Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Fiamnak idézetek: ötletek esküvőre örömapáknak

„Fiamnak milyen idézetet válasszak az esküvőjére? Hogyan engedjem útjára?” – merül fel a kérdés sok örömapában. Csodálatos esemény, amikor egy férfi megházasodik, amikor egy apa jó szívvel „engedi el” a kezét annak, aki nemrégen még apró kis fiúcska volt. Sok helyen elvárják, hogy az örömapa beszéddel kedveskedjen a jeles napon. De milyen idézetet írjon, mondjon örömapaként a fiúnak? Idézetek apáktól fiúknak.

Fiamnak idézetek: hogy válasszon az idézetek közül örömapaként?

Minden apa és fia közt megvannak a sajátos szokások, belső titkok, amiket külső szemmel alig lehet megérteni. Ha idézetet választ, érdemes úgy keresgélni, hogy

  • egyszerre tartozzon ehhez a különleges, bensőséges kapcsolathoz, és legyen csak a fiú számára érthető,
  • ugyanakkor ne csak és kizárólag érthetetlen belső történetet meséljen el, hiszen az egész násznép jelen van, és mindenki szeretne valamit megtudni, valamin meghatódni.

Fiamnak idézetek: honnan érdemes választani?

Manapság a lexikonok ideje lejárt. Már távol vagyunk attól, hogy az örömapának egy könyvtárnyi regényt és verseskötetet kelljen kiolvasnia ahhoz, hogy megtaláljon egy megfelelő idézetet. Mégis óva intenénk bárkit attól, hogy a legnyilvánvalóbb citátumos honlapokról lopkodja össze az ötleteket.

De akkor hogy is válasszon? A legjobb megoldás, ha keres egy olyan könyvet vagy filmet, amit mindketten szeretnek. Ezekben meg fogja találni a megfelelő, bensőséges, mégis mindenkinek jelentőségteljes tartalmat hordozó szavakat. Ha pedig nem, olyan idézetgyűjteményből válogasson, mint ez is: ami nem a legnyilvánvalóbb.

Fiamnak idézetek örömapáknak
Forrás: Canva

Fiamnak idézetek: lehet-e vicces idézettel készülni?

Az esküvők nem csak a nagy érzelmekről szólnak: az ott lévők alapvetően örülni, szórakozni mennek oda. Ahogy egy lagziban helyet kap a tánc, a zene, a játékos feladatok, úgy minden bizonnyal elférnek a mókás, humoros hangnemben íródott idézetek is. Egy vicces idézettel nem csak a násznépet, de az ifjú párt is meg lehet örvendeztetni.

Fontos azonban, hogy az örömapa (vagy bármelyik másik vendég) ne menjen át a pajzánabb hangnembe, amit olyan gyakran alkalmaznak a régi esküvői rituálék szerint: valójában ettől egyszerűen zavarba fognak jönni mind a házasulandók, mind a násznép.

Ezek a legjobb idézetek, ha örömapaként kell beszédet mondania

Lássunk pár jó idézetet a viccestől a komolyig!

Nem számít, mekkora a szerelem, a házasság olyan lesz, mint egy túlterhelt málhás szamár, ami bármelyik pillanatban eleshet vagy felfordulhat.

Stephen King

Az agglegény marha. A férj szarvasmarha.

Kner Izidor

Tiltakozni nem lehet, mert az ember férj, a férj szó pedig nyaralónyelvre lefordítva annyit jelent, mint akarat nélküli igavonó állat, vég nélkül és megállás nélkül lehet rajta lovagolni, és minden terhet korlátlanul rá lehet rakni anélkül, hogy az állatvédő egyesület beavatkoznék.

Anton Pavlovics Csehov

A férfi, akinek jó felesége van, Isten legszerencsésebb teremtménye, anélkül viszont a legnyomorultabb, akinek az az egyetlen öröme, hogy nem is tudja, milyen szegény.

Stephen King

A házasság természetesen komoly dolog, de egy jó adag őrültség nélkül egy hét után felfordulsz az unalomtól.

Ally Blake

Ha egy házasság elég hosszú ideig tart, valamiféle telepátia alakul ki a házastársak között – hogy ez a telepátia mennyi idő alatt alakul ki, az házasságról házasságra változik.

Stephen King

Idézetek a házasságról
Forrás: Canva

A házasság jó hatással van az egészségre. A házasok tovább élnek, ritkábban kapnak sztrókot és szívrohamot is, mint a szinglik.

Grace klinika

Hogy boldog lehess, módot ád
A szelídség s értelem

Kis János

Egy jó házassághoz többre van szükség a szerelemnél.

Agatha Christie

Fiatalon házasodunk, hogy szorosan egymáshoz bújhassunk, mikor a világot a sötétség és a fagy uralja.

