0 Termék
Oldal kiválasztása

5 db-os póló csomag 8.950 helyett 5.950 Ft

Esküvői játékok gyűjteménye: íme a 25 legjobb!

Egy lagzin jó, ha a szervezőknek vannak esküvői játékok a tarsolyában, ha épp fel kell valamivel dobni a bulit. Az MrSale összegyűjtötte a 25 legjobb esküvői játékot!

Az esküvő egy megható, különleges esemény, ahol legalább annyira helye van a nevetésnek, jókedvnek, mint az örömkönnyeknek. Nem csak a megfelelő öltözet, a bevonuló zene, vagy a megható idézet kiválasztása fontos, hanem az is, hogy a hangulatra odafigyeljen! Ez pedig akkor lesz igazán jó, ha a vendégek egymással is megismerkednek, családias, barátias hangulat alakul ki – ebben pedig különösen sokat segíthetnek a játékok.

Bármilyen tökéletesnek is tűnik minden, sosem lehet tudni biztosan, hogy nincs-e szükség valami különleges, vicces elemre, ami megakadályozza, hogy leüljön a hangulat. Ha a társaság jelentős része szereti a játékokat, akkor érdemes beiktatni több ilyen elemet is. Persze az sem jó, ha erőlteti ezeket, mindenáron le akarja darálni az összes tervezett játékot. Figyeljen a meghívott korosztályra is: a legkisebbekre és a legidősebbekre is gondoljon, ha játékokat tervez.

Ha kéznél van egy esküvői játékok gyűjteménye, az a szervezőknek mindig egy igazi jolly joker lehet a nagy napon. Ha Ön a vőlegény vagy a vőfély, akkor az alábbi játékgyűjteményből merítve biztos lehet majd benne, hogy sikeres lesz az estéje.

Ezek a játékok nem kerülnek sokba, és alapvetően csak a fantáziára lesz hozzájuk szükség.

esküvői játékok

Esküvői játékok az ifjú párnak

1. Menyasszonyszöktetés

Többnyire kihagyhatatlan eleme egy igazi magyar lagzinak: a menyasszonyt érdemes a legnagyobb buli közepén elragadni a táncoló násznép közepéről, ezt követően pedig a vőlegénynek különböző feladatokat kell teljesítenie, hogy visszakaphassa, például válaszolni kell vele kapcsolatos kérdésekre, vagy teljesíteni kell valamilyen ügyességi feladatot.

2. Vőlegényszöktetés

Teljesen új, még nem elterjedt szokás, de igazán mulattató lehet, ha vőlegényszöktetéssel is megpróbálkoznak a hölgyek. Állítsa a menyasszonyt is egy ügyességi feladatsor elé: a hölgyek is megmenthetik szívük választottját, ez már a huszonegyedik század.

3. Lufis játék

A menyasszony és a vőlegény egymással háttal állnak, egyik csuklójukra a menyasszonyt jelképező rózsaszín, másikra a vőlegényt jelképező kék lufit kössenek. Kell egy kérdező is, aki különböző kérdéseket tesz fel velük kapcsolatban, nekik pedig a lufi feltartásával kell jelezni, hogy az melyikükre igaz. Ilyen kérdések lehetnek például, hogy ki szeret jobban mosogatni, ki hordja a nadrágot, kinek jobb a humorérzéke…

4. Szerepcsere

Adjon különböző házimunkához, ház körüli munkákhoz kapcsolódó feladatokat az ifjú párnak, amit szerepcserével kell végrehajtani: a menyasszonynak férfias munkákat, például verjen be egy szöget, nevezzen meg különböző szerszámokat, míg a vőlegénynek fűszereket kell felismernie illatuk alapján, vagy egy nagy kupac ruhát tökéletesen összehajtogatni. A násznép tapssal jutalmazza a sikeres próbákat.

5. Zsákbamacska

A násznép minden egyes tagja írjon fel egy cetlire egy kérdést, és egy felajánlást – például vigyáz majd a pár leendő gyermekére, vagy segít kifesteni közös lakásukat. Ezeket a cetliket a játék levezetője gyűjtse össze egy cilinderbe, és határozza meg, hogy hányat húzhat belőle az ifjú pár.

