Oldal kiválasztása

Katt ide: Egy övet kap ajándékba...

Tippek, trükkök öltönyviseléshez

Lehet szebb, elegánsabb, okosabb, vonzóbb néhány apró trükk, szabály alkalmazásával?

Igen, lehet. Íme javaslataink:

Ne legyen túl hosszú az öltöny zakójának ujja! A kilógó ingujj (kb. 1-1.5 cm) stílusos és elegáns. Ezt az apróságot nagyon sokan nem tudják, sőt úgy érzik, nem illendő, ha kilóg az ing a zakó ujja alól, pedig ezzel a trükkel jelentősen hozzájárulhat profi megjelenéséhez.

Ha kíváncsi arra, hogy hogyan lehet egy hosszú ujjú inget stílusosan, az illemnek megfelelően felhajtani olvassa el ezt az írásunkat is:

Az öltönyzakó alsó gombját ne gombolja be! Ha mindenképpen szeretné begombolni zakóját, akkor használja a felső és esetleg a második gombot! Ha mellényt is visel, a szabály ugyanaz, mint a zakónál: az alsó gombot nyitva tartjuk, viszont ha nyakkendőt nem visel, akkor a mellény felső gombját is tartsa nyitva!
Ez a hagyomány VII. Edwárd királytól származik. Uralkodása idején rendkívül népszerű volt, sokan követték az öltözködési stílusát is. A király az idők során felszedett egy pár kilót, és mivel szerette a kényelmet, nyitva tartotta a zakó és a mellény alsó gombját. Hívei – mint mindenben – ebben is követték.
Ha leül, mindenképpen gombolja ki a zakót!

Készítettünk egy kisfilmet a zakó helyes kiválasztásáról. Íme:

Ugyanazt az öltönyt egymás utáni két napon ne viselje! Mivel a minőségi gyapjús öltöny beszívja az izzadságot, viselést követően legalább egy napig szellőztetni szükséges. Ez az öltöny élettartamát is megnöveli. A vállfán a gyűrődések is kirúgják magukat, ha pihentetik.

Ha alacsony, akkor keskeny csíkos vagy egyszínű öltönyt ajánlunk. A széles csíkok optikailag szélesítenek, ezáltal összenyomnak. Az alacsony férfi hordhat zakó + nadrág kombinációt is. Attól függően válassza ki ezek színét, hogy a felső vagy az alsó teste a rövidebb! Amelyik testrésze rövidebb, azon viseljen világosabb színű ruhadarabot! A cél az arányos test optikai kialakítása.
Az alacsony uraknál ennél is fontosabb a helyes méret kiválasztása. A zakó alja ne érjen a fenéknél lejjebb több, mint 1,5-2 cm-rel, mert a hosszabb zakó optikailag összenyom! A nadrág ne legyen hajtókás illetve túl hosszú, mert ez is optikailag rövidíti a lábakat!

A megfelelő méretű öltöny kiválasztásáról is készítettünk egy kisfilmet:

A zokni színének kiválasztásához két „szabály” van. Az egyik az, hogy a zokni a cipő színéhez igazodjon, a másik pedig az, hogy a nadrág színéhez igazodjon. Mind a két megoldás helyes, de a tökéletes megoldás a kettő kombinálása. A cél a harmónia elérése a színek összehangolásában. A lényeg az, hogy a zokni ne virítson, hanem olvadjon bele az összképbe!
A nadrág és a zokni között nem kandikálhat ki a lábszára, még akkor sem ha keresztbe tett lábbal ül le! Ezért öltönyhöz érdemes legalább lábszárközépig érő zoknit viselni.

AJÁNDÉKBA KAP EGY 100% PAMUT, FEHÉR PÓLÓT VAGY EGY ELEGÁNS NYAKKENDŐT!

Minden új feliratkozónk ajándékba kap egy 100% pamut pólót vagy egy elegáns nyakkendőt, melyet boltunkban személyesen vehet át, akár vásárol, akár nem!

Regisztrált vásárlóink az éppen aktuális ajánlatainkon túl, sok hasznos információhoz, extra kedvezményekhez juthatnak.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0