Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

A zöldhöz milyen szín illik: útmutató a ruhák párosításához

A zöldhöz milyen szín illik? Minden alkalommal, amikor a nem-semleges palettáról választ színt a ruhatárába, úgy érdemes összeválogatnia a szetteket, hogy tudja, az adott színhez, és annak árnyalataihoz, típusaihoz mit illik viselni. Így lesz a végeredmény elegáns, ízléses, és így alakíthatja ki egyéni stílusát. A zöldnek ezer arca van, sokféleképpen tudja feldobni az öltözködést!

Ebben a cikkben hasznos tippeket és tanácsokat olvashat arról, hogy milyen esetekben, hogyan és milyen más színekkel együtt lehet előnyös a zöld szín alkalmazása egy szett összeállításában.

A zöldhöz milyen szín illik: mit kell tudni a zöld színről?

A zöld a természetesség, megnyugvás, remény, termékenység szimbóluma, a tapintatosság, a nyugalom, a barátság és a fantázia színe. Bizonyos esetekben közvetíthetünk vele negatív üzenetet is, mert a sárga mellett ez is lehet a féltékenység színe is. Környezete számára kiegyensúlyozottságot közvetíthet viselésével, ha a megfelelő szettben a megfelelő módon párosítja más típusú, stílusú, anyagú és színű darabokkal. Viseljen gyakran zöldet, ha stresszes szituációba kerül, ez önmagára és saját környezetére is megnyugtatóan hathat. Jól jőhet a zöld sorsdöntő helyzetekben, kínos esetekben, például ha elkerülhetetlen beszélgetésekre kerül sor.

A világos- és sötétzöld mellett érdemes az olyan zöldeket is fontolóra venni, mint az almazöld, olíva, mohazöld, erdőzöld, fenyőzöld, méregzöld, mentazöld.

zöld pólóhoz milyen szín illik
Forrás: Canva

A világosabb zöldhöz milyen szín illik?

A világos- és a sötétzöldhöz egyaránt jól illenek a semleges színek és a zöld különböző árnyalatai, merészebbeknek a piros is. A világoszöld darabok közül a fűzöld jól kombinálható tengerkékkel és türkizzel, illetve ezt érdemes párosítani még egy arany árnyalatában játszó kiegészítővel, a világos almazöld pedig bézzsel, és vaníliával is különleges.

A sötétebb zöldhöz milyen szín illik?

A mély, méregzöld szín szemkápráztató hatást nyújthat, ha  mélybordóval, valamint szilvalilával párosítja. A semleges színek mindig nyerők. A fekete, a fehér, a szürke, a barna és khaki – ezek közül bármelyiket érdemes párosítani egymással, nyugodtan hordhatja a legkülönbözőbb zöld árnyalatokkal az ilyen színű ruhadarabjait.

zöld színpaletta
Forrás: Canva

Mire kell figyelni a színek összehangolásakor?

Először is mindig fontos, hogy a kevesebb néha több, ez pedig azt jelenti, hogy maximum 2-3 színt érdemes viselni egyszerre. Ez alól kivételt képeznek a sokszínű, mintás darabok, de ott is figyelni kell arra, hogy

  • a szettben inkább az apró minták domináljanak
  • vagy azonosak legyenek a minták és a színek
  • vagy csak egy olyan darab legyen, ami mintás és sokszínű, és ehhez társítson más darabokat, lehetőleg semleges színek közül.  

Az is fontos, hogy egyedi adottságai, színtípusa alapján – amit többek között a bőre típusa, haja színe határoz meg – megfelelő színeket kombináljon össze. Érdemes legalább egyszer felkeresnie egy színtanácsadót, aki segít abban, hogy milyen színeket alkalmazzon és hanyagoljon, mit milyen párosítson össze saját karakterjegyei alapján.  Minden évszaktípusnak megvannak a fő bázisszínei, és ehhez a színeket érintő egyéb szabályoknak megfelelően a színpalettához tartozó kiegészítő színeket társíthat.

Színtársítások

  • A társítás lehet monokróm alapú, ez azt jelenti, hogy egyetlen szín árnyalatait válogatja össze.
  • Viselhet olyan színeket is magán amelyek a színkörön egymás mellett helyezkednek el, ezáltal pedig az analóg színharmónia szabályait követve alakítja ki az aktuális szettet.
  • Amennyiben szívesen visel erőteljes színeket, melyek feltűnőek és figyelemfelkeltőek, akkor lehet a komplementer színharmóniánakmegfelelően is párosítani a darabokat. Ez azt jelenti, hogy a színkörön belül a színpárok egymással szemben helyezkednek el és együtt felvéve őket, biztosítanak egy markáns megjelenést, mégis kifinomult ízlésvilágot. Ebben az esetben például a piros-lesz a zöld párja.

Ha ön a tél típus, akkor alapszíne a fekete, amely mellé a zöld árnyalatai közül érdemes a smaragdzöldet választani. Ha a nyár típusok közé tartozik akkor a szürke alapszínhez a mentazöldet, az ősz színtípushoz a csokibarna alapszín mellett a pávazöld, a mohazöld színek is ajánlottak a szettek összeállításához. Tavasz színtípus esetén bátran viseljen élénk színeket, párosítsa a zöldet naranccsal, sárgával.

Amikor összeállít egy szettet, nem csak arra  kell figyelnie, hogy milyen színnel mit párosít, milyen alkalomra veszi fel azt, illetve, hogy Ön milyen színtípushoz tartozik. Az is nagyon fontos, hogy a színek viselése hatni fog saját és közvetlen környezete érzelmeire, hangulatára, így akár befolyásolja döntéseit, egyes szituációk kimenetelére is. Figyeljen oda a színek jelentéseire!

A színek árulkodnak. A sötétzöld például sokszor idősebbnek, bölcsebbnek mutatja, így ha Ön még a fiatalabb korosztályba tartozik és fiatalos céghz szeretne elszegődni, nem biztos, hogy a legjobb üzenetet közvetíti. Ugyanakkor ha tapasztaltabb kollégát keresnek egy nagymúltú céghez, akkor éppen a zöld lehet a nyerő! Itt azonban fontos, hogy a zöldet csak zöldes, vagy semleges színekkel párosítsa, ne menjen el a komplementer irányba.

Ha szeretne még többet megtudni a színek jelentéséről, használatáról és arról, hogy a zöldhöz milyen szín illik, olvassa el korábbi cikkeinket is:

Ha bizonytalan vagy további tippekre lenne szüksége, rutinos és figyelmes kollégáink szívesen adnak tanácsot. Webshopunk kínálata fazonok, méretek és színek tekintetében szinte végtelen, ami egyszerre lehet fantasztikus lehetőség és nyomaszó a túl sok opció. Ez a cikk talán elsősorban egy kis fogódzkodó: inkább azt mutatja meg, hogy hol a labirintus bejárata, de ha több segítség kell, jöjjön el hozzánk egy személyes tanácsadásra!

A MrSale Öltönyüzletben minden adottsághoz, alkalomhoz megtalálja a megfelelő kombinációt, ami elegáns, ízléses, minőségi és egyben megfizethető outfitet is biztosít. A szakavatott segítség időt és energiát is megspórol Önnek a ruhavásárlás során. Keressen minket bátran!

Öltözködési tanácsadás jelentkezési lap

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0