6. Hétpróba a kelengyeládáért

A menyasszony családja készítsen vicces kelengyeládát, melybe apróságokat, tartós finomságokat rejtenek. Ügyességi játékokhoz kössék azt, hogy megkaphassa a pár a tartalmát.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

7. Tárgyfelismerő játék

Tegyen egy zsákba különböző háztartási eszközöket, illetve egy másikba barkácseszközöket. A vőlegénynek és a menyasszonynak csukott szemmel kell kitapogatnia a tárgyakat, és kitalálnia, hogy pontosan mik is azok. Aki nyer, az kérhet egy szívességet a másiktól. Például ha a vőlegény felismeri a mosogatószivacsot, akkor egy hónapig a menyasszony mosogat, vagy ha a hölgy tapint ki egy marék fűmagot, akkor egy hónapig csak a férj nyírja majd a füvet.

8. Kvíz a párnak

Az örömszülők összeállítanak egy kérdéssort arra vonatkozóan, hogy mi minden történt a csemetéjükkel, mielőtt megismerkedett volna élete szerelmével. A vőlegénynek és a menyasszonynak ki kell töltenie kvízt, a nyertes kérhet egy szívességet a másik féltől.

9. Szájról olvasós

Fogalmazzon meg a menyasszony és a vőlegény számára vicces fogadalmakat, amit a párnak egymással szemben állva kell eltátognia, illetve egymás szájáról leolvasnia.

10. Vicces fogadalom írása

Kérje meg a násznépet, hogy vicces, szokatlan szavakat írjanak fel egy papírra. Ezeket a cetliket összegyűjtve indulhat a játék: a menyasszony és a vőlegény húzzon 7-7 szót, és ezek felhasználásával írjon fogadalmat a pár. Hangosan olvassák is fel a násznép előtt.

esküvői játékok

Esküvői játékok a násznépnek

11. Activity

A házassággal, szerelemmel, együttéléssel kapcsolatos Activity feladványokat állítson össze, és vonja be a násznépet is a játékba: például urak hölgyek ellen, vagy gyermekek, szülők és nagyszülők csapata.

12. Egyszer volt, hol nem volt…

Ki mennyire ismeri a felmenőit, rokonait? Készítsen egy képválogatást régi, gyerekkori fotókból, szülőkről, nagyszülőkről, nagynénikről, nagybácsikról, testvérekről és legjobb barátokról. Játszhat csoportokban is a násznép, de akkor figyeljen arra, hogy vegyítse ezeket a csoportokat korosztály, a párhoz való kapcsolódás módja, vagy a képen szereplő egyének szerint. A játékkal tesztelhető az ifjú pár tudása is.

13. Bingo

Írjon össze állitásokat a vendégekkel kapcsolatosan, törekedve arra, hogy viszonylag kevés meghívottat jellemezzen egy-egy állítás: törpenyula van, néprajz szakot végzett az egyetemen, vagy 7 testvére van. Az nyer, aki elsőként gyűjt össze minden állitáshoz egy jó választ, emellett érdemes minden, a feladatsort kitöltő vendégnek egy részvételi díjat adni.

Nem baj, ha nem ismerik egymást annyira a vendégek, itt az alkalom beszélgetni: a kérdőíveket kioszthatja már a lagzi legelején, a válaszok ellenőrzésére és a díjkiosztóra pedig éjfél körül kerülhet sor.

14. Emlékfa

Ha az ifjú pár szeretné valamilyen igazán emlékezetes, de alternatív módon megörökíteni a Nagy Napot, akkor készíttessen egy ujjlenyomatos emlékfát a lagzi ideje alatt. Terveztessen meg egy grafikussal vagy egy művésszel egy fát egy hatalmas kartonra vagy vászonra a pár elképzeléseinek megfelelő stílusban. Vásároljanak különböző színű tintákat vagy nyomdákat, melybe mindenki belemárthatja az ujját! Ezek a lenyomatok lesznek a fa levelei, amit mindenki szignózhat.

