Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

A legjobb kávék nyomában: ez a 25 legízletesebb élénkítő

Napjainkban mikor a kávé a világ második legnagyobb exportcikkévé vált, a világ különböző tájain kialakított kávéültetvényekre építő cégek kínálata olyan széles, hogy szinte lehetetlen eligazodni rajtuk. Cikkünkben összegyűjtöttük a 25 legjobb kávét, ami bolti forgalomban kapható, hogy Önnek egy kicsit könnyebb dolga legyen!

Melyik a legjobb kávé? Hogyan állapítható meg?

Felmerülhet Önben a kérdés: mi alapján válogatjuk össze a 25 legjobb fajtát? Milyen szempontok alapján döntenek azok, akik listázzák a kávékat vagy a kávézókat? Minden ismeretterjesztő cikk, amint a miénk is, a szakmai döntések és vélemények felkutatására alapozva válogatják össze ajánlataikat, listáikat. Nálunk az is szempont volt, hogy viszonylag elérhetőek legyenek – ezért nem a luxusmárkákra utaztunk, amit csak kevesen engedhetnek meg maguknak, hanem olyan kávék kerültek a listára, amik könnyen hozzáférhetőek.


Nagyon sok szempontnak kell megfelelni ahhoz, hogy egy kávémárka világhírű legyen, valamint hogy meg is őrizze ezt a hírnevet. Fontos többek között, hogy milyen a kávé fajtája, a kávébabot pontosan hol, milyen termőföldben termesztik, mennyire gondosan szüretelik le, és hogyan tárolják, majd dolgozzák fel. Milyen az őrlés, a pörkölési módja, milyen az aromája, íze, illata. Mivel, hogyan főzik le, milyen minőségű vizet, tejet, illetve egyéb kiegészítőket adnak hozzá.

legjobb kávé

Íme, tehát a top 25 listánk, amelyek között a rangsort valójában Ön, saját maga határozza meg: próbálja ki cikkünk nyomán a 25 terméket és döntse el, hogy melyik egyedi ízvilág passzol legjobban az Ön ízléséhez!

Ha részletesebben akarsz tájékozódni az adott kávéfajták előnyeiről és hátrányairól, olvassa el a kávéfajtákat bemutató cikkünket.

A 25 legjobb kávé

1. Omnia Espresso

Az Omnia Espresso vitathatatlanul az egyike a legjobb kávémárkáknak. hiszen kétség sem fér hozzá, hogy válogatott, magas minőségű kávészemeket használnak fel hozzá. Szélesebb körök számára is elérhető áron, akár egy kg-os kiszerelésű csomagolásban is beszerezhető. Azoknak ajánljuk, akik szeretik az aromás, testes kávékat. A termék a presszó kávé és tejjel készült kávékülönlegességek elkészítéséhez egyaránt jó alapanyag.

2. Paulig Arabica

A híres finn cég első terméke, amelyhez a közép- és dél-amerikai országokból származó nyersanyagokat használnak. Arról ismert, hogy a citrusos és diós illatú, édeskés italt egyedülállóan kellemes utóízt hagy maga után. A közepes pörkölésű kávét érdemes tejjel fogyasztani.

3. Lavazza Espresso

Ez a kávé pont a bemutatott Paulig termékkel ellentétes hatást nyújthat, csak a legmegrögzöttebb kávérajongóknak ajánljuk, mert kifejezeten karakteres ízjegyeket hordoz: markánsan keserű jellege miatt a legtöbb ember cukor nélkül nem tudja elfogyasztani. Az Afrikában és Dél-Amerikában termesztett kávébabokból erős, vastag, kellemes habzású italt állíthat elő.

4. A Mövenpick El Autentico

Gazdag, kiegyensúlyozott ízvilágú, amelyet a gondosan megválogatott, hegyvidékről származó kávébab biztosít. Ez a kávékeverék ideális caffè-cremához és eszpresszó-alapú tejes italokhoz egyaránt.

5. Kimbo Espresso Napoletano

Ez a kávé kizárólag természetes brazil arabica babból készül. Az olasz hagyományokra építkezve készíthet belőle a meglehetősen sűrű állagú kávét, ami gazdag, kissé édeskés aromával és kellemes utóízzel rendelkezik. A kiváló pörkölésű és szemcseméretű kávé egyetlen hátránya, hogy őrléskor morzsolódik.

6. Jardin Guatemala

A márkát hivatalosan is a prémium osztályba sorolják, a francia alapítású cég minden terméke kiváló minőségű, gazdag aromával rendelkezik. A Jardin csak arabica kávét használ termékeihez. Kettős pörköléssel csalogatják elő az egyedi ízélményt, mely szélesebb körökben is vonzóvá teszi. A márkán belül egyedi sajátossága ennek a terméknek, hogy a guatemalai kávékra jellemzően gyümölcsös utóízzel rendelkezik.

legjobb kávé

7. Jardin Colombian Arabica

A márkán belüli egyediséget ennél a termek típusnál az adja, hogy kombinálja a csokoládé jellemzőit a gyümölcs jegyekkel. Ha ki szeretné próbálni, akkor kifejezetten figyeljen az adagolásra, ugyanis ez az egyik legerősebb kávéfajta.

8. Caffé Barbera Classica

A termék kávébabjait a világ 3 részéről származó ültetvényekről: Brazíliából, Közép-Amerikából és Indonéziából szerzik be és keverik össze. A receptúra titkos, a helyes arányokról, a pörkölés tempójáról és a megfelelő hőmérsékletről csak néhány embernek van pontos tudomása. A nápolyi stílusú eszpresszó különleges aromájú, melyet azzal a technikával érnek el, hogy közvetlenül a pörkölést követően páramentesített levegővel gyorsan lehűtik a nyersanyagot, ezért az más kávékhoz képest szinte a maga teljességében megőrzi eredeti aromáját.

