Oldal kiválasztása

Katt ide: ... ajándékba kap egy inget!

6+1 stílustipp hosszú ujjú ing felhajtásához

A hosszú ujjú ing felhajtása lezserebbé, egyszersmint férfiasabbá teszi a megjelenését. De milyen szituációkban és milyen ingekkel teheti ezt meg úgy, hogy közben az illemszabályokat is betartsa? Cikkünkben eláruljuk!

A mindennapokban előfordulhat, hogy a hőmérséklet, vagy egy kihívás miatt szó szerinti és átvitt értelemben is ideje feltűrni az ingujját. De fontos odafigyelnie arra, hogy ezt nem minden inggel és nem minden szituációban teheti meg!

hosszú ujjú ing felhajtása

Mikor illik felhajtani egy hosszú ujjú inget?

Elsősorban akkor, ha olyan szerencsés, hogy munkahelye dress code-mentes és így a nyári melegben egy kicsit lazábbra is veheti a figurát. Ha a farmer+póló kombináció helyett inget visel, és szeretne egy kicsit lazítani a megjelenésén, akkor az ilyen szituációkban nyugodtan felhajthatja az ujját.

Kevesen gondolnak bele, de a hosszú ujjú ing felhajtása sokkal férfiasabb hatást kelthet, mintha rövidujjú inget venne. A lezserebb munkahely mellett a magánéletben is érdemes a hosszú ujjú inget viselni feltűrt ingujjal, például ha el akarja nyerni a választott hölgy szívét. Ez a verzió ugyanis kiemeli az izmost alkart, macsósabb, sármosabb megjelenést kölcsönöz, míg a rövidujjú ing vagy a póló általában nincs ilyen hatással a hölgyekre.

Szintén viselhet feltűrt ujjú inget a „sportosan elegáns” stílus szellemében családi eseményeken vagy baráti kerti partikon, és természetesen igazán trendin hat egy pókerpartin vagy biliárdozás közben.

Mikor NEM illik felhajtani a hosszú ujjú inget?

Kerülje ezt a megoldást hivatalos, üzleti jellegű eseményeken, nyilvános ünnepi alkalmakon, estélyeken vagy állásinterjún, mert azt jelezheti, hogy Ön kevésbé megbízható, szabálykövető ember. Ha nagyon nehezen is bírja a melegben az inget, ne felejtse el, hogy a sikerért, akárcsak a szépségért, meg kell szenvedni;)

De nem mindegy persze a szenvedés mértéke: melegebb helyzetekre válasszon minőségi, természetes anyagú, vékonyabb inget, amibe nem izzad bele. Ilyen esetekben sem a rövidujjú, sem a feltűrt ujjú ing nem megengedett! Olyan, mint a hölgyeknél a harisnya: legyen bármilyen meleg is, de akkor is elengedhetetlen része a kifogástalan megjelenésnek.

Mikre kell figyelni általánosságban az ingujj felhajtásakor?

Elsődleges szabály, hogy kizárólag bizonyos típusú, szabású, megfelelően bő ujjú ingek esetén jó megoldás a felhajtás, míg más esetekben előnytelenné teszi a darabot. Érdemes erről részletesen tájékozódni, mielőtt ingvásárlásba, vagy ingujjak felhajtásába kezd. Üzletünkben stílustanácsadónk szívesen segít olyan ingeket választani, amelyeknek a sportosan elegáns stílus jegyében nyugodtan felhajtható az ujja.

Az ing választásánál számít az is, hogy milyen az Ön testalkata, illetve ahogy jeleztük, az esemény jellege is legalább olyan fontos a felhajtás szempontjából, mint az ing típusa.

Milyen módszerekkel lehet felhajtani egy hosszú ujjú ing ujját?

Az ing felhajtása vagy feltűrése korántsem olyan egyszerű dolog, mint amilyennek látszik! A nyakkendő megkötéséhez hasonlóan ennek is vannak különböző módozatai, amiket az alábbiakban képekkel illusztrálunk. Önön múlik, hogy melyiket választja – mi abban segítünk, hogy minden esetben stílusos legyen a megjelenése!

