Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

30 vicces jelmez ötlet bolondballagásra

Hallott már a bolondballagásról? Sok iskolában komoly hagyománya van, és bizony megmozgatja a tanárok-diákok fantáziáját, hogy mégis mit kellene felvenni. Mutatunk néhány ötletet!

Amikor valaki ballagást emleget, a ballagási ruha ötletek általában komoly öltözetet jelentenek. Bár utána van bankett, buli is, de azért mégis inkább egy elegánsabb eseményre gondolunk, esetleg néhány búcsúkönnyel, vagy éppen némi nevetéssel fűszerezve.

De sok helyen létezik a ballagási szokásoknak egy speciális, alternatív változata is: ez pedig a bolondballagás. Az esetek többségében a végzős diákok kiválasztanak egy tematikát, tehát a farsangi maskarás ünnepektől eltérően nem egyéni, hanem közösségi döntés alapján öltöznek be. Ez az esemény nem feltétlenül marad meg az iskola falai közt, van, ahol fesztivállá növi ki magát, a hallgatók az utcákat járják, együtt vonulnak, majd a főtéren buliznak azokkal, akiknek csak kedve van hozzá. Sokszor komplett, egész napos műsort is szerveznek mellé. A fő kérdés persze a jelmez, hiszen a sikeres és emlékezetes bolondballagás titka egy olyan tematika, amit nehezen felejtenek az emberek.

Hogy öltöznek be a bolondballagás résztvevői? Az ötlet mellett a megvalósítás is nagyon fontos, az alábbi cikkben erre szeretnénk néhány szuper ötletet adni.

Bolondballagási ötletek fiúknak

1. Zombik

Ez a jelmez igazi number one a bolondballagás jelmezötletek közül, ráadásul ezt lehet egyszerre elegánsan és viccesen csinálni: egy megfelelő ballagási öltöny mellé csupán az arcot elmaszkírozni hozzá. Meg lehet idézni klasszikusokat, például Frankensteint, vagy valami kortárs, kultikus film, sorozat egy karakterét, mondjuk egy Walking dead szereplő bőrébe bújva. A jelmez hatásosabbá tehető a klasszikus zombimozgással, de akár a Thrillert is el lehet táncolni közösen a főtéren vagy az iskolaudvaron.

2. Vámpírok

Az érettségi után sokan tapasztaltuk, hogy olyanok vagyunk mint egy élőhalott… A bolondballagáson épp ezért szintén találó a vámpír-jelmez, és ebben az esetben sem kell lemondani az elegánsabb megjelenésről, mondjuk, egy fekete öltönyről, amihez egy lobogó köpönyeg és egy vámpír műfogsor tartozik. Több vámpír-tematikájú filmből vagy sorozatból lehet itt is választani az Alkonyattól a Vámpírnaplókon át a True Blood-ig.

3. Szuperhősök

A DC és Marvel filmek igazi kultikus szereplőkké emelték a szuperhősöket, ráadásul annyi van belőlük, hogy bőven kijön belőle egy egész osztály anélkül, hogy két ember ugyanazt a jelmezt viselné. Mindenki kiválaszthatja a kedvencét!

A bolondballagás jelmezötleket közül talán az egyik legjobb a superhősös

4. Ókori Istenek

Hórusz, vagy Héphaisztosz a sánta kovács, Cupido a szerelem istene vagy Hádész az alvilág ura? Zeusznak csak gyermekeiből kijön egy egész osztály… De nem muszáj a görögöknél maradni, jöhetnek az északi istenségek is, például Odin, Thor, Loki, vagy az egyiptomiak is.

5. Görög hős

Görög hősnek öltözni egyszerű, csak néhány műmuszkli kell, meg egy-egy tunika vagy tóga. Itt is lehet válogatni: Herkules, Akhilleusz, Ikarosz, de az is lehet, hogy az egész osztály ugyanazt a hőst választja, és egyforma jelmezben járják körbe az iskolát.

6. Tűzoltók

Kin ne állna jól az egyenruha? Ha egy víztömlőt is szerez hozzá az osztály, biztos befutó lesz a tűzoltó jelmez, ráadásul így valódi, hétköznapi hősök előtt tiszteleghetnek.

