0 Termék
Oldal kiválasztása

5 db-os póló csomag 8.950 helyett 5.950 Ft

Apák napi ajándékötletek: 55 tipp

Tartalom

Az apák képesek a hátukon vinni egy egész családot, megvédenek a rossz álmoktól, elérik a legfelső polcokat, mindig lapuk a zsebükben valami meglepetés… És még akkor is biztonságot ad az ölelésük, ha az ember már réges-régen felnőtt, esetleg saját családot is alapított. Éppen ezért nem kérdés, hogy az apukákat illő módon kell megköszönteni ezen a jeles napon. Íme 55 apák napi ajándékötlet, amelyek biztosan mosolyt csalnak a családfő arcára!

Mikor van apák napja?

Az apák napja hazánkban június harmadik vasárnapján van, vagyis a június 1. és június 21. közötti időszakra esik. Fontos megjegyezni, hogy az apák napját különböző országokban különböző időpontokban ünneplik, és a pontos dátum eltérhet a hagyományok miatt. Nemzetközi családokban érdemes leegyeztetni, melyik ország szokásait veszik figyelembe.

Apák napi ajándékötletek: hogyan ünnepeljük az apák napját?

Az apák napjának ünneplése kiváló alkalom arra, hogy kifejezze háláját és szeretetét az apukája iránt. Lásunk néhány ötletet!

1. Személyre szabott ajándékok

Egy személyre szabott ajándék mindig telitalálat, hiszen ki ismerhetné jobban az apukát a saját gyermekénél? A saját kézzel készített képkeretet egy családi fotóval, egy egyedi póló vagy egy gravíroztatott tárgy biztosan örök emlék marad.

2. A kikapcsolódás apának is jár!

Egy kis lazításnak minden apa örül. Ajándékozzon neki egy wellness-hétvégét, vegyen jegyet egy koncertre vagy sporteseményre, esetleg hívja meg a kedvenc színdarabjára! Érdemes minimum két jegyben gondolokodni, hiszen az apák napi ajándékötletek úgy az igaziak, ha gyermekeikkel együtt élvezhetik azokat!

3. Gasztro – élmények

Úgy tartják, a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út. Az apák jó szívvel fogadnak egy finom vacsorát otthon, amit a szerettei készítettek. De egy asztalfoglalás is jó ötlet lehet a kedvenc éttermébe.

4. Hobbik és sport

Ha van egy olyan sport vagy hobbi aminek szenvedélyesen hódol, akkor meglepheti olyan felszereléssel vagy kiegészítőkkel, amelyek kapcsolódnak ehhez.

5. Szabadtéri tevékenységek

Ha az apuka kirándulós típus, bátran tervezhetnek családi kiruccanást, pikniket, horgászatot vagy kerékpártúrát, esetleg más szabadtéri tevékenységet.

apák napi szabadidős ajándékok
Forrás: Canva

6. Családi nap

Ha a sport vagy a mozgás nem annyira szívügye az édesapának, szervezzenek egy kellemes családi napot, ahol együtt töltik az időt! Lehet ez egy közös piknik, grillparti, vagy akár egy filmnézésős est otthon.

7. A gyerekek alkotása

A gyerekek és unokák alkotása mindig hatalmas élmény. Készítsenek kézimunkákat, rajzokat vagy más kreatív dolgokat, amelyeket az apuka bizonyára mindig nagy becsben tart majd.

8. Idő és figyelem

Az egyik legértékesebb dolog, amit adhat, az az idő és figyelem. Töltsenek el minőségi időt együtt , beszélgessenek, játszanak és élvezzék egymás társaságát.

Apák napi ajándékötletek házilag

A saját kezűleg készített ajándékok annyira személyesek, hogy kiemelten különlegessé teszi az apák napját. Legtöbb ötletünket kisgyerekek is el tudják készíteni az anyukával, de sok tippünk akár felnőtt gyermekektől is megható lehet.

9. Személyre szabott képeslap vagy köszönőkártya

Készítsen sajátkezűleg díszített, személyre szabott képeslapot vagy köszönőkártyát. Rajzoljon, fessen vagy ragasszon rá képeket, díszeket, amelyek kifejezik az érzéseit. Kerülhet bele akár egy különleges idézet is. A korábbi cikkünkből inspirációt meríthet apák napi ajándékötletekhez is:

10. Fényképes keret

Vásároljon egy egyszerű fa keretet és díszítse fel festékkel, gyöngyökkel vagy egyéb kiegészítők segítségével. Ha kész, tegyen bele egy kedves családi fotót!

