Oldal kiválasztása

Öltöny mellé inget vihet tized áron!

Ajándék tanároknak: 55 különleges, megható ötlet

Ballagáskor, pedagógusok napján vagy iskolaváltáskor illik megköszönni az osztályfőnöknek, és más, a diák életében fontos személyeknek a sok segítséget. De mi lehet ilyen alkalomra a legjobb ajándék tanároknak? Cikkünkben 55-öt gyűjtöttünk össze!

A tanárok időt és energiát nem spórolva próbálják átadni értékes tudásukat, ami néha nem egyszerű feladat. Azonban kevés annál jobb érzés van, mint amikor munkájuk gyümölcse beérik, és a diák sikeresen letesz egy nagyobb vizsgát, vagy javul a teljesítménye az adott területen. Az pedig különösen hálás pillanat, amikor a diákévek végén megköszöni a sok türelmet, segítséget. Ha Ön is szeretné ezt a sok energiát és időt valahogy meghálálni egy kedves ajándékkal, akkor mutatunk néhány ajándékot tanároknak, amikből biztos, hogy könnyű lesz választani!

Mi mindent köszönhetünk tanárainknak?

Mit köszönhetünk a tanároknak?

Nem kell ahhoz tanárnak lenni, hogy tudja, a pedagógusok élete korántsem gyermekmese, hosszú évekig készülnek arra, hogy hivatásukat maximális szekértelemmel és törődéssel végezzék. Miután pedig maximálisan felkészültek az egyetemen, jönnek az újabb kihívások. A különféle riportok, és adminisztratív teendők, a szervezések, a tudásanyagátadása, arról nem is beszélve, hogy el kell nyerni a diákok tiszteletét és bizalmát. Ez nehéz, de megéri, hiszen a végén a gyerekek, fiatalok csillogó szeme, és kiváló teljesítménye a jutalom.

Ön mit köszönne meg?

Tudjuk, hogy a tanár-diák kapcsolat nem mindig zökkenőmentes, olykor vannak bukkanók, de biztos vagyok benne, hogy Ön is fel tud sorolni néhány igazán szép emléket. Egy tanulmányi versenyt, vagy korrepetálást, egy felejthetetlen osztálykirándulást. Vannak tanárok, akik ugyan semmi különlegeset nem tesznek, de olyannyira szívvel-lélekkel tanítanak, hogy egy életen át emlékszik rájuk az ember. Őket szoktuk köszönteni a jeles alkalmakkor.

Mint bármilyen ajándék esetében, itt is igaz, hogy a személyes meglepetés a lehető legjobb választás. Érdemes olyat választani, ami feleleveníti a kellemes és sikeres pillanatokat. Soha nem könnyű megtalálni az igazán személyes ajándékot, ezért érdemes elővenni a kreativitását, mert lehet, hogy nem is a pénztárcájára, hanem a kézügyességére lesz szükség, hogy valami igazán emlékezeteset adhasson.

Mennyit költsön egy tanár ajándékára?

A válasz attól is függ, hogy egyénileg ad ajándékot, vagy az egész osztály összefog: csak egy „kötelező” ajándékról van szó, vagy tényleg különösen hálás, és ezt szeretné kimutatni? 

Nem könnyű megtalálni az egyensúlyt, könnyen érezheti azt, hogy egy olcsó ajándék komolytalannak tűnik, míg a túl drága már zavarba ejtő lehet. Igazából nem az ajándék értéke, hanem annak jelentése a fontos, így nem szükséges, hogy kellemetlenül érezze magát. 

55 különleges ajándék tanároknak

Ajándékok tanároknak

Nézzük, hogy milyen ajándékokkal lehet meglepni a tanárokat:

1.Gravírozott toll

Klasszikus, stílusos, praktikus és minőségi ajándék. Belegravírozhatja az évfolyamot, vagy a tanár nevét. 

2.Fotómontázs

A legszebb közös pillanatokból összeállított montázs nem kifejezetten drága, mégis megható ajándék, ami biztosan könnyeket csal a tanár szemébe. Készíthet belőlük fotókönyvet, scrapbook-ot vagy akár vászonképet is.

