Oldal kiválasztása

Katt ide: Tommy Hilfiger és Calvin Klein pólók 9.990 Ft-ért!

Melyek Budapest legjobb kávézói?

Egy romantikus találkozóhoz, baráti beszélgetéshez, esetleg családi eseményhez keres egy kellemes helyet? Melyek Budapest legjobb kávézói? Cikkünkben megmutatjuk, milyen helyeket érdemes felkeresnie, ha különleges, egyedi élményre vágyik az ínyenc fekete mellé.

Budapest legjobb kávézói:

Melyek azok, amelyek többet nyújtanak a különleges, elsőosztályú kávénál és a kedves személyzetnél? Íme, 20 kávézó, ahová érdemes betérni, vagy azért, mert az újhullámos vonal verhetetlen kínálatát nyújtják, vagy azért, mert olyan extra szolgáltatásokat kínálnak, melyek által Budapest kávézói közül magasan kitűnnek. Válogasson kedvére, vagy éppen látogassa meg az összeset!

1. Madal

Az újhullámos kávézók királya! Méltán szerepel az ajtaján a fehér oroszlán, hiszen ebben a hangulatos kávézóban igazi művészek kínálják meg a finomabbnál-finomabb italokkal.

Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 3.

Budapest leggjobb kávézói, madal cafe
Kép forrása: https://madalcafe.hu/

2. My little Melbourne

Mennyei kávét fogyaszthat itt is, ráadásul Ön előtt darálják le a friss kávészemeket. Az élményt növeli, hogy két különböző területről származó kávé közül választhat. Egy kellemes hangulatú, aprócska hely, ahova érdemes foglalni, nem hiába került a világ legjobb kávézói körébe!

Cím: 1075 Budapest, Madách Imre út 3.

3. Kontakt

A bűbájos kis udvarban található Kontakt kávézót elsősorban nyáron, melegben ajánljuk felkeresni. Itt kapható ugyanis az amerikai fejlesztésű csapolt jeges kávé, ami a nyári nagy melegben különösen jól esik. Azoknak lesz a kedvence, akik a cukros, habos-babos ízek helyett az egyszerűbb, letisztultabb kávékat kedvelik. A kávézó által alkalmazott eljárás lényege, hogy a kesernyés élét tompítja az italnak, mindezt úgy, hogy nem adnak hozzá cukrot.

Cím: 1052 Budapest, Károly krt. 22.

Budapest leggjobb kávézói, kontakt cafe
kép forrása: http://kontaktcoffee.com/

4. A Mokusch

A Mokusch varázslatos, aprócska kávéház, melynek berendezése változik az aktuális évszakhoz igazodóan. Ami viszont állandó, hogy mindig egy mesebeli hangulata van. Kedves személyzet, nyugodt légkör, finom sütemények és kézműves gasztro-különlegességek várnak Önre a házi granolától kezdve, a sóskaramella szószon át az ínycsiklandó lekvárokig.

Cím: 1012 Budapest, Várfok u. 30

5. Cafe Frei kávézók

A kávéházláncok közül mi egyértelműen ezt ajánljuk. A világ különböző tájairól származó kávé- és italkülönlegességek mellett a diszkrét elegancia is szerethetővé teszi ezeket a helyeket. Hiába üzletlánc, mégis mindegyik kávéház megjelenésében van egy kis egyediség.

Cím: Budapest több kerületében is megtalálhatók

Frei Cafe
kép forrása:: https://www.cafefrei.hu/

6. Caffé Vergnano 1882

Igazi itáliai hangulatra vágyik? Akkor irány a Caffé Vergnano 1882! Az olasz kávélánc fekete italkülönlegességei, valamint azok fantázianevei mellett az ember itt mindig segítőkész, kedves pincérekkel és baristákkal találkozik.

Cím: 1117 Budapest, Október 23. utca 8-10.

7. Művész

Ha kíváncsi arra, hogyan kávéztak a boldog békeidőkben, ki ne hagyja ezt a helyet! Szinte minden berendezési tárgy restaurált, eredeti darab és még a pincérek is úgy viselkednek, mintha a múlt századból léptek volna elő. Egyszerre utazhat az időben és kóstolhat finom kávékat.

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 29.

8. Opera Café

Egy másik hely, ahol könnyedén elmerülhet a nosztalgia élményében. Itt találkozik a mesteri művész és kávékultúra, valamint a kifinomult elegancia. Bátran öltse fel legszebb ruháját, itt egészen biztosan helye van!

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 22.

9. Central Grand Café & Bár

Ez a különleges kávéház nemrég esett át egy komoly felújításon, így a felszolgált italok minősége mellett a friss hangulatért is érdemes ide ellátogatni. Csak tovább növeli a hely fényét, hogy ez az a hely, ahol a Nyugat első nemzedéke mindig összejött, így irodalmi értéke is vitathatatlan! 

Cím: 1053 Budapest, Károlyi utca 9

10. New York Cafe

Budapest alighanem legszebb kávézója, ahol ha kéri, a kávéjára is aranyport hintenek. Itt még a bútorok is arannyal vannak hintve! Az eleganciának ugyan megvan az ára, de mégis egy kulináris élményben lehet része, ha ellátogat. Egyszer mindenkinek érdemes a páratlan hangulatért betérni. Fontos, hogy a hangulatot öltözetével is tisztelje meg, az itteni kávéért érdemes öltönyt venni!

Cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11.

11. Barát kávézó

A New York Cafétól nem messze található, családiasabb hangulatú Barát kávézó nevéhez híven baráti árakkal várja Önt. A finom kávé mellett pedig forrócsoki-különlegességeket is kínálnak, ha már túl késő lenne a koffeinhez, vagy szíve hölgyét szeretné elbűvölni egy különleges randin némi édességgel.

Cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 13.

12. Három Holló

A sokoldalú kávézó talán leginkább azért érdemes a felkeresésre, amit a pincéje rejt. Az alsó szinten két rendezvényterem található, melyek színházi előadásoknak, mozinak, koncerteknek, kiállításoknak művészetterápiás workshopoknak adnak helyet.

Cím: 1052 Budapest, Piarista köz 1

Három Holló kávéház
kép forrása: https://www.haromhollo.hu/

13. The Pot

Egy kávézó, ami egyben virágüzlet is. A The Pot egy igazi oázis a belváros közepén: körbeveszi a természet, ha ide tér be, ráadásul a kávéja mellé „rendelhet” virágot, szobanövényt is elvitelre. Különleges atmoszférája miatt kihagyhatatlan. Az otthonos hangulat, a feltöltődés, néhány növénygondozási jó tanács és egy-egy kiszemelt növénnyel köttött életre szóló barátság szinte garantált.

Cím: 1088 Budapest, Vas utca 15.

14. Grinder Premium Fitness & Coffee Shop

Ez a kávézó attól különleges, hogy sporteszközöket is bemutat, de a kávék, amiket itt fogyaszthat, azok között is akad néhány egyedi, érdekes ajánlat. Érdemes betérni ide egy juharszirupos lattéra, nem beszélve a nyers vegán desszertekről, amiket a kávé mellé csipegethet – mindkettő elsőosztályú!  A megvásárolható prémium sporteszközöket ki is próbálhatja a helyszínen.

Cím: 1027 Budapest, Frankel Leó út 7.

Ginger Kávézó
Kép forrása: https://welovebudapest.com

15. Repülő Seprű

A Repülő Seprűt akkor érdemes meglátogatnia, ha nem áll Öntől távol a fantasy, illetve a Harry Potter világa. A név is árulkodó, a varázslatos hangulat és étel- és italkülönlegességek mellett a kávék is kivételesen finomak.

Cím: 1034 Budapest, Pacsirtamező u. 36.

16. Hintaló Iszoda

Ez a kávézó híres a barátságos, ám a magyart csak törve beszélő személyzetéről, egyedi dekorációiról és egygitáros koncertjeiről, időszakos kiállításairól. Szívesen lenne újra gyerek, de az eleganciáját megőrizné? Akkor üljön csak ide be egy kávéra. Olyan érzése lesz, mintha egy retro gyerekszobába csöppent volna.

Cím: 1084 Budapest,1 Bacsó Béla u. 15

17. Csészényi Kávézó és Pörkölő

A hangulatos helyen több, mint 30-féle kávéitalból választhat, amihez helyben pörkölik le az alapanyagot. Finom szálas teák és édes-sós ételek is kaphatók, ráadásul kiváló minőségben. A kávézó nem békebeli időkből származik, de a tulajdonosok igyekeztek ezt a hangulatot felidézni. A falakon például korabeli zománctáblákon, plakátokon, képeken elevenedik meg a múlt. Aki ide betér, tulajdonképpen egy kiállítás élményével is gazdagodhat.

Cím: 1013 Budapest, Krisztina krt. 34.

18. Vasmacska KávéZoo

Kihagyhatatlan élmény ez az óbudai kávézó, különösen, ha állatbarátnak tartja magát. A macskás kávézókat messze megfejeli az élmény, amit a cuki szőrös rágcsálók – mint a nyuszi vagy csincsilla – és a különleges egzotikus lények társaságában tölthet. A hely nagyon barátságos, és nem ajánlanánk, ha nem lennének természetesen finomak maguk az itt árult kávék is.

Cím: 1033 Budapest, Laktanya u. 3

Vasmacska Kávézoo

19. Premier Kultcafé

A Vörösmarty Mozi kávézójában, a Nem adom fel kávézóhoz hasonlóan fogyatékkal élők dolgoznak. Ha Ön érzékenyen viszonyul a társadalom perifériájára szorultakhoz, akkor adjon egy esélyt ennek a kávézónak, és a benne dolgozóknak. A belső térben plüss medvéknek és a könyvekkel teli polcoknak is jutott hely. Végül és nem utolsósorban a remek kávék mellett finom reggelit is kaphat. A személyzet pedig hihetetlen kedves és gondoskodó!

Cím: 1085 Budapest, Üllői út 2-4

20. Ibolya Espresso

Végül, de nem utolsósorban, haigazi retro élményre vágyik és meg akarja tapasztalni, milyen volt a nép presszója a rendszerváltás előtt, keresse fel a helyet. A hely kuriózuma, hogy egyedül itt lehet kapni csatos Bambit és a mosdó ajtaján Károly bácsi és Vilma néni szemez Önnel, jelezve, hogy kinek kell jobbra, kinek pedig balra betérnie.

Cím: 1053 Budapest, Ferenciek tere 5.

Szeretne többet megtudni a kávézás és a kávézók kultúrájáról? Ajánljuk korábbi cikkeinket is a témában:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0