Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

33 kortalan elegancia idézet

Az elegancia témakörében keres egy különleges gondolatot, inspirációt de még nem talált megfelelőt? Vagy hallott egy idézetet, de nem tudja, hogy kinek is a tollából származott? Ne keressen tovább, elegancia idézeteink között megtalálja a divat és a művészvilág nagyjainak legjobb gondolatait.

Miért fontos az elegancia?

Az eleganciának olyan szerepe van, mint az ünnepnapoknak. Ahogy az ünnepnapok, különleges alkalmak megtörik a szürke hétköznapokat, változatossá teszi az életet, úgy az elegancia is megszínesíti a létet, és egy-egy elegáns ruha hatalmas önbizalommal tudja felvértezni a viselőt. Egy elegáns emberre sokkal jobban emlékeznek. Giorgio Armani szavaival élve „Az elegancia nem a feltűnésről, hanem az emlékezetességről szól.” Ez talán az egyik legfontosabb, a cikkben felsorolt elegancia idézetek közül:)

Az elegáns ruhadaraboknak egyfajta nosztalgikussága is van. A háború előtti boldog békeidőket idézik, amikor a polgárság nagyobb társadalmi ranggal bírt, virágzott a művészet, és ahol az emberek vasárnap délutáni programja közé tartozott a kávéházba járás, valamint a korzózás. Ez a fajta életérzés sok ember számára kikapcsolódást jelent, egyfajta menekülést a mai korból, ahol sokszor nem nagyon kultiválják az elegancia által elvárt társadalmi, kulturális és egyéb más normákat.

elegancia idézetek

Hogyan lehet szavakba önteni az eleganciát?

Nehéz konkrétan megfogalmazni azt, hogy mit is jelent valójában az elegancia. Először is ez egyfajta életérzés, másrészről pedig stílusirányzat lehet. Örökérvényű igazság, hogy minden fajta ruhaneműt lehet elegánsan viselni vagy elegánssá tenni, csak megfelelő mértékű kreativitás szükséges hozzá. Így fordulhat elő, hogy a korábban még akár a hétköznapokban használt viseletet ma már smart casual vagy sportos elegancia néven ismeri a divatszakma. Azonban azt meg kell jegyezni, hogy az elegancia nem tévesztendő össze a sznobizmussal vagy nagyképűséggel. Nem attól lesz valaki elegáns vagy divatos, hogy egy kisebb vagyont költ ruhákra, hanem attól, hogy jól válogatja össze a szettjeit, valamint tökéletesen tisztában van azzal, hogy azokat mikor és hol lehet viselni.

Elegancia idézetek

Vannak olyan helyzetek, amikor az ember a saját szavaival csak korlátoltan tudja kifejezni a gondolatait. Ilyenkor érdemes olyan ismert emberek gondolatait kölcsön venni, vagy belőlük meríteni, akiknek esetleg nagyobb rálátásuk van az elegancia, a stílus világára.

