Oldal kiválasztása

Varázserejű ingek... :Katt ide!

Legénybúcsú ajándék ötletek

Végre lazulnak az esküvőket és a lakodalmakat érintő korlátozások, nyitnak a teraszok, és már a szórakozóhelyek belső terei is látogathatók – ideje megtartani a legénybúcsút! Itt jön viszont a kardinális kérdés: milyen legénybúcsús ajándékot válasszunk?

A legénybúcsú mindig egy izgalmas pont a férfiak életében, ahogyan a legénybúcsús ajándékok is. Van, aki inkább a komoly, hasznos ajándékok híve, míg akad, aki inkább a vicces ötleteket preferálja. Összegyűjtöttük a legjobb legénybúcsú ajándék ötleteket, hogy Ön is kedvére válogathasson.

A legénybúcsú hagyománya

Elsőként talán a spártaiak tartottak bormámortól hangos ünnepi vacsorákat a házasulni készülő férfiak részére, még jóval a lakodalom előtt. A terül-terülj asztalkám mellé számtalan jó minőségű alkoholos ital társult, így ahogy telt az idő, úgy lett egyre vidámabb és hangosabb a társaság, vele együtt a hagyományuk is. Az első igazán féktelen legénybúcsút 1986-ban Herbert Braun Shelley rendezte testvérének. Ennek a bulinak a rendőrség vetett véget, ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy a társaságot egy híres hastáncos nő előadása mulattatja – ruhák nélkül.

Ezek után az 1900-as évek Hollywoodjában nem telt el úgy hét, hogy ne tartottak volna legalább egy botrányos(an jó) legénybúcsút. Ennek magyarázatára egy dolog szolgált: minél hangosabb a mulatság, annál boldogabb lesz majd az ifjú pár. Egyes szóbeszédek szerint a hangos, féktelen mulatozás szolgált arra is, hogy a házasságot megrontó gonosz szellemeket (irigység, féltékenység, hűtlenség) távol tartsák.

Modern legénybúcsúk

Napjainkban is gyakran tartanak még klasszikus legénybúcsúkat, azonban egyre elterjedtebb, hogy a menyasszony és a vőlegény bulija az est közepénél találkozik, onnantól pedig közösen búcsúztatja a két társaság a jegyespárt a polgári esküvőt megelőző héten. A modern legénybúcsúkat általában a vőlegény tanúja szervezi, az étel és ital mellé pedig különböző ajándékokat is adnak a leendő férjnek. Ha ebben az esetben Ön a szerencsés szervező, de még inspirációra lenne szüksége a legénybúcsús programokat illetően, olvassa át korábbi cikkünket a témáról. Most pedig lássuk, mik voltak az elmúlt évek legötletesebb legénybúcsú ajándékai!

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

A legjobb legénybúcsú ajándék ötletek

1) Vicces kötény

Bizony, nem csak a nőké a konyha! Ha pedig a férfi főz, főzzön úgy, hogy közben – látszólag – megőrzi fiatalos testét. A különböző, kockahasú felsőtestet ábrázoló kötények nagy sikert arattak az elmúlt években éppúgy, ahogy a szőrös aputesteket ábrázolók, vagy éppen az egyéb területek hatalmas méreteire utalók. Hogy a vőlegényhez melyik passzol jobban, azt döntse el a baráti társasága!

2) Maszk

Azokat a vőlegényeket, akiknek szókimondóbb, tüzesebb feleségük van, gyakran jutalmazzák meg szájkosarat ábrázoló szájmaszkkal a legénybúcsúján – ezzel is utalva arra, hogy amint az ujjára került a gyűrű, jobban jár, ha csendben marad! Az elmúlt 2 évben azonban a vírushelyzetnek köszönhetően a szájmaszk az utcai viselet része lett, így ne feledkezzen meg róla, hogy a legénybúcsús egyen-pólók mellé idén szájmaszkból is érdemes legénybúcsús mintával ellátott darabokat választani a társaságnak!

3) Pohár

Igen gyakori legénybúcsús ajándék a Game Over feliratú, házaspár sziluettet ábrázoló vicces bögre is, amelyet a vőlegénynek kötelezően magával kell vinnie a munkahelyére, hogy ott is mindenki tudja: hamarosan végleg kilép az elérhető férfiak köréből.

4) Kulcstartó

Számtalan különböző kulcstartó szerepel a legénybúcsús ajándék ötletek között: készülhet fából, fémből, vagy akár bőrből. Varrathat, égethet, gravírozhat bele bármilyen vicces szöveget, amellyel a vőlegény legénykorát búcsúztatja, vagy választhat a már elkészült sablonok közül is.

