Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Kávémárkák, amiket minden koffeinkedvelőnek ismernie kell

Kávémárkák közt hezitál? Szinte lehetetlen átlátni, hogy melyek a divatos, vagy épp feledésbe merült, sokak által elérhető, mégis minőségi feketék, de ebben a cikkben most összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!

Kávémárkák tömkelege lepte el a piacot, egyaránt széles a választék a kézműves termékek, elit szaküzletek, elegáns kávéshopok és nagy üzletláncok kínálatában. Egy élet is rövid lenne ahhoz, hogy végigkóstolja őket, és eldöntse, melyik az, ami a legideálisabb az Ön számára.

Mi alapján lehet osztályozni a kávémárkákat?

Nagyon sok szempontnak kell megfelelni ahhoz, hogy egy kávémárka világhírű legyen, és meg is őrizze ezt a hírnevet.  Fontos többek között, hogy milyen a kávé fajtája, a kávébabot pontosan hol is termesztik, milyen magasságban vannak a termőterületek, milyen a termőföld minősége, a cserjéket mennyire optimálisan éri napfény és víz. Fontos az is, hogy melyik évszakban, milyen érettségi állapotban, milyen körülmények között, milyen módszerrel szüretelik le, és hogyan dolgozzák fel a kávébabot. Az is meghatározó, hogy átválogatják-e, milyen módszerrel áztatják vagy szárítják, milyen körülmények közt szállítják és tárolják. Számít az őrlés, a pörkölési módja, az aromája, íze, illata.

Melyek a legjobb olasz kávé márkák?

Az biztos vitathatatlan, hogy a kávékultúra hazája Olaszország, de vajon melyek azok a márkák, amelyek igazán különlegesek és egyediek? Ön tudja, hogy mit nem szabad a bakancslistájáról lehagyni? Íme, néhány tipp, ha a hétköznap hajnali ébredéseibe, vagy a vasárnapi ebéd utáni délutánokba egy kis olasz miliőt csempészne.

Caffé Corsini

Pexels.com

Már maga a név is izgalmasan és vérpezsdítően hangzik. Családi vállalkozásnak indult, mára a világ egy vezető vállalatává fejlődött. A Caffé Corsini márka egy olyan kávét fémjelez, amely által tényleg pillanatok alatt megelevenedhet konyhájában a napfényes, idilli Olaszország: krémes, intenzív ízvilága bárkit elvarázsol.  

Illycaffé

illy kávé
Pexels.com

Magyar alapok, olasz köntösben. Elegáns és ízletes fúzió, a magyar származású Illy Ferenc által alapított olasz cég napjainkban is minőségi terméket kínál. Egyedi jellemzője, hogy a pörkölés folyamatát csak részlegesen végzik el.

Hausbrandt Espresso

kávé
Pexels.com

Az első hallásra német nyelvterülethez köthető kávémárka valójában a modern technológiát alkalmazó olasz cég futószalagjáról kerülnek le. Specialitása, hogy félig arabica és félig robusta kávéból készül, de ez a fúzió kifejezetten izgalmas eredményt jelent. A kávé márkát jellegzetes, élénk illat, kellemes utóíz és közepes erősség jellemzi.

Melyek a legjobb szemes kávé márkák?

Az igazi ínyenc kávérajongók nem bízzák másra az őrlés folyamatát, kizárólag frissen őrölt babból készítik a mindennapi feketét. Nézzük, melyik márkák kínálnak kiváló kávét ebben a kategóriában!

Lavazza

Lavazza kávé
Pexels.com

Az Afrikában és Dél-Amerikában termesztett kávébabokból álló Lavazza nem a gyengék kávéja. Kifejezeten karakteres ízjegyeket hordoz magában, amit sokan cukorral tompítanak. Legyen bátor, tegyen egy próbát, mert lehet, hogy cukor nélkül is jólesik!

Omnia

Omnia szemes kávé
Pexels.com

Az Omnia vitathatatlanul az egyike a legjobb ár-érték arányú kávémárkáknak. A válogatott, magas minőségű kávészemekből elsőosztályú kávé készül, ennek ellenére szélesebb körök számára is elérhető áron szerezhető be. Az aromás, testes kávé a presszó és tejjel készült kávékülönlegességek elkészítéséhez egyaránt jó alapanyag.

Melyek a legjobb kapszulás kávémárkák?

A kávékapszulák a kényelmes kávéimádók legjobb barátai: a kapszulának köszönhetően a kávé hosszan megőrzi aromáit, majd egyetlen mozdulattal lefőzhető a mindig egyformán tökéletes ital.

