Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Céges ajándékötletek: szülinapra, ünnepekre, búcsúztatáshoz

„Egy szép sál mindig öröm” – mondja Harry a feleségének az Igazából szerelem című ikonikus karácsonyi filmben, amikor igyekszik megspórolni magának a tökéletes ajándék megtalálásával járó stresszt és energiát. Természetesen az ideális céges ajándékötletek ennél személyesebbek, és kevésbé kiszámíthatók – segítünk a választásban!

Bár a napja nagy részét az ember a munkahelyén tölti a kollégáival, ezek a kapcsolatok gyakran felszínesek, így egy-egy születésnap, ünnep közeledtével, vagy egy munkatárs búcsúztatására megtalálni a megfelelő ajándékot sokaknak fejtörést okoz.

Az első felmerülő kérdés az ajándék értéke. Ebben érdemes a többiekkel előre megállapodni, hogy szimbolikus, akár kézzel készített, esetleg nagyobb tárgyi ajándékot adnak egymásnak a kollégák, hogy senki ne jöjjön zavarba egy túlságosan nagylelkű, vagy éppen csupán jelképes meglepetés láttán.

  • Fontos, hogy a választott ajándék minél személyesebb legyen. Segíthet a találó ajándék kiválasztásban, ha ismeri a kollégánk hobbiját, kedvenc állatát, érdeklődési körét vagy ízlésvilágát. Ebben ad néhány tippet korábbi cikkünk, ami személyiségjegyek alapján mutatunk különböző ötleteket.
  • Azt is gondolja végig, hogy kollégája nyitott-e a humoros ajándékokra? Ha igen, akkor bátran válogathat ebből a kategóriából, de fontos itt is betartani a jóízlés határait! A barátságos, egymást ugrató-heccelő munkakörnyezetben eltöltött napokat idézheti fel például egy pólóra nyomtatott közös élcelődés, történet, szlogen. Ugyanakkor fontos felmérni, hogy a fogadó fél is ugyanolyan tréfásnak találja-e a kapott tárgyat, mint mi.
  •  Természetesen az alkalom is meghatározza az ajándék típusát. Az ünnepekre találhat ajándékötletet a karácsonyi ajándékokat ajánló cikkünkben
  • Az alábbi cikkünkben férfiaknak szóló ajándékötleteket gyűjtöttünk össze az olcsóbbaktól a drágábbakig:

Ezen szempontok átgondolását követően az alábbi, az ajándékozás alkalma alapján kategorizált ajándékötletek segítségével reményeink szerint már könnyedén meg tudja találni a kollégájának leginkább tetsző ajándékot.

Céges ajándékötletek szülinapra

Mit ajándékozzon kollégájának születésnapjára? Itt a legfontosabb talán a személyesség, ugyanakkor ez az egyik legkönnyebb műfaj, hiszen az éveinek száma máris megadja az alapot.

1. Gravírozott golyóstoll – ez az ajándék személyes és egyben elegáns.

2. Névjegykártyatartó – azok kollégáknak, akinek fontos a minőség, az elegancia, és szeretik a stílusos dolgokat.

3. Minőségi rövidital – ideális esetben az ünnepelt születésének évéből.

4. Nyakkendő és nyakkendőcsipesz – az elegáns viselet elengedhetetlen kellékei. Nézzen szét kínálatunkban!

5. Bögre – igazi sláger a céges ajándékötletek között, de nem kell, hogy snassz legyen! Egy kedves és személyes felirattal a munkahelyen tartott bögrét is egyedivé teheti.

6. Színházjegy – egy igazi kulturális élmény maradandó emlék lesz.

7. Élményvezetés nagy teljesítményű sportautóval – felejthetetlen élmény a sebesség és az adrenalin kedvelőinek.

8. Vezetéstechnikai tréning – nem csak szórakoztató, de hasznos ajándék is, amelynek segítségével kollégája extrém vezetési körülmények között is magabiztosabban kezeli az autót.

9. Főzőkurzus – remek választás a kulináris különlegességek kedvelőinek.

10. Állatkerti örökbefogadás – az állatok kedvelői számára remek lehetőség a Fővárosi Állatkert egy kiválasztott élőlényének jelképes örökbefogadása.

11. Szabadulószoba – napjainkban nagy sikernek örvendenek a tematikus szabadulószobák, amelyek között mindenki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelőt. Elmehetnek együtt is, így igazi csapatépítés is egyben!

12. Sporteszközök – ha ismeri a kolléga által leginkább kedvelt sporttevékenységet, az ahhoz illő kiegészítő bizonyára elnyeri majd a tetszését.

13. Belépő egy sporteseményre – egy foci- vagy kézilabda meccs, ahol kedvenc csapatának szurkolhat, biztosan felejthetetlen élmény lesz.

14. Kaparós térkép – a legjobb ajándék ötlet világutazóknak, amivel látványossá tehető, mennyi mindent látott már – és menny izgalmas helyre lehet még elmenni!

15. Ajándékutalvány – jolly joker, hiszen a kolléga hobbijára, érdeklődési körére felhasználható ajándékutalvánnyal nem lehet melléfogni.

