Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Öltöny ing kombinációk: 10 szett, ami pazarul mutat együtt

Manapság már rengeteg öltöny és ing közül válogathat, azonban a széles kínálat egyben buktató is lehet a választásnál, ha nem tart be bizonyos alapszabályokat. Hiszen míg az ideálisan megválasztott öltöny-ing kombinációk a tökéletes megjelenés alapjait jelenthetik, addig az elhibázott döntések kellemetlenségekhez is vezethetnek. Az alábbiakban 10 olyan tippet gyűjtöttünk össze, amelyekkel nem hibázhat!

Bizonyára Ön is ismer olyan férfiakat, akiknek a megjelenése mindig annyira „egyben van”. Az ő titkuk a megfelelő összeállításban rejlik, ami valószínűleg már a kisujjukban van. Ami teljesen biztos, hogy először mindig az öltöny árnyalatát és fazonját kell kiválasztani. A második lépés, az ing színéről való döntés, amit megkoronáz a nyakkendő, a cipő, valamint az olyan egyéb kiegészítők, mint az óra vagy az ékszerek. Így válik teljessé a szett, és juthat el a szekrény előtti tanakodástól odáig, hogy egy jóképű és elegáns férfi nézzen vissza a tükörből.

Az alapok: Mit kell tudni a színek csoportosításról?

Az öltöny-ing kombinációk esetében az egyik kulcsfontosságú szempont a színek csoportosítása. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen árnyalatú öltönyhöz milyen inget választ. Éppen ezért, első körben érdemes az összeillő színeket tanulmányozni, hiszen hiába a megfelelő fazon és az ideális méret, ha nem stimmelnek a színek, elmaradhat a kívánt hatás. Az árnyalatok harmóniája vagy összeférhetetlensége döntő fontosságú lehet az öltönyök és ingek világában.

Milyen öltöny-ing kombinációk mutatnak jól együtt?

Persze aki nem mozog otthonosan a színek világában, annak a fenti tanács nem nagy segítség, ezért lássunk néhány konkrét példát olyan öltöny-ing kombinációkról, amelyekkel egyszerűen nem lehet mellélőni.

Szürke öltöny, tengerészkék ing

Ez a kombináció igazi telitalálat, függetlenül attól, hogy világosszürke, sötét színű, vagy éppen fényes anyagú öltönyről beszélünk. Tengerészkék inggel kombinálva megállja a helyét elegáns rendezvényen, esküvőn, üzleti vacsorán, de akár még egy fontos tárgyaláson is.

Cipők terén a fekete vagy a sötétbarna viselése ajánlott, azonban fontos figyelembe venni a nyakkendő árnyalatát is; ez a színkombináció jól mutat szürke, fekete vagy akár világosabb színű, mintás nyakkendővel is. Ez a slimfit szett például remek választás lehet egy tengerészkék inggel kombinálva.

Szürke öltöny, fehér ing

Egy szürke öltöny hófehér inggel és akár egy apró pöttyös nyakkendővel igazi klasszikus összeállítás. Akár díszzsebkendőt is bátran válasszon mellé! Ez a sötétszürke slim öltöny, vagy ez a világosabb kockás fazon egyaránt jó választás lehet. Ráadásul mindkét szín időtlen, így a kombinálási lehetőségek szinte végtelenek.

öltöny-ing kombinációk

Szürke öltöny, fekete ing

Igazán belevaló férfias választás a szürke öltöny egy fekete inggel. Klasszikus árnyalatú nyakkendőkkel kombinálva üzleti eseményekre is tökéletes, viszont egy erőteljesebb színű kiegészítővel nagyon stílusos lehet a mindennapok során egy esküvőre vagy akár randevúra is. Mindenképpen fekete cipő viselete ajánlott hozzá.