7. Rendőrök

A bolondballagás ruha tippek között klasszikus a zsaru uniformis. Ha pedig kicsit régebbi időszakot idézne meg az osztály, lehetnek csendőrök is!

8. Katonák

Egy másik klasszikus egyenruha, ami egyszerre lehet fess, vonzó és vicces is. Terepmintát fel, és kísérje a ballagást az „Angyalbőrben minden kicsit más!”

9. Kéményseprők

A kéményseprő jelmez mellé kormos arc dukál, és az osztály két legyet üthet egy csapásra: szórakoztatják a közönséget, és szerencsét hoznak maguknak a közelgő kihívásokra.

10. Űrhajósok

A szkafanderek elkészítése és a mozgás kicsit talán nehézkesebb ebben a jelmezben, de megéri a fáradtságot a tudat, hogy az érettségi után csak a csillagos ég lehet a határ!

bolondballadás jelmez ötletek űrhajós

Bolondballagás ötletek lányoknak

11. Pompom lány

Ez egy közkedvelt bolondballagás ruha, nem eredeti, de éppen ezért elég valószínű, hogy sikert arat. Érdemes betanulni hozzá valami vicces koreográfiát is, ami ne profi legyen, hanem paródia!

12. Szirén

Folyóparti, vizekhez közeli városokban biztos siker, ha a víz alatti világot idézi meg az osztály. A sellőfarok nem feltétlenül szükséges, mert nagyon megnehezítheti a ballagást, de játszhatják a lányok azt is, hogy kis hableányokként épp most kapták meg emberi lábaikat, és tanulnak velük járni.

13. Boszorkány

Itt szabad a választás, melyik stílust követi az osztály: a lányok lehetnek öreg vén banyák műbibircsókokkal, seprűkkel, süvegekkel, vagy lehetnek szépek és fiatalok is. A vörös paróka nem árthat, a hiedelmek szerint a legtöbb boszi ugyanis vörös hajú – ha még épp nem őszült meg.

14. Topmodell

Ez a legegyszerűbb jelmez, akár még az otthoni ruhatárból is megoldható. Kell hozzá néhány szuperdögös ruha, magas tűsarkak, és érdemes eltanulni a catwalk-járást, akár kicsit botladozva is. Csak viccesen és sikkesen!

15. Menyasszonyok a világ minden tájáról

A menyasszony-jelmez lehet egyszerű, vagy változatos is: lehetnek menyasszonyok különböző kultúrákból, vagy különböző időszakokból. Ez a bolondballagás ruhaötlet egyszerre egyforma és egyedi!

16. Egyszarvú

Az utóbbi időben nagyon népszerűek az unikornisok, így remek viselet bolondballagásra, amit számtalan módon lehet még viccesebbé tenni.

17. Macska

A cicák lehetnek kedvesek, bújósak, puhák, ugyanakkor vérmes ragadozók is, akik kiharcolják, ami jár nekik. Épp így a lányok is. Az osztály bújhat kis- vagy nagymacska jelmezekbe is, lehetnek házicicák vagy vad tigrisek és leopárdok. A felvonulás közben lehet nyávogni, morogni, fújni – de a karmokkal csak óvatosan!

18. Jósnők

Ki ne szeretné tudni, mit hoz a jövő? A ballagás során talán még inkább foglalkoztatja ez a kérdés az embert, ezért praktikus, ha az osztály lányai kristálygömbjükbe pillantva ki tudják segíteni társaikat.

bolondballagás jelmez ötletke.

19. Hírességek

A kamaszok gyakran nézik irigyen a celebek világát, így szívesen öltöznek be kedvenceiknek. Emellett persze lehet olyat is választani, akivel nagyon nem ért egyet az ember, és alaposan kifigurázni valakit. Nem elég a jelmezt felvenni, meg kell tanulni az illető járását és jellegzetes szófordulatait is, hogy igazán vicces legyen a bolondballagás!

20. Egy vicces könyv hősnője

Biztosan van mindenkinek kedvenc hősnője a kedvenc regényéből, sőt, talán olyan is akad, aki az egész osztály fantáziáját megmozgatja. Érdekes lehet például, ha mindenki egyéni módon jeleníti meg ugyanazt a karaktert, hiszen ahány olvasó, annyi elképzelés!

