Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Nyitótánc esküvőre: 10 hasznos tanács

Az esküvői nyitótánc fontos eleme egy ifjú pár nagy napjának. Ez az első, már férj és feleségként ellejtett közös tánc, amelyek családok és barátok előtt járnak el. Egyben ez a legjobb módja, hogy a vendégeket is a parkettre csábítsák. Sokan ilyenkor viccesre veszik a figurát, míg mások a romantikára esküsznek. Mutatunk néhány általános jótanácsot!

1. Nyitótánc esküvőre: hogyan válasszák ki a koreográfiát?

Az esküvői nyitótánc zenéjének, koncepciójának kiválasztása és a koreográfiájának megtervezése fontos részét képezi az esküvői előkészületeknek.

Az első és legfontosabb feladat, hogy döntsék el, melyik stílus mellett teszik le a voksukat. Lehet ez lassú romantikus tánc, pezsgő és vidám lépések vagy esetleg valami a kettő között. A zeneválasztáshoz a következő blokkban találnak segítséget.

Ha egy kicsit is bizonytalannak érzik magukat, érdemes igénybe venni egy profi táncoktató vagy koreográfus segítségét. Ők segíthetnek a lépések megtervezésében és a koreográfia összeállításában is.

Javasolt beleépíteni valami egyedi különlegességet is. Ez lehet egy kis mozdulat, egy jól elkapott pillanat vagy egy egyedi tánclépés, ami emlékezetessé teszi ezt a néhány percet. Bárhogy is legyen, amikor már a helyszínen vannak, élvezzék a táncot, ne aggódják túl! Hiszen az esküvői nyitótánc elsősorban arról szól, hogy együtt ünnepeljék az egymáshoz kötődő szerelmet és boldogságot.

2. Hogyan válasszanak zenét az esküvői nyitótánchoz?

Az esküvői nyitótánc zenéjének kiválasztása nagyon fontos lépés, amelyhez számos tényezőt érdemes figyelembe venni. Először is gondolják át a közös élményeiket és azokat a dalokat, amelyek fontos szerepet játszottak valaha az életükben! Természetesen számít a stílus is, válasszanak olyan zenét, amely megfelel az esküvői stílusnak és a személyiségüknek egyaránt. A dalszöveg sem utolsó szempont, hiszen hiába az emlékek és a megfelelő stílus, ha a mondanivaló nem passzol az eseményhez.

Végül, de nem utolsósorban jó tanács, hogy kerüljék azokat a zenéket, amelyek túl gyorsak vagy túl lassúak lehetnek a tervezett lépésekhez. Ha szakember segítségét kérik, ajánlott vele is egyeztetni a végleges döntés előtt.

3. Mire kell figyelni, ha vicces nyitótáncot szeretnének az esküvőre?

Mindennek az alapját a zene adja meg, így mindenképpen válasszanak olyan muzsikát, amely vicces és játékos hangulatot teremt. A humoros szövegekkel vagy dallamokkal rendelkező dalok kiváló választást jelenthetnek ehhez.

A koreográfia is bátran tartalmazhat vicces mozdulatokat és poénokat. Mindenképpen ügyeljenek a részletekre, és gondoljanak át minden egyes mozdulatot. Ahhoz, hogy átjöjjenek a poénok, mindennek a helyén kell lennie. A rendszeres gyakorlás sem maradhat el, hiszen ha nem megy minden gördülékenyen mindkét fél részéről, a viccek egészen más formája elevenedhet meg a parketten.

Bevonhatják akár a barátaikat, tanúkat, koszorúslányokat is.

Gondolják át, hogyan fognak reagálni a vendégek az előadásra. Ha sokan várhatóan rossz szájízzel néznék végig az előadást a vendégek közül, talán érdemes valami másban gondolkozni. Ellenkező esetben azonban bátran vágjanak bele a tervezésbe!

4. Mennyire legyen hosszú a nyitótánc esküvőre?

Az esküvői nyitótánc hossza változó és igen sok tényező befolyásolhatja az, hogy pontosan mennyi ideig tart. Például ha élő zenekar vagy DJ játssza a zenét, előzetesen egyeztessék velük, hogy milyen hosszúra tervezik a táncot. Ha lejátszóról megy a zene, akkor a kiválasztott dal hossza befolyásolja a nyitótánc időtartamát. Lényeges továbbá figyelembe venni a vendégek figyelmét és türelmét is. Ne húzzák túl hosszúra a nyitótáncot, hogy ne veszítsék el a vendégek érdeklődését. Minden esetben fontos az egyensúly megtalálása a nyitótánc hossza és az esküvői ünnepség többi része között. Az átlagos esküvői nyitótánc általában 2-3 percig tart, de ez változhat az egyedi preferenciák és körülmények függvényében.

