Oldal kiválasztása

CAMEL ACTIVE bermudacsomag...

25 esküvős film, amit érdemes megnézni a Nagy Nap előtt

Kevés olyan hálás filmtéma van, mint az esküvős filmek – garantáltan felkeltik az álmodozó-romantikus-nosztalgiázó női nézők figyelmét! Az élet egyik nagy fordulópontja állandó témát szolgáltat a filmkészítők számára, humorosan vagy éppen megható módon dolgozzák fel. Esküvőre ráhangolódáshoz, egy csajos estéhez, esetleg a lánybúcsúhoz összeszedtünk 25 esküvős filmet, amelynek a középpontjában a Nagy Nap áll.

Top 25 esküvős film

1. Vigyázz, kész, esküvő! (2022)

A francia romantikus vígjáték a profi koszorúslány, Cate életét mutatja be, aki éppen barátnőjének, Maxine-nek az esküvőjére készül. Az esküvőre természetesen a menyasszony jóképű bátyja, Matt is hivatalos, és ahogy egy romantikus filmtől az elvárható, kettejük között hamarosan fellobban a szikra.

2. Eszeveszett esküvő (2017)

Max-et, a rutinos rendezvényszervezőt új kihívások elé állítják a XVII. századi francia kastélyban és parkjában történtek. Minden igyekezetével azon van, hogy megakadályozza a káoszt, de a gondos előkészületek és a számtalan sikeresen lebonyolított esküvő ellenére ez az esemény nem tűnik menthetőnek…

3. Zűrös olasz esküvő (2014)

Az 5 jó barát gimnázium óta ismeri egymást, azonban az azóta eltelt 20 év csupán Daniele számára tartogatott (látszólagos?) boldogságot és sikert. Az ő esküvőjére egy svájci hétvégén kerül sor, erre hívta meg egykori barátait. Az olasz vígjáték érdekessége magyar szempontból, hogy Barbara szerepében Osvárt Andrea színésznőt láthatjuk.

4. Varázslatos esküvő (2021)

A főszereplő, Lindsey Morrison tehetséges fotós. A lányt egy befolyásos New York-i mogul fia, Josh a húga közelgő esküvőjének fotózására kéri fel. A két fiatal a közös munka során közelebb kerül egymáshoz, de hogy a film dramaturgiájában a kötelező konfliktus is benne legyen, váratlanul Josh volt barátnője is feltűnik…

5. Végállomás: esküvő (2018)

A Végállomás kissé elüt az esküvős filmek megszokott dramaturgiájától. Itt ugyanis két olyan mogorva esküvői vendéget, Frank-et és Lindsay-t ismerhetünk meg, akik mindketten utálják a menyasszonyt, a vőlegényt és általában az esküvőt. De legfőképpen egymásra vannak kiélezve. A hétvége előrehaladtával természetesen egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A filmet a kiváló szereposztás emeli a tucat esküvős filmek fölé: a két világsztár, Keanu Reeves és Winona Ryder alakítása kiváló és szórakoztató.

6. Viharos esküvő (1941)

Édesanyja esküvőjére hazatér szülővárosába a könyvelőként és rendezvényszervezőként dolgozó Darcy.  A Nagy Nap megtervezésében Kyle, a sármos szakács segít neki, és kettejük között természetesen szerelmi szál szövődik.
Nem csak a közelmúlt alkotásai közül érdemes szemezgetni – ez a film kiállta az idő próbáját!

7. Amerikai pite: Az esküvő (2003)

A híres Amerikai pite-filmek 3. darabjában az előző részekben megismert Jim és Michelle a gimnáziumi őrültségeket immár maguk mögött hagyva házasodni készülnek. Michelle a tökéletes esküvőről álmodozik, ám ez számos akadályba ütközik, részben Jim tánctudása, borotválkozási rutinja és a kalandos utat bejáró jegygyűrűnek köszönhetően.  

