0 Termék
Oldal kiválasztása

5 db-os póló csomag 8.950 helyett 5.950 Ft

Mit jelent az athleisure? Hogyan tud így öltözködni?

Az athleisure stílusban készült ruhák jellemzően funkcionálisak és divatosak egyszerre, így a viselők nemcsak edzés közben, hanem egy baráti találkozón, bevásárlás közben, vagy akár egy lazább munkahelyen is megfelelően öltözöttek lehetnek. De mégis mit jelent ez az irányzat pontosan és miként tud Ön is így öltözködni?

Mi az athleisure jelentése?

Az athleisure egy modern divatirányzat, amely ötvözi az atletikus és a szabadidős viseletek stílusjegyeit, lehetővé téve a kényelmes, sportos ruhadarabok viselését a mindennapi élet különböző helyzeteiben. Ruhadarabjai elsősorban kényelmesek és praktikusak. Olyan anyagokból készülnek, amelyek légáteresztők, rugalmasak és könnyed mozgást biztosítanak. Stílusosak és követik a divat aktuális trendjeit. Gyakran találhatók köztük sportos elemekkel kombinált modern szabásvonalak és minták.

Az athleisure darabok könnyedén variálhatók más stílusokkal. Például egy sportos leggings párosítható egy elegánsabb blúzzal és cipővel, vagy egy kapucnis pulóvert felvehet farmerrel és tornacipővel. Gyakran high-tech anyagokból készülnek, amelyek nedvességelvezetők, hőszabályozók és antibakteriálisak, biztosítva a maximális kényelmet és teljesítményt.

Az athleisure stílus különösen népszerűvé vált az utóbbi években, mivel a modern életstílus egyre inkább megköveteli a kényelmet és a sokoldalúságot. Az emberek értékelik azokat a ruhadarabokat, amelyekkel könnyedén áthidalhatják a különböző napi tevékenységeket anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötniük. Ha további öltözködési stílusok is érdeklik, olvassa el korábbi cikkünket:

Milyen ruhadarabok illenek az athleisure stílusba?

A műfaj képviselői kényelmesek, funkcionálisak és divatosak, lehetővé téve a sportos megjelenés integrálását a mindennapi öltözködésbe.

  • A leggings a nőknél az athleisure stílus alapdarabja, amely különböző hosszúságú és mintázatú változatokban érhető el. Az anyaguk rugalmas, légáteresztő és nedvességelvezető, ami kényelmes mozgást biztosít. Néhány típus extra zsebekkel is rendelkezik, amelyek praktikusak lehetnek sportolás közben és a mindennapokban is.
  • A sportmelltartók (szintén a hölgyeknek) nem csak az edzésekhez nyújtanak megfelelő támogatást és kényelmet, hanem divatos felsőként is viselhetők például kiránduláson, fesztiválon. Ezek a darabok különféle stílusokban és tartóerősségben kaphatók, hogy minden igényt kielégítsenek.
  • A kapucnis pulóverek – más néven hoodie-k – szintén az athleisure stílus alapvető elemei, amelyek melegséget és kényelmet biztosítanak. Ezek kiválóak edzés előtti és utáni viseletre, de mindennapi használatra is alkalmasak. Divatosak és praktikusak, különböző színekben és mintákkal elérhetők.
  • Szintén ide sorolhatók a joggerek, laza és kényelmes nadrágok sportos és casual stílus képviseletében. Rugalmas derékkal és szűkített szárakkal készülnek, így ideálisak futáshoz, edzéshez vagy csak egy laza naphoz.
  • Az athleisure stílusban a sportos kabátok és dzsekik is fontos szerepet játszanak. Jellemzően könnyűek, vízállóak és szélállóak, ideálisak szabadtéri tevékenységekhez és hétköznapi viselethez. A sportos dzsekik gyakran modern dizájnnal és praktikus zsebekkel rendelkeznek.
  • A kényelmes, légáteresztő anyagból készült pólók és topok szintén az athleisure stílus elengedhetetlen részei. Ezek a ruhadarabok egyszerűek, mégis stílusosak és könnyedén kombinálhatók más athleisure darabokkal.
  • A sneakerek az athleisure stílus ikonikus cipői, amelyek kényelmet és stílust kínálnak egyszerre. Ezek a cipők tökéletesek edzéshez és mindennapi használatra is, sokféle színben és dizájnban elérhetők.
  • Az athleisure irányzatot a különféle kiegészítők teszik teljessé, például a sportos hátizsákok, baseball sapkák, napszemüvegek és a sportos órák. Ezek nem csak praktikusak, de sokat tesznek hozzá a megjelenéshez is.

