Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Düftin anyag: mit érdemes tudni róla?

A düftin első hallásra egzotikusnak, ritkaságszámba menőnek tűnő ruhadarabnak hangzik, pedig valójában többen hordjuk úgy, hogy nem is tudjuk, ezt viseljük. Ön tudja, mi fán terem a düftin anagy, hogyan érdemes kezelni és mikor lehet hordani? Van válaszunk minden kérdésére! Cikkünkből az is kiderül, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak.

Talán Önnek is lapul egy-két düftin ruhadarab a szekrényében…

Mi az a düftin?

A düftin egy olyan anyag, amelynek alapját pamut adja, de jellemzően van benne selyem és gyapjú is. Ez a három alapanyagból összeálló szövet egy bársonyszerű, fényes, sűrű szövésű anyag, ami egy kicsit a filchez hasonlít, de jóval könnyebben kezelhető. Az alapvetően kényes összetevők érdekes módon kioltják egymás kényességét, és egyszerűen kezelhetővé válnak, miközben megőrzik erényeiket.

düftin anyag jellemzői
A kép illusztráció Forrás: Canva

Mik az előnyei és a hátrányai a düftin anyagnak?

A düftin egy olyan kevert anyag, amelynek minden alkotóeleme természetes. Finom és puha tapintású, amelyet az érzékenyebb bőrűek is jól bírnak. Alkotóelemeiből adódik, hogy jó nedvszívó képessége. Hordása azzal is növeli a komfortérzetet, hogy szinte lehetetlen beleizzadni, mert a test páratartalmát átengedi.Elektrosztatikusan képtelen feltöltődni, nem ráz meg, ugyanúgy állja a sarat, mint ahogy az esős időt. A düftin anyagból készült ruhák különlegesek és elegánsak, mégis szinte olyan kényelmesek, mintha az otthoni mackónadrágunkat és pulóverünket hordanánk egész nap.

Milyen ruhadarabokat készítenek düftin anyagból?

A düftin elsősorban téli meleg ruhák alapjául szolgál, nadrágok és kabátok is készülnek belőle. A bársonyos felületet bolyhozással, keféléssel, nyírással érik el. A düftin anyagból készült ruhák különlegesek, mégis megfizethetőek.

Mik a legfontosabb jellemzői a düftin anyagból készített ruháknak?

A düftinből készült ruhák kényelmesek, melegek és könnyen kezelhetőek. A düftin időtálló: nagymamáink téli ruháinak alapanyaga volt az, amiből most huszonévesek számára is érdekes és izgalmas kabátokat gyártanak. A düftin egy ezerarcú anyag, ami által egyszerre érezhetjük magunkat különlegesnek és egyszerűen nagyszerűnek – páratlan kényelmessége miatt. Ritka az olyan ruha, illetve alapanyag, ami egyszerre ennyire trendi, lazán ízléses és kényelmes tud lenni. Egy düftinből készült kabát vagy nadrág épp ezért remek választás lehet azok számára is, akik sportosan vagy akik elegánsan szeretnének öltözködni.

Elegáns kabát
A kép illusztráció Forrás: Canva

Hogyan lehet mosni a düftin anyagot?

Érdemes az anyagot egy fél órára beáztatni, majd ezután mehet a mosógépbe nagy fordulatszámon, de alacsony hőfokon – maximum 40 fokon, semleges, szintetikus mosószerrel. Nem kell attól tartania, hogy egy gépi vagy vegyi tisztítás során veszít a minőségéből, azonban kerülendő a klóros vegyszerek használata.

Hogyan lehet vasalni a düftin anyagot?

Azokat a ruhákat, amelyek düftinből készülnek, ajánlott 300 C° talphőmérsékletű vasalóval kezelni. A kevert alkotóelemű ruhadarab jóval kevésbé kényes és problémás, mint az a három anyag, amelyből áll. A düftin alapú ruhák karbantartása viszonylag egyszerű és könnyű, jól bírják a gyűrődést is.

Mikor válasszon düftin anyagból készített ruhát?

Alapvetően ezeket a ruhadarabokat télre ajánljuk, hiszen vastag, meleg ruhákat állítanak elő belőle. A düftin az egyik legjobb választás a piaci kínálatban, hiszen minőségi alapanyagokból tevődik össze és jó ellenállóképességgel rendelkezik. Latyakos, esős, havas időben is alkalmas arra, hogy hosszabb sétára, kirándulásra induljon a szabadban.

Mindennapi viseletnek is kiváló, hiszen megfizethető, kényelmes, és strapabíró alapanyagról van szó. Főleg azokon a munkahelyeken lehet előnyös, ahol nincs külön dress code, de téli időszakban hűvös van, akár kültéren, akár beltéren dolgozik. A düftin anyag megvédi a hidegtől – bárhol is végezze a munkáját. Biztos lehet benne, hogy védettebb lesz a meg- és felfázásokkal szemben!

A cikksorozat korábbi részei

Ez a cikk egy olyan cikksorozat része, amely során a textiliparban előforduló különböző anyagokkal igyekszünk megismertetni olvasóinkat. Fontosnak tartjuk, hogy minden vásárlónk tudatosan választhasson kínálatunkból, ehhez pedig szerintünk az üzletünknek meg kell adni minden segítséget. A különböző anyagokat ismertető cikkeink segítségével kialakíthatja egyedi ruhatárát, ahol szerepet kaphat az egyedi ízlésvilága, a praktikum és a stílus is.

Ajánlunk néhány további cikket azzal kapcsolatban, hogy egyes anyagokat miért érdemes választani, hogyan kell kezelni, mi mindent érdemes róluk tudni.

  • Ebben a cikkünkben lerántjuk a leplet a poliészter anyagról, pontosabban igyekszünk semmisé tenni azokat az előítéleteket, amelyek már rég nem helytállóak vele kapcsolatban. Tudta, hogy a poliészter anyag valójában felhasználóbarát? Olvassa el alábbi cikkünket, és talán ön is újragondolja ehhez az egyre népszerűbbé és szerethetőbbé váló alapanyagot:
  • A viszkóz egy elképesztően széles körben felhasználható anyag, elegáns, fényes, jó a nedvszívó képessége, és még strapabíró is:
  • A kasmír egy kényes, időigényes, ugyanakkor exkluzív alapanyag. Szinte lehetetlen kasmírból összeválogatni egy ruhatárat, de nem érdemes kihagyni belőle teljesen sem. Legalább 1-2 darabot a különlegesebb alkalmak, állásinterjúk esetére mindenképp érdemes beszerezni. Íme, a kasmír által kínált lehetőségek a mindennapi ruházkodásban:

Ha a cikkek olvastán úgy érzi, szeretné felfrissíteni ruhatárát, és szeretne többet megtudni az anyagokban rejlő lehetőségekről, látogasson el személyesen üzletünkbe egy ingyenes tanácsadásra. Nem csak az anyagválasztás kapcsán tudunk tanácsot adni – minden tekintetben igyekszünk segítséget nyújtani Önnek az öltözködésben és olyan darabokat választani, amelyekkel elégedett lesz és amelyeket szívesen visel:

Öltözködési tanácsadás jelentkezési lap

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0