Oldal kiválasztása

Öltöny mellé inget vihet tized áron!

15 elegáns névjegykártya ötlet férfiaknak, amit biztosan megjegyeznek

Biztosan van, aki szerint a névjegykártyák kora lejárt, hiszen ki hisz még a papír alapú dolgokban?! De akinek a foglalkozásához hozzátartozik a személyes kapcsolatok építése, bizony nagyon fontos elem a névjegykártya a mai napig. Lássunk 15 elegáns névjegykártya ötletet férfiaknak, amit biztosan megjegyeznek!

Egy elegáns névjegykártyát, ami egyszerre tükrözi tulajdonosa foglalkozását, stílusát, személyiségét, úgy kell értelmeznie, mint az Ön írásos tükörképét, ami majd később felidézi az Önnel való találkozást. A névjegykártya nem csupán a fő adatokat tartalmazza, a lényeg, hogy a névjegykártya az Önről alkotott benyomás egészét kell hogy felidézze.

Miért fontos a névjegykártya tartója?

Ha a névjegykártya egy Önről szóló emlékeztető, akkor minden elemet, ami a kártya átadásához vezet, gondosan át kell gondolnia egészen onnan, hogy melyik zsebében ildomos tárolnia az átadni kívánt névjegykártyát (mit is mondana Önről egy farzsebből hanyagul előkapott névjegykártya?), egészen a kártyák tartójáig. Mit sugall, ha bőrből, készült, ha elegáns, ha ívelt, ha színes, ha fém? A profik azt mondják, egy jó névjegykártyatartó épp olyan fontos öltözködési elem a férfi eleganciában, mint egy cipő, vagy az ember pénztárcája.

Gondoljon a kifinomult japán szokásokra, ahol még annak is megvan a maga szertartásos szokásrendszere, hogy egy névjegykártyát melyik felével felfelé, hány kézzel, milyen szögben illik átadni – ez nem véletlen.

Milyen névjegykártya tartót adjon ajándékba?

Ha ismer olyan üzletembert, vagy mesterembert, akinek fontos a névjegykártya, akkor egy tartó igazán szép és figyelmes ajándék lehet.

Ezesetben azonban semmiképpen ne az illető személyes, magánszféráját illető viselkedését, hobbiját, vagy a családban betöltött szerepét próbálja meg „megkeresni”, hanem igyekezzen arra koncentrálni, hogy a megajándékozott milyen képet kíván magáról festeni az üzleti életben, a munkájában. Ugyanis soha nem lesz olyan, hogy a családi ebéd alkalmával majd odafordul a rég látott unokatestvérhez, és előkapja a névjegykártyát – ezt mindig a szakmája kapcsán fogja használni, és idegeneknek, későbbi üzleti partnereknek, munkatársaknak adja majd oda.

A legjobb névjegykártyák – 15 elegáns névjegykártya ötlet

1. Klasszikus

Elegáns és modern névjegykártya
Forrás: Unsplash.com

A klasszikus stílusú névjegykártya kifinomultságot sugall, akinek ilyen van, tudja mit akar, kialakult személyiségének nincs szüksége felesleges elemekre. Lényegretörő, céltudatos, megbízható. A klasszikus névjegykártyák általában valamilyen telített, sötét színt ötvöznek a betűk színével egyező formavilágú logóval vagy szolid mintával, vagy épp ellenkezőleg, fehér alapra fekete betűk kerülnek rá. A klasszikus stílus elbírja az arany színt, a dombornyomást, de csak abban az esetben, ha ez valamilyen plusz jelentést hordoz az adott szakma esetében.

2. Exkluzív

Egy különleges, tulajdonosra és a szakmájára is egyaránt utaló, de valamilyen elemében igencsak kirívó névjegykártya akkor lesz igazán jó ajándék, ha azt a kellő körültekintéssel választja meg. Mindenképpen be kell tartani az 1×1 elvet: azaz egy elemen csak egy feltűnő, kirívó, extrém vagy formabontó jellemző lehet, különben a megjelenés rémisztővé, túlzóvá, vagy komikussá válhat. Legyen ez akár egy izgalmas színátmenet, egy meglepő szegély, vagy akár egy grafikai jel: nem kell belőle több, mint egy, ettől lesz luxus-benyomása a dolognak, nem pedig olcsó.