Bolondballagás ötletek csoportoknak

21. Angyalok és ördögök

A tanároknak bizonyára volt véleménye arról, melyik diák az angyal, és melyik hasonlít inkább az ördögre, így adott, hogy ki-ki választhatja a saját jellemzését – vagy éppen az ellenkezőjét!

22. A zene jegyében

Az osztály választhat híres zenészeket is, lehetnek akár mai popsztárok, de a régi idők zeneszerző-celebei is. Liszt és Mozart a maga idejében majdnem ugyanolyan népszerű volt a hölgyek körében, mint a mai hírességek. De jöhetnek akár egy musical vagy opera főhősei is!

23. Úttörők és kisdobosok

Az osztály felidézheti szüleik, tanáraik gyerekkorát ezekkel a jelmezekkel, ráadásul az úttörő-dalkincset is felhasználhatják a ballagás kísérő nótáinak. Mint a mókus fenn a fán, a ballagó ma oly’ vidám…

24. Régi idők nagyjai

A magyar történelem fontos alakjai is jó alapot adhatnak Árpád fejedelemtől Petőfin át Zrínyi Ilonáig.

25. Cirkusz

Ha már bolondozás, a cirkusz adja magát: a mutatványosok, idomárok, akrobaták mellett a jellegzetes cirkuszi állatok is megjelenhetnek. Ha az idomár egy diák és a tanár a tigris, garantált a kacagás!

Bolondballagás ötletek között csoportoknak a cirkusz témakör jó választás

26. Bolondgombák

Egy kicsit fekete humor, de ez épp illik a bolondballagáshoz is egy ilyen elvetemült ötlet. A kalapok számtalan színben pompázhatnak, ne legyen mindenki légyölő galóca!

27. Busók és maskarások

Miért ne idézhetne fel a bolondballagás egy másik, híres maskarás mulatságot? A bolondballagás ötletek között igen népszerű lehet a busójárás, aminek – a tévhittel ellentétben – a nők is részei lehetnek: régen ők lefátyolozott arccal vonultak a busók mellett, és maskarásoknak hívták őket.

28. Mesehősök

A diákok most elbúcsúznak a gyerekkortól és a felnőtt életükbe lépnek – éppen ezért lehet ragyogó választás még egyszer utoljára Disney hercegnőknek, hős lovagoknak, a szegénylegény legkisebb gyermekének vagy akár állatszereplőknek öltözni.

29. Szerszámos készlet

A bolondballagás ötletek között nem csak élőlények, hanem tárgyak is helyet kaphatnak. A kalapács, a csavarhúzók, vagy a fúrók a diákok jellemét is szimbolizálhatják: ki az, aki fejjel megy a falnak, ki az, aki összetartja az osztályt és ki az, aki minden ötletet mindig megfúr?

30. Egyenpóló: a legegyszerűbb jelmez

Az osztály tervezhet egy saját logót, címert és jelmondatot, lehetőleg vicceset, színeset, ami valami közös poénra, emlékre utal, így megőrizhetik majd akkor is, amikor már nem lesznek együtt.

A családnak üzenjük, hogy a bolondballagás mellé őrületesen vicces ballagási ajándékötlet dukál!
Aki pedig azon gondolkodik, hogy mit is írjon a képeslapra, vagy szalagra, ami örök emlék marad, ajánljuk ballagási idézet szupergyűjteményünket.

Most már nem lehet gond, hogy egy remek ötleten elindulva fergeteges bulit csapjon az osztály!

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a bolondballagás?

A bolondballagás egy jelmezes, vicces esemény, amelyet jellemzően a gimnazisták tartanak meg. A legnépszerűbb talán a vidéki városokban, ahol gyakran az utcára is kimennek és a közösséget is bevonják.

Mikor van a bolondballagás?

Jellemzően a klasszikus ballagás után szervezik meg a diákok. A ballagási szezon általában a tanév végén, május-júniusban esedékes.

Hogyan alakult ki a bolondballagás?

Pontosan nem tudjuk, de évszázadokra vezethető vissza, a Magyar Nemzeti Digitális Archívumban pedig 1983-ból is találni olyan fotót, ahol keszthelyi fiúk bikiniben és miniszoknyában pózolnak.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0