3.Saját újság

Készítse el saját történetük magazinját! Sok cég készít egyedi, valósághű újságot személyes tartalmas kiegészítéssel, de ez könnyedén megvalósítható akár házilag is. Belekerülhetnek a friss „hírek”, beszámolók, és a diákok írhatnak „olvasói leveleket”, amiben megköszönik a tanár munkáját.

4.Ajándékkosár

Válasszon ki néhány tárgyat, amik különleges dolgokat szimbolizálnak, és címkézze fel néhány rövid üzenettel. Például „Egy toll, amivel öröm lesz javítani a dolgozatokat.” vagy „Egy kávés csokoládé, ami lendületet ad a nulladik órákra”. A kosárba kerülhet bármi, ami mosolyt csal a tanár arcára.

5.Emlékalbum

A diákokkal és a szülőkkel készítsenek közösen egy albumot, amibe mindenki rajzol, ír, vagy elhelyez egy idézetet. Ne felejtsék el aláírni sem!

6.Kávésbögre

Nem könnyű egész nap talpon maradni és a maximumot nyújtani! Egy vicces feliratú, vagy osztályképpel ellátott kávésbögre mindig gondoskodni fog arról, hogy jóízű legyen a következő fekete!

7.Egyedi nyakkendő

Hozza vissza a bolondballagás emlékét és lepje meg a tanárt egy egyedi nyakkendővel. Az osztály alá is írhatja, ezzel még személyesebbé téve a ruhadarabot.

8.Jókívánság póló

Ha pedig a ruhadaraboknál tartunk, miért ne készíthetne jókívánság pólót? Az osztály, vagy Ön is összegyűjtheti legkedvesebb gondolatait.

9.Utalvány

Az utalvány ma már igazán divatos ajándék, és gyakorlatilag minden boltnak, webshopnak, szolgáltatónak van ajándékutalványa. Ha ez valami különleges helyre szól, vagy egy közös osztálykirándulás helyszínére, akkor rendkívül személyes is lehet.

10.Vicces osztálykép

A szokásos fotózások során alighanem készültek vicces képek is, de még jobb, ha az osztály külön erre az alkalomra készít valami különlegeset. Ez lehet fotó, de akár rajz vagy karikatúra is. 

11.Közös vászonkép

Egy közösen elkészített festmény, vászonkép igazán személyes ajándék, és ebben valóban benne van minden szeretet és tisztelet

12.Saját készítésű képregény

Szintén különleges, személyes ajándék (nem csak rajz szakos) tanároknak.  

13.Felhasználható kuponok

Ha nem ballagásról van szó, hanem pedagógusnapra, vagy más alkalomra keres ajándékot, akkor a diákok adhatnak felhasználható kuponokat is. Osztálytól és tanártól függ, mik kerülhetnek a csomagba: ez lehet „következő órára mindenki tanulni fog!” vagy „önként jelentkezem kiselőadást tartani”, esetleg „megígérjük, hogy a mai órán olyan jók leszünk, hogy a légy zümmögését is hallani a teremben” Ezeket a tanár bármikor beválthatja az elkövetkezendő tanév(ek) során.

14.Színházjegy

Szintén egy klasszikus ajándékötlet tanároknak: elegáns, praktikus és biztosan örülni fog neki! Érdemes kettesével adni, vagy akár az egész osztálynak venni, és közösen megnézni egy darabot.

15.Saját készítésű „kötelezők röviden”

Szerintük mindenkinek ismerős az a könyvsorozat, ami a kötelező olvasmányokat röviden bemutatja. Miért ne készíthetne az osztály egy saját vicces verziót? 

16.Saját vers

Egy kedves, kézzel írott vers igazán megható ajándék tanároknak.

17.Egyenletbe rejtett meglepetés

A matek tanár megtanított egyenleteket megoldani, Ön meglepheti egy egyenletbe rejtett jókívánsággal, vagy meglepetéssel. 

18.Rejtvény

Készítsen egyedi rejtvényt, amelynek megfejtése valamilyen személyes üzenet!