15. Hamupipőke cipellője

A hölgyek alkossanak egy kört, az urak helyezzenek le számukra székeket. Vegyék le egyik cipellőjüket és helyezzék a kör közepére, a másikat rejtsék el. Az urak válasszanak egyet középről. Mehet a találgatás: Kinek a lábbelije került kézre?

16. Kvíz a násznépnek

Állítson össze egy vicces kvízt az ifjú párról. A kvíz kapcsán az ifjú pár tegyen egy felajánlást, például hogy aki a legtöbb helyes választ adja, az nyer velük egy vacsorameghívást.

17. Tombola

Tombolaszelvényeket lehet vásárolni például menyecsketánc helyett, amikkel kisebb ajándékokat lehet nyerni. Ezeket a tombolákat összegyűjtheti a ceremóniamester, vagy a játékok vezetésére felkért személy egy kalapba vagy vászonzsákba. Az ifjú pár farsangi hangulatot teremtve húzza ki egymás után a nyerteseket.

18. Táncpárbaj

Különböző típusú zenéket válogasson össze, melyekre az urakból és a hölgyekből alkotott csapatok felváltva táncolnak. A násznép végül tapsolással dönti el, melyik csapat nyert.

19. Tánc fakanállal

Álljanak a játékos kedvűek egy körbe, és induljon a zene! Járjon körbe gyorsan kézről-kézre a fakanál. A zenét újra és újra meg kell szakitani, ahol a muzsika elhallgat, ott kiesik az, akinek épp a kezében van a fakanál. Azt, aki utoljára marad, azt az ifjú pár meghívja magához egy vacsorára a közeljövőben.

20. A legrégibb pár tánca

A ceremóniamester folyamatosan a parkettre szólítja a párokat attól függően, hogy mennyi ideje vannak együtt. Az ifjú pár a kezdő páros, és fokozatosan emelje a tétet: először néhány hónaponként, majd évenként haladva. Végül az utolsóként táncparkettre lépők után minden korábbi pár elhagyja a terepet, és kezdődik a leghosszabb kapcsolatot megtartó pár/párok tánca.

21. Blackjack

A vendégek számával megegyező kártyalapokra lesz szükség ehhez a játékhoz egy francia kártyapakliból. A lapokat lehetőleg még a lagzi elején ossza szét, és senki nem mutathatja meg a kártyáját másnak – úgy kell az este folyamán összeállniuk csoportokba, és jelentkezni a bárpultnál, hogy lehetőleg lapjaik összértéke 21 legyen. Ha ez sikerül, jutalmazza őket egy különleges koktéllal!

esküvői játékok

Esküvői játékok gyerekeknek

Egy átlagos lakodalomban a gyerekek könnyen elunhatják magukat, kifáradhatnak, amit hangoskodással, szaladgálással, rosszalkodással vezethetnek le. Szervezzen nekik is programokat, hogy lekössük őket! Ehhez érdemes lehet egy animátor segítségét kérni.

22. Mondókák

Tanítson a gyerekeknek régi mondókákat, énekeltesse meg őket! Akár fel is léphetnek az egész násznép előtt, például egy-egy verses jókívánsággal.

23. Csokikereső játék a kertben

Ha olyan helyen tartják a lagzit, ahol ez lehetséges, akkor a kert egy védett részében rejtsen el apró játékokat és csokoládékat, melyeket a gyerekek megkereshetnek.

24. Gyereknek tombola

Szerezzen be játékokat, és csináljon a gyerekeknek is vicces tombolát!

25. Körtáncok

Tanítson a gyerekeknek régi, hagyományos népi körtáncokat. Vonja be a menyasszonyt, vőlegényt is, állítsa be őket középre, hogy a gyerekek is átérezzék, milyen különleges személyek most ők!

A fentieken túl persze egy kis kreativitással saját játékokat is kitalálhat az esküvőre, így téve igazán egyedivé a hangulatot. A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt!

Ezek is érdekelhetik még…