3. Modern névjegykártya

A modern névjegykártya általában színesebb, és inkább képi elemekkel éri el hatását, mintsem a tipográfia jelzésével vagy a szöveg értelmével. Ha Ön a modern stílust szereti, akkor bátrabban válogathat a minták és színek világában. A modern kártyák sokat tudnak mondani tulajdonosukról pusztán a megjelenésükkel, anélkül, hogy bármilyen szöveget is elolvastunk volna róla.

A modern névjegykártya remekül illik smart casual stílusú férfiakhoz.

4. Vintage

A vintage névjegykártya egy kicsit feminim is lehet
Forrás: Unsplash.com

A vintage mint stílus a legnehezebben kezelhető, alakítható névjegykártya – mégis megéri ebben gondolkodni mindazoknak, akik valamilyen erőteljes, de esztétikumhoz köthető foglalkozást űznek, és akik a férfias erő mellett a finomságra való igényt is hangsúlyozni akarják magukban. A vintage stílus gyakran játszik a virágmintákkal, indákkal, klasszikus formákkal, szereti a pasztell árnyalat és a fekete vagy sötétkék keveredését.

5. Formabontó

A formabontó névjegykártya utalhat a foglalkozásra
Forrás: Pixabay.com

Lehet elegáns névjegykártya, ami formabontó? Természetesen! Egy formabontó névjegykártya tulajdonosa vagy szakmája, vagy személyisége révén olyasmit akar kifejezni a színek és formák kiválasztásával, amit egy klasszikus stílus keretei már nem engednének meg. Ha formabontó megoldásra vágyik, a határ a csillagos ég. De mindig gondolkodjon egy fokkal földhözragadtabban: a névjegykártya formabontó lehet pusztán az által, hogy különleges kivágás, anyaghasználat jellemzi, nem feltétlen szükséges, hogy boríték méretű tartóra és egy plusz zsebre legyen hozzá szükség, hogy magánál tarthassa.

Kiválóan illik a sportosan elegáns férfiak stílusához.

6. Absztrakt

Ha Ön grafikus, mérnök, építész, matematikus, egy nagyon egyszerű, pár vonalból álló ábra ezt könnyen, elegánsan, egyszerűen közli ezt, és nincs szükség további magyarázatra. Az Ön névjegykártyája, ne felejtse el, csak emlékeztető, nem ez az önéletrajza, ami mindent elmond a szakmai múltjáról. Ez a modern megoldás azt sugallja, hogy lényegretörő, és gyors gondolkodású.

7. Figyelemfelkelő névjegykártyák

Az exkluzív névjegykártyát biztosan megjegyzik
Forrás: Pixabay.com

Egy divatos szakma képviselőjének, például egy színésznek, fodrásznak, belsőépítésznek, újságírónak: azaz minden excentrikus foglalkozás űzőjének mindenképp át kell gondolnia, hogy nem akar-e egy igencsak figyelemfelkeltő névjegykártyát. Ezekben az esetekben általában olyan szakmákról beszélhetünk, amelyek esetében a névjegykártya tulajának a személyisége is nagyobb szerepet játszik a munkája során.

8. Címeres, logós névjegykártya

Egy címer vagy logó a névjegykártyán lehet emlékezetes és elegáns, ha azt a kellő ízléssel tálalja. Ha Önnek fontosabb a foglalkozása, a foglalkozás címere, esetleg a saját logója az, amit közvetíteni szeretne a világ felé, és a néven, a logón alapszik a munkája brandje, akkor érdemes ilyen névjegykártyát készíttetnie.