1. A hagyományos módszer

 1. Az ingujjak kigombolásával kell kezdenie
 2. Ezt követi a kézelő visszafordítása.
 3. A következő lépés a kézelő betűrése, amelyet olyan módon kell elvégeznie, hogy egy új, precíz ujjvéget kapjon.
 4. Végül pedig hajtsa vissza ízlés szerinti mértékben, tehát annyiszor, amilyen rövidre szeretné ezt az inget. A hagyományos módszerrel laza, „casual” hatást érhet el.

2. Az olasz módszer

 1. Első lépésként itt is gombolja ki az ingujjakat.
 2. Hajtsa vissza az ingujjat addig, hogy a ruhadarab könyék alatt, négy-öt centire érjen.
 3. A kézelőt tűrje vissza az ingujjba úgy, hogy a felső egyharmad kilátszódjon az ingből. Az eredmény stílusos és figyelemfelkeltő lesz.

3. Tengerészmódszer

 1. Először simítsa ki az ingujjat (akár ki is vasalhatja).
 2. Ezt követően hajtsa fel az ingujjat a kézelőnél.
 3. Majd fordítsa ki. Ezt kikeményített kézelővel nem tudja megcsinálni, de egy farmeringgel például igen.
 4. Simítsa ki a kézelőt. Fontos a tökéletes eredmény érdekében, hogy az ingnek simának és ránctalannak kell lennie.
 5. Ismét tűrje fel a kézelőt, éppen, mint az elején.
 6. Tekerje meg újra, majd simítsa ki a ruhadarabot. Ismételje meg ezt a folyamatot addig, amíg a megfelelő magasságig sikerül felhajtania. Ez a módszer elegáns, mégis lezser benyomást kelt.

Mit lehet viselni egy felhajtott ujjú ing mellé?

Egy hosszú ujjú ing feltűrése valójában kitágítja és nem szűkíti a lehetőségeket. Alapvetően sportosan elegáns hatást kelthet vele, alkalomtól függően lazább és hivatalosabb alkalmakra felvehető darabokat is válogathat mellé.

Íme, 6+1 tipp, hogy mihez, mikor viseljen feltűrt ujjú inget:

 1. Vegyen fel hozzá nyugodtan nyakkendőt, de lazítson a nyakkendő csomóján a lazább megjelenés érdekében.
 2. A felhajtott ujjú inget sötét színű farmerrel is viselheti.
 3. Hajtsa fel tengerészmódszerrel az inget tengerkék ruhadarabokhoz.
 4. Öltönnyel is kompatibilis: a zakó alá nem ajánlott a rövidujjú ing, de esküvőn, a szertartás után a lakodalomban leveheti a zakót, és felhajthatja az ingujjat.
 5. Menjen egy sötét, apró mintás, felhajtott ujjú ingben és egy bordó, kordnadrágban egy baráti grillpartira a különleges hatás kedvéért!
 6. Viseljen felhajtott ujjú inget a bőrdzsekije alatt egy kellemes őszi délutánon!

+1: És végül: nem mindegy, hogy feltűri vagy felhajtja az inget! Nem szabad összekeverni a kettőt, egészen más hatást érhet el vele.

A hosszú ujjú ing felhajtásával lezserebbé teheti szerelését minden olyan helyzetben, amikor a dress code kevésbé formális, de a rövidujjú ing nem lenne megengedett, ezáltal jolly jokert képez a férfi stílustárában.

Gyakran Ismételt Kérdések

Hányféleképpen lehet felhajtani egy ing ujját?

Háromféle alapvető, bevett módszer van a felhajtást illetően: a hagyományos, az olasz és a tengerész módszer. A testalkata, ízlése és az esemény jellege szerint tud válogatni a módszerek között.

Mikor nem illik felhajtani az ingujjat?

Ha egy esemény vagy a munkahely külön dress code-ot ad meg. Nem illik a felhajtott ingujj a formális megjelenéshez, és a komolyabb alkalmakhoz, viszont bevetheti minden olyan esetben, ahol a megjelenés lehet lezserebb, de a rövidujjú ing túlzás lenne.

Mivel áll jól a feltűrt ingujj?

A feltűrt ingujj jól áll szinte minden típusú nadrághoz: egy munkahelyi, sötét színű szövetnadrághoz, vagy egy hétköznapi farmerhez. Viselhet mellé bőrdzsekit, nyakkendőt, de bizonyos feltételek mellett akár az öltönnyel is kompatibilis.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0