19.Könyvutalvány

A tanulás sosem ér véget, még a tanároknak sem. Egy könyvutalvánnyal hozzájárulhat kedvenc tanára fejlődéséhez, vagy éppen szórakozásához, hogy kipihenje a tanítás fáradalmait.

20.Osztályvideó

Készítsenek egy közös videót az osztály életéről, egy osztálykirándulásról, de az is jó lehet, ha a diákok mind elmondják, miért hálásak az adott tanárnak.

21.Kerti dísznövény

Amennyiben tudja, hogy a pedagógusnak van kertje, vegyen évelő növény, amit később kiültethet, így a palánta együtt növekszik a diákokkal.

22.Kávécsomag

Gondoskodjon a tanár éberségéről! Érdemes minél különlegesebb kávékat összeválogatni, készíthet egészséges-kávé, egzotikus kávé, vagy akár földrészenként eltérő kávécsomagot.

23.Teacsomag

Ha a tanár inkább teázós fajta, akkor a kávéhoz hasonlóan rengeteg különleges összeállítást készíthet, vagy adhat utalványt teakóstolóra, teaszertartásra is.

24.Gravírozott üvegtárgy

Igényes és mutatós egyben, minden otthonba tökéletesen illik egy személyes üzenetet tartalmazó, üvegből készült dekoráció.

25.Csokoládé

Mi az, ami mindig beindítja a gondolkodást és boldoggá tesz? Hát persze, hogy a csoki, ezért tökéletes ajándék lesz a tanárnak.

26.Saját készítésű csokoládé, vagy sütemény

Az előző pont továbbgondolása: ma már rengeteg receptet talál az interneten, amikkel igazán ínyenc különlegességeket készíthet. 

27.Egyedi naptár

A naptár mindig hasznos ajándék: egyedül, vagy csoportosan is elkészíthető, kerülhetnek bele képek, idézetek, versek is.

28.Polaroid album

A polaroid képek reneszánszukat élik, igazán kedves meglepetés lehet, ha albumba rendezi a képeket.

29.Pezsgő

Ha valamit érdemes megünnepelni, akkor az eddig közös munka az! Válasszon mellé egy igazán különleges italt.

30.Saját kis dal

Egy ének szakos tanárnak mi lehetne jobb meglepetés, mint egy saját kis dal, amit a diákok írtak és adnak elő? Ha vannak zenészek is az osztályban, már egész komoly produkciót állíthatnak össze.

31.Történelmi emlék

Ha valaki ügyes a Photoshop-ban, készíthet egy különleges képet, amiben a tanár valamelyik ismert (történelmi) személyiség bőrébe bújik, akire emlékezteti a diákokat. Lehet hős, mint Zrínyi Miklós, bölcs, mint Deák Ferenc, vagy akár humoros, mint Hofi Géza.

32.Kézzel készített apróság

Ha Ön szeret horgolni, akkor egy saját készítésű kisállat igazán kedves meglepetés lehet.

33.Túlélő csomag a következő osztályhoz

Tanárnak lenni nem könnyű, de volt tanítványként készíthet egy „túlélő” csomagot a következő generáció felneveléséhez.

34.Relaxációs csomag

Hogy mindig kiegyensúlyozott legyen a tanár, szüksége van a pihenésre. A csomagba kerülhet habfürdő, masszázsolaj, stresszűző illatgyertya…

35.Kozmetikai csomag

Ha pedig szépségápolás, egy kozmetikai csomag is ideális meglepetés. A „nehezebb” osztály adhat távozáskor hajfestéket, ránctalanító krémet, hiszen bizonyára okoztak egy-két ősz hajszálat… Fontos, hogy ilyesmit csak akkor adjon, ha a tanár humorérzéke, és a tanár-diák kapcsolat ezt lehetővé teszi, ne legyen belőle sértődés!

36.Aláírt kosárlabda

Testnevelő tanárnak az egyik legjobb személyes ajándék, ha egy foci-, vagy kosárlabdát írnak alá a diákok. Kerülhetnek rá tanárbúcsúztató idézetek is.

37.Kincskeresés

Remek élményajándék lehet a tanárnak néhány elbújtatott apróság egy kincskereső térképpel. Érdemes videóra venni, ahogy megpróbálja megtalálni őket!