11. Házi sütemény vagy desszert

Készítsen egy finom süteményt vagy desszertet! Díszítheti egyedi üzenettel vagy szimbólummal. Például néhány finom muffin, amelyek a kedvenc színeiben pompáznak vagy egy mosolygó torta a favorit ízében biztosan telitalálat lesz.

apák napi gasztroajándékok
Forrás: Canva

12. DIY kulcstartó

Készítsen kulcstartót kötélből, gyöngyökből vagy más anyagokból. Így bárhova is megy az édesapa, ez a kis apróság, amely olyan nagy szeretettel készült, mindig vele lesz.

13. Kézműves sörnyitó

Vásároljon egy egyszerű sörnyitót, majd díszítse fel festékkel, gyöngyökkel vagy akár írjon rá egy olyan szót, amely fontos a kapcsolatukban.

14. Egyedi bögre

Vegyen egy sima, fehér bögrét, majd dekorálja saját mintákkal, képekkel vagy akár gyerekrajzokkal. Az apuka minden reggel ebből kortyolhatja majd a kávéját.

15. Családi fotóalbum

Készítsen egy kézzel kötött vagy dekorált fotóalbumot. Ragasza bele a képeket és írjon hozzá személyes üzeneteket! Így még különlegesebbé teheti az egyébként is egyedi ajándékot. Lehet általános fotóalbum, de akár készíthet egy-egy utazáshoz, eseményhez kötődő emlékgyűjteményt, amibe beleragasztja a belépőket, buszjegyeket, más apró dolgokat is.

apák napi fotóalbum
Forrás: Canva

16. Saját receptfüzet

Készítsen egy receptfüzetet az apuka kedvenc ételeivel! Rajzoljon vagy ragasszon bele illusztrációkat és írjon hozzá személyes üzeneteket, vagy akár idézzen fel egy-egy családi eseményt, amikor az adott étek került az asztalra.

17. DIY személyes naptár

Készítsen egy sajátkezűleg tervezett naptárat, ahol minden hónapot egy-egy különleges családi esemény vagy emlék fotójával illusztrálhat. A férfiak amúgy is gyakran elfelejtik az évfordulókat és születésnapokat, így ezzel számtalan kellemetlenséget segíthet elkerülni.

18. Személyre szabott póló

Egyszerű, mégis nagyszerű ajándék! Vásároljon egy egyszerű pólót, és fesse vagy írja rá az apuka kedvenc idézetét, egy tipikus viccét vagy más személyes motívumot.

 Apák napi ajándékötletek idősebbeknek

Természetesen az apák napja mindenkié, vagyis az idősebb édesapák, nagypapák sem maradhatnak ki a meglepetésekből. Íme néhány ötlet ahhoz, mivel lehet nekik örömet szerezni!

19. Wellness-ajándékcsomag

Jó ötlet lehet, ha készít egy kis wellness-csomagot. Ez tartalmazhat akár egy jó minőségű borotvát, illatos tusfürdőt, arckrémeket, fürdőbombát, sőt akár egy kényelmes fürdőköpenyt vagy törölközőt is. Kevesen gondolnak arra, hogy a férfiaknak is jár a kényeztetés, éppen ezért lehet szuper apák napi ajándékötlet!

20. Kényelem

Mindenkinek van egy kedvenc helye a lakásban; tegye ezt még kényelmesebbé! Egy új olvasófotel, vagy kényelmes párnák, takaró a kanapéra, kicsi lerakóasztal, amire a nassolnivalót teheti… számtalan ötletet lel a neten, amivel luxusminőségűvé emelheti a pihenést.

apák napi ajándék idősebb férfiaknak
Forrás: Canva

21. Ajándék az egészség jegyében

Lehet tökéletes ajándék az idősebb apukák számára például egy prémium minőségű vérnyomásmérő vagy akár egy okosórára, amely figyeli az egészségügyi funkcióit.

22. Kertészeti eszközök

Ha az apuka szívesen kertészkedik, szerezhet neki minőségi kertészeti eszközöket vagy egyedi kaspókat, növényeket.

23. Kényelmes ruházat

Vásárolhat neki kényelmes és stílusos ruhadarabokat, például egy puha pulóvert, egy jó minőségű pizsamát vagy egy kényelmes kabátot.

