Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Öltöny pocakos férfiaknak: mit, hogyan viseljen?

Mindenki testalkata más. Ami egyik embernek jól áll, az másikon nem biztos, hogy ugyanúgy fog festeni. Különösen igaz ez pocakos férfiak esetében, akik sok esetben nehezen találják meg a számukra ideális szettet. Mivel az öltöny viselése az önbizalomról és a kényelemről szól, mindenképpen válasszon olyat, amiben jól és magabiztosan érzi magát! Íme egy kis útmutató ahhoz, hogy mit hogyan érdemes viselni, hogy a legjobb formáját mutassa.

Mit viseljen egy pocakos férfi?

Egy testesebb férfi esetében különösen fontos, hogy olyan ruházatot válasszon, amelyben komfortosan érzi magát. E téren az egyik legfontosabb szabály, hogy kerülje a túl szoros vagy túl bő szabású darabokat. Az egyik gyakori hiba, hogy a gombok között feszül a szövet: ez különösen sokat tud rontani a megjelenésen, és kifejezetten kövér-hatást kelt. A másik, hogy „biztosra megy”, és olyan öltönyt választ, ami túl nagy, hogy ápoljon és eltakarjon. Ennek a hátrányairól a későbbiekben lesz még szó.
A megfelelő méretű öltöny kiemelheti az előnyös területeket és elfedheti azt, amit nem szeretne annyira megmutatni. Egy mellény is segíthet az öltöny stílusának fokozásában és az alak optikai karcsúsításában.

A klasszikus szabású, de kissé karcsúsított öltönyök általában előnyösebbek a pocakos alkatúaknak, mivel optikailag megnyújtják és vékonyítják a testet. Ugyanez igaz a hosszabb zakók és a mellények esetében is.

Kerülje a túl nagy mintákat és a túl élénk színeket, inkább válasszon egyszínű vagy finom mintázatú öltönyt, amely segít egységesíteni a megjelenést. Ha övet visel az öltönyhöz, ügyeljen arra, hogy ne legyen túl szűk vagy túl széles. Továbbá kiegészítőkkel, például egy stílusos zsebkendővel vagy egy elegáns órával feldobhatja az öltönyét, és elterelheti a figyelmet a pocakról.

Természetesen mindezek mellett az öltözködési etikettet is fontos figyelembe venni.

Miért nem érdemes konfekcióöltönyt választani, ha van egy kis pocakja?

A konfekcióöltönyök általában standard méretekben készülnek, és nem minden esetben felelnek meg az egyéni testalkatnak. Pocakos férfiak esetében ezek a darabok nem mindig biztosítják a megfelelő illeszkedést és kényelmet, ami fontos a magabiztos megjelenéshez és a jó közérzethez. Összességében egyedi öltönyt választva nagyobb esély van arra, hogy egy olyan ruhadarabot kapjon, amely kényelmes, jól illeszkedik, és előnyösen mutatja meg a kissé mackósabb alakot.

pocakos férfi elegáns öltöny
Forrás: Canva

Pocakos férfi öltöny: miért előnyös a háromrészes öltöny?

  1. A mellény egy extra réteg, amely hozzájárul az optikai karcsúsításhoz.
  2. Egy jól megválasztott és megfelelően alakított mellény stílust és egyediséget kölcsönöz az öltönynek, és kiemeli annak eleganciáját.

A férfi testalkatokkal korábban már foglalkoztunk, ezzel kapcsolatban itt olvashat bővebben:

Pocakos férfi öltöny: mire kell figyelni a szín- és anyagválasztásnál?

A pocakos férfiaknak az öltöny színének és anyagának kiválasztásakor is figyelembe kell venniük néhány fontos tényezőt az előnyös megjelenés és a kényelmes viselet érdekében.

