Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Póló ing alá stílusosan: így viselje, ha megnyerő akar lenni!

Ha az inge átlátszik, vagy kényelmetlen az anyaga, akkor egyértelmű, hogy jól jön egy póló az ing alá. De milyet válasszon, és hogyan viselje, hogy a megjelenése továbbra is stílusos legyen? Cikkünkben megmutatjuk!

Minden férfi életében eljön az az idő, amikor inget kell viselni. Sokan ekkor jönnek rá, hogy az ing nem úgy áll és nem úgy viselkedik, mint egy egyszerű, a mindennapok során már jól ismert póló, sőt, az is lehet, hogy átlátszik, vagy éppen jobban dörzsöli a bőrt. Kézenfekvő megoldás lehet, ha pólót vesz fel az ing alá, de ez ront-e az elegancián?

Miért hasznos a póló az ing alá?

 1. Az első és legfontosabb ok az ing anyagára vezethető vissza. A legtöbb ing vékonyabb, ezáltal átlátszóbb az anyaga, ezért gyakran előfordul, hogy ha valaki megfelelő aláöltözet nélkül viseli, akkor kivehetőek a mellbimbók, anyajegyek vagy éppen a tetoválások, amelyek nem nyújtanak elegáns látványt – főleg egy üzleti tárgyalás alkalmával.
 2. A másik ok, amiért sok férfi az aláöltözet mellett dönt, az a nemkívánt izzadságfoltok minimalizálása. A felnőtt férfi társadalom jelentős hányada küzd ezzel a problémával. Az ingek – szintén az anyagukból adódóan – nem rendelkeznek olyan nedvszívó képességgel, mint egy póló, ezáltal az izzadság könnyebben nyomot tud hagyni, főleg a hónaljak és a hát környékén.
 3. Azért is praktikus lehet egy póló ing alá, mert a vékony anyagú ing nem tartja melegen a testet – az őszi, téli időszakban jól jön egy plusz réteg, ami védelmet biztosít a hűvösebb időjárással szemben.
 4. A legtöbb ing a pólók anyagától eltérő textíliából készül, így szokatlan lehet azok számára, akik csak ritkán viselik. Ez a diszkomfortérzeten kívül még bőrirritációt és a bőr érzékenyebb területeken való kidörzsölését vonhatja maga után, amit egy pólóval el lehet kerülni.
póló alá ing

Stílusos-e a póló az ing alatt?

Mivel a fenti okok miatt sokak számára evidens, hogy póló kell az ing alá, így a kérdés inkább az, hogy milyen pólót és hogyan kell viselni ahhoz, hogy ez a lehető legjobb képet mutassa.

Milyen pólót lehet az ing alá venni?

Sok gyártó ajánl kifejezetten az ing alá szánt pólót, és egyéb aláöltözetet. Ezek a ruhaneműk direkt olyan anyagból készülnek, amelyek eltakarják a test azon részeit, amelyet az ember nem szívesen mutogatna nyilvánosan. Sok esetben ezek a pólók egyfajta leszorítóként is működnek, laposabb hasat, karcsúbb megjelenést kölcsönözve a viselőjüknek.

Milyen legyen a póló anyaga?

Mindenféleképpen legyen légáteresztő és természetes. Ez azért fontos, mert így a plusz réteg nem lesz teher, nem fogja azt érezni, hogy megfullad az ingében. Az anyagát a stílus mellett az időjárás is meghatározhatja, ha enyhébb az idő, akkor elég egy vékonyabb szövésű anyagból készült póló, viszont, ha hűvösebb szelek járnak, akkor célszerű valamilyen vastagabb, kevésbé légáteresztő pólót választani.

Milyen legyen a színe?

A póló színét egyértelműen a kiválasztott ing színéhez kell igazítani, fontos, hogy ne üssön át az ingen. Első lépésben tehát találja meg a színtípusához illő inget, és csak ezután válasszon hozzá aláöltözetet.

Ez általában azt jelenti, hogy fehér inghez fehér pólót érdemes választani, feketénél pedig sötétet. A fekete esetében kicsi ugyan a valószínűsége, hogy a póló színe átüt az ingen, ott inkább arra kell odafigyelni, hogy a póló színe ne látszódjon a nyaknál.

Sok esetben az ing alá gyártott pólók testszínűek, azt bátran lehet viselni az ing színétől függetlenül.

póló alá ing

Milyen legyen a fazonja?