24. Könyvek vagy ebook olvasó

Ha az apuka szereti az olvasást, választhat érdekes könyveket vagy akár egy e-book olvasót, amely segítségével könnyen tud könyveket digitalizált formában olvasni. Így a vaskos köteteket sem lesz nehéz kézben tartani, vagy magával vinnie utazáskor!

25. Egyedi borok vagy szeszesitalok

Az italok mindig szerepelnek a klaszikus apák napi ajándékötletek között. Ha kedveli az apuka a minőségi italokat, lepje meg egy különleges bor- vagy whiskyfajtával! Ezt bátran ki lehet egészíteni akár egy elegáns pohárkészlettel is.

26. A tudás kincs

Ha az apuka az a típus, aki mindig szeretne új dolgokat megtanulni, ajándékozzon neki online kurzust, könyveket vagy más eszközöket az őt érintő témákban, amelyek segíthetik a tudása bővítését.

27. Eszközök a hobbijához

Van egy hobbija, amivel előszeretettel foglalkozik a szabadidejében? Akkor lepje meg valami ehhez kapcsolódó dologgal! Lehet ez egy új kamera, lehet festőeszköz, valamilyen hangszer, szerszámok, felszerelés vagy ruházat.

28. Kerékpáros kiegészítők

Ha az apuka szeret bringázni, vásároljon neki valamilyen kerékpáros felszerelést, mint például egy memóriahabbal bélelt üléspárnát vagy egy kényelmes kerékpáros kesztyűt.

Még több ötlet itt:

További apák napi ajándékötletek

Természetesen a fentiekkel nem merült ki az ötlettár kortól függetlenül minden férfi számára izgalmasak lehetnek az alábbiak:

29. Grillfelszerelés

Ha az apuka szeret grillezni, beszerezheti számára az ehhez kapcsolódó kiegészítőket. Lehet egy szakácskönyv, minőségi faszén vagy akár különleges fűszerek.

30. Hangszer vagy zenei eszközök:

Ha szívesen játszik hangszeren az apukája vagy régóta tervez megtanulni például gitározni, akkor ezzel kapcsolatos is lehet az ajándék. Soha nem késő újat tanulni! A hangszeren kívül vehet kiegészítőket, például húrokat, kottatartó állványt vagy kottákat.

31. Szórakoztató elektronikai eszközök

A szórakozás mindig remek kulcsszó az ajándékkeresés során. Egy új fejhallgatónak, Bluetooth hangszórónak vagy akár valamilyen egyéb okos eszköznek biztosan örülni fog.

32. Egyedi kézműves sörkészítő készlet

Ha az apuka kedveli a sört, vásárolhat számára egy otthoni sörfőző készletet. Sőt, akár egyedi címkéket is készíthet a saját söre számára.

33. Sporteszközök

Ha az apuka sportol, gondolkozhat ehhez kapcsolódó kiegészítőkben is. Ha már mindene megvan a választott sporthoz, akkor is találhat megfelelő ajándékot, hiszen a mezek, kesztyűk, cipők idővel elkopnak, mindig elkél egy új.

34. Utazási kiegészítők

Ha az apuka gyakran utazik, meglepheti egy stílusos utazótáskával, egy minőségi utazópárnával vagy akár egy praktikus hátizsákkal. A kaparós térkép is jó ajándék azoknak, akik szeretik számontartani, merre jártak.

35. DIY-főzési készlet:

Készítsen egy dobozt, amely minden szükséges hozzávalót és receptet tartalmaz egy finom étel elkészítéséhez. De meglepheti az apukáját akár egy házi pizzakészítő készlettel vagy egy gourmet kávéfőzővel is.

36. Élményajándék:

Ajándékozzon élményt! Örök emlék lehet például hőlégballonos repülés, ejtőernyőzés vagy autóverseny az apuka számára, pláne akkor, ha gyermekével együtt élheti át. Ha édesapja a kevésbé extrém élmények híve, remek ötlet lehet borkóstoló vagy akár egy közös élményfestés is.

37. Egyedi ruhadarabok

Készítsen vagy rendeljen egyedi tervezésű pólót, sapkát vagy pulóvert, amelyek az apuka személyes stílusát és érdeklődését tükrözik.