8. Jenny esküvője (2015)

A fiatal és bájos Jenny (Katherine Heigl) felett lassan eljár az idő, ám ő szülei és környezete aggodalmára nem szándékozik férjhez menni – ugyanis egyáltalán nem a férfiakat szereti. Bár a tágabb ismerősi körben nyíltan felvállalta másságát, a családi kör erről csak akkor értesül, amikor bemutatja párját, akit eddig a lakótársának hittek. A bejelentés nem arat osztatlan sikert…

9. Beverly Hills-i esküvő (2021)

Az esküvői fotós Molly segít húga esküvőjének megszervezésében. A nagy napra készülve azonban sokkal inkább a saját esküvői álmait igyekszik megvalósítani egy ingyenes Beverly Hills-i esküvő leszervezésével. Az előkészületek során Sofi és Jordan számára világossá válik, hogy ők nem ilyen esküvőt terveztek maguknak….

10. Hárommal több esküvő (2017)

A spanyol film főszereplője, Ruth romantikus típus, egyetlen vágya az igaz szerelem megtalálása. Amikor barátja egy esküvőn szakít vele, teljesen összeomlik. Egyetemi kutatói állása azonban hirtelen izgalmassá válik, amikor felveszik mellé gyakornokként a sármos Danit. Miután kénytelen három korábbi partnere esküvői meghívását is elfogadni, megkéri a fiatal férfit, hogy kísérje el. Ám a bonyodalmak csak ekkor kezdődnek…

11. Esküvő monszun idején (2001)

A meseszép Aditi számára a család kiválasztott egy férfit, akihez feleségül kell mennie. A lány azonban mást szeret: egy nős TV producert, ám eközben már a világ minden tájáról érkezik Új-Delhibe a rokonság a fiatal pár esküvőjére. A készülődés és az esküvő négy napját bemutató filmben zenéből, táncból, érzékiségből, rejtélyekből és titkokból nem lesz hiány!

12. Bazi nagy görög lagzi (2001)

Toula 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorbában dolgozik és – úgy tűnik – esze ágában sincs megházasodni vagy gyerekeket szülni. Apja kétségbeesésében már szíve szerint bárkihez hozzáadná, legalábbis ezt gondolja, amíg Toula egyik nap be nem mutatja a szőke, nem görög származású és vegetáriánus Iant…

13. Örömapa (1991)

Az esküvő az örömapa, George Banks (Steve Martin) szemszögéből… A film fő kérdése, hogy mit teszel, ha az alig húszéves lányod hazaállít egy elviselhetetlen fiúval, akinek még a szülei is rémesek, hogy magáról az esküvőről ne is beszéljünk?

14. Oltári nő (1999)

Ike Graham újságíró számára az oltár előtt mindig megfutamodó Maggie Carpenter története egy jó story. A róla írt cikkében állított valótlanságok miatt kirúgják az állásából, így kénytelen leutazni a kisvárosba, hogy felderítse a valóságot Maggie-ről. A lány éppen a negyedik esküvői kísérletére készül, az újságíró és a lány közötti ellenséges viszony azonban fokozatosan szerelembe csap át.

15. Mamma mia! (2008)

Donna egyedülálló anyaként egy kis szállodát vezet egy gyönyörű görög szigeten. Lánya, Sophie az esküvőjére készül, és nem nyugszik, amíg ki nem deríti, ki az apja. Donna fiatalkori naplójának bejegyzéseiből kiindulva meghív három férfit Donna múltjából az esküvőre a szigetre, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. Donnát váratlanul éri fiatalkori szerelmeinek felbukkanása és a rég elfojtott érzelmei újra fellobbannak.

16. Négy esküvő, egy temetés (1994)

Az esküvői filmek klasszikusa: Charles és Carrie egy esküvőn találkoznak először. A fiú sohasem találkozott a lányhoz foghatóval, azonnal tudja, hogy számára Carrie az igazi. Az együtt töltött szenvedélyes éjszakát követően elbúcsúznak egymástól. Két hónap múlva azonban ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahova Carrie a vőlegényével érkezik. Tíz hónappal később Charles a saját esküvőjére készülődik. Carrie erre a lagzira is hivatalos és közli a fiúval, hogy elvált. Charles életének legnehezebb döntése előtt áll. Ő Carrie-t szereti, azonban a jóérzés azt diktálná, hogy úriember módjára vezesse oltár elé a menyasszonyát. Hogy mitől lesz valaki úriember, arról korábbi cikkünkben írtunk:

17. Férjhez mész, mert azt mondtam (2007)

Daphne Wilder három lánya közül Maggie pszichológusként dolgozik, Mae szemtelen és vonzó, a befolyásolható, de szeretnivaló Milly, a történet főszereplője pedig a férfiak álma. A három lány közül egyedül Milly nem ment még férjhez, édesanyja pedig szent küldetésének tartja, hogy ezen változtasson. Mivel nem bízik abban, hogy lánya megfelelő döntést hoz, kezébe veszi az irányítást, és a lány tudtán kívül felad egy hirdetést Milly nevében egy netes társkereső oldalon. A két legalkalmasabb jelölt Milly-t a legromantikusabb udvarlási gesztusokkal igyekszik elkápráztatni, melyek elérik céljukat, Milly mind a két srácba belehabarodik. Azonban édesanyja árulásának napvilágra kerülése alaposan összekuszálja a szálakat.