Nespresso

A svájci Nestlétől származó Nespresso vitathatatlanul a legismertebb a kávékapszulák között. A klasszikus feketék mellett sok különlegességgel, és szezonális ínyencséggel is találkozhat a kínálatban.

Dolce Gusto

Természetesen a Dolce Gusto is gusztosos kávé a javából, ezzel a kapszulával sem lőhet mellé. Nem véletlenül ez a 2. legnépszerűbb márka a kávékapszulák világában!

Melyik a legjobb instant kávé?

Bár a legtöbben nem tartják igazán jó minőségűnek, az instant kávék világában is találhat olyat, amiből az adott helyzetben kihozhatja a legjobbat. Ha nincs lehetőség kávéfőzésre, akkor ezek gyors és elfogadható megoldást nyújtanak. Ezen a téren a Nescafé viszi a prímet, melynek neve gyakorlatilag összeforrott a műfajjal.

Milyen robusta kávé márkák vannak?

A robusta kávét sokan lebecsülik, azt gondolják elsőosztályú, igazán hatásos kávé nem is készül belőle. Pedig egészen kellemes élmények érhetik az embert, ha tesz egy kis kitérőt a robusta világába!

Bach Vietnamese Coffee

Egy viszonylag fiatal márka, ami a vietnámi kávékultúra egy másik oldalát szeretné megismertetni a világgal. A hagyományos vietnámi kávékkal ellentétben a Bach nem olajos, frissessége üdítőleg hat a mindennapokban.

Death Wish Coffee

A világ legerősebb kávéja, valójában nem teljesen robusta, hanem egy arabica-robusta keverék. Sötét, közepes és világos pörkölésű verziója is létezik.

Milyen arabica kávé márkák vannak?

A kávérajongók többsége az arabicára esküszik, de nézzük meg, hogy melyik márkák a legnépszerűbbek a kategóriában!

Lifeboost Coffee

Ez a csodás arabica kávé arról híres, hogy a 21. század igazi zöld kávéja; nem a kávé fajtáját, hanem az eljárás kíméletes mivoltát és a környezetbarát összetevőket illetően. Rovarirtó-, vegyszer- és GMO-mentes, fair trade ültetvényekről származik az ital.

Kicking Horse Coffee

100%-ig organikus kávé, ami egyenesen a Sziklás Hegységből érkezik hozzánk, érdemes tenni vele egy próbát, mert különösen finom ital!

 Volcanica Coffee

Ahogy azt a neve is sejteti, az egészen egyedi ültetvény, a vulkanikus termőtalaj jellemzői miatt válik ez a kávé utánozhatatlanná és megismételhetetlenné.

Italcaffe Costa Rica

Mennyei ital, amelyet finom savtartalom és citrusos jegyek jellemeznek. A különleges kávé által nyújtott élmény bizonyosan meghozza a kedvet egy Costa Rica-i nyaraláshoz. Az ellenállhatatlan és utánozhatatlan kávémárka utóízét kakaó és fűszerek izgalmas elegye jellemzik.

Jardin Colombian Arabica

Ha egy átlagos espresso hatására már immunis, próbálja ki a csoki és a gyümölcsök világát kombináló Jardin Colombian Arabica kávémárkát, az egyik legerősebb kávét a világon. Az igazi kávérajongóknak és függőknek egyenesen kötelező, de csak óvatosan az adagolással!

Milyen prémium kávé márkák vannak?

Természetesen a kávé igazi rajongói kizárólag a prémium brandek között böngésznek: nézzük meg, mit érdemes kipróbálni ebben a kategóriában!

Jardin Guatemala

A francia ital márka arabica kávéból készült, kiváló minőségű, gazdag aromával rendelkezik. A Jardin egyedi jellemzője, hogy kettős pörköléssel készül, és a guatemalai kávékra jellemzően gyümölcsös utóízzel rendelkezik.

Paulig Arabica

Napjainkra a finn kávékultúra legalább annyira népszerű és elismert mint az olaszországi, nem beszélve a finn fogyasztás mértékéről, vagy pontosabban, a skandináv területeken mérhető kávé iránti érdeklődésről. Bármilyen hihetetlen, a világon ezen a vidéken a legkeresettebb árucikk a kávé. A közép- és dél-amerikai országokból származó nyersanyagokat használó Paulig prémium márkaként van számon tartva. A citrusos és diós illatú, édeskés kávé bakancslistára kívánkozik.

Ezek tehát a legizgalmasabb kávék most a nagy márkák piacán, érdemes végigkóstolnia őket!

Ha pedig többet szeretne megtudni a kávé fajtákról, érdemes elolvasnia ezt a cikkünket is: https://mrsale.hu/kave-fajtak

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0