Oldal kiválasztása

Varázserejű ingek... :Katt ide!

Bordó öltöny: hova illik viselni, mit jelképez?

A bordó öltöny első ránézésre meglepő lehet, ám megfelelő kiegészítőkkel viselve kifejezetten egyedi, különleges és elegáns megjelenést biztosít. Ha Ön is szeretné e magabiztos férfiak táborát erősíteni, itt az ideje, többet tudjon meg a témáról!

Mi jellemzi a bordó színt?

A bordó egy mély, gazdag vörös árnyalat, amelyben némi barna tónus is megjelenik. Gyakran összekeverik a burgundival, de a bordó általában sötétebb, enyhén barnás és kevésebb benne a lilás árnyalat. Nevét Bordeaux francia borvidékéről kapta, ahol a híres vörösborok készülnek, és az árnyalatot gyakran a vörösbor színéhez hasonlítják.

A bordó szín általában eleganciát, gazdagságot és kifinomultságot sugároz. A stabilitás és a megbízhatóság érzetét kelti, mivel a vörös szenvedélyét és energiáját a barna “földelő” hatásával párosítja.

A szín mellett a bordó öltönynél a minőség kiemelten fontos, erre mindig figyeljen oda választáskor!

Miért számít elegánsnak a bordó öltöny?

Ez a szín a gazdagságot, mélységet és a kifinomultságot sugározza. A vörös szenvedélye és a barna földközelisége egyensúlyt teremt a figyelemfelkeltés és a visszafogottság között.

Ezt a tónust gyakran társítják a nemességgel és a luxussal is. Történelmileg a bordó a felsőbb osztályok öltözködésében jelent meg, mivel a sötét, mély árnyalatok előállítása drágább volt.

A bordó öltöny kiemelkedik a hagyományosabb fekete, kék vagy szürke öltönyök közül, anélkül hogy túlzottan feltűnő lenne. Különleges és figyelemfelkeltő, de mégis megőrzi a formális és elegáns megjelenést.

Mivel kombinálhatjuk a bordó öltönyt, mivel nem?

A bordó öltöny kombinálásánál fontos figyelembe venni az összhangot és az elegáns megjelenést, nagyon könnyű hibázni, ami tönkreteheti az egész megjelenést.

  • Elsősorban fehér inget ajánlunk mellé, ami kontrasztot ad, de remek választás hozzá a világoskék ing is, amely lágyítja a megjelenést. Halványrózsaszínnel párosítva finom, mégis elegáns kombinációt kap.
  • A nyakkendők esetén is fontos az odafigyelés. A sötétkék elegáns és visszafogott, jól illik a bordó színhez. A szürke nyakkendő semleges és kifinomult választás. Az ezüst vagy arany árnyalatú kiegészítők ünnepi alkalmakra kiválók, eleganciát sugároznak, de fontos, hogy ne essen velük túlzásba!
  •  A cipők és övek közül a fekete színek klasszikus és formális kombinációt jelentenek, míg a sötétbarna melegebb, barátságosabb hatást kelt, miközben még mindig elegáns.
  • Amennyiben a díszzsebkendő is a szett része, a fehér vagy kék színekben ajánlott gondolkozni.

A neon és a túl élénk színeket, a mintás vagy feltűnő ingeket, a piros és sárga kiegészítőket mindenféleképpen el kell felejteni bordó öltöny esetén!

Mit üzen egy bordó öltöny viselésével?

A bordó öltöny többféle jelentéssel és üzenettel bírhat:

  • Az elegancia és kifinomultság jele, fentebb már említettük, hogy ez egy mély, gazdag szín
  • Aki bordó öltönyt választ, általában magabiztos és nem fél kitűnni a tömegből.
  • Mivel ritkaságnak számít, a kreativitás és nyitottság jelképe is egyben.
  • A benne levő barnás tónus pedig stabilitást és megbízhatóságot is sugall.

Ezek a jelentések és üzenetek együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a bordó öltöny viselője stílusos, magabiztos és kifinomult megjelenést érjen el.

Milyen színű cipőt vegyen fel a bordó öltönyhöz?

A bordó öltönyhöz többféle cipőt is választhat, attól függően, milyen hatást szeretne vele elérni. A fekete lábbeli klasszikus és elegáns választás, amely szinte bármilyen formális öltönyhöz illik, beleértve a bordót is. A sötétbarna cipő melegebb árnyalatot ad a megjelenésnek, és jól harmonizál a bordóval. A mahagóni a gazdag, mély színével kiválóan illeszkedik a bordó öltönyhöz. Jó választás lehet még a bordó vagy a sötét konyak színű lábbeli is.

Mindenféleképpen érdemes elkerülni a világosbarna cipőket és természetesen az olyan feltűnő színeket, mint a fehér vagy a világosszürke, mivel ezek nem harmonizálnak jól a bordó mély árnyalatával.

Milyen kiegészítőket vegyen fel a bordó öltönyhöz?

Az ezüst vagy arany mandzsettagombok hozzájárulnak az elegáns és kicsit extravagáns megjelenéshez, míg ennek a kék vagy fekete árnyalatai inkább visszafogottak. A bőrszíjas órák fekete vagy barna színben mutatnak jól vele, míg a fém verziók esetében érdemes az arany vagy ezüst színt választani.
Egy egyszerű, elegáns dizájnnal ellátott nyakkendőtű ezüst vagy arany színben nem túl feltűnő, de hozzáad a megjelenéshez. Az öltöny fazont természetesen a saját alkatnak megfelelően kell kiválasztani a kifogástalan megjelenés érdekében.

Kinek áll jól a bordó öltöny?

A bordó öltöny jól állhat többféle megjelenésű és stílusú embernek, de különösen azoknak, akik magabiztosak, stílusosak és nem félnek kitűnni. Viselése nem korhoz kötött, de különösen jól mutathat fiatal férfiakon, akik szeretnének egyedi és modern megjelenést, valamint azokon az idősebb úriembereken, akik értékelik a klasszikus eleganciát egy kis modern csavarral.

A tónusokat tekintve a világos bőrű, sötét hajú embereknek ajánljuk leginkább. Azt, hogy Ön milyen színtípushoz tartozik, ide kattintva tudhatja meg:

 Lehet bordó öltönyt venni esküvőre?

Igen, a bordó öltöny nagyszerű választás lehet egy esküvőre, kitűnik a hagyományos fekete, szürke vagy kék öltönyök közül. Őszi és téli esküvőhöz is illik, mivel a bordó szín jól harmonizál az évszakok, és a hozzájuk kapcsolódó hagyományos dekorációk színeivel. Ha vendégként gondolkodik bordóban, mindig vegye figyelembe az esküvő dress code-ját és a pár kívánságait.

Összefoglalva, a bordó öltöny elegáns, stílusos és egyedi választás lehet egy esküvőre vagy más alkalmakra, amely megfelelő kiegészítőkkel tökéletes megjelenést biztosít.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0