18. A boldogító talán (2008)

A történet azt a kérdést járja körbe, hogy vajon létezik-e barátság férfi és nő között? Az alkotók válasza pedig az, hogy legfeljebb csak átmenetileg. A nőcsábász Tom a mának él, habzsolja az életet. Egy személy van az életében, aki az állandóságot képviseli, és az régi barátja, Hannah. Kettejük barátsága azonban csak addig tart, míg a lány hosszabb üzleti útra nem utazik. Ebben az időszakban válik világossá Tom számára, hogy a lány nélkül milyen üres az élete és hogy többet érez iránta barátságnál. Azonban mire elhatározza, hogy megkéri Hannah kezét, a lány beleszeret egy másik férfiba, és az esküvőjére készül. Tom minden követ megmozgat annak érdekében, hogy ez a frigy ne jöjjön létre és bebizonyítsa, hogy ő sokkal jobb társ lenne, mint a lány vőlegénye, elindítva ezzel a „ki az igazi férfi”-harcot.

19. Álljon meg a nászmenet! (1997)

A boldogító talán alapszituációjához hasonlóan a két főszereplő, Julianne (Julia Roberts) és Michael (Dermot Mulroney) kamaszkorukban szerelmesek, később elválaszthatatlan barátok lettek. Ezt a barátságot zavarja meg Michael váratlan bejelentése, miszerint nősülni készül. A választottja egy milliomos gyönyörű lánya, Kimberly (Cameron Diaz). Julianna féltékeny lesz. Ez a fordulat kellett neki ahhoz, hogy rádöbbenjen, a férfival való barátsága mindvégig önámítás volt, és szerelmes a legjobb barátjába! Innentől kezdve azon fáradozik, hogy Michael ne Kimberlyt vezesse oltár elé, hanem őt.

20. A csajok háborúja (2009)

Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) gyermekkoruk óta elválaszthatatlanok. Mint a legtöbb lány, egészen kiskoruk óta tervezgetik a tökéletes esküvőt. Azt gondolják, hogy az ő barátságuknak semmi sem vethet véget, mígnem szerelmük mindkettőjüknek megkéri a kezét. Az esküvő tökéletes helyszínét régóta kinézték, azonban az nagyon felkapott, így egy kínos félreértés következtében ugyanarra a napra szervezték. Ettől fogva a korábbi barátságnak már nyoma sincsen, a lányok között háború veszi kezdetét, amelynek tétje a másik esküvőjének tönkretétele.

Hogy Önnel véletlenül se fordulhasson elő ilyen baki, olvassa el korábbi, a polgári esküvők szervezésével kapcsolatos cikkünket:

21. Szeretném, ha szeretnél (2001)

Az okos és vonzó Mary Fiore (Jennifer Lopez) esküvőszervezőként dolgozik. Romantikus foglalkozása ellenére azonban a magánéletben nincsen szerencséje, eddig nem talált rá a szerelem. A sors furcsa játékaként egy elszabadult szemetes konténer jelenti majd a problémájára a megoldást, ami elől a jóképű gyermekorvos, Steve (Matthew McConaughey) menti meg az utolsó pillanatban. Annak ellenére, hogy a vonzalom szinte az első pillanattól fogva megvan a fiatalok között, hamarosan kiderül, hogy Steve már foglalt. Esküvőjének megszervezésére a gazdag és gyönyörű Frant-nal (Bridgette Wilson) a menyasszony a véletlen folytán éppen Maryt kéri fel esküvőszervezőnek.

