Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Évfordulós ajándékok: 25 ötletes tipp, amivel meglepheti kedvesét

Közeleg a házassági évforduló napja, de még ötlete sincs, hogy mivel lepje meg párját? Vagy már van valami elképzelés az ajándékról, de nem tudja, hogy jól sikerült-e választani? Összegyűjtöttünk 25 kreatív évfordulós ajándék-ötletet!

Egy kapcsolatban mindig vannak bizonyos mérföldkövek, amiről évről-évre jó megemlékezni – ilyen nap a házassági évforduló is. Sok ember számára fontos, hogy a házassági évforduló napját emlékezetessé téve együtt elevenítsék fel a nagy napot. Egy évfordulós ajándéknál nem az ár az, ami fontos, hanem a kreativitás, az ötletesség, az a képesség, hogy még az évek multán is képesek legyenek meglepni a másikat. Összegyűjtöttünk néhány tippet, minden árkategóriából, amikkel kimutathatja, hogy még mindig mennyire fontos a párja!

25 évfordulós ajándék tipp

1. Wellness hétvége

Tökéletes olyan pároknak, akik szeretnének kettesben eltölteni egy hétvégét olyan helyen, ahol csak a pihenéssel kell foglalkozniuk. Ezek a hétvégék kezdőára valahol 50 000 forint körül kezdődnek, de felbecsülhetetlen az érték, amit a kapcsolatuknak adnak.

2. Ékszer

Évfordulóra általában karkötőt, nyakláncot, de legtöbbször gyűrűt szoktak adni. Általában nem az első házassági évforduló ajándéka, hanem valamelyik kerekebb évfordulóra érdemes választani. Ilyenkor nem ritka, hogy a 10., 20. 50. évfordulót nagyobb családi körben ünneplik. Ékszert általában nőknek szoktak adni, érdemes a magasabb árkategóriájú polcokról választani.

évfordulós ajándékok-ékszer

3. Személyes nap

Sokszor nem is kell nagy dolgokra gondolni, elég csak egy kis kedvességgel meglepni egymást. A személyes nap egy olyan napot jelent, amikor az egyik fél csak olyan dolgot csinál, amit a másik szeret. Ez lehet bármi: elkészítheti a kedvenc ételét, megnézik közösen a kedvenc filmjét… Egy a lényeg: a párja kedvében kell aznap járni. Ez az évfordulós ajándék akár már párezer forintból is kivitelezhető, hiszen az igazi hangsúly a gondoskodáson van.

4. Romantikus vacsora

Nincs annál szebb, mint amikor az évfordulót egy gyertyafényes vacsora keretein belül ünnepli a pár. Ilyenkor érdemes olyan étterembe menni, ahová nem mindennap megy az ember, sok elegáns hely külön évfordulós ajándékokkal is szokott kedveskedni a vendégeknek. Az éttermi vacsora 2 főnek 10 000 forintnál kezdődik.

5. Csokoládé

Évfordulós ajándéknak meglehetősen sablonos és nem is túl imponáló, ha csak csokoládét ad az ember, de egy kreativitással igenis szép ajándék lehet belőle: kösse össze valamilyen más meglepetéssel, például adja a romantikus vacsorameghívás mellé, vagy ajándékozzon egy különleges, magasabb árkategóriájú válogatást.

évfordulós ajándékok csokoládé

6. Virág

A virág minden alkalomra jó ajándék, főleg olyanoknak, akik tudják értékelni a növényeket. Érdemes cserepes virágot adni, mivel abban még akár éveken keresztül lehet gyönyörködni. Az is szép ötlet, ha mindig annyi szál vágott virágot ad kedvesének, ahány éve együtt vannak, így egyre nagyobb lesz a csokor.