9. Batavia Cold Drip Coffee

Ez a holland kávé elkészítéséhez hasonló eljárási technikájával elállított kávé igazi ínyenceknek való. A kávé előállítása egy speciális csepegtetési technikával, 18 órán át zajlik, a folyamat során jeges hideg vizet csepegtetnek a frissen őrölt kávéra. Ennek köszönhetően a kávé nem oxidálódik, a forrón főzött kávéhoz képest kevésbé savanykás-kesernyés a végeredmény.

10. Caffé Corsini Espresso

Ez a kávémárka egy kis családi vállalkozásnak indult, és a világ egy vezető vállalatává nőtte ki magát. A terméket kellemesen krémes, intenzív ízvilág jellemzi, éppen ezért szélesebb körökben is kedvelt ez az olasz hagyományokra építkező kávéfajta.

11. Nescafe Classic

Az instant kávék közül az egyik legjobb a Nescafé, amelyet gazdag ízvilág jellemez, ráadásul elkészítésekor könnyű krémes habot képez. Bár alapvetően az instant kávékat nem szokás a minőség fellegvárának tekinteni, fontosnak tartottuk, hogy ezek se maradjanak ki a listából.

12. Carte noire

A Kolumbiából és Indonéziából származó kávébab az alapja ennek az instant kávénak, amely elsőosztályú a maga nemében. Citrusos és méz aromát lehet érezni rajta, mérsékelt telítettsége kellemes hatást nyújt.

13. Bushido

Az egyedülálló pörköléséről ismert japán márka szintén elsőosztályú instant kávénak számít. Mivel ízfokozóktól, színezékekétől és káros adalékoktól mentes, a legtermészetesebb instant kávéként tartják számon.

legjobb kávé

14. Jacobs

Ez az instant kávé is természetes alapanyagokból készült, mérsékelten keserű jegyekkel rendelkezik. Az ital kellemes, könnyű aromájú.

15. Egoiste

A legjobb instant kávéként számon tartott kávémárka. A cég az az oldható granulátumot egy új technológia alkalmazásával hozza létre, amely megóvja a kávét az oxidációtól, ezért az eljárás más instant kávékhoz képest gazdagabb, ízletesebb aromát kölcsönöz a terméknek.

16. Illy Guatemala

A magyar származású Illy Ferenc alapította az olasz céget, melynek aprócska kis kávézói hazánkban is kedveltek. A minőségi termék egyedi, a pörkölés több szakaszból álló folyamatát nem végzik el teljesen. Csokoládés és gyümölcsös utóíz jellemzi a terméket.

17. Illy Etiopia

Ennek a kávénak az a különlegessége a termékcsaládon belül, hogy kifinomult intenzitás és speciális jázminos aroma jellemzi.

18. Hausbrandt Espresso

Ez a modern technológiát alkalmazó olasz cég terméke, félig arabica és félig robusta kávéból készül, amelynek jellegzetes élénk illata, kellemes utóíze van. Ez a kávé egy igazi arany középút: csupa harmónia, közepes erősségű, se nem túl könnyed, se nem túl telt ital, emellett pedig mérsékelten savas.

19. Hausbrandt Gourmet Columbus

Ebben a termékben hangsúlyos a kolumbiai arabica kávék aránya, a belőle készített ital citrusos, keserű csokoládé és édesgyökér aromájú.

20. Julius Meinl Espresso Crema

Az osztrák terméket zúzott szemek jellemzik, az ebből készült kávé a telített, gyengéden krémes, illetve szokatlan illatvilággal kényeztet.

21. Ditta artigianale Mamma mia

Ez a kávé is igazán széles ízlésvilágú fogyasztók számára készült. Egy testes, alacsony savtartalmú és intenzív utóízű kávéról van szó, ahol a keserűségnek nyoma sincs. Az étcsokoládé és fekete cseresznyét idéző aroma sokak kedvence lehet.

22. Italcaffé Brasilie

A brazíliai kávéból készült termékben gondosan összeválogatott kávészemekkel találkozhat. Egyedisége abban áll, hogy nagyon kiegyensúlyozott savassággal és testességgel rendelkezik, valamint a csokoládé mellett a földimogyoró aromája érezhető fogyasztás közben.

23. Italcafé Costa rica

A Costa Ricáról érkező arabica kávét finom savtartalom és citrusos jegyek jellemzik, utóízében kakaó és fűszerek izgalmas elegyét fedezheti fel, aki megkóstolja.

24.Marley Coffee Smile jamaica

A Smile Jamaica gazdag aromákkal rendelkezik, kiegyensúlyozott savasságú. Ez a testes ital édes, kellemes, hosszan tartó utóízzel ajándékozza meg, nem véletlenül került fel a legjobb kávék listájára.

25. Marley coffee Misty Morning

Specialitása ennek a kávénak a különleges, gyümölcsös utóíze: piros alma, a sárgabarack és a dió idézi fel azt a vidéket, ahonnan a nyersanyagként használt kávébab származik.

Mindenkinek más és más az ízlése: van, aki a könnyedebb, van, aki a testesebb kávékat kedveli, van, aki a gyümölcsös, míg más inkább a kesernyésebb ízvilágra hajt. Éppen ezért nehéz megmondani, melyik is lehet a világ legjobb kávéja. Mi azt ajánljuk, kóstolja végig a kínálatot, és döntse el, melyiket szereti legjobban!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0