38.Igényes borválogatás

A jó borok ünnepélyessé teszik a hangulatot, éppen ezért ajándékként is tökéletesen helytállnak.

39.Fűszernövény

Ha valaki szeret főzni, akkor néhány friss fűszernövény kedves és figyelmes ajándék.

40.Oklevél

Mindenki szereti, ha elismerik a munkáját. Lepje meg tanárát egy személyre szabott elismerő oklevéllel.

41.Egyedi utcanév tábla

A tartós tudást érdemes megünnepelni valami hasonlóan maradandóval.

42.Pezsgőspohár

Az ünnepi pillanatokra kiváló egy pezsgős pohár szett, ez olyan ajándék a tanárnak, amit valóban használni is fog.

43.Gravírozott váza

Egy gyönyörű váza mindig emlékeztetni fogja a közös emlékekre, ráadásul lesz mibe tenni a sok virágot, amit a mostani és későbbi osztályoktól kap!

44.Masszázsutalvány

A masszázs szintén remek lehetőség arra, hogy a tanár kipihenje a hivatásával járó fáradalmakat.

45.Egyedi kitűző

Egy kedves poén, egy osztálykép, vagy akár „A legjobb tanár” felirat is kerülhet rá: ez utóbbit biztosan büszkén fogja viselni.

46.Osztályképes egéralátét

Tökéletes választás, ha szeretne minél többször mosolyt csalni kedvenc tanára arcára.

47.Asztaldísz

Egy csodaszép, egyedi készítésű asztaldísz feldobhatja a tanári irodát is.

48.Kultúra túra utalvány

A kulturális élmények sosem mennek ki a divatból. Egy városi ismeretterjesztő séta remek lehetőség a kikapcsolódásra!

49.Saját készítésű karkötő

Kisiskolások esetében csupán egy kis kézügyesség kell hozzá, és máris kész a személyes, kézzel készült ajándék.

50.Kulcstartó

Ezzel a praktikus ajándékkal egészen biztosan nem felejtődnek el a közös élmények.

51.Ajtódísz

Ma már szebbnél-szebb ajtódíszeket lehet kapni a virágboltokban, vagy az interneten, amik mindig megmosolyogtatják majd a tanárt, amikor hazaér egy fárasztó munkanap után.

52.Csokoládé képeslap

Vicces, élvezet és egyedi. Mi kell még? Válassza ki kedvenc képüket és szerezzen édes pillanatokat!

53.Pihentető levendula ajándékcsomag

A levendula nyugtató hatása közismert, ezzel segíthet, hogy a tanár mindig kipihent és kiegyensúlyozott legyen.

54.Egyedi fényképes puzzle

Ha a tanár szeret kirakósozni, akkor ez kikapcsolódás és kedves kis emlék lehet egyben.

55.Közös élmény

Mi lenne, ha az osztály elmenne együtt még egy utolsó, nagy közös kalandra? Ez lehet egy egynapos osztálykirándulás, egy szabadulószoba, de végzős, gimnazista osztály esetében (ahol természetesen mindenki elmúlt már 18 éves) akár meg is hívhatják a tanárt egy pohár sörre…

Szerintünk ez tehát az 55 legjobb ajándék tanároknak, reméljük, sikerült ihletet adni a közelgő ünnepre!

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen a jó ajándék egy pedagógus számára? 

A legjobb ajándékok kreativitásukról, és egyediségükről ismertek. Fontos, hogy illeszkedjenk kedvenc tanára személyiségéhez, illetve a tanár-osztály viszonyához!

Milyen kreatív ajándékok vannak tanároknak?

A boltban kapható ajándékcsomagoktól kezdve az egyedi válogatásokon át a kézzel készített ajándékokig bármi lehet kreatív. A lényeg, hogy csempésszen bele néhány olyan dolgot, ami a közös emlékeket idézi fel.

Átlagosan mennyibe kerül egy ajándék?

Nem feltétlenül kell drága ajándékban gondolkoznia. Egy kézzel készített ugyanolyan értékes meglepetés lehet, mint egy drágább, boltban kapható ajándék.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0