Itt is az az első lépés, hogy megtalálja a testalkatához illő inget, majd ezután keres hozzá illő pólót. Érdemes rövidujjú pólót választani és olyat, amely jobban feszül a testhez. Nem nyújt szép látványt, mikor a póló önálló életre kel, és külön mozog a két réteg.

Mely pólókat kell messziről elkerülni?

A szintetikus anyagokat célszerű hanyagolni, ezekben nem tud megfelelően levegőzni a bőr, ami fokozott izzadtságtermeléshez, és bőrirritációhoz vezethet. Szintén kerülendőek a rikító színű, és túl nagy méretű pólók.

Ugyanakkor az ing alá kerülő pólónak nem kell márkásnak és drágának lennie, hiszen senki nem fogja látni. A legegyszerűbb póló is megteszi, ha megfelel a fenti kritériumoknak: a cél itt a praktikusság.

Trikót is lehet hordani ing alá?

Bár a trikó most éppen nincsen divatban, ez ne riassza vissza Önt. A trikó anyagára és színére ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a pólóra: fontos, hogy természetes, légáteresztő anyagból készüljön, és ne legyen kirívó színű.

Ezen felül 3 dologra kell még odafigyelnie a trikó esetében:

 1. Inkább nyáron viselje, mert kevésbé melegít – a nagy hőségben viszont sokkal kellemesebb lehet, mint a póló
 2. Ha trikót vesz az ing alá, érdemes mellényt vagy zakót is viselni, mert az ing alatt a trikó szélei nagyon átüthetnek, ami cseppet sem stílusos
 3. Ha inge áttetsző, és a vállán, karján tetoválások vannak, akkor ezeket a trikó nem fogja eltakarni, ilyen esetben érdemesebb pólót vennie.
póló alá ing

Ki lehet-e váltani alternatív megoldásokkal a póló viselését?

Természetesen igen, erre több lehetősége is van:

 • Egy jó minőségű, és megfelelő vastagságú ing kevésbé lesz áttetsző, és megfelelő mértékben tudja az izzadságot beszívni, ezzel minimalizálva a nagyobb, észrevehetőbb izzadságfoltokat.
 • Az ing színével is lehet ügyeskedni annak érdekében, hogy ne kelljen alá pólót húzni. Érdemes sötétebb színű ingeket választani, hiszen ezeken a színeken nem annyira észrevehető az izzadságfolt, illetve a mellkas sem látszódik át rajta.
 • Segíthet, ha odafigyel a testére (és ezzel egészségére is). A felesleg nagyon meg tud látszani, ha inget húz. Ha akár csak pár kilót lead, az ingek már jobban fognak állni, és még a kellemetlen izzadást is csökkentheti ezzel a stratégiával.
 • Érdekes alternatíva lehet még, ha az ingre mellényt vagy zakót húz. Ez elegánsabb összképet adhat, és az ing felett viselt rétegeknek köszönhetően nem fog átlátszani sem a mellkasa, sem az, ha esetleg megizzad. Hűvösebb időben is praktikus, hiszen nem is fog fázni ennyi réteg ruhában.
 • Kicsit költségesebb út, de a varratott ing is jelenthet megoldást, ha nem szeretne pólót viselni. A személyre szabott ing követi a test vonalait, a megfelelő helyeken karcsúsított, vagy éppen bővebb, így tökéletesen fog állni Önön.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért szoktak az ingek alá pólót venni?

Pólót az ing alá általában azért szoktak venni a férfiak, mert az ingek anyaga vékony, ezáltal átlátszóbbak, nem szívják magukba az izzadtságot, és nem elég vastagok ahhoz, hogy a téli hidegek ellen védelmet nyújtsanak.

Stílusos-e az ing alá pólót viselni?

Lehet a pólót stílusosan viselni, mára már nem kell választani az esztétikum és praktikum között. Cikkünkben leírtuk, mik azok az alapszabályok, amikre oda kell figyelni, illetve milyen típusú pólókat érdemes választani.

Milyen pólókat kell elkerülni?

Érdemes elkerülni a rikító és a túl bő pólókat, illetve azokat, amelyek nem természetes anyagokból készültek, nem szellőznek és nem szívják fel az izzadtságot. Nem kell viszont feltétlenül odafigyelni a márkára, hiszen a póló esetében csak a praktikum az elsődleges szempont.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0