9. Melegséget árasztó névjegykártya

Forrás: Pixabay.com

A bohém, vidám névjegykártyák csak ritkán tudnak igazán elegánsak maradni. A bohókás névjegykártya, a túl harsány vidám színek inkább kiforratlanságot, gyermekded lelkivilágot sejtetnek, így csak olyanoknak ajánljuk, akik ilyen területen dolgoznak, például partiszervezők, hivatásos animátorok, bohócok.

Minden más esetben legyen a vidám kacaj inkább visszafogott mosoly a névjegykártyán, a harsány kikericssárga halványabb, a rikító piros inkább mélyebb, barnás bordó. A meleg színek közvetíthetik a névjegykártya tulajdonosának közvetlenségét, kedélyességét.

10. Fotós névjegykártya

A fotós névjegykártya is izgalmas lehetőségeket tartogat
Forrás: Unsplash.com

Ha ön fényképész, esküvői fotós, vagy esetleg természetvédelemmel vagy tájépítészettel foglalkozik, mindenképp elgondolkodhat rajta, hogy a névjegykártyáján megjelenjen egy igazi kép. Ez a meglepő, általában névjegyen nem alkalmazott megoldás felidézi az Ön foglalkozásának lényegét, és egyedivé teszi névjegykártyáját, amit mindenképpen megjegyeznek majd.

11. 3D névjegykártyák

Ha az Ön cége, munkája olyan egyedi megjelenítést igényel, mint egy 3D ábra, esetleg egy 3D anyaggal textúrált, domború névjegykártya, az azt a benyomást fogja kelteni Önről, hogy a munkájában kreatív, ugyanakkor végtelenül precíz és a részletekre is odafigyel.

12. Merész megoldások, frappáns ötletek

Ha az Ön foglalkozása, cége valamilyen grafikai bravúrral „felvihető” a névjegykártyára, ne féljen a merész megoldásoktól. Fénytechnikával foglalkozik? Miért ne jelenhetne meg egy éjjel is látható halogén csík a névjegykártyán? Esetleg ablakokkal, árnyékolástechnikával dolgozik? Használjon áttetsző betéteket a kártyán!

13. Minimalista elegancia

A minimalista modern névjegykártyára elég csak egy QR kód
Forrás: Unsplash.com

Ha ön a visszafogott, de sokat jelentő elegancia híve, akkor voksoljon az elegáns, de mégis merész, fekete alapon fehér betűs megoldásra. Ebben az esetben elég, ha a névjegykártya színében és textúrájában hívja fel magára a figyelmet, nem lesz szükség túl sok további grafikai elemre! Egy jogi képviselő, esetleg diplomata nem lőhet félre ezzel a stílussal.

14. Terméket megjelenítő névjegy

Talán ez a legérdekesebb kihívás egy elegáns névjegy készítőjének., megálmodójának – hiszen a termék, ami az Ön munkáját, cégét, vállalkozását jelenti, úgy kell hogy megjelenjen a logón, hogy az ne keltse egy olcsó ábra vagy illusztráció benyomását. Mindenképp számba kell vennie, hogy ez esetben is a kevesebb a több: a színeknek, formavilágnak visszafogottnak kell maradnia.

15. Maradandó

A névjegykártya, ameddig az Ön névjegykártyatartó tokjában lapul, természetesen ép és sértetlen – de mindannyian őrzünk kopottas, elszálló betűkkel és láthatatlan telefonszámmal tönkremenő névjegykártyákat a pénztárcánkban. Mit tegyen, hogy az Ön névjegye ne csak elegáns legyen, de maradandó is? Szánjon rá egy kicsit nagyobb összeget, kerüljön rá különleges bevonat, matt lakkozás, ami megőrzi a betűk festékpigmentjeit, és biztos lehet benne, hogy még 10 év múlva is olvasható lesz a névjegye!

Egy névjegykártyának, ahogy az öltözködésnek, a megjelenés részleteinek, nagyon fontos szerepe van  – válassza ki ezt is ugyanolyan gondossággal, mint öltönyét vagy nyakkendőjét!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0