Milyen az athleisure férfi viselet?

Az athleisure stílus nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is egyre népszerűbb. Az athleisure férfi viselet alapvetően sportos, mégis stílusos megjelenést biztosít, amely tökéletes a mindennapi tevékenységekhez és (bizonyos helyzetekben) az irodai munkához is. A férfi athleisure stílus alapdarabjai közé tartoznak a kényelmes, légáteresztő anyagból készült pólók és pulóverek. Ezek a ruhadarabok egyszerűek, de divatosak, és könnyedén kombinálhatók más stílusbeli darabokkal. Gyakran találhatóak köztük technikai anyagokból készült verziók, amelyek hőszabályozó és nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkeznek.

A joggerek vagy melegítőnadrágok szintén nélkülözhetetlenek a stílus képviselői számára. Ezek a nadrágok rugalmas derékkal és szűkített szárakkal készülnek, amelyek kényelmesek és jól mutatnak mind edzés közben, mind pedig casual viseletként. Különböző színekben és anyagokban érhetők el, beleértve a prémium minőségű, puha pamut és high-tech szintetikus anyagokat is. Ezeket viselheti otthon, edzés közben, fesztiválon, vagy ha leszalad a boltba – de irodai környezetben inkább hanyagolja!

A könnyű, vízálló és szélálló sportos kabátok és dzsekik ideálisak szabadtéri tevékenységekhez és mindennapi viselethez. Ezek a ruhadarabok modern dizájnnal és praktikus zsebekkel rendelkeznek, amelyek nemcsak funkcionálisak, hanem divatosak is. Felveheti akár egy szabadtéri céges programra is, ha az időjárás megkívánja.

Az athleisure stílusban a sportos sortok és nadrágok is fontos szerepet játszanak. Ezek a ruhadarabok kényelmesek és sokoldalúak, tökéletesek edzéshez és szabadidős tevékenységekhez, viszont munkába és elegáns eseményekre ezeket sem ajánljuk.

A lábbeliket tekintve a sneakerek az irányzat alapvető cipői, amelyek kényelmet és stílust kínálnak egyszerre. Sokféle színben és dizájnban elérhetők, így könnyen találhat olyan párt, amely tökéletesen illeszkedik az öltözékéhez. Ez már sok helyen irodai környezetben is elfogadott, chino nadrággal, vagy vászonnadrággal – de öltönyhöz inkább ne viselje!

A férfi stílusokról bővebben ide kattintva olvashat.

Hova, milyen alkalomra illik az athleisure viselet?

Az athleisure viselet egyre népszerűbbé válik, mivel ötvözi a kényelmet és a divatot, így számos különböző alkalomra és helyzetbe illik, olyanokba is, ami korábban elképzelhetetlen lett volna. Mára a melegítő-póló-sneaker kombó olyan mindennapi tevékenységekhez is elfogadott, mint például a bevásárlás, az ügyintézés vagy egy baráti találkozó. Az athleisure viselet bizonyos munkahelyeken is megjelent, különösen ott, ahol a dress code lazább, és a kényelem elsődleges szempont. Az pedig egyértelmű, hogy tökéletes edzőterembe, futáshoz, jógához vagy bármilyen más sporttevékenységhez, hiszen ezek a darabok eredetileg sportoláshoz készültek.

athleisure mindennapok
Forrás: Canva

Nem maradhat ki a sorból az utazás sem, sőt, a rugalmas, könnyű anyagok és a rétegezhetőség lehetővé teszik, hogy az időjárási változásokhoz is könnyen alkalmazkodjon. Kerti partik, szabadtéri piknikek, kirándulások és egyéb szabadidős programok során az athleisure tökéletes választás.

Hova nem illik az athleisure viselet?

A formális események, elegáns helyszínek és hivatalos munkahelyek esetében érdemes kerülni az athleisure stílust, és inkább klasszikus, elegáns viseletet választani. Bizonyos stílusok, például az old money stílus képviselői számára pedig egyenesen tilos!

Az athleisure viselet lehetőséget ad arra, hogy kényelmesen és stílusosan élje a mindennapokat, miközben az edzéshez és a szabadidős tevékenységekhez is tökéletesen alkalmazkodhat!

Ezek is érdekelhetik még…