót nem tartalmazó, de ritmusos, bolondos, nyári szövegeket tartalmazó zenei blokkot előhúzni a kalapból.

Magyar pop és rock számok, amitől beindul a buli

Valószínűleg a leendő násznép köreiben is van jó pár olyan vendég, akinek nem kell magyarázni mi az a Sziget, Campus vagy Volt fesztivál. Ismeri az alternatív pop és rock vonalat és jól tudja, hogy ebben a kategóriában bizony bőven vannak a tartalmas, mély gondolatokkal tarkított, egészen lírai számok, és „lájtos” bulihimnuszok egyaránt. A fiatalok mellett az idősebb generáció számára is érdekes lehet, hiszen ez egy remek alkalom arra, hogy megismerjék a modernebb zenei kultúra rejtett kincseit, értékeit. Ráadásul ezek a dalok tényleg olyanok, amelyek az embert egyszerre gondolkodtatják el, könnyeztetik meg és perdítik táncra. Sok megható, izgalmas gondolat, mosolygós ritmussal.

A legütősebb külföldi slágerek, amikor már mindenki táncol

Természetesen napjaink külföldi és hazai bulizenéi, nagybetűs slágerei sem maradhatnak el a válogatásból . Gondoljon a meghívott tinédzserekre is, és válogasson olyan slágereket is a listára, amelyet ők dúdolnak a mindennapokban. Ha annyira nem ismeri a modern előadókat, akkor pedig nyugodtan megkérdezheti előre az érintett korosztályt: biztosan örülni fognak annak, ha látják, hogy az ú ízlésük is fontos szerepet kap az esküvőszervezésben!

lakodalom zenék

Milyen modern lakodalmas zenék vannak?

Néhány mai magyar szám már szinte elmaradhatatlan részévé vált a lagziknak, mindenki kívülről fújja őket, és még el sem kezdődött a buli, már követeli a násznép, hogy a dj lejátssza őket. Hogy pontosan melyek azok a dalok, amelyekre gondolunk? Szintén a magyar fesztiválok elmaradhatatlan előadóit idézik, az alábbi linkekre kattintva talán Önt sem éri különösebb meglepetés. Semmi esetre se felejtkezzen meg ezekről a zenékről, ha Önt kérték fel DJ-nek, vagy Ön a vőlegény, vagy esetleg csak kikérték a véleményét arról, mi kerüljön fel a listára.

Hogyan fokozzuk a hangulatot? Karaoke számokkal!

Mindenki tart attól, hogy ellaposodik a hangulat, vagy hogy éjfél után kiürül a táncparkett. Vajon mivel lehet túljutni a holtponton, vagy feltenni a pontot az i-re? Egy igazi karaoke bulival. Persze ez az a műfaj, amivel kapcsolatban kell a helyszínen egy gyors felmérés: ki az aki tud és szeret énekelni, vagy éppen nem tud, de bevállalós kedvében van? Ha megtalálta a megfelelő partnereket a karaoke bulihoz, akkor hajrá, mindent bele, csapjanak a lovak közé!

Az esküvőszervezésben – ha igazán jó hangulatot akar – a szertartásra a pár ízlését, a lagzira az egész násznép összetételét figyelembe véve érdemes zenéket választani. Akkor lesz igazán jó a buli, ha mindenki jól érzi magát, ezt pedig úgy érheti el, ha tekintettel lesz minden generációra és ízlésvilágra. Néha hagyni kell, hogy a násznép csinálja a bulit: amikor van rá igény és érdeklődés, akkor kell előhozakodni a kívánságműsor vagy a karaoke lehetőségével!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0