Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Mitől lesz egy férfi elegáns? Mi a férfi elegancia titka?

A „divat” szó hallatán legtöbben egyből a női divatra asszociálnak, és szinte azonnal fel tudnak sorolni 10 olyan dolgot, ami egy nő megjelenését elegánssá teszi. Azonban ha a férfi divatra vagy megjelenésre terelődik a téma már nehezebb a helyzet.

A férfiak több évtizeden át úgy voltak nevelve, hogy, aki sokat törődik a megjelenésével kevésbé férfi, mint a többiek. Ez természetesen nem igaz, de sok férfi a rossz beidegződéssel nem igazán tudja, hogy mire is figyeljen, ha jó benyomást szeretne tenni. Ha Önnek is nehézséget okoz néha, hogyan is lehet férfiasan elegáns, akkor ez a listánk biztosan nagy segítségére lesz!

A férfi elegancia 10 titka

1. Megfelelő színösszeállítás

Nagyon fontos, hogy mindig olyan színeket válasszon, amelyek jól illenek egymáshoz. Ez könnyen kivitelezhető: először is érdemes tisztában lenni a színkör fogalmával, amely 12 színárnyalatot különböztet meg.

  • Egyfelől lehet az úgynevezett analóg színeket keverni, ami azt jelenti, hogy a színkör bármely 3 szomszédos szeletének egy-egy tetszőleges színét választja, ekkor lesz a legharmonikusabb az összkép.
  • Ha a színkör egymással átlósan helyezkedő színeit illeszti össze, mint például a piros-zöld, akkor sokkal vibrálóbb, de mégis harmonikus lesz a hatás, ezt nevezik komplementer színeknek.
  • Kerülendő azonban a színkör két ellentétes cikkelyéből választani, ekkor a színkombináció feszültséget fog kelteni.
Nagyon fontos, hogy mindig olyan színeket válasszon, amelyek jól illenek egymáshoz.

2. Illeszkedő kiegészítők

Méltatlanul kevés szó esik a férfi kiegészítőkről, azonban azt meg kell jegyezni, hogy a női kiegészítőkhöz képest meglehetősen szűkebb a mozgástér. Pont emiatt nagyon is számít, hogy azt a kevés, rendelkezésre álló kiegészítőt miként is viseli.

  • Minden férfi alapruhatárában kötelező darab a nyakkendő. Egy egyhangúnak tűnő, hagyományos öltönyt is fel lehet dobni egy megfelelő nyakkendővel.
  • A férfi kiegészítők zászlóshajója az az óra, mely nagyon sokat elárul a viselőjéről. Nagyon fontos, hogy olyan órát válasszon, amely illik az öltözetéhez, tehát hagyományos öltönyhöz például bőr vagy fém szíjas órát válasszon, sportos darab helyett.
  • Ízlés szerint válogathat a többi kiegészítő közül is: nyakkendőtű díszzsebkendő, gyűrű, karkötő nyaklánc, azonban mindig figyeljen oda arra, hogy a kevesebb több, ne vegyen fel mindent egyszerre!
számít, hogy azt a kevés, rendelkezésre álló kiegészítőt miként is viseli.

3. Megfelelő öltönyhöz megfelelő cipőt

Nagyon fontos, hogy bármilyen cipőt is visel, az jó állapotú és tiszta legyen. Az órához hasonlóan a cipő is sok minden elárul a viselőjéről. A férfi elegancia megköveteli, hogy többféle cipőt tartson a szekrényében, mivel minden cipőfajtának meg van a saját helye és ideje. Például az elegáns cipőt csak öltönyökhöz szokták viselni olyan alkalmakkor, amikor ez elvárt. A sportcipő általában csak az utcai viselet része, azonban az elmúlt években elterjedt smart casual irányzatban teljesen belefér, ha a sportcipőt egy-egy elegánsabb szettbe építi bele.

4. Korosztálynak megfelelő viselet

Érdemes tisztában lenni mindenkinek a saját korával, és azzal, hogy mik azok a ruhadarabok, amelyek még jól állnak. Egy középkorú férfi, aki olyan ruhákat hord, amelyeket a huszonévesek, nem stílusos, sőt, nagyon könnyen nevetségessé is tud válni. A kor nem azt jelenti, hogy slamposan kell kinézni, de egy idősebb férfi eleganciáját már inkább a megfelelő, visszafogott színű ruhadarabok adják, amelyek szabása pont ott bő, ahol lennie kell, és ott szűk, ahol azt az idősebb test vonalai megengedik.

5. Fontos a megfelelő parfüm kiválasztása

A férfi eleganciájához nem csak a vizuális megjelenés tartozik, hanem a megfelelő illat is. Egy jól kiválasztott parfüm a jó benyomás alapját jelenti.

