Oldal kiválasztása

Varázserejű ingek... :Katt ide!

Osztálytalálkozó: szervezés, ötletek, illő megjelenés

Egy osztálytalálkozó mindig izgalmas esemény. Nagyon jó látni, hogy néznek ki most azok, akik évekkel ezelőtt a mindennapjaink részei voltak, hol dolgoznak, hol tartanak az életben. Valószínűleg az egykori fiatal lányokból és fiúkból anyák, apák, sőt, nagypapák és nagymamák lettek azóta, de érdekes látni azt is, kinek sikerült elérni az álmait. De mégis hogyan kell hozzálátni egy ilyen találkozó szervezéséhez? Hogy fog megtalálni mindenkit? Miként érdemes kommunikálni? Milyen ruha illik egy ilyen eseményre? Íme néhány ötlet és tipp a szervezéssel és az illő megjelenéssel kapcsolatban!

 Hogyan fogjon hozzá az osztálytalálkozó szervezéséhez?

Az osztálytalálkozó szervezése izgalmas és szórakoztató feladat lehet. Ugyanakkor ahhoz, hogy sikerrel járjon, fontosak a jól megtervezett lépések. Ha sikerült felkeresnie a régi osztálytársait, akkor az első és legfontosabb, hogy döntsenek a legtöbb ember számára megfelelő dátumról és a helyszínről is. Erre érdemes egy online szavazást létrehozni akár egy csoportban, akár egy online űrlap segítségével. A szokás az, hogy ellátogatnak az egykori alma materbe, leülnek egy kicsit a régi teremben, megkeresik az iskolai tablót. Innen pedig elindulnak a második helyszínre, jellemzően egy étterembe, ahol közösen tovább nosztalgiázhatnak.

A szervezés során érdemes kalkulálni a várható költségekkel is, ne érjék meglepetésként a kiadások! Fontos, hogy tartsa fenn a kapcsolatot az osztálytársakkal, így közösen ötletelhetnek és biztosan mindenki jól fogja magát érezni. Ehhez érdemes közzétenni rendszeres frissítéseket a közös felületen, hogy a teljes társaság naprakész legyen.

Ha szeretné, akár egy online regisztrációs űrlapot is készíthet a vendégek számára, így pontosabb képet kaphat a résztvevőkről. Ez pedig nem csak a szervezés, de a programok kitalálása során is jól jöhet. Amikor lezajlott a találkozó, jó ötlet megosztani a közös közösségi térben az eseményről készült képeket és emlékeket és videókat. Így már sokkal könnyebb lesz a következő találkozó megszervezése.

Természetesen az osztályfőnökről és a tanárokról sem szabad megfeledkezni. Őket is mindenképpen érdemes felkeresni, hiszen nagyon sokat tehet hozzá a jelenlétük az eseményhez. Illik készülni valamilyen ajándékkal is, ezzel kapcsolatban korábbi cikkünkből inspirálódhat.

Osztálytalálkozó: hogyan találja meg a régi osztálytársakat?

A régi osztálytársak megtalálása ma már könnyebb, mint valaha, hiszen az internet és a közösségi média rendelkezésre állnak A legegyszerűbb lépés, ha beírja az egykori osztálytársak teljes nevét a közösségi oldalakra vagy a keresőbe. Sőt, érdemes rákeresni az iskola nevére is, hiszen talán már van olyan létező csoport, akinek sokan a tagjai. Ha nincs, létre is lehet egy ilyet hozni. Hasznos információ továbbá, hogy néhány iskolának és egyetemnek saját alumni oldalai vannak az interneten, amik szintén remek kapaszkodók lehetnek a keresés során.
Ha hozzáférhetőek, ajánlott megnézni az iskolai évfolyamkönyveket vagy régi osztálynévsorokat is. Ezek tartalmazhatják a régi osztálytársak nevét és elérhetőségeit. Ha mindenkit sikerült megtalálni, mindenképpen ajánlott egy olyan online platformot létrehozni, ahol közösen tudnak kommunikálni a szervezéssel kapcsolatban.

osztálytalálkozó ötletek
Forrás: Canva

Milyen költségvetéssel számoljon?

Az osztálytalálkozó költségvetése nagymértékben függ a tervezett esemény méretétől, a helyszíntől, az étel-ital kínálatától és a programtól is.

  • Ha úgy döntenek, hogy helyszínt bérelnek, akkor ennek költségeit jellemzően egyben kell kifizetni, amihez előre vagy utólag is beszedheti a pénzt. Itt terembérlettel, dekorációval és esetleg catering-költségekkel kell számolni.
  • Ha egy étteremben töltenének el néhány kellemes órát, akkor az ételeket és italokat jellemzően mindenki magának fizeti a helyszínen.
  • Amennyiben különféle programokat vagy szórakoztató tevékenységeket terveznek, azok szintén járhatnak fizetési kötelezettséggel.
  • A költségek kiszámolásánál számoljon a dekorációval, ajándékokkal is!

