Oldal kiválasztása

Katt ide: ... ajándékba kap egy inget!

Ballagási ruha ötletek: Mit viseljen a diák a nagy napon?

A ballagás minden ember életében egy meghatározó mérföldkő, és egy ilyen nagy eseményt illendő a megfelelő ruhával is megtisztelni, ezért nagyon nem mindegy, hogy mit ölt magára a diák. Ballagási ruha ötletekkel segítjük most a diákokat és szüleiket!

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ballagási ruhát?

A megfelelő ballagási ruha kiválasztásánál érdemes tisztában lenni a ballagási szokásokkal vagy azzal, hogy az iskola szabályai mit engednek meg és mit tiltanak. Ilyenkor az esetek többségében az iskola útmutatását kell követni, amely sokszor az iskolai ünnepi egyenruhát jelenti, lányoknak és fiúknak egyaránt.

Ha nincs ilyen megkötés, akkor az alábbi ballagási ruha ötleteket megfogadva biztos, hogy nem lesz gond a megfelelő öltözet kiválasztása.

Mire figyeljenek a lányok?

Lányként egyszerre egyszerű és különösen nehéz a döntés, és könnyen túlzásba esik az ember. Érdemes kerülni a feltűnő rikító színeket, a hétköznapitól eltérő szabásúvonalú ruhákat. Tökéletesen megteszi egy elegáns blúz, esetleg kosztüm szoknyával, vagy nadrággal, és a frizurában is érdemes visszafogottabbat választani.

Fontos, illetve inkább praktikus tanács, hogy bár a magas sarkú cipő tökéletesen illik az eseményhez, az 5 centinél magasabb, illetve a tűsarkakat nem javasoljuk, hiszen sokat kell majd sétálni, állni, és lehet, hogy füves részen is lépkedni kell, ami ezekben szinte lehetetlen. Virágcsokrokkal kombinálva garantált a bokaficam!

Aki a hétköznapokban nem szokott magassarkút viselni, annak pedig nem ajánljuk, hogy pont ezen az eseményen próbálja ki először.

Ballagási ruha ötletek fiúknak

A fiúk hajlamosak a másik végletre, azaz arra, hogy nem tulajdonítanak a ballagási öltözetnek olyan nagy jelentőséget, az ing + farmer vagy a farmer + zakó kombinációval meg is vannak elégedve. Ennél azért érdemes kicsit jobban megtisztelni az eseményt: javasoljuk a fehér inget sötét nadrággal, illetve egy megfelelő ballagási öltönyt.

A kiegészítők és a kozmetikumok tekintetében is jobb a mértékletesség: sem a túl sok hajzselé, sem a túl sok parfüm nem előnyös a ballagási eseményre.

5 ballagási ruhaötlet lányoknak

A lányok helyzeti előnyben vannak, ha ballagási ruhaötletekről van szó, hiszen az ő esetükben több lehetőség közül lehet választani:

1. Kosztüm

A kosztüm a legelterjedtebb és legelfogadottabb ballagási öltözet lányoknak. Jó tulajdonsága a kosztümnek, hogy időtálló, soha sem megy ki a divatból, és akár egy jövőbeli állásinterjún, munkában vagy még akár a diplomaosztón is hasznát lehet venni. A kosztüm általában fekete színű, amely komoly külsőt kölcsönöz a viselőjének, így annak jó választás, aki szereti a hagyományokat.

2. Ballagó alkalmi ruha

A ballagó alkalmi ruhával már más a helyzet. Ezek sokféle színben megtalálhatóak, így a színeknek és a formavilágnak csak a képzelet szabhat határt, de ahogy már említettük, nem érdemes nagyon kirívót választani.

Kiváló döntés lehet baráti társaságoknak vagy éppen szerelmespároknak, ha összeillő ruházatban szeretnének megjelenni, melyet vagy a teljes ruházat összeegyeztetésével vagy a kiegészítők hasonlóságával lehet elérni.

3. Míder

A míder gyakorlatilag egy fűzős, pánt nélküli felső, amelyet sokszor csipkék díszítenek. Ez már kissé szokatlanabb ballagási öltözetnek tűnhet az előzőekhez képest, de jó választás lehet, mert elegáns megjelenést kölcsönöz.

A míder általában a későbbiekben tárgyalt boleróval, vagy egy blézerrel mutat igazán jól, illetve ez a megoldás viszafogottabbá is teszi a darabot.

4. Blúz

A blúz talán a leghagyományosabb ballagási ruházat. A blúzok szinte minden színben megtalálhatóak, valamint az anyag tekintetében is hasonlóan nagy a választék. Ennek ellenére a ballagásokon általában a fehér színű blúzok az elfogadottak, bár mára már a királykék és a vajszín is kezd teret hódítani.

