Oldal kiválasztása

Varázserejű ingek... :Katt ide!

Gratulációs idézetek:33 esküvői jókívánság vendégkönyvbe

Milyen esküvői jókívánságot írjak a vendégkönyvbe? Melyik esküvői gratuláció a legjobb? – merül fel a kérdés, mikor a nyári esküvőszezon közepette már sorozatban a sokadik lagzin kell valamilyen új, frappáns, eddig még nem használt mondattal előrukkolni. Ez a cikk azoknak segít, akik minden egyes esküvő alkalmával valamilyen eredeti jókívánsággal szeretnék meglepni a boldog ifjú párt. A házassági jókívánságok, esküvőre szánt gratulációk tárházából válogattuk ki a legszebb egysoros vagy hosszabb esküvői köszöntő szövegeket.

Mi az esküvői vendégkönyv, hol található, mikor és mit illik beleírni?

Az esküvői vendégkönyv, egy olyan, általában nagyobb alakú könyv, melybe a násznép írhat különféle üzeneteket az ifjú pár számára a házasságkötés alkalmából. Ez lehet egy-egy belső poén, valahonnan vett idézet, életbölcsesség vagy egy pár sornyi jókívánság az előttük álló hosszú évekre. A vendégkönyv az esküvőt és a lakodalmat követően szép, boldog emlékké lesz, melyet akár évek múltán is jó szívvel lehet nézegetni, ha a házaspár nosztalgiázni szeretne. A vendégkönyv egyfajta mentőöv is lehet, ha egy hullámvölgy közepette elfelejtenék, hogy miért is házasodtak össze, hogy mit is láttak egymásban.

A vendégkönyv mindig valamilyen központi helyen van, ahol a vendégek könnyen megtalálják. Ilyen lehet például az asztalokhoz vezető folyosó, a házasságkötő terem előtere vagy akár a bejárat is. Sok esetben a vendégkönyv egy szép terítővel fedett asztalon kap helyet, amely mellé képkeretekben családi fotókat helyeznek mindkét fél gyerekkoráról, ezzel bemutatva addigi életüket, miközben a középen lévő emlékkönyv új, közös életük első mérföldkövét szimbolizálja.

Vendégkönyvbe írni nem kötelező, csak akkor célszerű valamilyen egyszerű írást hagyni benne, ha annak valós mondanivalója van, eredeti, vagy netalántán vicces. A „sok boldogságot az ifjú párnak” helyett érdesebb valami személyesebbet hátrahagyni az utókor számára. Mivel nem kötelező a vendégkönyvbe írni, így nincs is kimondottan ideje, hogy mikor kéne beleírni, általában a lakodalom teljes ideje alatt ki van téve, és bármikor lehet benne írást hagyni – akár többször is.

Érdemes azonban tudatosítani, hogy írásunkat nem csak az ifjú pár fogja látni, hanem a násznép, sőt még a pár jövendőbeli gyermekei is. Ezért fontos az, hogy a vendégkönyvbe soha se kerüljön be trágár vagy alpári szóhasználat, a bulikhoz kapcsolódó történetnek és az exek említésének sincs itt a helye. A házasulóknak emléket szeretnénk hagyni, nem pedig kínos perceket szerezni. Persze, mint minden, ez is egyénfüggő, ha úgy ítéli meg, hogy az esetlegesen extrémebb történet vagy netalántán egy-egy pajzán idézet nem fog megbotránkoztatást kiváltani az ifjú párból és a násznépből, akkor nyugodtan hagyjon ilyen írást a vendégkönyvben.

esküvői jókívánságok vendégkönyvbe 1
Baráti jókívánságok esküvőre: írd bele az emlékkönyvbe.

A legszebb esküvői jókívánságok, gratulációk

Az esküvői jókívánságokat a MrSale csapata három főcsoportja osztja: gyönyörű, vicces és különleges esküvői jókívánságok, így mindenki tud az adott esküvőhöz és násznéphez illő idézetet találni.