Érdemes egyfelől az évszaknak megfelelő illatot választani, télen nyugodtan lehet sokkal markánsabb, nehezebb tónusokkal rendelkező kölnit viselni, míg tavasszal és nyáron célszerűbbek a citrusos, frissebb illatok. Itt is nagyon számít a kor, a fiatalabbakhoz a könnyedebb illatok passzolnak, míg az idősebbeknek jobb választás a különböző föld jegyű illatok. Korosztálytól és évszaktól függetlenül elmondható, hogy a mértékre kiemelten ügyeljen, ne vigye túlzásba a kölni használatát.

6. Ápolt frizura és arcszőrzet

A megfelelő ruhák és illat mellett nagy hangsúlyt kell fektetni az ápolt hajra és arcszőrzetre. Célszerű csakis olyan frizurát viselni, amit karban is fog tudni tartani. Vannak olyan frizuratípusok, mint például az utóbbi években népszerű átmenetes hajak, amelyek egy-két hét után már nem szépek, így gyakran kell vele foglalkozni. E mellett vannak olyanok is, amelyek beállítása akár tíz, tizenöt percet is igénybe vehet, így ha Önnek erre nincs ideje, ne válasszon ilyen stílust.

Hasonló mondható el a szakállról és a borostáról is: legalább heti rendszerességgel kell foglalkozni vele, mert ellenkező esetben ápoltaltan összhatást kelthet.

nagy hangsúlyt kell fektetni az ápolt hajra és arcszőrzetre

7. Válasszon megfelelő mintájú ruhadarabokat

Érdemes odafigyelni, hogy milyen mintájú ruhákat visel. Alapvetően a mintás ruhadarab nem az ördögtől való, de ha rosszul illeszti össze a darabokat, abból divatkatasztrófa lehet.

Alapszabály, hogy csak egy ruhadarab legyen mintás a többi pedig sima. Ez azért célszerű, mert így a minta által keltett feszültséget a másik, minta nélküli ruhadarab megfelelően tudja kiegyenlíteni.

Érdemes megjegyezni, hogy bármennyire is divatosak, de nem nyújtanak elegáns megjelenést a nagyobb divatmárkák márkajelzéseivel ellátott ruhadarabok.

8. A férfi elegancia titka a nem hivalkodó öltözködés

Az elegancia abban mutatkozik meg a legjobban, hogy ha az illető akkor sem öltözködik kihívóan, ha megteheti. Az elegancia inkább a szabásvonalban, anyaghasználatban illetve a színválasztásban is érhető tetten.

Érdemes olyan örök darabokat választani, amelyeket akár évekig viselhet, ezzel állandóságot csempészve a megjelenésébe: ilyen lehet egy jó minőségű farmer, a vászonnadrág, vagy akár a sportzakó is, amely a sportos elegancia egyik ismérve.

9. Gondoskodjon ruháinak megfelelő ápolásáról is!

Az mind szép is jó, ha az embernek sok szép és jó minőségű ruhája van. De a mindennapok során sokszor lesznek koszosak, vagy egyszerűen csak elhasználódnak, vagy kifakulnak az egyes ruhadarabok.

Az elegáns férfi megfelelően ápolja a ruhadarabjait, azaz fényesíti és karban tartja a cipőit, a megfelelő mosószerrel mossa kifakulásra hajlamos ruhákat, valamint ügyel arra, hogy elkerülje ruhája komolyabb károsodását. Az, hogy az ember hogyan is bánik az öltözékével, gyakran többet elárul róla, mint a szavai, vagy a viselkedése.

10. A megfelelő higiénia a férfi elegancia elengedhetetlen része

Az alapvető higiénia is hozzájárul az elegáns férfi megjelenéséhez. A frizurán és az arcszőrzeten felül még ebbe a kategóriába tartoznak a megfelelő hosszúságú körmök is. Ezen kívül a rendszeres arcbőrápolás is az alapvető higiénia része, hiszen az arcbőrön látszik meg először az, hogy az illető mennyire is törődik a saját maga megjelenésével.

Azoknak a férfiaknak, akik hajlamosabbak többet izzadni, ajánlott, ha minden fontos tárgyalás vagy találkozó előtt megmosakodnak, de ha erre nincsen lehetőség, akkor legalább minden ilyen alkalommal inget cserélnek.

A férfi elegancia megalapozása és fenntartása egyszerűbb, mint a hölgyek esetén, épp ezért fontos, hogy ne feledkezzünk meg róla; csak ezt a 10 dolgot kell fejben tartani, és máris gondoskodhatunk a jó megjelenésről!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0