Oldal kiválasztása

Öltöny mellé inget vihet tized áron!

Apa-fia ajándék 25 ötlet

Miért jelentenek nagyobb kihívást az apa-fia ajándékok? Valahogy könnyebb dolog nőknek ajándékozni, jobban megvan a hagyománya annak, hogy hölgyismerőseink mit kapnak tőlünk. Az anyák napja is sokkal bevettebb szokás, mint az apák napja – az elsőt hosszú évtizedek óta ünneplik a világon, a másodikat pedig kevesen tartjuk számon. Összeválogattunk egy listát annak érdekében, ha fiúként könnyebb dolga legyen, akár apák napjára, vagy édesapja névnapjára, születésnapjára, karácsonyra keres ajándékot!

A figyelmesség bármilyen formában megfelelő lehet, csupán arra kell koncentrálni, hogy olyan ajándék legyen, ami egy kicsit személyesebb. Valami, ami egy közös emlékhez vagy eseményhez kötődik, egy a jelenben fontos, aktuálisan életeseményt érint, vagy egy közös érdeklődésen alapuló közös élmény lehetőségét nyújtja.

A cikket úgy írtuk meg, hogy az ajándékokat fiúk adják édesapjuknak, de természetesen a legtöbb ajándék fordítva is remek ötlet:)

apa-fia kirándulás
Forrás: Canva

25 remek apa-fia ajándék

Férfias ajándékok

1. Sportbérlet

A sport sokszor közös pont egy apa és egy fiú életében: Lehet, hogy gyermekként édesapja tanította meg focizni vagy biciklizni, és talán különböző meccsekre is közösen mentek el. Remek ajándék egy olyan bérlet, ami közös sportolást, vagy közös élményt ígér. Ha sport szempontjából édesapja már nem olyan aktív, de szeret kimozdulni otthonról, akkor menjenek el közösen egy foci-, kézi-, vízilabdameccsre.

2. Közös kocsmatúra

Ha édesapja kimozdulós, kérje el édesanyjától egy görbe estére és vágjanak neki az ismerős vagy új kocsmák felfedezésének!

3. Közös természetjárás

Ha jobban szereti a természetet, mint a várost, akkor menjenek el ketten egy egész napos kirándulásra, vagy akár szervezze be a család többi tagját is.

4. Tematikus séták

Ismerjék meg saját városukat! A tematikus séták között akad olyan, ami egy igazi pasis program is lehet – például sör- vagy bortörténeti túra.

5. Minigolf vagy Flippermúzeum

A Minigolf és a Flippermúzeum is remek lehetőséget kínál a szórakozásra, közös nosztalgiázásra, sörözésre – attól függően, hogy melyikhez van hangulat.

6. Játékterem a Gozsdu udvarban

Drága környék Budapesten, ahol viszonylag olcsón lehet szórakozni. Biliárdasztalok, csocsó is várja a játékosokat sok más retro játék mellett, amelyekhez a pultostól lehet zsetont kérni.

7. Tesztvezetés

Ha édesapja megszállottja a sebességnek és mindene a száguldás, maxolja ki számára az élményt! Egyeztessen időpontot egy tesztvezetést ajánló céggel. A kínálatban a Teslától a versenyautókon át a retro darabokig sokmindent megtalál, már csak édesapja ízlését kell eltalálnia.

tesztvezetés
Forrás: Canva

8. VR Vidámpark

Örök gyerekeknek, gamereknek és informatikusoknak erősen ajánlott program a virtuális realitás világába.

9. Sétarepülés

Ha édesapja megszállottja a magasságnak, biztosan odáig lesz ezért az ötletért. Érdemes egy tavaszi, napos időt választania a programra a Dunakanyar felett, vagy akár a Tokaji hegyvidéken.

10. Síelés a Tátrában

Ha mindketten szeretik a télisportokat, és lehetőségük van rá, akkor irány a pálya! Remek apa-fiú program lehet, ami az aktív mozgás mellett a beszélgetésre is lehetőséget teremt.

11. Pecafelszerelés, pecázás

Ha a közös nyarak a Balaton vagy egy horgásztó körül forogtak és úgy gondolja, megvan az igény ennek az élménynek az újrafelfedezésére, vagy szeretné a megmaradt közös hobbit rendszeresebbé esetleg izgalmasabbá tenni, nézzen körül egy szaküzletben és töltse fel édesapja készleteit.

Ha kifejezetten apák napra keres ajándékot, ez a cikkünk is segíthet:

Kulturális ajándékok

12. Mozibérlet

Van esetleg olyan nemzet, akinek műveit édesapja szereti vagy műfaj, amiért különösebben rajong? Akkor vegyen jegyeket az adott tematikához kötődő filmfesztivál vetítéseire, vagy egy aktuális mozipremierre.