22. Igazából szerelem (2003)

Bár az Igazából szerelem nem kifejezetten esküvős film, mégsem hiányozhat ebből a listából, hiszen a történet mozgatórugója a szerelem és annak minden formája: rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. A kissé suta agglegény miniszterelnök, a megcsalt családanya, az anyját a közelmúltban elvesztett iskolásfiú és édesapja, a legjobb barátjának újdonsült feleségébe szerelmes barát, a beteg bátyját odaadóan ápoló irodai dolgozó, a korosodó, kiégett rocksztár, és a megcsalt, összetört szívű író élete váratlan pontokon összefonódik. Mese a szeretet és a szerelem hatalmáról: esküvők, csalódások, magány és persze happy end…

23. Nász-ajánlat (2009)

A karrierista Margaret illegális bevándorló, akit a bevándorlási hivatal ki akar toloncoltatni. A nő egy hirtelen ötlettől vezérelve azt állítja, hogy házasodni készül, így a törvény rá nem vonatkozik, nem küldhetik vissza a hazájába. Az igazi bonyodalmak azonban csak ekkor kezdődnek, hiszen Andrew, a vőlegényének kinevezett asszisztens mit sem tud erről. Szerencsére a szigorú és könyörtelen főnökéhez megfoghatatlan okból lojális Andrew bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Nincs azonban könnyű dolguk, amikor a hivatal munkatársait kell meggyőzniük arról, hogy jól ismerik egymást és a kapcsolatukat esküvővel kívánják megkoronázni. A pár – jobb ötlet híján – a vőlegény családjához utazik Alaszkába, ahol Margaret a fiúnak egy egészen új arcát ismeri meg, és a két fiatalnak egyre kevésbé esik nehezére, hogy szerelmet színleljenek.

24. 27 idegen igen (2008)

A szerelembe szerelmes, javíthatatlanul romantikus Jane (Katherine Heigl) mindenkinél önzetlenebb nő. Annak ellenére, hogy saját esküvőről egyelőre még csak nem is álmodhat, szinte függője a nagy nap körüli felhajtásnak: állandó résztvevője az esküvői és lakodalmi rendezvényeknek.

Jane már rutinos, bizonyára tisztában van az esküvői etikettnek. Ám ha Önben vannak még kérdések ezzel kapcsolatban, olvassa el korábbi cikkünket:

A bonyodalmak ott kezdődnek, amikor Jane húga, Tess (Malin Akerman) iránt saját főnöke, George (Edward Burns) lobban szerelemre. Ez a féltékenység döbbenti rá ugyanis a lányt, hogy titkon végig szerelmes volt a férfiba. A Jane szekrényében lapuló 27 koszorúslányruha a bizonyítéka annak, hogy a lány őszintén tud örülni más örömének és osztozni a nagy napon a pár boldogságában. Ez a bimbózó szerelem azonban még az ő önzetlenségét is próbára teszi. Különösen akkor, amikor Tess azzal a kéréssel rukkol elő, hogy nővére szervezze meg az ő esküvőjét George-gal. Mindeközben az egyik este Jane két esküvői fogadásra is hivatalos, és hogy mindkettőn részt tudjon venni, a Manhattan-Brooklyn vonalon ingázik. Ennek tanúja lesz Kevin (James Marsden), a riporter, aki a karrierkének berobbanását reméli az esküvőfüggő lány storyjától. A két fiatal értékrendje nem is állhatna egymástól távolabb, de mint tudjuk, néha az ellentétek vonzzák egymást.

25. Neveletlen hercegnő 2. – Eljegyzés a kastélyban (2004)

A Neveletlen hercegnő első része óta Miából (Anne Hathaway) gyönyörű nő lett. Genovia hercegnőjeként beköltözik a palotába nagyanyjához, Clarisse királynőhöz (Julie Andrews). Azonban hamarosan kiderül, hogy ahhoz, hogy királynő lehessen belőle, a genoviai törvények értelmében a hercegnőnek a megkoronázás előtt még férjhez kell mennie. Nagymamája a tiszteleten és megbecsülésen alapuló házasság mellett érvelve a tökéletes partit igyekszik megtalálni számára, ám a hercegnő még hisz a szerelmi házasságban, és a szívét követve igyekszik megtalálni leendő férjét.

A fenti esküvős filmekből nem csupán erőt meríthet a Nagy Napra, de akár inspirációt, ötleteket is a dekorációra, ruhákra, programokra. Megtekintésüket minden házasulandó párnak erősen ajánljuk!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0