7. Párkapcsolati coaching

Bár elsőre nem tűnik romantikus házassági évfordulós ajándéknak, de nagyon is hasznos lehet egy beszélgetés egy kívülállóval. Nem csak akkor érdemes szakemberhez fordulni, ha a párkapcsolat zátonyra futott, hanem bármikor, hogy megelőzzék a kiüresedést, új élményekkel, ötletekkel töltődjenek fel. Ilyenkor érdemes például közös célokat megfogalmazni, amelyek mentén új lendületet vehet a kapcsolat. Férfinak nőnek egyaránt való ez az ajándék, melynek ára alkalmanként 10 000 forint körül mozog.

8. Egy különleges ruha

Egy igazán szép ruha mindkét nemnek jó ajándék lehet, de ha évfordulóra adja, akkor legyen valamilyen szempontból különleges! Érdemes csak akkor venni ruhát, ha igazán ismeri a másikat, annak igényeit és stílusát. Az elegánsabb ruhák ára nagyon széles skálán mozog, általában 10-20 000 forinttól kezdődik.

9. Közös tánctanfolyam

Mi sem kovácsolhatná jobban össze az évek óta együtt élő párt, mint a közös tánc! Ez remek választás, hiszen ekkor a másik felet egy új oldaláról lehet megismerni, valamint olyan tudásra lehet szert tenni, amelyet később egy-egy összejövetel alkalmával meg lehet csillogtatni. Az ilyen tanfolyamok szintén férfiaknak és nőknek is kiváló ajándékok lehetnek, melyek már 7 000 forinttól elérhetőek.

10. Kalandpark

Egy kalandparki napi igazán különleges, és nem mindennapi évfordulás ajándék. Egyes akadályok leküzdéséhez igazi csapatmunkára van szükség, ami az életben is igaz. Minden olyan férfinak és nőnek ajánlott, akik szeretnék tartalmasan ünnepelni az évfordulót. A kalandpark belépők 3 000 forinttól kezdődnek.

évfordulós ajándékok kalandpark

11. Élményfestés

A közös festés során szintén új képességekre tehetnek szert, az elkészült képet ráadásul kitehetik otthonukban, és minden nap megmelengetheti szívüket. Uniszex évfordulós ajándék, melynek ára 10-15 000 forint.

12. Óra

Míg ékszert általában nőnek, addig órát általában férfinak szokás adni, és az ékszerhez hasonlóan több tíz éves együttélés után, esetleg kerek évfordulókra. Egy szép óra bizony nem olcsó mulatság, hiszen több tízezer forintba kerül, viszont minden nap emlékezteti kedvesét az együtt töltött szép időkre.

13. Közös fotózás

Kiváló ajándék lehet mindenkinek, akik például a régebbi esküvői képüket szeretnék rekonstruálni, amely megmutatja, hogy mennyit is változtak az évek során. Egy profi fotós, a ruhák és az utómunka teszi drágábbá ezt az ajándékot, melynek ára többtízezer forint.

14. Hobbihoz kapcsolódó ajándékok

Jó ajándék lehet, ha olyan használati tárgyat ajándékoz partnerének, amiben majd az örömét tudja lelni. Lehet ez egy különleges szerszámkészlet a barkácsolni szerető férfinak, egy igényes fonalválogatás a kézimunkázó hölgynek, sporteszköz, vagy akár a hobbihoz kapcsolódó tanfolyam is. Az árkategória a párszáztól a több tízezerig terjedhet.

15. Személyes vers

Egy szívhez szóló, őszinte vers többet ér, mint a legdrágább ajándék, hiszen saját készítésű, és szívből jön. Mindenkinek jó meglepetés lehet, akiknek az eszmei érték fontos, és nem az, hogy ténylegesen mennyit költöttek az ajándékra.

éfordulós ajándék személyes vers

16. Borkóstoló

Egy gourmet borkóstolás kiváló ajándék a bor szerelmeseinek, ráadásul nagyszerű közös program. Ilyenkor olyan válogatott borokat lehet kortyolni, amelyekkel az ember nem mindennap találkozik – az ilyen exkluzív gasztroélmények kezdőára 10 000 forint.