5. Hogyan vonják be a nyitótánc után a násznépet?

Az esküvői nyitótánc nagyszerű alkalom arra, hogy a násznépet a parkettre invitálják és kezdetét vegye a bulizás. A legjobb, ha az esküvői nyitótánc végénodahívják a vendégeket, hogy csatlakozzanak egy közös táncra a. Ehhez válasszanak olyan zenét, amelyre könnyedén lehet táncolni. Ha nem kifejezetten táncos lábú a társaság, akkor szervezzenek egy rövid táncversenyt a nyitótánc után vagy találjanak ki olyan interaktív játékokat, amelyek kedvéért felállnak az asztaloknál ülők is. Ezzel kapcsolatban érdemes a ceremóniamesterrel vagy vőféllyel egyeztetni, hiszen nekik már rengeteg rutinjuk van e téren. Ha szeretne ötleteket meríteni a játékokhoz, ebből a korábbi cikkünkből bátran inspirálódhat.

6. Nyitótánc esküvőre: hogyan illeszkedjen az esküvő stílusához?

Az esküvői nyitótánc megtervezése során fontos figyelembe venni az esküvő stílusát és hangulatát, hogy az összhangban legyen az esemény általános atmoszférájával.

  • Ha a szóban forgó esküvő formális és elegáns hangulatot sugároz, akkor ehhez illenek az olyan klasszikus táncok, mint a lassú fox vagy a keringő.
  • Ha a nagy nap inkább laza és bohém hangulatot áraszt, válasszanak egy könnyedebb és vidámabb zenét és koreográfiát. Egy popdal vagy folkzene alkalmas lehet egy ilyen stílusú esküvőhöz. Pontosan emiatt megengedhetnek több spontaneitást a táncolásban és nem kell félni a humoros vagy játékos mozdulatoktól sem
  • Ha az lagzi retro vagy vintage stílusban kerül megrendezésre, ehhez passzoló zenét és táncstílust érdemes választani. Például egy swing vagy jazz darab nagyszerű lehet egy ilyen stílushoz.
  • Amennyiben viszont az esküvő egy adott témához kapcsolódik, a koreográfia terén is ebben ajánlott gondolkozni. Például tengerparti esküvő vagy téli csoda esetén gondoljanak olyan zenékre és lépésekre, amelyek illenek a választott tematikához. Például egy tengerparti esküvőhöz illő lehet egy laza és vidám reggae dal, míg egy téli stílushoz talán egy romantikus és lassú szám passzol jobban.

7. Fontos a rendszeres gyakorlás

Ha úgy döntenek, szeretnék nyitótánccal meglepni a násznépet, akkor bizony fontos a rendszeres gyakorlás is annak érdekében, hogy valóban elérjék a kívánt hatást. Hiszen a sok baki vagy a nem megfelelő lépések sokat elvesznek a hangulatból, ráadásul a pár is kellemetlenül érezheti magát emiatt.

8. Nem mindegy, milyen a cipő!

Sokan nem gondolnak erre előre, de mindenképpen érdemes külön cipőt felvenni a tánchoz, különösen a menyasszony esetében. Sok arának nincs gyakorlata a magas sarkúban táncolásban, pláne nem abroncsos ruhában egy csúszós padlón. Éppen ezért ajánlott egy kényelmes és biztonságos lábbelit beszerezni ehhez!

9. Lehet benne meglepetés!

Természetesen készülhetnek akár meglepetéssel is. Ha nem tudnak választani a klasszikus és vicces megoldások közül, letehetik a voksukat amellett, hogy például keringővel kezdődik a produkció, majd éles váltással jön a formabontó, vicces rész.

10. Élvezzék!

Az esküvői nyitótánc megtervezése számos szempontból rengeteg figyelmet igényel, viszont a helyszínen már érdemes csak élvezni a sok befektetett munka gyümölcsét. Hiszen ott és akkor élete párjával fog táncolni, akinek nemrégen mondta ki a boldogító igent!

Az esküvőszervezésben korábbi cikkeink is segíthetnek:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0