Oldal kiválasztása

Varázserejű ingek... :Katt ide!

Tippek, trükkök öltönyviseléshez

Lehet szebb, elegánsabb, okosabb, vonzóbb néhány apró trükk, szabály alkalmazásával?

Igen, lehet. Íme javaslataink:

Ne legyen túl hosszú az öltöny zakójának ujja! A kilógó ingujj (kb. 1-1.5 cm) stílusos és elegáns. Ezt az apróságot nagyon sokan nem tudják, sőt úgy érzik, nem illendő, ha kilóg az ing a zakó ujja alól, pedig ezzel a trükkel jelentősen hozzájárulhat profi megjelenéséhez.

Ha kíváncsi arra, hogy hogyan lehet egy hosszú ujjú inget stílusosan, az illemnek megfelelően felhajtani olvassa el ezt az írásunkat is:

Az öltönyzakó alsó gombját ne gombolja be! Ha mindenképpen szeretné begombolni zakóját, akkor használja a felső és esetleg a második gombot! Ha mellényt is visel, a szabály ugyanaz, mint a zakónál: az alsó gombot nyitva tartjuk, viszont ha nyakkendőt nem visel, akkor a mellény felső gombját is tartsa nyitva!
Ez a hagyomány VII. Edwárd királytól származik. Uralkodása idején rendkívül népszerű volt, sokan követték az öltözködési stílusát is. A király az idők során felszedett egy pár kilót, és mivel szerette a kényelmet, nyitva tartotta a zakó és a mellény alsó gombját. Hívei – mint mindenben – ebben is követték.
Ha leül, mindenképpen gombolja ki a zakót!

Készítettünk egy kisfilmet a zakó helyes kiválasztásáról. Íme:

Ugyanazt az öltönyt egymás utáni két napon ne viselje! Mivel a minőségi gyapjús öltöny beszívja az izzadságot, viselést követően legalább egy napig szellőztetni szükséges. Ez az öltöny élettartamát is megnöveli. A vállfán a gyűrődések is kirúgják magukat, ha pihentetik.

Ha alacsony, akkor keskeny csíkos vagy egyszínű öltönyt ajánlunk. A széles csíkok optikailag szélesítenek, ezáltal összenyomnak. Az alacsony férfi hordhat zakó + nadrág kombinációt is. Attól függően válassza ki ezek színét, hogy a felső vagy az alsó teste a rövidebb! Amelyik testrésze rövidebb, azon viseljen világosabb színű ruhadarabot! A cél az arányos test optikai kialakítása.
Az alacsony uraknál ennél is fontosabb a helyes méret kiválasztása. A zakó alja ne érjen a fenéknél lejjebb több, mint 1,5-2 cm-rel, mert a hosszabb zakó optikailag összenyom! A nadrág ne legyen hajtókás illetve túl hosszú, mert ez is optikailag rövidíti a lábakat!

A megfelelő méretű öltöny kiválasztásáról is készítettünk egy kisfilmet:

A zokni színének kiválasztásához két “szabály” van. Az egyik az, hogy a zokni a cipő színéhez igazodjon, a másik pedig az, hogy a nadrág színéhez igazodjon. Mind a két megoldás helyes, de a tökéletes megoldás a kettő kombinálása. A cél a harmónia elérése a színek összehangolásában. A lényeg az, hogy a zokni ne virítson, hanem olvadjon bele az összképbe!
A nadrág és a zokni között nem kandikálhat ki a lábszára, még akkor sem ha keresztbe tett lábbal ül le! Ezért öltönyhöz érdemes legalább lábszárközépig érő zoknit viselni.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0