11 gyönyörű esküvői jókívánság

A leggyönyörűbb esküvői jókívánságokat legfőképpen a Bibliában találhatjuk meg. Bibliai idézetet választani mindig biztos megoldás, hiszen a konzervatívabb násznép tetszését is megnyeri, illetve vallástól függetlenül Isten Igéjének alapvetően szép a nyelvezete, szépen tudja szavakba ölteni a szerelem és az emberi kapcsolatok mikéntjét.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig
 1. “Ez a nap az, melyet az Úr szerzett, vigadozzunk és örüljünk ezen!” (Zsoltárok 118:24)
 2. “A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély
  Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
  Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli.
  Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet nem szűnik meg soha.” (IKor.13:4-8)
 3. “Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik felemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli fel senki. Éppígy, ha ketten fekszenek egymás mellett, megmelegszenek, de aki egyedül van, hogyan melegedhetne meg? Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellen. A hármas fonál nem szakad el egyhamar.” (Prédikátor 4:9-12)
 4. Annakokáért elhagyja az ember az ő atyját és anyját; és ragaszkodik a feleségéhez, és lesznek ketten egy testté! Azért többé nem két, hanem egy test. (Márk 10. 7-8)
 5. „Tégy engem, mint pecsétet a szívedre, mint pecsétet a karodra! Bizony, erős a szeretet, mint a halál, legyőzhetetlen a szenvedély, akár a sír. Úgy lobog, mint a lobogó tűz, mint az Úrnak lángja. Sok víz sem tudja eloltani a szeretetet, folyók sem tudják elsodorni. De ha valaki háza minden kincsét kínálná is a szeretetért, csak megvetnék érte.”
  (Énekek éneke 8:6-7)
 6. Ruth pedig monda: Ne unszolj, hogy elhagyjalak, hogy visszaforduljak tőled. Mert a hova te mégy, oda megyek, és a hol te megszállsz, ott szállok meg; néped az én népem, és Istened az én Istenem. A hol te meghalsz, ott halok meg, ott temessenek el engem is. Úgy tegyen velem az Úr akármit, hogy csak a halál választ el engem tőled. (Ruth 1:16-17)
 7. Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet. (Példabeszédek 4:23)
 8. Bizony mondom néktek: A mit megköttök a földön, a mennyben is kötve lészen; és a mit megoldotok a földön, a mennyben is oldva lészen. Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, a mit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám. (Máté 18:18-19)
 9. Annakokáért a mit az Isten egybe szerkesztett, ember el ne válassza. (Márk 10:9)
 10. Új parancsolatot adok nektek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást. (János 13:34)
 11. „A kedvesem az enyém, s én az övé vagyok.” (Énekek éneke 2:16)
 12. „Egy szív: fél szárny. Most már repülhetsz…” (Illyés Gyula)
 13. “Akit párodul melléd rendelt az ég, Becsüld meg, szorítsd meg kezét, És ha minden álmod valósággá válik, Akkor se feledd el, Légy hű mindhalálig.” (Madách Imre)
 14. „Nincs nagyobb boldogság, mintha szeretnek bennünket.” (Charlote Bronte)
 15. „Ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel a számomra a világon, és én egyetlen leszek a te számodra.” (Antoine de Saint- Exupéry)
esküvői jókívánságok vendégkönyvbe 2

11 vicces esküvői jókívánság vendégkönyvbe

A vicces esküvői jókívánságok az a terep, ahol már lehet szabadabban fogalmazni, akár bele lehet csempészni egy-egy belsős poént is. A baráti jókívánságok esküvőre különösen akkor maradnak meg a pár emlékezetében, ha viccesek és egyben személyesek is. Nézzünk néhány példát:

 1. A jól működő házasság érdekében két dolgot tehetsz:
  – Ha tévedsz, azonnal ismerd el.
  – Ha igazad van, azonnal fogd be a szád.
 2. Egy házasság mindig két olyan személy között köttetik, akik készek megesküdni arra, hogy kizárólag a másik horkol.
 3. Páros életetekhez páratlan boldogságot kívánunk…
 4. A házasodás a gondolkodás nélküli cselekvés tudományának legmagasabb szintű foka.
 5. Most már késő, hogy meggondold magad
 6. „Szerelem; ha egyik a másikat repülni hagyja, de ha zuhan, fél szárnyát kölcsön adja” – repüljetek együtt.
 7. Milyen az abszolút jó házasság?
  – ???
  – Amikor mindkét fél azt hiszi, hogy ő az úr a háznál.
 8. Mi a szerelem?
  – A szerelem az a fény, ami bevilágítja az ember életét.
  – Mi a házasság?
  – A villanyszámla.
 9. A házasság 3 stádiuma:
  1. A Híradót nézitek utána.
  2. A Híradót nézitek közben.
  3. A Híradót nézitek helyette.
 10. Mindennek van előnye és hátránya is. Példa erre a házasság.
  – Előnye: minden reggel ágyba hozzák a reggelit.
  – Hátránya: mindig ugyanaz hozza.
 11. Az anya a házasságról oktatja menyasszony lányát:
  – Egyet jegyezz meg jól, kislányom, soha ne vitatkozz a férjeddel.
  – Hát, mit tegyek?
  – Azonnal kezdj el inkább sírni!
esküvői jókívánságok vendégkönyvbe 3

11 különleges esküvői jókívánság vendégkönyvbe

Itt lehet személyesebb hangvételű idézetet hagyni, aminek nem muszáj viccesnek lennie, elég, ha az ifjú párhoz valamilyen szinten kapcsolódik, akár a gyerekekre is vonatkozhat. De akár választhatunk idézetet tetszőleges irodalmi műből. Ezek között több olyan gratulációt találunk, amelyeket a házasuló párok a szülőktől is szívesen vesznek.

 1. Ha majd megszületik a csemetétek, akkor szívesen megyek dajkálni.
 2. Szólj, ha szórakozni mennél, szívesen megyek veled!
 3. Vigyázok a feleségedre/ férjedre, amíg te üzleti úton vagy!
 4. Ha 5/10/20 év múlva találkozunk, remélem, hogy mindig olyan örömmel látjuk egymást, mint most.
 5. Tapasztalatból tudom, hogy a házasság nehéz dolog, ezért kívánok sok türelmet és elfogadást.
 6. Tanuld meg, mikor érdemes inkább hallgatni
 7. Egy jó veszekedés nem árt egy házasságnak. Pláne az azt követő kibékülés…
 8. A jó házasság alapja a sok beszélgetés.
 9. Szeretni annyi, mint vállalni a legnagyobb kockázatot. Jövőnket és boldogságunkat adni valaki kezébe. Engedni, hogy kétkedés nélkül bízzunk valakiben. Elfogadni sebezhetőségünket (Mark Twain)
 10. A legjobb idő a házasságodon dolgozni a házasság előtt van, ami azt jelenti, hogy ugyanolyan tudatosnak kell lenned a szerelemben is, mint amilyen tudatos a munkádban vagy. A családalapítás arról szól, hogy tudatosan döntesz arról, kit és mit akarsz, ahelyett, hogy próbálod helyrehozni vagy elütni az időt azzal, aki véletlenül épp téged választott.
 11. A szerelmet a házasságban ki kell kapcsolni… a házasságban valami másra van szükség, nem szerelemre… nem is tudom, mi a szerelem. Az hamar elmúlik, ellenben az élet folyik. (Móricz Zsigmond)

Gyakran ismételt kérdések

Mikor illik írni a vendégkönyvbe?

A vendégkönyvbe akkor illik írni, ha eredeti mondandóval tudunk hozzájárulni a pár boldogságához. A vendégkönyv általában az egész esküvő alatt szem előtt van, bármikor lehet bele írni.

Mire kell figyelni, mi lehet és mi nem lehet egy esküvői jókívánságban?

Lehetőleg olyan írást válasszunk, amit nem bánunk, ha rajtunk és az ifjú páron kívül más is lát. Kerüljük a durva nyelvezetet, az exek és a pikáns sztorik említését.

Lehet vicces is? Ha igen, mennyire?

Az idézet lehet vicces, de csak annyira, hogy ne váltsa ki a rokonság nemtetszését.

Mire kell még figyelnie esküvői vendég ként?

A megjelenésre érdemes külön figyelmet fordítani, mert vannak szabályok amelyeket be kell tartani.
Összeszedtünk Önnek még 3 cikket ami segítség lehet az Ön számára.

Amennyiben további segítségre van szüksége látogasson el boltunkba vagy jelentkezzen ingyen öltözködési tanácsadásra.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0