5) Ivós játék szettek

Igen nagy népszerűségnek örvendenek azok a 2-4-6- vagy akár 8 fős társasjátékok, amelyekben csavarként valamilyen formában szerepel az alkoholos ital elfogyasztása. Egy ilyen játék a házasságot és a legénybúcsút egyaránt feldobja, de a közös hétvégi összeüléseken is elő lehet venni – a baráti találkozások ugyanis a házasságkötést követően sem szűnnek meg. Ugye?

legénybúcsú ajándék ötletek

6) Kaparós bakancslista – sörös változat

Egy elegánsan elkészített táblán 42 vagy 100 db embléma található, melyek mindegyike különféle söröket rejt, amit a vőlegénynek meg kell kóstolnia még a halála előtt. Amennyiben a legénybúcsút hónapokkal az esküvő előtt tartják, határidőnek megadhatják az esküvő dátumát is, ezzel igazi kihívás elé állítva a leendő férjet.

7) Kaparós bakancslista – a túlfűtött éjszakákra

Újabb izgalmas kihívás a vőlegénynek, ezúttal azonban a menyasszonyt is bevonják a játékba. A kaparós kámaszutra bakancslista ugyanis kettejük játéka lesz, amellyel feldobhatják a laposodásnak induló házaséletet.

8) Extrém kalandok

Mi tehetné igazán forróvá a legénybúcsú hangulatát? A közhiedelemmel ellentétben nem a táncos lányok, hanem a Carolina Reaper névre hallgató igazán pikáns paprika! Vajon elég bevállalós a vőlegény ahhoz, hogy megkóstolja az ajándékát? Nyersen, chips vagy sör változatban is kapható!

legénybúcsú ajándék ötletek

9) Sörhűtő táska vagy öv

A kocsmatúrás legénybúcsúk elengedhetetlen kelléke egy könnyed, vállra akasztható sörhűtő táska, vagy éppen övtáska, aminek a vőlegény a későbbi kirándulások alkalmával is hasznát veszi majd.

10) Zsebes férfikötény

Persze, ezúttal nem a konyhában történő lavírozásra, sokkal inkább a kényelmes sörözéshez, kerti grillezéshez, valamint az ételek (újra) ízesítéséhez alkalmas dolgok tárolására hivatottak a kötényre varrt, piktogrammal jelölt zsebek.

11) Feleses/whisky-s poharak, ötletes söröskorsók

Vannak olyan egyedi felespoharak, amelyek a legénybúcsúra és annak dátumára emlékeztetnek, vagy éppen biliárdgolyók mintájában díszelegnek. Akad néhány golyóálló, koponyát vagy bombát „rejtő”, látványos küllemű whisky-s pohár, de adhatunk ajándékba izmos kar formájú füllel ellátott óriási söröskorsót is.

12) Mutatós dekantálók

A whisky szerelmeseinek, valamint igazi úriembereknek lehengerlő legénybúcsús ajándék lehet egy nagyobb méretű, mutatós dekantáló, azonban ne feledjük: ehhez minimum 2 db pohár is dukál! Megspékelhetjük az ajándékot néhány szál jó minőségű kubai szivarral is.

13) Stresszlabda – pikáns változatban

A férfiak agya vagy a hobbijuk, vagy a szex körül forog – tartják így sokan. Ha a vőlegény is ilyen, egy mell formájú, nyomkodható stresszlabdával biztosan levehetjük a lábáról.

14) Vicces maszkok

Az őrülten jó legénybúcsút feldobhatjuk különböző élethű állatfejes, esetleg neonfényes maszkokkal, hogy a vállalhatatlan pillanatokon ne ismerjék fel a bulizó csapatot egykönnyen. Ez a maszk később trófeaként is szolgálhat a vőlegénynek, emlékeztetőül legényélete utolsó féktelen, vad éjszakájára.

15) A menyasszonyra is gondolva

Amennyiben a jegyespár másik tagjának is szeretnénk kedveskedni, remek legénybúcsús ajándék ötlet egy söröskorsó-borospohár szett, Mr. és Mrs. felirattal a megfelelő darabokon. Természetesen, ha a menyasszony inkább sörös, a vőlegény pedig jobban szereti a bort, fel is cserélhetjük a feliratokat – garantáltan megalapozzuk vele a jó hangulatot!

Mindegy, mit választ, a lényeg, hogy a vőlegény személyiségéhez, humorához és életstílusához mindenképpen passzoljon. Az itt felsorolt tippek csupán az elmúlt évek 15 legjobb legénybúcsús ajándék ötletei, az interneten tovább kutakodva azonban rengeteg vicces, komoly és szívhez szóló legénybúcsús ajándékot találhat még.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0