Jón Kalman Stefánsson

Ki nem kap a házasságon,
Hiába él a világon;
Szíve fagyos, kebelében;
Savó, nem vér, foly erében.

Népdal

Egyetlen házasságnak sincs értelme. Főképp nem a külvilág számára. Egy házasság önálló univerzum.

Meg Mason

A házasság nem könnyű. Sok munkát igényel. Ha pedig még a gyerekek is belépnek a képbe, egy teljesen új mérkőzés veszi kezdetét. A feladat tehát nem más, mint hogy elnavigálj az életed ezen új szakaszában, az apaságban, úgy, hogy megőrzöd a házasságodat és a józan eszedet is.

Chris Pegula

Fiamnak idézetek a házasságról
Forrás: Canva

Ha két ember szereti, becsüli egymást, komolyan veszik az együttélést, és egymással kölcsönösen kompromisszumban élnek, netán egy-két gyerek is sikerül ebbe, akkor gyönyörűséges tud lenni egy élet. De ehhez az embernek hinnie kell magában.

Dobray Sarolta

A házasságkötés előtt a következő kérdést kell feltennünk önmagunknak: gondolod, hogy ezzel az asszonnyal egészen öregkorodig jól el tudsz beszélgetni? A házasságban minden egyéb átmeneti csupán, a kapcsolat legnagyobb része viszont beszélgetéssel telik el.

Friedrich Nietzsche

A jó házasságot a barátság képessége alapozza meg.

Friedrich Nietzsche

Egy nő csak részben ahhoz a férfihoz megy feleségül, aki előtte áll. Egy nő mindig ahhoz a férfihoz megy hozzá, aki általa lehet belőle.

Náray Tamás

A házasság két tartópillére a nyíltság és az őszinteség.

Jóbarátok c. sorozat

Többen azért torpannak meg a házasságtól, mert sokat beszélünk arról, hogy a házasságnak vannak nehézségei, hogy az kihívás, az küzdelmekkel jár. Azt gondolom, hogy nem a házasságnak vannak nehézségei, nem azért vannak nehézségek, mert van házasság, nem a házasságból, mint tényből adódik a nehézség, hanem azért, mert az életnek vannak nehézségei.

Marton Zsolt

A ló olyan, mint egy házaspár. Neki is négy lába és egy feje van.

Georg Petz

Összeilleszted a cipzár két végét, megfogod a cipzárkocsit és lassan elkezded húzni felfelé, és segítségével a fogak lassan összeérnek, egymásba kapaszkodnak, elválaszthatatlanul. Ez a kis szerkezet összeilleszti őket, és már nem lehet széttépni. Ahogy a lelkeket sem. Amiket a szeretet fokozatosan, napról napra illeszt egymáshoz. Egymásba. Elválaszthatatlanul.

Csitáry-Hock Tamás

Egy boldog házasságban élő emberről elmondható, hogy szerencséje van a szerencsétlenségben.

Zarko Petan

Az igazi szerelem mindenhez képes alkalmazkodni, még a házassághoz is.

Szász Zoltán

Létezik olyanfajta házasság, amelyben mindkét ember még szabadabbá válik, mint amilyenek egymagukban lehetnének.

Richard Bach

Házassági idézetek
Forrás: Canva

A házasság igazi hátránya az, hogy önzetlenné tesz. És az önzetlen emberek színtelenek. Nincs egyéniségük. De azért vannak bizonyos emberek, kiket a házasság bonyolultabbá változtat. Megtartják egyéni érzésüket és az önzést még más egyénekre is kiterjesztik. Kénytelenek több életet élni. Elfinomulnak, és az elfinomulás, nézetem szerint, az emberi élet célja. Különben minden tapasztalat értékes, és bármit mondanak a házasság ellen, a házasság tapasztalat.

Oscar Wilde

Ez a kemény, stabil anyag az, ami az első pillanattól kezdve, hogy megláttuk egymást, ott volt közöttünk. Erre építettük először kilátástalannak tűnő, de később mégiscsak beteljesülő kapcsolatunkat, aztán meg a korán érkezett, de hamar csodává váló családunkat. A titokzatos kemény, stabil anyag az utolsó mentsvárunk, ha vitatkozunk, és már egyikünknek sincs kedve szólni a másikhoz. Ha végül beleütközik a körmünk, tapintása emlékeztet arra, hogy van egy igen nyomós és megkérdőjelezhetetlen ok, amiért mi ketten összekötöttük az életünket. Ezt az anyagot akár úgy is hívhatjuk, hogy szerelem.

D. Tóth Kriszta

A házasság olyan, mint egy hosszú beszélgetés, amelyet viták tarkítanak. Két ember egyre inkább módosítja a nézeteit, hogy azok egymáshoz illeszkedjenek, és az idők során, harsonaszó nélkül, a gondolat újabb világaiba vezetik egymást.

Robert Louis Stevenson

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0