5. Boleró

A boleró megfelelő kiegészítője lehet a mídernek és a blúznak. A boleró színével érdemes kísérletezni, hiszen az el tudja lágyítani az esetleges éleket, ki tudja emelni az arc vonalait, illetve a szem és a haj színét is. Emellett még azért is praktikus, mert nem hagyja a vállat és a hátat fedetlenül, így még hidegebb időben sem kell lemondani a míder és a vékonyabb anyagú blúzok eleganciájáról.

5 ballagási ruhaötlet fiúknak

A ballagási ruhaötletek terén a fiúk kissé hátránnyal indulnak, ugyanis az ő esetükben nem lehet a lányoknál megszokott áru- ás formabőséggel találkozni. De az erősebbik nem képviselőinek sem kell kétségbe esni, csak az ő esetükben más eszközökkel lehet elérni a lányokhoz hasonló változatos megjelenést.

1. Öltöny

Az minden vitán felül áll, hogy a fiúk körében a legelterjedtebb és legelfogadottabb ballagási öltözet az öltöny, amely az öltönynadrágból és a zakóból áll. A szín tekintetében a fekete vezet, de gyakori még a sötétkék is. Az öltöny tekintetében a szabás milyenségével lehet játszani, mellyel egy kis újdonságot lehet az hagyományos formavilágba becsempészni.

2. Mellény

Az öltönymellény még ünnepélyesebbé teszi az öltözetet. A mellényt mindig az öltöny anyagából készítik, így még véletlenül sem fordulhat az elő, hogy a mellény elütne, ezzel diszharmóniát keltve a szettben. Bevállalósabb fiúk vehetnek egy modern mellényt nadrággal, zakó nélkül.

3. Ing

Nagyon fontos a megfelelő ing kiválasztása a ballagásra. Mint a lányoknál a blúz, úgy a fiúknál is a fehér ing jelenti a hagyományos ballagási szett egyik alappillérét, és itt sem meglepő a királykék vagy akár a piros szín sem. Általában, ha az ing színe a fehértől eltérő, akkor a lányok is ugyanolyan színű blúzt viselnek, hogy jól mutasson az összkép.

4. Nyakkendő

Általában a ballagási ünnepségre az iskola egyen-nyakkendőjét kell viselni, de ha nem, akkor is az esetek nagy részében valamilyen sötét szín az elfogadott. A formára nem szokott lenni megkötés, így itt lehet kísérletezni a hagyományos, a slim vagy az extra slim fazonokkal. Sok osztály készít magának nyakkendőt, amelyre gyakran egy-egy vicces ballagási idézet kerül.

5. Kiegészítők

A kiegészítők tekintetében a fiúk sem panaszkodhatnak, az esetükben egy-egy hagyományos szettből a kiegészítők segítségével szinte újszerű összeállítást lehet varázsolni. Ilyen lehet az szett színéhez passzoló díszzsebkendő, nyakkendőcsipesz vagy akár egy csiptetős nadrágtartó. A kiegészítő jó ajándék is lehet a ballagónak, de ha esetleg még nem tudja, hogy mivel lepje meg ballagó rokonát, tekintse meg az alábbi listát.

Hol tudok online ballagási ruhát rendelni?

Akár még tíz évvel ez előtt is nehezen lehetett volna elképzelni, hogy mára már az emberek jelentős hányada a ruhavásárlást is az interneten keresztül oldja meg. Nehéz viszont megbízható online ruhaboltot találni. A MrSale ebben a tekintetben úttörőnek számít, hiszen a Nyugati Pályaudvartól 2 percre lévő üzletünkön kívül webshopot is üzemeltetünk. Az üzlet az alkalmi öltözetekre specializálódott, így nagy ballagási ruha választékkal rendelkezünk. Ügyfélszolgálatunk telefonon és e-mailben egyaránt fogad a ruhákkal, a garanciával és a méretre igazításra vonatkozó bármilyen jellegű kérdést.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mit illik felvenni egy ballagásra?

Elsősorban az iskola útmutatását kell követni, ez általában fehér felsőt és fekete nadrágot vagy lányok esetében szoknyát jelent. Amennyiben nincs semmilyen megkötés, vagy ajánlás, cikkünk segít eligazodni a ballagási ruha ötletek között!

Milyen ballagási ruha ötletek vannak lányoknak?

Lányoknak megfelelő választás lehet a sötét kosztüm vagy csak szimplán a fehér blúz, elegánsabb esetben egy míder boleróval vagy blézerrel viselve.

Milyen ballagási ruha ötletek vannak fiúknak?

Fiúknak a ballagási öltöny a legjobb választás, amelyet különböző kiegészítőkkel lehet még egyedibbé, ünnepélyessé varázsolni, például mellénnyel, nyakkendővel díszzsebkendővel.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0