  • A legtöbb esetben érdemes a sötétebb színeket előtérbe helyezni, például fekete, sötétszürke vagy sötétkék öltönyök előnyösebbek lehetnek.
  • Kerülje a túl nagy mintákat és élénk színeket, mivel ezek általában hangsúlyozhatják a testtömeg egyenetlenségeit. Inkább válasszon egyszínű vagy finomabb mintázatú öltönyöket, amelyek segíthetnek egységesíteni a megjelenést.
  • Válasszon könnyű és légáteresztő anyagokat, például gyapjút vagy pamut keveréket. Ezek az anyagok kényelmesek és megfelelőek hosszabb ideig történő viseléshez is. Ezen felül olyan anyagokat is választhat, amelyek kis mértékben strukturáltak, például könnyű textúrájú gyapjúk vagy kevert szálú anyagok.
  • Lehetőség szerint próbáljon fel többféle öltönyt is, válasza azt, amelyikben magabiztosan érzi magát és előnyösen mutat.

Milyen hosszú legyen a zakó ujja? Mennyi lógjon ki az ingből?

A zakó ujja és az ing ujja közötti megfelelő arány apróságnak tűnhet, de nagyon sokat tesz hozzá a megjelenéshez (vagy éppen vesz el belőle). Ha zakó túl hosszú, az a megjelenést „nehezebbé” teheti, és az öltöny túl nagynak tűnhet. Amennyiben viszont túl rövid, az nem csak esztétikailag lehet zavaró, hanem azt is sugallhatja, hogy az öltöny nem megfelelő méretű.

Az ing ujja általában kicsit ki kell, hogy lógjon a zakó ujjából, 1-2 centiméter ideális. Ha az ing ujja túl hosszú, az a megjelenést slampossá teheti.

személyre szabott öltöny pocakos férfinak
Forrás: Canva

 Pocakos férfi öltöny: milyen legyen az öltöny bősége?

Fontos, hogy olyan szabást válasszon, amely kiemeli az alak előnyös tulajdonságait (például a széles vállakat), de egyúttal kényelmes is. Általában a karcsú vagy modern szabású öltönyök előnyösek az erősebb alkatú urak számára, mivel ezek a szabások optikailag slankítják az alakot. A szűkebb szabású verziók általában közelebb állnak a testhez, ami segít elrejteni a pocakot és egyenletesebbé teszi a megjelenést.

A túl bő típusokat azonban kerülni kell, mivel ezek nem csak esztétikailag előnytelenek hanem könnyen zsákszerű hatást kelthetnek, ami még hangsúlyosabbá teheti a testméreteket. Ezt rontják el legtöbben, amikor azt hiszik, hogy a bő ruhában eltűnik a pocak.
Ugyanakkor a választott darabnak kellően bőnek kell lennie ahhoz, hogy kényelmes legyen, és lehetővé tegye a szabad mozgást.

Az öltöny derékrésze is fontos szempont. Kerülje a túl szűk derékrészt, mivel ez nyomást gyakorolhat a pocakra, és kényelmetlenséget okozhat. Egy megfelelően alakított derékrész segíthet abban, hogy az öltöny kényelmesen és előnyösen illeszkedjen a testhez. A különböző öltöny fazonokról már itt írtunk:

Milyen nadrágot válasszon?

Egy pocakos férfi számára az öltönyhöz választott nadrágnak kényelmesnek, jól illeszkedőnek és előnyösnek kell lennie, ne legyen túl szoros vagy túl bő. Ezen felül a nadrág derékrészének magasságát is figyelembe kell venni. A magasabb derékrész általában előnyösebb az erősebb testalkatra, mivel segít elfedni a pocakot és megakadályozza, hogy a nadrág lecsússzon vagy feltekeredjen. A pocak alatt végződő nadrág kifejezetten előnytelen, csak felhívja a figyelmet arra, amit a legtöbb ember inkább elkendőzne.

Kerülje a túl szűk vagy túl testhezálló szabásokat, mivel ezek hangsúlyozhatják a pocakot és a testtömeg egyenetlenségeit. Ezek helyett válasszon egyenes szabású vagy enyhén karcsúsított nadrágot, amely kényelmes és előnyös megjelenést biztosít.

Egyáltalán nem lehetetlen, hogy egy pocakos férfi tökéletes öltönyt találjon magának. Egy kis odafigyelés mellett kifejezetten fess és megnyerő megjelenést érhet el függetlenül attól, hogy milyen az alkata!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0