Céges ajándékötletek ünnepekre

16. Édesség – egy doboz kézműves csokoládénak senki nem tud ellenállni.

17. Bor – talán a legkézenfekvőbb ajándék az ünnepi asztalra tehető minőségi bor vagy borválogatás.

18. Borhűtő mandzsetta – akár a borválogatás kiegészítéseként is adható, ennek segítségével az ital az ünnepi asztalon tökéletes hőmérsékleten tartható.

19. Jégpohár készítő – olcsó és ötletes ajándék, a szünidei családi vagy baráti összejövetelek szórakoztató kelléke.

20. Kávéválogatás – egy csomag különleges kávé a koffeinrajongók örömére.

21. Vezeték nélküli fülhallgató – praktikus és modern ajándék.

22. Könyvutalvány – tökéletes ajándék az irodalom szerelmeseinek az ünnepek alatti kikapcsolódáshoz.

23. Spa ajándékcsomag – kényeztető fürdősó, fürdőbomba, illatgyertya a vakáció alatti ellazuláshoz. Vannak már ezekből férfias változatok is!

24. Kézműves szappan – amennyiben kollégája a bolti ajándékoknál többre becsüli a saját kézzel készített termékeket, az interneten található receptek segítségével Ön is könnyen készíthet mutatós kézműves szappant.

25. Süteménycsomag – a szappanhoz hasonlóan személyes ajándék, amelynek értékét a befektetett munka adja.

26. Múzeumi belépő – a kolléga érdeklődési körének megfelelően meglepheti hagyományos tárlatra szóló belépővel, vagy akár elkalauzolhatja a 130 kipróbálható géppel rendelkező flippermúzeumba.

27. Társasjáték a szünidei családi vagy baráti összejövetelekhez, esetleg céges csapatépítő bulikhoz.

28. Egyedi karácsonyfadísz – akár a cég logójával, akár kézzel készült, biztosan sikert arat

29. Csapatépítés – egy-egy ünnep alkalmából a tárgyi ajándékok helyett vagy mellett kiváló döntés a kollégákat összekovácsoló csapatépítő foglalkozás, amelyre számtalan lehetőség kínálkozik. Remek kikapcsolódást nyújt a gokartozás, a siklóernyőzés, a borkóstoló, a paintball, a bowling, a lézerharc, a kenutúra, vagy akár a falmászás.

Céges ajándék ötletek búcsúztatáshoz

30. Fotómontázs – akár munkahelyet váltani, akár nyugdíjba vonulni készülő munkatárs számára a közösen eltöltött idő emlékét idézik a csapatépítő rendezvényeken, céges karácsonyi partikon, illetve az irodában készített fotókból összeállított emléktárgyak.

31. Karikatúra – a munkatársak és a távozó kolléga személyiségét bemutató karikatúra kedves és humoros ajándék.

32. Vászonkép közös képekből, hogy a búcsúzó munkatárs mindig fel tudja eleveníteni a közösen eltöltött felejthetetlen emlékeket.

33. Emlékpóló – egy-egy közös élmény egy pólóra nyomtatva, amelyre a távozóban lévő kolléga örömmel emlékszik vissza.

34. Növény – egy szép virág a hála és köszönet szimbóluma az együtt töltött időért. Érdemes valami különlegesebbet választani, amit nem a sarki virágárusnál vett!

35. Mandzsettagomb – elegáns ajándék és a Mrsale öltöny kiváló kiegészítője az egyedi mandzsettagomb.

36. Zokni – hóbortos kollégák számára kitűnő ajándék a különféle mintákban kapható, vagy akár egyedileg csináltatott zokni.

37. Rejtvény – egyedi ajándék, amelynek megfejtése egy közös élmény, poén lehet.

38. Túlélőcsomag – a munkahelyen túli jövő mindennapjait megkönnyítő csomag egy kis üveg pálinkát, egy szivart, egy csomag ragtapaszt vagy bármilyen humoros tárgyat tartalmazhat.

39. Munkahelyi búcsúztató újság – a meghitt-humoros lapokon a közösen megélt szép pillanatok idézhetőek fel.

40. Gravírozott ajándéktárgyak – a korábbi munkahely emlékét őrzik.

41. Naptár – A határidők észben tartásához kitűnő segédeszköz. Személyesebb formája a közös élményekről készült fényképekkel ellátott falinaptár. 

42. Kézzel készített meglepetés – jókívánság gyűjtemény. A kollégák a jókívánságokat és a közös élményeket felidéző cetliket egy szépen feldíszített befőttesüvegbe gyűjtik.

Az ajándék mellé keressen egy szép munkahelyi búcsúidézetet is. A linkre kattintva éri el ezt a gyűjteményüket.

+1: Ha további tippekre és inspirációra van szüksége, olvassa el alábbi írásainkat is:

Bízunk benne, hogy a humoros, szívhez szóló, egyedi vagy klasszikus ajándék ötletek felsorolásával segítettünk, hogy Ön is megtalálja a legmegfelelőbb céges ajándékötletet kollégája számára.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0