Ajánlott előre kikalkulálni a pontos árakat és ezeket megegyezés szerint elosztani a vendégek között. Mindenképpen egyeztessen az osztálytársakkal is, mert lehet, hogy eltérő anyagi háttérrel rendelkeznek, amik eltérő igényeket jelenthetnek.

osztálytalálkozó ötletek étterem
Forrás: Canva

Osztálytalálkozó ötletek: hogyan oldja a hangulatot?

Mindenképpen érdemes programokkal készülni az osztálytalálkozóra, az elején elképzelhető, hogy nem lesz annyira oldott a hangulat. Rég nem látott ismerősökről van szó, sokan a ballagás vagy az érettségi óta nem találkoztak, és lehet, hogy nehezebben találnak vissza a közös témákhoz. Érdemes fotóalbummal vagy vetítéssel készülni, ez jó alap a megfelelő hangulat megtereméséhez. A különböző játékok során is remekül szórakozhatnak a résztvevők, például egy kvíz régi iskolai kérdésekkel vagy egy “Akkor és most” játék, ahol az emberek bemutathatják, mivel foglalkoznak mostanában.

Ha olyan a helyszín ahol van erre lehetőség, akár saját zenei listával is lehet érkezni az akkoriban népszerű dalokkal.

A kerekasztal beszélgetések is elmaradhatatlan részei egy osztálytalálkozónak, így mindenki elmondhatja néhány szóban, hol is tart az életben. Ekkor általában előkerülnek a régi történetek is, felidéződnek az egykori szerelmek, barátságok, csínytevések, feleltetések és dolgozatok is.

Egy kreatív fotósarok pedig telitalálat lehet a hangulat fotózására, így elkészülhet akár egy új “évkönyv” is.

Az osztálytalálkozón akár pohárköszöntőt is mondhat. Olvassa el cikkünket, amiben erre vonatkozóan adunk tippeket: Pohárköszöntő osztálytalálkozóra: útmutató

A fenti ötletek kellemes, szórakoztató és nosztalgikus hangulatot teremtenek az osztálytalálkozóra, és segítenek az osztálytársaknak kapcsolatokat építeni vagy újraéleszteni.

Hogyan öltözzön az osztálytalálkozóra?

A kulcsszó az, hogy érezze jól magát és legyen kényelmes a választott öltözéke. A helyszín meghatározó a ruhaválasztás szempontjából, de ha bizonytalan, hogy mit vegyen fel, a visszafogott elegancia mindig aduász . A hölgyek számára egy szép blúz, póló vagy ruha párosítva egy szép nadrággal vagy szoknyával biztos, hogy minden helyzetbe illik (kivéve, ha mondjuk aktívabb a program, mondjuk kirándulni mennek). A férfiak farmerban, ingben és zakóban vagy akár elegánsabb nadrágban is megjelenhetnek. Jöhet egy stílusos pulóver is. A helyszín mellett az évszakot is ajánlott figyelembe venni. Ha hideg van, öltözködjön rétegesen és vegyen fel elegáns kabátot, sálat. Amennyiben melegebb az idő, könnyebb anyagokat választhat.

Nem mehetünk el szó nélkül a különböző kiegészítők mellett sem. Egy szép ékszer, egy divatos óra, karkötő vagy egy elegáns táska mind hozzáadhat az összképhez.

Ezen felül van még egy fontos dolog, amit érdemes figyelembe venni. Az osztálytalálkozó a régi iskolai napok felidézéséről és az osztálytársakkal való találkozásról szól. Válasszon olyan öltözéket, amely tükrözi az egyéniségét és azokat az értékeket, amelyek fontosak az Ön számára. Ez a korábbi, bankettről szóló cikkünk segítségére lehet a ruhaválasztásnál.

Ha a fentieket látva máris kedvet kapott egy osztálytalálkozó megszervezéséhez, akkor ne halogassa, vágjon bele! Mindig izgalmas dolog felvenni a kapcsolatot az egykori barátokkal, ismerősökkel és egy kicsit felidézni a múltbéli történéseket. Így mindenki egy kicsit újra visszacsöppenhet a gyermekkorába, ha csak néhány óra erejéig is.

Ha pedig segítségre van szüksége a megfelelő öltözet kiválasztásához, keresse bátran kollégáinkat:

Öltözködési tanácsadás jelentkezési lap

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0