38. Ajándékutalványok

Ha úgy érzi, hogy lehetetlen eldönteni, minek örülne igazán az apukája, remek megoldás az ajándékutalvány. Szólhat ruházati üzletbe, étterembe, szakboltba, színházba, de kapcsolódhat szolgáltatáshoz is.

39. Családi piknik vagy kirándulás

Szervezzen egy családi napot, kirándulást vagy pikniket egy helyre, amelyet az apuka szeret, és ahol együtt élvezhetik a közösen töltött időt.

40. Művészeti kellékek

Ha az apuka szeret festeni vagy rajzolni, beszerezhet neki minőségi művészeti anyagokat, amelyeknek hasznát veszi. Ezek lehetnek festékek, ecsetek vagy épp egy paletta.

41. Cserélje le a háztartási eszközöket!

Frissítse fel a háztartási eszközeit, például egy új kávéfőzővel, egy modern konyhai robotgéppel vagy egy okos otthoni készülékkel.

42. Kényelmi eszközök a távmunkához

Ha az apuka otthon dolgozik, gondoskodhat számára kényelmi eszközökről. Jó választás lehet például egy ergonomikus irodai szék, egy kényelmes lábtartó vagy egy stílusos notesz.

43. Édes finomságok

Ha az apuka édesszájú, lepje meg házi süteményekkel vagy egyedi csokoládékkal!

44. Egyedi tálca vagy borospohár tartó:

Szerezzen be egyedi tálcát vagy borospohár tartót, amelyet használhat az apuka, amikor egy kis lazításra vágyik. Ez lehet egy asztali kialakítású eszköz, de vannak már kádra tehető tálcák pohártartóval, vagy társasjáték-estekhez használható, asztal szélére illeszthető darabok.

45. Filmajánló

Készítsen egy listát a kedvenc filmjeiről és mellékeljen egy meghívást egy közös film-estre, ahol Ön gondoskodik a mozihoz járól nassolnivalókról. Hosszabb távra ajándékozhat streaming-előfizetést is.

46. Hangszeres oktatás

A fentiekhez kapcsolódva, ha édesapja (még) nem játszik hangszeren, ajándékozzon egy tanfolyamot! Így az apuka kiélheti kreativitását és fejlesztheti zenészi készségeit.

47. Személyi edzés vagy wellness program

Meglepheti az apukáját egy személyi edzéssel vagy wellness programmal. Ez segítheti az egészségének és jóllétének megőrzését.

48. Kültéri felszerelések

Ha az apuka szeret kempingezni vagy túrázni, beszerezhet neki praktikus kültéri felszereléseket például egy minőségi túrahátizsákot, túrabakancsot vagy egy kempingfőzőt.

49. Karbantartó készlet

hobbijához kapcsolódóan készítsen vagy vásároljon egy kis karbantartási készletet például kerékpárhoz, a hangszer karbantartásárhoz, vagy a számítógép elemeinek, klaviatúrájának, egerének takarításához.

Ajándék szerszámok
Forrás: Canva

50. Facsemete

Ajándékozz egy kis facsemetét, amit az apuka elültethet a kertjében. Ez nem csak szép éke lehet az udvarnak, hanem hosszú távú emlék is.

51. Egyedi borospohár készlet

Szerezzen be az apának egyedi tervezésű borospoharakat vagy egy borospohár készletet! A gravírozásra rengeteg kreatív ötletet ktalálhat, szerepelhet rajta például édesapjának neve, vagy a poharak mindegyikén egy-egy szó kedvenc idézetéből, hogy egyben összeálljon a mondat.

52. Családfa-könyv

Ha szívesen emlékszik az apuka a régi időkre és az őseire, akkor remek választás lehet a számára egy családfa-könyv, ahol egy helyen jegyezheti le az ezzel kapcsolatos adatokat, és rendszerezheti a fotókat is.

53. Zeneterápia

Fizessen elő egy olyan zenei streaming szolgáltatásra, amely lehetővé teszi az apának, hogy kedvenc dalait bármikor hallgathassa.

54. Társasjátékok vagy puzzle

Ha az apuka szereti a társasjátékokat vagy a kirakókat, válasszon neki egy új, érdekes játékot, amit együtt játszhatnak.

55. Gourmet ételkosár

Készítsen egy gourmet ételkosarat, amely tartalmazhat például különleges sajtokat, minőségi csokoládét, különféle mustárokat és egyéb finomságokat.

Olvassa el ezeket a további cikkeket is:

Ezek is érdekelhetik még…