Grafitszürke öltöny, bordó ing

Elsőre merész választásnak tűnhet, de ez a kombináció egy szürke vagy fekete nyakkendővel valamint egy cseresznye vagy fekete cipővel igazán elegáns és stílusos lehet. Ehhez a bordó inghez például remekül mutatna ez a grafitszürke öltöny.

Sötétkék öltöny, fehér ing

Nem véletlen, hogy a szürke mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kék öltönyök is, amelyek fehér inggel kombinálva bármilyen eseményen jól jöhetnek. Bár nagyon hasonlít a fekete-fehér klasszikus kombóhoz, jóval nagyobb mozgásteret enged. Egy kék nyakkendővel és fekete, esetleg barna cipővel tökéletes választás lehet megbeszélésekre, tárgyalásokra, üzleti ebédre vagy akár állásinterjúra is.

öltöny-ing kombinációk

Sötétkék öltöny, kék ing

Ebben a helyzetben az ing mindig legyen világosabb, mint az öltöny, így jön létre a csodás kontraszt gyönyörű eleganciát szülve, amely egy fekete cipővel és szintén fekete nyakkendővel kiegészítve divatos, ugyanakkor jó megjelenést kölcsönöz. Mivel ez egy igazán sokoldalú szín, a kék ingekből elképesztően nagy a választék.

Fekete öltöny, fehér ing

Valódi klasszikus, amely senkinek a ruhatárából nem hiányozhat, azonban fontos tudni, hogy igen behatárolt, hogy milyen eseményeken ajánlott viselni. Mivel ez egy különösen elegáns szett, nem feltétlenül jó ötlet egy lazább hangulatú üzleti vacsorára, ahol könnyen túlöltözött is lehet benne. Mindenképpen fekete cipővel és fekete nyakkendővel érdemes viselni.

Fekete öltöny, kék ing

Ha szeretne kilépni a fenti skatulyából, feldobná a fekete öltönyös megjelenést, viseljen hozzá kék vagy élénk kék inget. Így egészen más dimenzióba kerülhet a komplett megjelenése még akkor is, ha a fekete nyakkendőt és cipőt nem is cseréli le. A sötét színektől egészen az ehhez hasonló világos árnyalatig számtalan típusban gondolkozhat.

Fekete öltöny, szürke ing

Stílusos és egyben konzervatív hétköznapi megjelenés a fekete öltönnyel? Egy szürke inggel lehetséges! Egy időtlen kombináció, amely szinte mindenhol megállja a helyét egy fekete cipő és sötét nyakkendő társaságában. Az ing lehet egészen sötét, de akár a szürke halványabb árnyalata is, itt igazán nagy a választási lehetősége.

Világoskék öltöny, fehér ing

A fehér inget sem hagyhatjuk ki a sorból, azonban a merészebbek megpróbálhatják azt világoskék öltönnyel kombinálni. Ehhez egy barna cipő és egy kék nyakkendő remek kiegészítésül szolgálhat. Ez a világoskék slimfit öltöny például tökéletesen mutat hozzá.

Számos kombináció megtetszett Önnek, azonban egyáltalán nem biztos abban, hogy milyen eseményre milyen színű zakót érdemes felvenni? Érdemes átolvasnia az erről szóló bejegyzésünket. Ha adott az öltöny árnyalata, bátran lehet választani hozzá megfelelő inget, nyakkendőt és cipőt is. Így akkor is tökéletes lehet a megjelenése például egy megbeszélésekkel teli hétköznap során, ha kora reggeli rohanás megnehezíti a helyzetet.

A fentiekből látható, hogy számos olyan szett létezik, amelyek mindegyike telitalálat lehet bizonyos eseményekre. Minden esetben érdemes előzetesen felmérni, hogy mennyire lesz elegáns az adott rendezvény vagy, hogy milyen „dress code” -ot írtak elő. Ne felejtse el, hogy az üzletben és a magánéletben a jó megjelenés már fél siker, hiszen, ezen múlik az első benyomás!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0