13. Zene

Van esetleg olyan zene, amit mindketten szívesen hallgatnak? Akkor jó apa-fiú élmény lehet egy pár nap közösen egy fesztiválon vagy koncertbérlet oda, ahol fellép közös kedvenc zenészük, zenekaruk.

14. Bor- vagy sörkostoló

Jó ajándék lehet egy pincetúra Budafokon vagy egy sörfőzde meglátogatása is.

borkóstoló
Forrás: Canva

15. Italmúzeum

A fenti élményt összekötheti egy csipet kultúrával. A témához kapcsolódó tematikus múzeum például Törley pezsgő Budán, Zwack Kecskeméten, vagy egy kis zugpálinkafőzésről szóló kiállítás kóstolóval Visegrádon.

16. Retro múzeum

A Retro múzeum lehetőséget egy közös nosztalgiázásra, édesapja felismerheti gyermekkora kedves, vagy éppen gyűlölt termékeit, és mesélhet a régi időkről. Biztosan sok családi történetet is felelevenít majd!

17. Festőtanfolyam

Ha édesapjának van fantáziája vagy kézügyessége, vagy egyszerűen csak élvezi és fellazítja az alkotás Önöket, akkor keressen egy páros, kreatív élményprogramot, például egy festőtanfolyamot.

Egészség, pihenés és wellness-apa-fia ajándékok

18. Masszázs

Ha édesapja gyakran panaszkodik arra, hogy fájnak a csontjai tetőtől talpig, esetleg nagyon stresszes időszakot él meg, nevezze be egy masszázsra, a hol ellazulhat végre.

19.Férfinap a Rudas fürdőben

Menjenek el közösen egy fürdőbe, ha épp hidegebb idő van, például egy férfinapra a Lukácsban.

20. Közös hétvége a családdal

Ha az egész család szereti magát forró vízben áztatni, a természetben kirándulni, vagy idegen kultúrákat felfedezni, esetleg fesztiválra járni, akkor szervezzen velük egy közös hétvégét, ahol édesapja körül forog minden.

21. Szaunabérlet

Van aki ázni nem, de izzadni szeret, akkor ez is egy jó ajándék lehet. Sok helyen már különleges szaunaszeánszokkal is készülnek, változatos felöntésekkel és izgalmas magyarázatokkal.

Forrás: Canva

Megható és exkluzív apa-fia ajándékok

22. Fotóalbum

Ez az ajándék nem csak nők számára lehet ideális! Több generáció klasszikus keretek közt összegyűjtött képei, egy kis családfakutatás még a férfiak szemébe is könnyet csalhat. Tehet bele akár apa-fia idézeteket is, úgy még meghatóbb az ajándék.

23. Családi videó

Ugyanezen az alapon összevághat vagy vágathat régi felvételekből egy személyre szóló kisfilmet.

24. Gasztro-különlegességek

Férfiként is lehet valakinek a szíve csücske a főzésAjánljuk, hogy olyan eszközöket, fűszer vagy szószösszeállítást vegyen, ami hiányzik édesapja konyhakészletéből, esetleg lepje meg egy különleges szakácskönyvvel, vagy egy gasztro workshoppal, ahol tovább fejlesztheti tudását.

25. Elegáns kiegészítők

Számtalan olyan terméket talál üzletünkben, melyekhez nem kell próba, és megrendelhetőek webshopunkból is. Egy nyakkendőkészlet vagy díszzsebkendő is kedves apa-fia ajándék lehet. Vagy hozza el őt üzletünkbe és közösen újítsák fel ruhatárukat készletünkből, profi szakeladónk segítségével. Ingyenes stílustanácsadással segítjük édesapját, vagy akár mindkettőjüket, hogy igazán elegánsan és stílusosan öltözködhessenek.

A tökéletes apa-fia ajándék kiválasztása elsőre nehéz feladatnak tűnhet, de ha ismeri édesapját, akkor nem lesz kihívás!

Reméljük, hogy cikkünkkel tudtunk Önnek segíteni és a közeljövőben sikerül a lista alapján jó párszor, változatosan kellemes meglepetést okoznia édesapjának. Igyekeztünk olyan ajándékokra koncentrálni, amelyben a legnagyobb érték a közös időtöltés, akkor is, hogyha tárgyi ajándékról van szó. Mert biztos lehet benne, hogy a listán innen és túl édesapja azt fogja a leginkább értékelni, hogy időt szánt rá: akár az esemény megszervezését illetően, akár a közös program során.

Egy kiemelt életesemény is összetett, komoly, jelentős tartalommal rendelkezik és egy jól sikerült ajándékozás, ami több puszta kötelező körnél sokat jelenthet egy kapcsolat megerősítésében, ápolásában, ideális megtartásában.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0