17. Páros főzés

Nagyszerű összetartó kapocs lehet a főzés szeretete. Az ilyen főzőworkshopok általában valamilyen ínyencfogást mutatnak be, így nem csak kellemes kikapcsolódásban vehetnek részt, hanem az útmutatásokat megjegyezve otthon is bármikor elkészíthetik a finomságot. A főzős workshopok is 10 000 forinttól kezdődnek.

18. Ejtőernyőzés

Ha igazán merész évfordulós ajándékot keres, akkor válasszon ejtőernyőzést – ez biztosan emlékezetessé teszi majd a napot! Az ejtőernyős ugrás a többtízezer forintos árkategóriában kezdődik, és életre szóló élmény.

19. Tesztvezetés

Szinte minden férfi álma, hogy egy versenyautót vezethessen, de persze a nők körében is sokan akadnak, akik a sebesség megszállottjai. Ez az álom valósággá válhat, ha meglepi kedvesét egy élményvezetéssel, ahol különleges autót, vagy különleges helyszínt próbálhat ki. Egy ilyen program a drágább ajándékok közé tartozik, akár 100 000 forint is lehet.

20. Hőlégballonozás

Nagyon exkluzív és különleges évfordulós ajándék, hiszen nem minden nap van alkalma az embernek hőlégballonnal repülni. Az ilyen különleges élmények szintén magasabb árkategóriába tartoznak, de igazán romantikusak, így a kerek évfordulókra ajánljuk.

évfordulós ajándékok hőlégballonozás

21. Élménylövészet

Ha párja mindig is szeretett volna lőni, de eddig erre nem volt alkalma, akkor itt a lehetőség kipróbálni – meg fog lepődni, hogy mennyire szórakoztató, és mennyire jól le tudja majd vele vezetni a stresszt. Akár párezer forinttól ki lehet próbálni a lövészetet, de természetesen léteznek magasabb átkategóriájú csomagok is.

22. Egyéni vagy páros masszázs

Egy jó masszázs mindig remek ajándék, főleg akkor, ha a rohanó mindennapokban nem jut idő az ellazulásra. Meglepheti a kedvesét egy kis én-idővel, de akár páros masszázst is adhat ajándékban, így együtt lehetnek a wellness-élményben. Árban szintén a párezer forintos kategóriánál kezdődik az ajándék.

23. Sétahajózás

Nincs is romantikusabb, mint egy gyertyafényes vacsorával egybekötött hajókázás a Dunán. Ilyenkor nem csak egymás társaságát, de Budapest szépségét is fogják élvezni, és nem is kell olyan mélyen a zsebébe nyúlnia, hiszen a program már tízezer forint alatt is elérhető.

24. Gokartozás

Ha szeretik a versengést, küzdjenek meg egymás ellen! Ez a program minden olyan férfinak és nőnek jó választás, akiknek lételeme a benzingőz. Ha még izgalmasabbá akarják tenni, akár fogadásokat is köthetnek, például egy hétig a vesztes mosogat. A gokart is a megfizethető, tízezer forintos kategóriába tartozik.

25. Sétarepülés

Ha Budapestet a magasból csodálják a házassági évfordulón, olyan szögből mutatkozik meg a város, mint még soha. Ehhez az igazán felejthetetlen élményhez azonban már komolyabban a zsebbe kell nyúlni, a sétarepülések ára a több tízezer forinttól a százezres tételig terjedhet.

A házassági évforduló fontos ünnep egy házaspár életében, ilyenkor mutatják ki az egymáshoz való ragaszkodást, de azt is, hogy már mennyi mindenen keresztül mentek. Nem az ajándék ára számít, hanem eszmei értéke – reméljük, a fenti lista adott néhány ötletet!

További hasznos tartalmak:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0