Oldal kiválasztása

Katt ide: Tommy Hilfiger és Calvin Klein pólók 9.990 Ft-ért!

Miért célszerű rétegesen öltözni télen? Hogyan tegyük ezt elegánsan?

Miért célszerű rétegesen öltözni télen – ahelyett, hogy A téli hidegben legszívesebben az összes meleg ruhát magára öltené az ember, amikor kiteszi a lábát a mínuszokba. Ez viszont nem feltétlenül lenne praktikus és a legkevésbé sem elegáns. Szerencsére létezik megoldás arra, hogy megőrizze stílusát úgy, hogy közben egy cseppet sem fázik! Lássuk, miért is érdemes rétegesen öltözködni télen és miként tehető ez elegánsan?

Miért kellene fáznia annak, aki napi szinten öltönyben jár, és miért kellene elengednie a stílusát annak, aki nem szeretne vacogni a hideg hónapok alatt? Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan és miért érdemes rétegesen öltözködni télen, hogy elegáns maradjon.

Forrás: Canva

Miért fontos a réteges öltözködés?

A téli réteges öltözködés nem csak praktikus, de kényelmes is, hiszen az ember jellemzően nem tölti az egész napot a hidegben. Beül az autóba, betér egy üzletbe, tárgyalásra megy, beér az irodába vagy éppen megáll egy jó kávéra valahol. Ilyenkor pedig, ha csak egyetlen vastag ruhadarabot visel, könnyen megizzadhat akár már néhány perc alatt is. Nem beszélve arról, hogy mennyire kellemetlen, ha egy belső térben beszélgetés közben azt érzi, hogy folyik az izzadtság a hátán, viszont nincs mit levenni magáról, hiszen legfeljebb egy atléta maradna Önön. Mindez pedig egyenes út a megfázáshoz is.

Már csak a fentiek miatt is érdemes több, vékonyabb ruhadarabban gondolkozni, mikor a gardrób előtt állva próbálja összekészíteni az aznapi szettjét. Ha a zimankós utcáról betér egy jól fűtött helyiségbe, rögtön leveheti a kabátja mellett akár a zakóját vagy pulóverét is úgy, hogy abból semmilyen kellemetlenség nem származik, ráadásul továbbra is elegáns maradhat, komfortosan érezheti magát mínusz 5 fokban és plusz 22 fokban egyaránt.

Milyen típusú ruhákat válasszon a réteges öltözékhez?

  1. Legalsó rétegként érdemes atlétát vagy pólót felvenni attól függően, hogy éppen mennyire elegáns a választott szett. Ez a 100% pamutból készült atléta például remek választás ehhez. Remekül szellőzik, kellemes viseletet biztosít, ráadásul izzadásra hajlamos urak számára kifejezetten előnyös lehet a viselése.
    Ugyanez elmondható például erről a pamutpólóról is.
    Ha pedig már a pólókról van szó és éppen nem kifejezetten elegáns vonalon indulna el az öltözködés terén, a galléros pólók között is ajánlott szétnézni.
  2. A következő lépés az ing, amelyek közül télen, a réteges öltözködéshez érdemes a 100% pamutból készült termékek mellett letenni a voksát, ezzel ugyanis nagy mértékben elkerülhető az izzadás vagy a bőrirritáció. Ráadásul remekül elfér alatta például a már fentebb említett atléta is.
  3. Ezekhez az ingekhez jól illenek a viszkóz zakók, amelyek nem csak kényelmesek, de biztosítják az elegáns megjelenést is.
  4. Nem mehetünk el szó nélkül a nadrágok mellett sem. Egy öltönynadrág vagy pamutnadrág remek választás lehet egy ilyen szetthez függően attól, hogy mennyire kell elegánsnak lennie aznap.
  5. Végül, de nem utolsósorban a kabátok terén is ajánlott szétnézni, hiszen léteznek kifejezetten elegáns téli kabátok, amelyek úgy melegítik át a hidegben, hogy közben nem teszik tönkre a szettjét.

Melyek a megfelelő alapanyagú ruhák a réteges öltözékhez?

Mindenképpen érdemes a természetes alapanyagokból készült termékeket preferálni, így nem kell fokozott izzadástól, kényelmetlenségtől vagy bőrirritációtól tartani. Ez pedig nagyon fontos ahhoz, hogy az irodában, egy megbeszélésen, egy ebéden vagy fogadáson a lehető legjobbat hozza ki magából. Ha jól érzi magát a bőrében és meggyőző a megjelenése, az már önmagában fél siker! Ebben pedig alapvető fontosságú, hogy ne legyen izzadtságfolt az ingén, vagy ne gyötörje viszketés valamelyik ruhadarabja miatt.

A réteges öltözékben sokat segíthet a megfelelően összeállított alapruhatár, amiről már ebben a cikkben írtunk korábban:

Hogyan tud rétegesen, de elegánsan öltözködni?

A titok mindig abban van, hogy egymással kompatibilis ruhadarabokat válasszon és ügyeljen a részletekre is! Vagyis egy atléta bátran kerülhet egy megfelelő ing alá, ugyanakkor egy pamut póló már kevésbé passzolhat ugyanehhez, hiszen ebben az esetben van esély arra, hogy az egyes részek kilógnak az ing alól. Cserébe viszont jó ötlet lehet egy pulóverrel együtt, amely nagyobb felületen biztosít takarást.

Szintén érdemes hangsúlyt fektetni az alsóneműk és zoknik megválasztására is. Egy vastagabb anyagból készült, 100% pamut zokni ugyanis nem elég, ha jó meleg, mindenképpen megfelelő színűnek kell lennie, amely illik a választott szetthez.

Még az alsónadrág megválasztásán is sok múlhat. Ezek a mintás boxerek például a pamuttartalmuk miatt kellemes tapintásúak, elasztántartalmuk miatt pedig rugalmasak, ezért nagyon kényelmesek. Ráadásul slim nadrágok alá kifejezetten ezt a fazont ajánljuk, garantáltan nem fog meggyűrődni vagy felpöndörödni.

Miért fontosak a kiegészítők is?

A titok mindig az apróságokban rejlik. Hiszen lehet az ember alapvetően elegáns, az i-re a pontot mindig a megfelelően megválasztott kiegészítők teszik fel. Legyen az például egy pár érintőképernyő-barát kesztyű, egy díszzsebkendő, egy egymáshoz passzoló sapka és sál kombináció, ezek mind sokat dobhatnak a megjelenésen. Nem beszélve a stílusos esernyőről, amely remek szolgálatot tehet akkor, ha éppen esik az eső vagy a hó és nem szeretne elázni. Ezekről sokat olvashat korábbi, öltözködési tanácsokat felvonultató cikkünkben.

És természetesen fontos mindezek harmóniája: korábbi cikkünkben már foglalkoztunk az összeillő színekkel:

A fentiekből látható, hogy az elegáns és réteges öltözködés egyáltalán nem zárja ki egymást, sőt, remekül összehozható a kettő. Így a zord téli hónapok alatt is minden egyes nap komfortosan érezheti magát kültéren és beltéren egyaránt. Ha odafigyel az öltözködésére, sem a megfázástól, sem a stílus elvesztésétől, sem pedig a kényelmetlenségektől nem kell tartania, megjelenése így is minden esetben kifogástalan lehet!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0