 1. Audrey Hepburn – „Az elegancia az egyetlen szépség, mely soha nem fakul.”
 2. Aurora Segura – „A stílus az egyetlen igazi luxus, amit mindenki megengedhet magának, ha van pénze, ha nincs; az elegancia pedig úgy érhető el, hogy elnémítjuk a lármás irányzatokat.”
 3. Belinda Alexandra – „Ha meg kell tenned valamit, azt eleganciával tedd.”
 4. Borsa Brown – „Egy elegáns ruha meg egy tűsarkú sokat dob egy nőn. Hát még a gondok és a csapások… na, azok képesek csak igazán egy fiatalból, hipp-hopp, felnőttet csinálni.”
 5. Christian Dior – „Sosem fordíthatsz elegendő időt a cipőid kiválasztásának. Túl sok nő érzi magát jelentéktelennek, de az elegancia igazi bizonyítéka, mérvadója az az, hogy mi is van a lábukon…”
 6. Coco Chanel – „Egy nő lehet túlöltözött, de túl elegáns sosem.”
 7. Coco Chanel – „Szerénység, micsoda elegancia!”
 8. Cristina Maza – „Az elegancia intelligencia és mértéktartás.”
 9. Cristóbal Balenciaga – „Az elegancia egyenlő a sallang eltávolításával.”
 10. Edward Frenkel – „Van valahol egy rejtett világ. A szépség és elegancia eldugott univerzuma, amely ezer szállal kötődik a mindennapi világunkhoz.”
 11. Giorgio Armani – „Az elegancia nem a feltűnésről, hanem az emlékezetességről szól.”
 12. Henry Louis Mencken – „Mindig van egy jól ismert megoldás minden emberi problémára – elegáns, tetszetős, és rossz.”
 13. Jordán Ferenc – „Elegánsabb, finomabb dolog alulról megnevelni társadalmat, de felülről gyorsabb és hatékonyabb. Nincs időnk 8 milliárd embernek elmagyarázni mindent, majd egy generáció múlva megint elölről kezdeni.”
 14. Giorgio Armani – „Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád.”
 15. Julia Quinn – „Nincs festék és ecset, amely visszaadhatná azt a könnyed, elegáns magabiztosságot, ami az olyan emberből sugárzik, aki pontosan tudja, hol van a helye a világban, és ezt a helyet nagyon is megfelelőnek találja.”
 16. Karl Lagerfeld – „Senki sem lehet túlöltözött vagy alul öltözött egy kis fekete ruhában.”
 17. Giorgio Armani – „Divatos holmikat bárki vehet magának, stílust azonban nem”
 18. Lionel Shriver – Vannak nők, akik nem annyira azért őrzik meg kondíciójukat és eleganciájukat, hogy a házastársuknak kedvezzenek, hanem hogy a lányukkal tudják tartani a lépést.
 19. Mark Lawrence – „Az elegancia sohasem megy ki a divatból.”
 20. Paolo Mosca – „A hülyék sosem elegánsak. Az intelligens ember ezzel szemben két rongyot is észszerűen passzít össze, tehát mindig elegáns.”
 21. Paulo Coelho – „Az elegancia nem valami felszínes dolog, hanem egy módja annak, hogy az ember kifejezhesse tiszteletét az élet és a munkája iránt.”
 22. Paulo Coelho – „Az arrogancia túlbonyolítja a szavakat, mert azt hiszi, hogy az intelligencia csak néhány kiválasztott kiváltsága. Az elegancia viszont úgy alakítja át az összetett gondolatokat, hogy mindenki megértse azokat.”
 23. Paulo Coelho – „Az elegancia nem külső tulajdonság, hanem a léleknek az a része, amelyik látható a többi ember számára.”
 24. Ralph Waldo Emerson – „A fennkölt lélek mindig elegáns.”
 25. Salvador Dalí – „Milyen az elegáns nő? Olyan asszony, aki megvet minket, és nincs szőr a hóna alatt.”
 26. Simon Scarrow – Meg ha nem is vagyunk többek elegáns ruhákba öltözött barbároknál, az idea, hogy igenis jobbak vagyunk ennél, megnyugvással tölti el az egyszerű embereket.
 27. Szász Zoltán – „Az elegancia művészete feltűnni azzal, hogy az ember nem feltűnő”
 28. Szász Zoltán – „Az elegancia úgy viszonylik a szépséghez, mint a szellemesség az okossághoz”
 29. Tish Jett – „Az erőfeszítés nélküli elegancia csupán illúzió.”
 30. William Ellery Channing – „Ha elégedetten akarunk élni, az eleganciát keressük, ne a fényűzést, és a kifinomultságot, ne a divatot; legyünk érdemesek, ne tiszteletreméltóak, és jómódúak, ne gazdagok; tanuljunk keményen, gondolkodjunk csendben, beszéljünk halkan, cselekedjünk őszintén; nyílt szívvel figyeljünk oda a csillagokra és madarakra, kisdedekre és bölcsekre; maradjunk vidámak és legyünk mindenkor bátrak.”
 31. Yves Saint-Laurent – „Sose szabad az eleganciát összetéveszteni a sznobsággal.”
 32. Charlotte Bronte – Adottságaink határozzák meg, mi iránt vonzódunk. A művész azért szereti a hegyeket, mert festői, a mérnök a sík vidéket, mert célszerű. Az élvhajhász a „csinos nőt”, mert épp kedvére való, a divatos, fiatal úriember az elegáns, ifjú hölgyet, mert az ő fajtája.
 33. Szász Zoltán – Az elegancia művészete feltűnni azzal, hogy az ember nem feltűnő.

Mi a MrSale-nél hiszünk abban, hogy az elegancia fontos része az életnek. Kizökkenti az embert a mindennapokból, különlegessé teszi a pillanatot, és tisztességet fejez ki magunk, illetve a másik ember iránt. Fontos, hogy néha mindenki megtapasztalja ezt, azonban nem szabad túlzásba esni, hiszen ez könnyen sznobizmushoz vezethet.

Ha szeretné Ön is átélni ezt az élményt, és elegánsan megjelenni egy-egy eseményen, jöjjön el hozzánk, és segítünk az ízléses szett összeállításában!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0